Julen

Mitt på golvet står en…..?

Duschkabin 🙂

Ja inte i vardagsrummet eller så, men i tvättstugan, mitt i vägen för allt man vill göra i en tvättstuga, som tvätta eller vika kläder tex..eller för den delen lägga in smutstvätt där…;)

Det går inte, för mitt på golvet står en nästan färdigmonterad duschkabin.

Precis innanför dörren så står den gamla kabinen, med delvis bortmonterade sidor, delvis sönderbrutna sidor där det inte gick att skruva loss dem ( kaaan vara pga kalk , smuts eller…tja sa jag smuts?;)  ) och i bottenkaret ligger en blöt matta, blöta handdukar, blöta underkläder, blöta mockasiner, blöta klänningar, blöta dukar, helt enkelt en stor hög med blöta grejor av varierande slag 😉

Varför?

Tja, varför inte ;)?

Nej, men det var såhär, att den där duschkabinen kom i en byggsats med en undermålig beskrivning på ungefär två sidor. Trots det så lyckades Perra få ihop den till nåt som såg bra ut, ända tills det fattades silikon och en grej var trasig. Han åkte till Bauhaus på tisdagmorgon och fick då frågan: – Det har kommit en uppdaterad monteringsanvisning på den kabinen, vill du ha den?

Ehh…finns det ris i Kina?  Ja, självklart ville han ha den. Plus silikon och nytt var det nu heter, men den man sätter fast duschen i.

När han kom hem så åkte jag och tränade och han pysslade vidare, med hjälp av Jordan 😉

Jag kom hem och skyndade in i duschen uppe, för en kompis skulle komma och fika, men hur det var så var det så himla skönt med det varma vattnet på de ömma musklerna att jag stod där en stund i godan ro, och när jag kom ut så hade Helen kommit och hon och T och Perra stod nere hos tjejerna och pratade så jag gick ju ner.

Vi babblade en stund innan Perra tyckte att det var dags att gå in och fortsätta skruva, och tog ett steg in i rummet före tvättstugan.

”Plask” sa det och han blev väldigt förvånad över att plötsligt vara alldeles blöt om strumporna 🙂

– Men vad är det här?? Carola?? Varför är det vatten här??

Jaaaa?? Hm….varför det??

Hela golvet i den lilla hallen utanför tvättstugan var som en liten damm, hela golvet i tvättstugan var översvämmat, och givetvis så låg det en matta där, och diverse annat som inte ungarna orkar lyfta upp….det är ju lite svårt det där med att begripa vart saker ska vara 😉

Jag drog mig till minnes att det faktiskt sagt Sluurp, när jag duschade, men eftersom det inte var vått på golvet där uppe så tänkte ju inte jag på det.

Nån dag innan så hade han rensat avloppet under duschen där det var stopp, det är många långhåriga individer som duschar här, med påföljd att det blir många långa äckliga hårstrån som täpper till avloppet, för det är ju samma där, ingen tar reda på det efter sig..men tydligen så förflyttade sig stoppet bara en bit bort.

Jag klev in på lilla toan där nere för att hämta en mopp, men överraskades av att det sa ” Plask” och jag blev blöt om fötterna..?

Men vad nu ? Jodå, hela golvet där inne var översvämmat det med.

Jag kan ju säga att vi var väldigt glada över att det var rent fint vatten och inget dyngvatten…!

 

Vad gör man? Jo det är ju bara att bita  i det sura äpplet och ringa till slamsugaren. De hade en bil i närheten och skulle hinna komma innan 16,00 för efter det blev det minsan jourtid, och dubbelt så dyrt, nämligen 5 tusenlappar….!

Nu blev det ”bara” 2500kr. Som hittat 😉

Stackars Helen fick grappa tag i en mopp och så torkade vi golven på lilltoan, i hallen och tvättstugan…Stort tack <3

 

Vi väckte Jordan innan slamsugarna kom så han fick se den stora bilen och den långa slangen som de drog in och ner i källaren, och så lät det illa i hela huset en stund, luktade apa, och så var det klart .

Jordan var ju lycklig , men vi var ju sådär lite återhållsamma med glädjen, det var ju ett dyrt nöje 😉

Så kan man roa sig en helt vanlig tisdag hemma hos Wetterholms …

 

Hur som helst så är kabinen färdigmonterad, så gott som, det som ska göras nu är att koppla till vattnet. Först ska vi koppla loss det från den gamla och så på den nya, men eftersom vi ska få gäster i morgon, så avvaktar vi lite med det:)

Det känns som att det kommer att strula det med, och en vattenläcka på nyårsafton känns som nåt vi kan vara utan, bättre att ta det på kontorstid 😉

Tills dess står den där mitt på golvet, mitt i vägen.

Men, för allt i världen så är det en rätt bra ursäkt att inte tvätta, vika tvätt eller nåt liknande. Synd bara att det blir sju resor mer sen…:)

 

Nog om sånt!

När vi bakade pepparkakor före jul så sov Jordan till att börja med, men sen väckte vi honom så han skulle få vara med, men först ville han bara kolla läget:

   Hans nya bustrick är att klättra upp på saker där han inte alls får vara, som bordet, köksön, soffans ryggstöd osv…

Men sen blev han lite nyfiken och klättrade upp till Lovelia och fick en degbit och en kavel:

   Inte den största degbiten kanske, men tillräckligt för att han skulle vara nöjd 🙂  Lovelia assisterar.

Han tyckte att det var ganska så kul att baka, men det blev inga pepparkakor av det hela direkt..

 

Idag har ju Jenny och jag handlat, vi började med att åka till Lekia och lämna tillbaka den Monsters High docka som Trixie fick, den gick benen av på efter en kvart, och lite mer ska man väl kunna begära av en leksak tycker jag. Det fanns inga nya, de skulle komma i februari, men jag fick pengar tillbaka, och blev så glad sen när jag hittade precis den dockan på CityGross, dessutom billigare:)  Trixie hade blivit så ledsen om jag kommit hem utan, eftersom Novalie och Lovelia leker med sina..

Sen en sväng på Cubus för att byta ett par byxor Novalie fick som det skiljde en halv dm i längd på benen…och då passade jag på att köpa lite fler tights till småtjejerna och ett par joggingbyxor till Jordan , på rea.

Matshopping på CityGross sen då, och förutom att vi glömde typ hälften,nåja, så gick det finfint:)

Hem, in med alla varor, amma Jamie, äta lite, amma lite till så han skulle vara proppmätt och inte vakna när jag åkte och tränade, och sen iväg. Cirkelfys med Walle, visade sig vara cirkelfys med Anders, men det var svettigt det  med 🙂

Hem igen bara för att mötas av Perra som undrade om jag fått smset….? Det fattades lite till tacosen…bah, så jag fick vända och åka på Ica en sväng.  Sen äta lite tacos, men nu får det vara nog med det, jag och Perra är less, och nästa fredag äter vi nåt annat.:)

 

Sen åkte han iväg på bandy, medan barnen gjorde sina städområden och jag röjde köket innan jag installerade mig i soffan tillsammans med Jamie, julmust och julgodis.

🙂

Nu ska jag gå och prata med den här damen innan jag hoppar i säng:)

Natti natti 🙂

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting