Allmänt

Jag erkänner:)

Jag erkänner att jag var lite grinig förut idag…Men vad sjutton, alla dagar är inte en dans på rosor, och den här sommaren har definitivt inte varit den roligaste, på något sätt alls.

Ingen bra sommar alls.

Men!

Efter att jag klagat och gnällt lite så gick jag ut och kopplade ihop slangarna och påbörjade tömningen av poolen:)

Jamie tyckte det var skitkul att leka med vattenslangen som det rann slubbigt vatten ur…Rätt synd att jag inte upptäckte det 😉

Om han drack nåt lär det visa sig. Big Time:/

Lovelia och Trixie upptäckte det åxå efter ett tag och sprang tjoande in och bytte om till badkläder, de ville minsann duscha i det grönskimrande vattnet…Eh, nix tjejer;)

Efter att de tagit en titt i poolen och insett att det var  äckligt vatten i slangen så bytte de tillbaka till vanliga kläder. Hihi.

Poolen är nästan tömd, jag måste komma ihåg att slå av pumpen innan jag lägger mig, annars går den torr och brinner upp, och det vore lite onödigt.

 

Eftersom man knappast kan stå och titta på när hundra miljoners liter vatten spolas ur en pool i ett dygn eller så, gick jag in i garaget och startade en röjning därinne. Det brukar jag göra nån dag när det är sjukt varmt så man gärna står i det svala garaget, men i sommar har de dagarna inte varit så många att jag velat slösa dem på städning. Men idag fick jag undan en del.

Staplade lite, kastade rätt mkt, tog in saker som ska in, och sorterade en del. Inte klart, men bättre:)

HIttade två presentkort på Barnens hus som jag hade i en annan skötväska och bestämde mig för att åka direkt och köpa ett dubbelpack av den nappflaska Jamie gillar bäst, jag vet att jag såg att det fanns ljusblåa:)

Packade med mig Jamie, Jordan, Lovelia och Trixie, som var de som var hemma och så for vi.

Barnens Hus är lustigt, jag hittar i princip aldrig några leksaker där längre, men de har väldigt mkt kläder och sånt, och idag hittade jag fina Timberlandsandaler i en storlek större än vad Trixie har, nedsatta 300kr…kostade 99kr, så de köpte vi till nästa sommar. Få se om hon kan ha dem eller om det får bli Lovelias:)

Nappflaskorna fanns såklart inte i ljusblått utan bara i rosa.

Mäh? Jag hade verkligen spetsat in mig på de blå, och även om jag gillar rosa så får jag väl vänta tills de fått in dem igen.

 

Gick därifrån in på Coop för lördagsgodis. Och kom ut med välling, citruspress, vattenflaskor, glass och godis för 118 kr!

Men vad i hela friden?! Man ska inte låta ungarna plocka själva, de är så snabba:)

Nåja, slår man ut det på alla barnen så blir det inga jättemängder, och i värsta fall får jag väl hjälpa till..hehe.

Hem, och det där matpillret hade ju inte kommit, ;)så det fick ju bli nåt annat då…. Köpte kyckling i veckan som jag tinat, 2 kg fileér, jag tänkte att det blir perfekt, det som blir över borde kunna bli nästan en middag till!

Jag brynte på dem och slängde dem i en järngryta med vatten, buljongtärning, morötter och vitlök, och lät dem ligga där och koka.. Min ugn är ju som bekant trasig och jag lagar nästan alltid kyckling i ugnen, om jag inte gör gryta, men nöden är uppfinningarnas moder…Nåja…;) så jag provade såhär.  Ris till, och ungarna åt upp två kilo i ett nafs!

Det var inte ens kompisar här som åt, utan de stoppade i sig allt själva:)

– Åh mamma det var jättegott!!

Que?? Vad hände här? Till och med Robban åt, tog om och åt ännu mer, han som är matfjanten numero ett:)

Jag klagar inte!  ( Men nån mer middag blev det ju inte…..hihi)

 

Sen hade jag inte ork med mer än att röja köket, jag säger ju det att det där ätandet bara sabbar och tar tid 😉

Lite tvättande blev det ju såklart..man måste ju hålla rena tvätthögarna på en viss höjd..*s* och allt det där man gör men som ingen vare sig märker eller ser, förutom om man inte gör det…Ni vet..plockar, torkar, byter blöjor, osv.

 

Ja dagen har gått, utan större sammanbrott, bara ett i garaget…igelkotten har bajsat överallt därinne…och det är myrinvasion…de matade jag med nåt giftigt så kanske de dör ut…nån gång..eller nä förresten, de jäklarna överlever nog.

Nu ska jag gå ut och stoppa pumpen, och hoppas att jag inte kliver på vare sig igelkottar, döda möss eller mördarsniglar…brrr.

 

Vi hörs imorgon?

Natti natti

Kommentarer

  1. Helén

    Varför kan du inte köpa rosa till sonen? Varför delar du upp det ”tjej- och killfärger”? Så bara för man har ett visst kön får man inte ha en viss färg? Bara undrar hur du tänker.
    Kram Helén!

    Carola: jag älskar rosa och har massor, även till killarna! Läste du inte att Jordan fått rosa kalsonger:)?
    Men de ljusblå flaskorna var liksom de jag spetsat in mig på! De rosa var fina men de blå finare 🙂
    Därför väntar jag.

  2. Josefin

    God morgon du duktiga bloggerska! 🙂 Har läst din blogg länge men aldrig kommenterat, älskar att läsa bloggar men är som sagt dålig på att kommentera! Sorry!! 😉 Tycker du är helt otroligt duktig med att ta hand om barnen o fixa med allt hemma som vanligtvis man kanske hjälps åt med. Läser mellan raderna att det känns som om du är ganska ”putt”, o det med rätta, på maken. Han verkar uteblivit nästan helt från familjen denna sommar…. Hur som helst, du är såååå duktig med att få ihop allt, beundrar dig otroligt! Kramar!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting