Allmänt

Jag älskar Zlatan

 

Han är så förbaskat cool, den mannen. Jag har hyllat honom förr, jag vet, men vad sjutton, den här reklamen är snygg.

Måste ses.

 

Idag har jag, som en av de sista i Sverige mest troligt, städat bort julen…Nästan hela för en tomte gömde sig vid kaffemaskinen så den missades:) och så kan jag inte kasta ut min fina julgran som bara barrat lite, och det sista dagarna. Den får stå ett tag till.

Men i gengäld tog jag ner alla adventsljusstakar som jag annars brukar ha svårt för att byta ut, men det är ju så förbenat tråkigt att göra det vid ett senare tillfälle, så eftersom jag ändå var seg med att få bort allt annat fick de haka på.

Lite vardagsspänning nere i matkällaren blev det, när jag insåg att den dubbla lagerhyllan vi har tungt lastad med…tja, skit, minsann lutade. Framåt.Ganska mycket. Hm…? Måste man göra nåt kanske…Jag nöjde mig i nuläget med att ta bort den stora pommacflaskan som stod där, ifall den ramlar slipper jag åtminstone torka kladdig läsk 😉

Rummet är smalt, och skulle de vicka kan de inte mer än tippa typ 45 grader mot väggen mitt emot där det står en annan lagerhylla. Men nog måste jag göra nåt allt.

Inne på den lilla toan vi har där nere visste jag att det såg för gräsligt ut, och när jag gläntade på dörren så, funderade jag en sekund på vad det var för grå fyrkanter på golvet?

Meh? Några av kakelplattorna har ramlat ner?? Bara sådär?  Fem helt nere, och tar man på väggen så känner jag att den raden över sitter löst. What?

Messade pappa, som äntligen är hemma från Thailand och kan svara på mina frågor 🙂 ” Vad gör jag?”

Svaret blev ” Inget, vi tar det i morgon ”

Han och mamma kommer och passar barnen, för jag måste iväg på ett möte.

Men vad spännande, nog för att Jamie är en liten vandal, men jag tror inte han sparkat loss kakelplattorna…så då är det väl för att de suttit där i typ 47 år och inte vill det längre. Jag anar att det kommer bli en del jobb där nere för min del..

Och jag måste dessutom komma ihåg att göra rent filtret på den stora ventilationen vi har…när jag var ute i garaget idag för att hämta kartonger så lyste lampan för filterrengöring ilsket röd…Fan.

Jag kan inte riktigt den där anläggningen, det kan jag villigt erkänna. Jag är rätt kass på värmeväxlaren åxå…och poolen, vissa saker har inte legat på min lott, men jag är väl inte sämre än att jag kan fråga eller läsa en instruktions bok 🙂

Och så kan man alltid prova och se vad som händer 😉 haha, det brukar inte pappa gilla att jag gör bara 😉

Jaja, påminn mig om det i morgon!!

 

Jamie Vandal….jojo, igår när jag bara skulle ner snabbt i tvättstugan för att slänga in tvätten i tumlaren, så backade jag snabbt…innan jag klev i den stora pölen av väldoftande, illgult sköljmedel, med en eller två stora skopor tvättmedel som han roat sig med att grisa i…dessutom hade han rivit ur tvättmedelsfacket , det gick såklart sönder…morr, och geggat runt med tvättmedel i hålet som blev kvar.

Tack Jamie. Som fan. Not.

Jag blev skitförbannad. Sådär så det rykte ur öronen, och han fick hjälpa till att torka upp, och sen åkte han in i duschen, hela han var ju full av tvätt och sköljmedel, sved ju lagom härligt…Somliga straffar Gud med det samma 😉

Efter duschen blev han insmord från topp till tå med bodylotion och då slutade det äntligen svida, stackars liten.

( han hade alltså suttit och kladdat ner sig en lång stund innan jag märkte det)

Han har hällt ut sköljmedel förr, och av den stora dunken på fem liter har jag väl använt hälften.. Men det luktar väldigt gott i tvättstugan, om man ska vara positiv ;=)

Han kan väl lära sig nån gång tycker jag…men tydligen inte.

 

Idag ville han ut, tjejerna skulle iväg och åka skridskor, men de får han inte följa med, men ut på tomten får han såklart gå. Men gärna att man har något mer under overallen än bara blöja va ;)?

Han försökte få på sig byxor själv, och provade par efter par, men ledsnade och  jag fick till sist hjälpa honom, och sen var de ute länge och väl, han och Jordan.

Då hann jag få undan massor inne, med lite hjälp av ungarna som var kvar inne. Robban fick lov att städa sitt rum, och Corrinda hjälpte mig med både köket, badrummet och lekrummet.♥

Trixie och Lovelia fick städa sitt rum när de kom hem, de är helt makalösa på att stöka ner, och även Novalie fick göra ett ryck inne på sitt. Hon sov hos en kompis i natt, och sen var även hon iväg till skridskobanan.

 

I morgon måste jag stanna kvar uppe efter att jag skickat ungarna till skolan, för Mirka och familjen ska vara med i morgonsoffan 🙂 på tv4.

Och för deras skull så offrar jag min skönhetssömn, hihi. OCH jag ilar dessutom hem i överljudsfart från träningen på kvällen för att hinna hem till 20.00 , då Familjen Annorlunda börjar igen. Efter det är det Sherlock (Elementary) så måndagen är värsta tv-kvällen ett tag framåt nu 🙂

 

Jag har inte öppnat böckerna i de två kurser jag har nu….och det första uppdraget ska in på lördag i båda. Smart , nä inte alls.

Jag hade inte tänkt att det skulle bli så, men min examination i Ledarskap och Organisation har stökat till det, jag tycker det är svårt, så jag har inte velat börja på de nya innan den var klar. Bättre att koncentrera sig.

Det var examination först den 17/1 men då kom det massa skitjobbiga grejor i vägen, så jag fick skjuta upp den, till i onsdags. Då hade jag ju en middagsdejt, så det var bara att be om att än en gång få flytta på den, och jag hade tur och fick en avbokad tid nu i fredags. Jippie!!

Satt i fredags, kl 11.30, uppkopplad i chatrummet som används, och väntade… Pluggade in i det sista….gahhh, svårt!

Efter en kvart var jag väldigt fundersam…hade jag fel tid?? Nä… Men visst, efter att ha kollat noga på tiden så var det ju inte förrän 12.30 jag skulle ha min.

Bah. Jaja, jag gjorde en kopp kaffe och pluggade vidare..Kopplade återigen upp mig några minuter innan, och väntade.

Jag hade både Jamie och Jordan hemma, och de var så duktiga och satt och kikade på film utanför rummet, men jag vet ju att det inte direkt är ett konstant tillstånd så jag ville ju gärna få det gjort. Väntade, väntade. Klockan gick, blev tjugo i, kvart i, tio i?

Jag skickade ett meddelande till läraren att jag var där, om att det blivit nåt fel, men det visste jag egentligen att det inte var, men man blir ju orolig. Strax efter att jag skickat det , plingade det till i mailboxen, och ett mail från en annan lärare talade om att min var på sjukhuset och skulle gipsas. Aj då.

Okey, den anledningen är rätt ok.Examinationerna som var inbokade då, kommer….tadaaa…vid ett senare tillfälle.

Hm..jag kommer hinna glömma allt, och nu måste jag börja med de  andra två.

Imorgon.

Efter Mirkas morgonsoffa, innan mötet. Ja, det blir bra, så får det bli 🙂

 

Nu har jag huvudvärk, och ska gå och sova…Lite kvällsrunda först bara, räkna in mina små lamm så alla ligger på sin plats;)

( det gör de inte…Jordan, Lovelia och Trixie ligger inne hos Novalie, som älskar att ha ett eget rum, men helst inte vill sova själv…♥)

Jamie ligger säkert i min säng, tyckte jag hörde hur han klättrade över för en stund sen, och katterna kommer och slåss om vem som ska ligga i min säng…just för tillfället vinner Zlatan, och så kryper han ner under mitt täcke och trycker in sin hårig rygg i min näsa….mmmmmysigt.

Smulan har legat inne hos Novalie och gänget de flesta morgnar när jag väcker dem, de är så himla gosiga våra katter:)

 

Nu är det natti natti 🙂

.

Kommentarer

 1. Tessan

  När ni var med i familjen annorlunda så kände jag att -Carola är en människa som har hjärtat på rätt plats, en stark människa som har en hel del skinn på näsan!
  Gör mig ledsen att läsa att din man lämnat dig! Men vilken otrolig styrka du sitter på kvinna! Jag beundrar dig ännu mer nu än när ni var mwd i tv:n.

  All styrka till dig! & din pappa verkar vara en hyvens Karl!
  Kramar till dig & dina fina barn!!

 2. Hanna

  Godmorgon Carola!

  Befinner mig just nu i en liten tuff situation med två av våra barn – vår dotter har en funktionsnedsättning som kräver mycket av oss föräldrar. Såväl tid, omsorg och psykisk kraft. Men vi gör så gott vi kan men visst frestar det på. Är på väg till ytterligare ett möte kring henne, och imorse när jag skulle lämna hennes lillebror på skolan så blir jag inkallad till hans lärare; de vill ha möte med oss gällande hans ”uppförande” i skolan. Gaaahhhh!! Är det inte den ena så är det den andra :(. (Sen vet vi ju med oss att har man ett barn som har särskilda behov så är det ofrånkomligt att de ”friska” barnen sätts ibland på undantag – inte för att man vill men för att det är tvunget att vara så…). Men ändå; nu sitter jag här gråtfärdig innan mötet gällande den äldre tösen och undrar; är vi så dåliga föräldrar? Vad gör vi för fel?

  Men innerst inne vet jag att vi gör det mesta rätt; vi har en kärleksfull familj med respekt för varandra och tydliga regler, och vi ägnar mycket tid åt våra barn och gör allt vad som står i vår makt för att de ska ha det tryggt och må bra. Sen att vi har ett barn som kräver mer än de flesta barn och att detta får konsekvenser för syskonen är ju nåt som vi måste acceptera – och syskonen med. (och ja, vi vet att det finns stöd/insatser att söka men har valt att inte ansöka om detta dels då vår dotter har en diagnos som inte ingår i LSS, dels då vi inte ser att det finns behov av att lämna henne till någon annan. Hon hör hemma hos oss där hon mår bäst)

  Det var inte meningen att det skulle bli såhär långt, och fokusera på mig – men så blev det visst ;). Det jag ville förmedla var att din blogg är som nåt slags tröst, en vän som man kan vända sig till när det är svårt. På nåt sätt får jag andra perspektiv på tillvaron när jag är inne o läser vad du skrivit. Lite jäklar anamma, och kvinnlig urstyrka! TACK FÖR DET CAROLA – NU GÅR JAG TILL MÖTET LITE MINDRE UPPGIVEN!

  Ha en fin dag, kram Hanna

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing