Allmänt

Svensexa!

Är jag inte på, men Perra är:)

Jag vågade inte skriva det igår, för vem vet vem som läser, kopplar ihop och skvallrar för den intet ont anande blivande brudgummen?  Jag blir alltid lika förvånad över att så många läser här, ibland märker man att folk redan vet det man berättar, och så säger de att det har de läst på bloggen redan 😉

Eller när nån frågar nåt som jag vet att jag inte alls berättat om, och så visar det sig att de läser här.

Jättekul, men ibland lite märkligt:)

Perra har varit på marknad i Stockholm idag, så han klev upp före tuppen, så jag tror inte han blir borta så länge. Han kom hem, duschade och bytte kläder och så drog han iväg igen, och jag fick ett mms för ett tag sen på en hyfsat fräsch brudgum vilket gläder mig, för då har de lyckats. Vad är vitsen med att dricka så mkt att han sen inte minns nåt? Sånt är tråkigt.

Bröllopet blir i juni, så jag har bokat in våra stora tjejer som barnvakt, och utlovat betalning:)

Det får de inte när det handlar om nån timme här och där, eller när jag skjutsar nåt syskon, för det är sånt som hör till att man hjälps åt med i en familj, och de kan ist få en ny mascara eller några tjugor att spela för, men är det en tillställning av något slag som är flera timmars uppbokad tid så får de såklart skälig lön.

Janelle håller på att omvandla sin lön i prylar och spel, och har snart tagit ut allt i förskott;)

Vi tänkte ta med oss noll barn, jag har faktiskt ingen aning om det var så det var tänkt från brudparets sida, men det kändes enklast och trevligast så. Tills jag insåg att jag känner ungefär ingen…hm det hade ju onekligen varit skönt att kunna gömma sig bakom Jamie 😉

Jaja..

 

Patricia var ju hos tandläkaren idag och det var bara bra:) Sist hon var där hade hon fått en massa fickor på tandköttet och det är ju inte alls bra, hon hade borstat dåligt, och ofta somnat innan hon borstat tänderna…Nu har hon skärpt till sig så nu var nästan alla fickor borta:) Nån liten kvar, men bara beröm. Helst tandtråd åxå då…Men den har hon inte fått rutin på än…men snart så:)

Jag tjatar, det är väl mitt kall här i världen, att tjata på allt och alla, om allt och inget. Jag är jäkligt bra på det åxå, hehe.

Vädret fortsatte att inte kunna bestämma sig…Jordan har bytt kläder tre gånger idag efter att ha varit ute och blött ner sig eller blivit överraskad av störtregn, och Lovelia och Trixie har burit ut sina leksaker för att sen bära in dem igen…gång på gång.

 

Skjutsade Robban till tennisen, passade på att köpa födelsedagspresenter, och ett par skor:) Jag har ju sagt att jag ska uppdatera min skopark, behövs ju annat än gympadojor:)

Fast jag vet vad Perra kommer säga…:) – Ett par till? Du köpte ju två par nyss, det räcker väl?   Och så ser han sådär genuint förvånad ut, så man inser att han verkligen inte begriper att man måste ha ett gäng att välja på 😉

Men det är ju inte så snyggt med walkingdojor till kjol, eller pumps till träningskläder;)

 

Det var nån cykeltävling så det var avstängt, som tur var så drabbade det inte oss mer än att det var stopp i en rondell där folk fick köra runt och vända, vi skulle ändå åt det håll som de dirigerade trafiken:)

När vi åkte hemåt så hade de visst cyklat klart, för det stod en ensam polis och rullade tummarna där då.

Hemma fick jag sen äntligen ork att göra det jag säkert är sist av alla att göra, nämligen plocka undan alla vinterkläder från hallen!!

Vi har ju en pytteliten hall, så det borde verkligen vara prio ett att ta undan sånt, men det är så tråkigt att jag gärna drar ut på det…men nu är det gjort! De flesta kläder är tvättade åxå, de som inte behövde tvättas hänger i klädkammaren.  Alla vantar, mössor och halsdukar ska åka tvättmaskin åxå, sen är det bara att stoppa undan dem i några månader. Härligt!

Hallen är luftig och hyfsat fin, jag hann inte torka ur alla lådor, och inte heller golvet, men det är dammsuget åtminstone, resten tar jag senare:)

 

Middag idag blev kassler, Perra hade köpt en förpackning med färdigskivad, och det var ju enkelt. Annars är det ju lite meckigt att skiva kött om man inte har en såndär skivmaskin, och det vill jag inte alls ha, har inte plats för en sån. Fina skivor vill jag dock ha, så det här var perfekt. Gott är det ju och alla ungar som var hemma åt med god aptit. Corrinda och Novalie åt hos kompisar och Perra på restaurang, så det blev mkt åt oss andra 😀

 

Oh jösses, Jamie vrålar i vagnen intill så jag inte kan tänka….jag är less på att han krånglar så han får lov att skrika, och så pratar jag med honom och säger att det är sovdags, eller puttar omkull honom när han sätter sig upp…. Vi måste få lite ordning på den unge mannen. Han är inte hungrig, för han har ätit hur mkt som helst, både ersättning och ammat, men han vill upp i famnen…

Nu sätter han sig upp och ser lite nöjd ut, tills jag säger åt honom att lägga sig ner, då börjar han gråta och tippar omkull sig bakåt;)

Han begriper ju vad jag vill helt klart 🙂

Nix, orkar inte med honom, så jag ska gå och borsta tänderna och sen tar jag med honom in i sängen, som är renbäddad och fin, tills snorpelle kommer och snorar runt då…;)

 

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Åsa

    Låter bra med upplägget med Jamie tycker jag. Trevligt också att du skriver om Patricia i bekymmersfria ordalag 🙂
    Carola: Ja det borde väl funka med honom åxå….:)

  2. Linda

    Jag kör med samma upplägg som dig när det gäller att belöna barnen som är barnvakt. Har du nått tips på var jag kan hitta vanliga foppa tofflor i st 23, håller på bli tokig, antigen är det från st 25 el utan bak rem. Kram kram
    Carola: Bra, då känns det som ett klokt upplägg:) Vanliga foppor…Jag har ju kollat mest efter Blixtenfoppor, men jag vet att det finns Bamse på Lindex, de har hälrem, Barnens hus har, Citygross, Deischmann, fast där hade du kikat väl??

  3. Ida

    Det måste vara väldigt kul att ha så många läsare men eftersom din blogg både är rolig och intressant så är det ju inte alls konstigt. Gillar att du ofta skriver långa inlägg.

  4. Missan

    Jag avskydde tandtråd när jag var yngre, men det vände när jag upptäckte Plackers Twin.Det är stabil tandtråd som inte bågnar (det värsta jag vet är såna där klykor som man ska trä själv och så blir tandtråden slapp efter två tänder).

    Nu har jag rutin på tandtrådandet och har inte haft några hål på flera år 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting