AllmäntGnäll

Idiotregler

Det finns gott om regler och lagar och jag följer de flesta 😉
Men vi vissa fall får jag horn och svans, och det är oftast i kontakt med myndigheter. Försäkringskassan hatar jag av hela mitt hjärta tex . Finns inte en myndighet som fungerar sämre eller är mer inkompetenta . Undantag finns men de är få, dock kan man leva ett år på om man fått prata med nån av dem när man kontaktat dem.

Men nu är det de här miffona jag surnat till över :

20120822-121717.jpg

Transportstyrelsen!
Jaja till viss del är det mitt eget fel men deras idiotregler är det jag ska ondgöra mig över nu.
Patricia vill övningsköra .
Jag har mkt att säga om alla dessa småavgifter som ska betalas hela tiden , för att bli handledare kostar det typ 185 kr,per unge då såklart , tillståndet runt 250, sen är det en hel del i slutet av utb åxå, som avgift för att tillverka körkort , hyra av deras specialbilar osv.

Hur som, jag betalade ett tillstånd i februari à 250 kr. Det kom ett papper om att synintyg krävdes och det är ju i sin ordning . Nu hade vi en jobbig vår med sjuka barn typ hela tiden så det där syntestet blev inte av och till slut kom det en anmodan om att intyget skulle in senast ett visst datum, som vi missade Precis :/
Patricia var jättwmkt sjuk under våren så det var inte så enkelt att komma iväg !
När vi väl fick iväg intyget så hade det gått för lång tid sen jag betalade tillståndet så nu var det ogiltigt ??
Det stod ingenstans vad jag kunde se att intyget måste matcha tillståndet i tid.

Jag var såklart irriterad och pratade med en handläggare och fick rådet att överklaga om jag ansåg att beslutet var felaktigt. Inte anade väl jag att jag hade kunnat överklaga till månen och tillbaka utan att de egentligen brydde sig, för nån ändring av beslutet blev det ju inte.
Vad är meningen med att överklaga när det är dömt på förhand ? Mer än att dra ut på tiden ?

Jaha till sist betalade jag ett nytt tillstånd à 250 kr.
Och vad händer då?
Jo de ska ha ett synintyg !!?
Men skjut mig ,som Meekatt säger..!

Idag ringde jag .
Först hade de inget synintyg registrerat, men efter en stunds arga ord från mig, så lyckades hon kläcka ur sig att det fanns ett, men det var för gammalt !
En hel månad.Wow. wtf…

Synintyg får vara Max 2 månader, och hade de inte sagt att jag skulle överklaga så hade det inte blivit för gammalt …
Hat!
Nu undrar jag , en frisk 16 åring med normalsyn… Är det ens möjligt att synen försämras så att de blir halvblinda på en månad ? Utan yttre påverkan ? Typ en olycka där man får en pinne i ögat…

Jag var inte mitt trevligaste mot handläggaren idag… Ja det var onödigt för det är knappast hon som skrivit reglerna och nej det ska inte gå att tjata sig till ett undantag , men jag var sur.
Skitsur.
Och hon var sådär jobbigt korrekt med att det hon gjorde var rätt , istf att hålla med mig om idiotin i det hela men beklaga .. Då är man ju rökt för då kan man inte gorma längre 😉

Det är trams och fjant och sånt har jag så svårt för!
Känns som transportstyrelsen krånglar till det för att göra det svårt att ta körkort, och för att få så mkt pengar som möjligt i sin egen ficka.
Jag skulle ju hellre se att alla fick lära sig köra bil med tillhörande teori i gymnasiet , som ett obligatoriskt ämne.

Så slapp man såna idioter som de visar i Sveriges värsta bilförare …!
Jag vågar inte ens se det programmet längre för bara tanken på att det finns sådana galningar i trafiken gör att jag blir mörkrädd .
Jag har trott att det värsta man kan möta är en påtänd biltjuv men de kör ju som proffs jämfört med vissa andra .;)

Sådär ja, nu har jag fått ösa ur mig lite så nu kan jag snart släppa det !
Jag har inte följt reglerna och då straffas man…surt .

Men det kunde vara värre !:)
Tack för att ni lyssnade 🙂

Kommentarer

 1. Anki

  Jätte bra skrivet och att med myndigheter att göra krävs mycket tålamod och tid. Sånt som inte har alltid. Väldigt korkade regler som du nu drabbades av.. :o(

  Varm kram från Skåneland

 2. Johanna

  Jag håller med dig. Jag fick hem inte mindre än 2 kuvert från Transportstyrelsen igår. Det ena innehållandes ett föreläggande om att det saknades synintyg. När jag sedan öppnar det andra kuvertet så innehöll det min färdiga körkortstillstånd. Båda papperna är utskrivna samma dag… Slöseri med papper anser jag, för jag antar att jag är godkänd.

 3. Viktoria

  Jag håller med att det är väldigt löjligt att synintyget bara får vara två månader. Som du säger, det hinner inte hända särskilt mycket på två månader. Det som är ännu dummare är man sedan aldrig behöver testa synen igen, utan man får bara nytt körkort. Jag jobbar som optiker och kan säga att det händer väldigt ofta att jag får tala om för lite äldre förare att de verkligen måste ha sina glasögon på när de kör bil. Jag blir tokig när de svarar att de bara kör där de hittar… Det är ju inte så att jag oroar mig för att de ska köra vilse utan snarare att de ska köra på någon.

 4. Ida

  Ja usch vad jobbigt det är med allt krångel som det alltid ska vara när man har med myndigheter att göra. Känns som det knappt är värt att bry sig om det där. Men samtidigt är det ju klart man blir irriterad när saker inte funkar som det ska.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing