Allmänt

Sotaren….

Satt i godan ro och lekte med Jamie vid bordet strax efter lunch, när jag hörde hur en bil stannade utanför, vände mig om och såg en främmande man i min trädgård som pratade med Lovelia och Jordan.

Hm?

Men faaaaaaaan! Det var ju  sotaren! Jag skulle ha avbokat honom för vi har eldat ungefär —- Noll—- gånger sen han var här förra året, och jag slipper gärna betala dyrt för att han klättrar upp på mitt tak, gnäller över att vi inte har nån förankring för stegen, rotar lite i skorstenen och sen är klar…

Nu glömde jag det, för det kändes som så långt fram med 3e maj..

Jag sprang ut med Jamie på armen och mötte honom  och visade ner honom till spisen nere i gillestugan, och talade om att vi inte eldat, och glömt avboka.. I mitt stilla sinne så tänkte jag ju kanske att han då var bussig och bara gick vidare till grannen, utan att debitera oss, men NixPix,  han konstaterade torrt att det var ju otur, för en framkörningsavgift blev det ju ändå…

Vaddå för jäkla framkörningsavgift kan man ju undra, när alla hus på hela gatan, ja i hela området sotas samma dag?

Surt som sjutton. Men han kunde gott varit lite hygglig ändå. Faktiskt. Eller hur? Lite mindre nitisk, lite mer schysst….;)

Jaja.

 

Idag var det utvecklingssamtal för Trixie 🙂

Jag var återigen där i god tid, och alla fröknar hejade glatt på mig med orden: Jasså, är du här idag igen 😉

Trixies fröken är toppenbra!! Det är faktiskt första gången jag verkligen känner att förskolan är bra, med de andra barnen har det mest känts som nån slags lekstuga, men Trixie kommer hem varje dag och berättar saker hon lärt sig. Som att man ringer 112 när man behöver ambulans/polis eller brandkår, eller att kossan har fyra magar eller nåt liknande.  Hon kan ljuda ihop ord och stavar rätt när hon ljudar ord.  Helt i framkant av man man bör kunna när man börjar ettan. Inga överraskningar, och allt var bara positivt.

Trixie ska bli djurskötare när hon blir stor har hon sagt till fröken:) Det visste jag inte, men det låter som ett bra val.

Jamie, Jordan och jag åkte därifrån till Rusta, och handlade lite schampo, och hittade fina målarböcker som Trixie ska ge bort på kalas i helgen. Sen hämtade vi Lovelia på Kyrkis och så hem för lunch.

 

Jag har provat lite outfits inför helgen, och testat syster ysters skor som jag ev har till galaklänningen, beror på hur ont i fötterna jag har redan då, och så låter jag Mirka vara smakråd:)

Måste hämta fram en resväska från pannrummet åxå, och se över vad som ska packas ner…Jag är skitbra på att packa så att det precis inte får plats, och så får man börja om:)  Testade ett snabbfix av håret som syrran läst nånstans, och det blev ju inte de Hollywoodlockar som utlovades…men jag kanske gjorde fel så jag ger det ett försök till i morgon.

 

Imorgon, alltså FREDAG, så ska jag väga Jamie!!!  Jag ska väga Jamie, jag ska väga Jamie, jag ska väga Jamie!!

Inte glömma, som sist..  Träffade min bvc sköterska på Friskis igår, och hon gav mig tiden där, direkt tagen från minnet:)

13.45 ska jag vara där.

 

Vi skrotade på här hemma, jag påbörjade utrensningen av vinterkläder från hallen, men kom ingen vart förrän Jamie blev akut hungrig och sen trött, och när Jamie somnade i vagnen så lutade jag tillbaka solstolen och somnade en stund jag med…Ahh, det är svårt att inte somna när man ligger i solen:)  Det värsta är att man blir så seg när man vaknar bara.

Kikade på Familjen Annorlunda, men missade sista kvarten för då packade jag in Jamie, Jordan, Lovelia, Trixie och Novalie i bilen och drog till Friskis för veckans tredje cirkelfyspass på raken…Det var INTE nådigt 🙂

Jordan somnade i bilen och fick sitta kvar med babyvakten, och han sov hela passet, medan Perra och tjejerna satt ute i solen och sen inne. De håller på att bygga om, och det finns ingen plats för ungarna att vara längre:/  Iofs så var barnrummet de hade superlitet och stentrist, men de kunde hålla sig där iaf, nu blir det mer att de ränner runt. Vad ska man göra? Ändå tycker de att det är hur kul som helst och ska absolut med? De är väldigt söta när de står och trycker näsorna mot glasrutan in till oss och vinkar till sin svettiga mamma och svettiga moster 🙂

 

Hem och alla barnen surade över att jag skulle göra köttfärssås, de ville ha fil och flingor? Men fine, ta det då:)

Jag hällde upp en tallrik till mig själv åxå, för ibland är det liksom den enklaste vägen som får gälla. Det fanns lite rester kvar i kylen till de som inte ville ha fil, men de tog ju slut lagom tills Patricia orkade släpa sig ur sitt rum där hon låg och sov, och jag har sagt upprepade gånger att man kommer när maten serveras annars tar den antingen slut eller så tar jag undan den, för jag har inte lust att driva nån restaurang där man kan komma och gå. Middag serveras under ca en halvtimme mellan 17.30 – 18.00 och den som inte är där då, och inte har meddelat att de kommer senare, kan vara utan.

Ja det låter hårt, men det funkar ju inte att folk kommer drällande som de vill, det tycker jag är respektlöst mot mig som lagat den, och de som kommer i tid.

Patricia blev ju som ett monster och gormade och gick på om att det inte fanns nåt att äta, och jag surnade till och sa att det hade funnits om hon behagat kliva ur sängen när jag ropade..Lite härligt gap och skrik så där på kvällskvisten är ju alltid trevligt..;)

Slutade med att hon stekte bacon, av alla konstiga saker:) Arg och sur som ett bi.  Nåja, hon kanske lär sig till en annan gång..

Eller mest troligt är det samma visa imorgon 😉

 

Nu ska jag gå och skriva en lapp med vilka som åkte ur Lets Dance, så småtjejerna får veta det till frukosten, de ville vara uppe men det blev ju lite väl sent…

Gillar inte att allt ska flyttas på för att det är sport på tv….varför ska det gå före allt annat, liksom..Typiskt:)

 

Sen är det sovdags, imorgon måste jag fixa med vinterkläderna, och ringa Katarinaskolan som ringde idag och sa att Robban och Corrinda fått plats där 🙂

De har redan plats på Kunskapsskolan, så nu vet jag inte hur vi ska göra, måste klura på det!

Nej…. dags att sova, lyckades radera ett helt stycke utan att jag märkte det….hm..

 

Natti natti 🙂

 

 

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting