Allmänt

Planering!

Vi var ju på gröna Lund igår 🙂
Och jo, visst fasen blir det dyrt , för att inte säga svindyrt!
Med nån Ica rabatt gick inträde och åkband på nästan 3000 kr, mat på restaurang där inne i runda slängar 1000 spänn ,och bensin och parkering på det så är vi uppe i runt 5000 kr.
Det kostar att ligga på topp 🙂

Och till er som undrar, så är det inget vi bara snyter fram var och varannan dag utan det ligger planering och prioritering bakom allt vi gör 🙂
Ibland känns det lite som att en del av er tror att vi har mer pengar än andra barnfamiljer ?
Idioterna ( inte så många av er här!!) tror att man blir rik på barnbidragen och att vi automatiskt hystar in diverse andra bidrag från staten…
Så är det inte!
Vi får inga bidrag mer än barnbidraget, som alla som har barn får…!
Vi vänder och vrider på alla slantar men genom att planera och prioritera så kan vi ändå åka till gröna lund !

Med det sagt så kommer lite bilder från gårdagen 🙂

Av nån anledning så går jag alltid sist? Jag tror att det är för att jag då har koll på att alla är med, men undrar varför jag alltid får gå ensam?

20120815-123252.jpg

Vi parkerade en lång bit bort för att slippa lägga tusen spänn på det åxå .. Vi åkte ju dubbla bilar.
Jag surade lite över det eftersom jag vet hur det blir på tillbakavägen… Perra sticker tidigare för att hämta bilen och jag blir kvar med barnen som vill åka de sista turerna och alla vill ha med mig, eller honom men då har ju han gått redan 😉
Nu löste det sig på annat vis så jag hade inte behövt sura 🙂

Att jag sen fick dra vagn med två tunga gossar i PLUS släpa på en tung jäkla kasse för att Perra inte kan sällskapa med mig utan måste ta täten , gjorde väl att jag var aningens grinig när vi väl kom fram… Men det gick över fort 🙂

Väl framme köade vi för åkband och inträde och passade på att fika, medhavd sådan .
Sen släppte vi lös dem!

Vi hade inte Janelle med oss för hon hade bokat upp annat, trist men hon har varit på Liseberg och grönan tidigare i sommar så det fick väl vara så, men vi hade med Moa, Corrindas kompis, och Henke, Patricias pojkvän 🙂

De stora försvann och sen stötte vi ihop lite nu och då, samlade ihop oss för mat tex.
Men Jordan får ju inte åka utan vuxen så vi nötte runt i barnkarusellerna 🙂
Veteranbilarna:

20120815-124510.jpg

Cirkuskarusellen:

20120815-124543.jpg

Den fick Jamie hänga med på åxå:

20120815-124658.jpg

Jamie var med in till Pettson med men sen var han nöjd med att bara gå springa runt 🙂

20120815-124752.jpg

Bebis berg och dalbana:

20120815-124855.jpg


Tjejerna:

20120815-124922.jpg

Efter många turer gick vi till den andra sidan och till Jordans stora lycka var han lång nog att få åka de små radiobilarna !!
( om man sträckte ut honom riktigt bra, hihi )

20120815-125229.jpg

En kass bild med lyckan syns:)

20120815-125259.jpg

Här varvade han i några timmar, tills de bytte karusellskötare som inte fattade att man måste sträcka ut ungen för att han skulle nå upp till längdgränsen;)

Övriga ungar sprang hit och dit både med oss och tillsammans och vi avverkade de flesta attraktionerna :

20120815-125739.jpg

Våra barn älskar att åka allt!
Jag har blivit lite feg med åren men älskar Kvasten så den åkte jag flera gånger. Testade Twister för första gången och tjo vad brant den var!!! Ihhh!
Jetline är ett måste och lustiga huset förstås 🙂

Vi hade tur att familjen Bond valde samma dag och även min syster anslöt på kvällen, det underlättar att vara många ögon .

Jag kanske berättar senare vad jag lyckades med och vad Perra lyckades med när vi kom hem… Men det spar jag lite på för jag är allt annat än stolt över det.. Även solen har fläckar 😉

20120815-130247.jpg
Fina Lovelia 🙂

Söta Jamie:

20120815-130326.jpg

Och ett vackert underbart väder !!

20120815-130353.jpg

Som Novalie sa när vi gick till bilen :
– Vilken dag! Helt perfekt. Wow!

🙂

Kommentarer

  1. madeleineandersson

    Din blogg är så rolig att läsa, äntligen hittat tbax=) jag hamnar av ngn konstig anledning alltid längst fram när vi går haha. 🙂

  2. Lena

    jag tror mammor har en förmåga att bli familjens vallhund, dvs går sist och håller koll på allt och fångar in/jagar på de som sölar lite för mycket. Men hos oss är det också så att jag kan få rollen av härförare av truppen så att vi kommer iväg nån gång….

  3. Maja

    När det nu ändå pratas ekonomi här så har du några bra tips Carola hur man får det att gå runt i en barnfamilj. Ja förutom att man ska planera då…:). Har du nåt speciellt som du t.ex. sparar in på, typ vi har ju det att vi sällan köper nåt åt oss själva (mannan o jag). Jag går inte runt i märkeskläder, egentligen köper jag väldigt sällan kläder över huvud taget. Smink o annat köper jag oxå väldigt sällan, samma med smycken e.d. Sen så går vi ju sällan på bio, vi äter inte ofta ute osv. Vi kör med gammal bil:).

  4. Ida

    Tycker inte alls du ska behöva försvara dig. Så tråkigt med dessa kommentarer om hur ni har råd att åka iväg och göra roliga saker tillsammans. Det ser ut som ni haft det väldigt roligt.

  5. Neta

    Vi köper Gröna kortet varje år, kostar typ 2 inträden gäller på alla inträden hela säsongen så då kan man åka flera ggr. Nu åker ju vi på konserter och danser också och har större barn, framför allt bara 2 hemma nu. För er blir det ju isf en rejäl sudd på en gång, och tyvärr finns det inga rabattkort på åkbanden. Men tänkte tala om att det finns ifall det är alternativ för de äldre barnen. Dom är inte personliga heller så man kan låna ut dom.
    Jag ska åka med mina barnbarn 2 sept och bävar redan för parkering m.m.

  6. Anki

    Vilken härlig och aktiv dag ni har haft och man ser verkligen glädjen i era barns ögon. Men visst är det väl hemskt att allt ska kosta så förbaskat mycket så fort man ska göra något kul… Jag är utförsäkrad sjukpensionär med inte så många kronor som inte räcker på långa väger till bara det nödvändigaste så tyvärr är det mycket av såna här besök som jag aldrig har kunnat göra med barnen när de var små….

    Varma kramar från Skåneland

  7. Johanna

    Är det inte jätte tråkigt att varje gång ni gör något roligt så kommer någon med tråkkommemtarer. Perra jobbar ju jämt så bara lägg ner! Hoppas ni hade sjukt kul det är nivärda.
    Å har man sagt A fÃ¥r man säga B 😉

  8. Anna

    De som kommenterar ekonomin för familjer med många barn och hävdar att dessa föräldrar får extra bidrag m.m. kanske syftar på flerbarnstillägg, t.ex. Och det är ju sant att det blir ett ganska stort tillägg för de som har många barn. Men så är ju utgifterna väääldigt mycket större också. Så nej, inte kan man hävda att de föräldrar som har många barn sitter och ”håvar in” pengar!

    Rolig dag ni verkar haft på Grönan 🙂

  9. Karin

    Hej Carola!
    Visst sjutton rullar pengarna iväg, så är det ju. Men det är skoj att kunna göra nåt tillsammans hela familjen.

    Hmm, men vad hända när ni kom hem…? Nu måste du berätta för oss, även om det nu inte var nåt att vara stolt över…

    Kram

  10. Jessica

    Hej!
    Håller med Anneli i inlägget under, visst fem tusen är inga småpengar, men ni är ju en stor familj! Vi var också på Liseberg med två vuxna och två barn, och det var ca 2000kr.
    Sedan är det helt sjukt att vissa kommenterar andras ekonomi! Att ni skulle ha mer bidrag en någon annan barnfamilj, vilken värld lever dom i? Bara för att ni är många och hittar på saker ibland så skall man väl inte behöva förklara sin ekonomiska situation!
    Näe, det finns en del konstigt folk!

  11. Anneli

    Tycker fem tusen låter billigt för er stora familj. Var med mina två barn på liseberg, en vuxen och två barn. Inträde, åkpass 1200, mat,dryck,glass,spunnet socker 1000 kr

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting