AllmäntAllvar

Vaccinering pågår!

Igår bad jag om era röster på mig:) och idag ber jag er som bloggar att publicera den här bloggposten!

För så enkelt är det just nu att vaccinera 95 stycken barn 🙂  Tom enklare än att gå med sina egna ungar till BVC ju…;)

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj

 

UNICEF vaccinerar barn i Elfenbenskusten

© UNICEF/Asselin

 

Det gamla talesättet Många bäckar små….stämmer ju, och kan man genom några enkla klick hjälpa till så gör man ju det , eller hur?

 

Vad gulliga kommentarer ni skickar ♥ Jag blir så glad att ni tycker så snälla saker om mig 🙂 Fortsätt gärna och rösta, *pekar mot inlägget nedanför*

 

Idag var det solsken, men inte så varmt, och så försvann solen:/ Hm sen hörde jag nåt om snö åxå…En sak är säker och det är att jag tänker inte skotta iaf, oavsett hur mkt snö det än kan tänkas komma! Perra åker bort imorgon, tillsammans med Corrinda , de ska på en basketcup i Eskilstuna, och om det är nån gång det brukar snöa massor så är det när han inte är hemma så jag tvunget måste skotta själv…Nu är ju inte det nån stor risk att snön ligger kvar i april iofs, men ändå:) Jag ville bara förtydliga.

Åh jag har en skitförbannad Jamie i vagnen bredvid mig som ylar som en skadeskjuten varg eller så, vi har lite maktkamp…Han vill komma upp i famnen och snutta lite, då skulle han somna på två sekunder, men jag tycker att han faktiskt är stor nog att somna om ändå…. Han kommer vinna, alldeles snart ger jag suckande upp, tar upp honom och ammar;)

……………………….

Japp, han vann;) Nu ligger en nymatad kille i vagnen, jag är så svag, hehe.

 

I morse sov Jamie gott när jag klev upp, inte för att jag var pigg eller ville utan för att Perra åkte och lämnade oss hemma, och då måste man ju hålla ett öga på Jordan;) Jag hann göra mig i ordning och äta frukost innan han vaknade, och jag var lite för snabb med att plocka upp honom för han var inte alls intresserad av att vakna ordentligt utan låg mot min axel och småsov en stund till. Mysigt!

Han har en pyamas som är sen stenåldern nångång, urtvättad och sliten, men finns det nåt plagg som är mysigare att sova i än riktigt riktigt tunnslitna, urtvättade nattplagg? Nix, det finns det ju inte, och ingen ser heller, så jag låter de hänga med fast de ser för skruttiga ut 🙂

   Den är tunn och härlig, tvärtemot gossen i den, som är ganska tjock, men lika härlig 😉

Jag sätter det bästa jag har på bordet. Jamie alltså.  Vaxduken är från Soff och stil, ni är flera som undrat:)

 
– Gapa stort..:)

Idag har han ätit lite mer köttfärssås och spagetti på burk, det var inte lika gott idag…och när han börjar grisa för mycket så struntar jag i det. Jag är inte alls pedant eller har renhetsnoja, men just matkladd är jag allergisk mot, brr.

Sen fick han lite äppelpuré, från den pyttelilla burkan jag köpte för att den var söt, och det var väl hyfsat ok, men sen var han less på att äta. Vatten fick han från en pipmugg och då droppar det ju in i munnen så han slipper suga, det var lite gott, kallt och friskt kanske, jämfört med bröstmjölk…;)

På kvällen sen så fick han majsvälling, från en flaska med en napp som Jordan tuggat sönder lite så hålet är stort, vällingen bara rann in i munnen, och tja…Ska se om jag kommer iväg i morgon och kan köpa nya nappar.

Måste iväg, för Novalie har haft sönder de svarta tights hon ska ha på våruppvisningen på söndag…och schampo och sånt är slut.

Jamie var feberfri både igår och idag så nu räknar jag honom som frisk…ta i trä, så det borde funka.

 

När Jamie ätit sin lunch så tyckte jag att han skulle sova, och han somnade i famnen när han ammade, sov en stund och vaknade när jag lade ner honom…morr. Då fick jag sitta och ruska på vagnen en stund, medan Lovelia var i köket och Jordan på sitt rum.

När jag sen gick ut i köket så hittade jag detta:

  Lilla Lovelia hade somnat 🙂

Hon är ofta trött på torsdageftermiddagarna, då har hon varit på kyrkis tre dagar i sträck, och det tar på krafterna tydligen.

Hon sov där en bra stund, trots att Jamie vaknade och vrålade och Jordan var inte direkt tyst han heller, och när hon till sist vaknade så var hon så söt, alldeles förvirrad, varför låg hon här??

 

Jag som skulle städa idag…Om man säger som så, att jag har ungefär lika mkt kvar att göra fortfarande…;) Jag vet inte vad det är, men jag går som i sirap, det är trögt och man liksom trampar vatten.. Jag , syrran och J , som är de jag pratat med, känner lika, så vi skyller på vädret, det går alltid bra. Segt och svårt att komma igång. Det straffar sig ju med att man aldrig blir klar, så det är bara på´t imorgon igen.

Det jag gjorde, plockade och dammsög, blev det bara knas med, jag snubblade på dammsugarsladden / slangen/ dammsugaren, krockade med köksön varje gång jag ens kom i närheten av den, snubblade på Jamies gåstol, tappade saker, dammsög upp nåt som fastnade i munstycket och sen lyckades jag ta sönder munstycket så det numera är kaputt:( Hämtade de andra dammsugarens rör och bytte, men det var så långt och klumpigt och så delade det på sig….hämtade tejp och tejpade lite, och så var jag då äntligen klar!!

Tog typ tusen år.

Jag gav upp, och satte mig med Janelle, Lovelia och Jordan och kikade på Familjen Annorlunda, den säsong som vi var med i, den går i repris nu, Tv4 kl 15.55 imorgon.:) Jag har inte sett mer än små snuttar av den sen vi satt bänkade varje måndag kväll när det sändes, men barnen tittar ofta. Hua, det var som alltid lite jobbigt att se och höra sig själv, och sen var jag ju en riktig fetknopp 😉

Ja, jag var i v 38 med Jordan, och det var lugnt mer än 20 kilo mer än nu, men ändå 😉   Jaja, det var kul att se iaf.

Hann inte se hela bara för jag skulle iväg och träna, alla barnen med, in i bilen med dem och hämta upp Novalie och Trixie hos J.

Framme vid Friskis så sov Jordan som en stock. Jag tror nog det är nåt med vädret ändå;)

Sen var ju han uppe och kikade på Teletubbies till över tio, men han sov ju säkert 1½ timme vid halv sex så det var ju väntat.

Nu är det bara jag kvar som är vaken, och jag tror nog, för att få nåt gjort i morgon, att jag ska logga ut och gå och sova…

 

Natti natti, och fortsätt rösta 🙂

 

 

 

 

Kommentarer

  1. åsa

    Hej
    Funderar oxå på vilket redigeringsprogram jag ska använda nu. Vilka olika har du fått tips om. Vill du vara snäll och dela med dig…..
    Tunnslitna pyamaser kan jag hålla med om är så underbart gott.
    Ha en bra dag.
    Kram Åsa

  2. Theres

    Hejsan
    Ville bara säga att det går inte att kopiera delen om Vaccineringen eftersom du har inaktiverat högerklick på din blogg, hur ska man göra då??

    Mch Theres

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting