Allmänt

Arga tanten är grinig;)

Jag vaknade glad, och om än inte pigg så på bra humör, och det fortsatte under dagen. Pratade med Mirka i telefon medan jag stökade undan massa, och hann med att tvätta några maskiner och sånt där vardagstråk.

En stor kartong där Patricia öste ner massa diverse i när vi städade inför jul, tömdes och sorterades, och äntligen hittade jag några viktiga papper  jag letat som en tok efter, och en räkning som jag blev sur över att jag fick en påminnelse på 😉 Tur jag inte skällde på dem för att de inte skickat en..

 

Sen skulle jag äta lite, och hällde upp kvarg och världens godaste musli, Gi från Risenta. Den är full av nötter, solrosfrön gojibär och mandlar, mums. Eftersom det är hårt att tugga nötter, så är jag alltid väldigt försiktig, och tur var väl det för rätt var det var tuggade jag på en sten!

sten

Tändsticksplånet är väl snudd på antikt, det är från Las Vegas 1992:) men det låg nära till hands, för att visa storleken på stenen, vass var den åxå.

Fasen jag hade ju kunnat tugga sönder några tänder, och hur kul hade det varit då?

 

Som plåster på såren öppnade jag min andra Loka Old school, som jag köpte på Pressbyrån i tisdags när jag varit med Jamie hos tandläkaren, den första var Strawberry ice cream, och den hade ingen kolsyra:( Men jag tänkte att det  var väl bara en enstaka händelse….Jag älskar de här två, och blev så glad när jag hittade dem, och idag tog jag då Lemon Pie, som jag sparat lite på:)

Ingen kolsyra. Vid en närmare titt på datumet, det är ju så små siffror och jag har fått svårare att läsa pyttetext, mina linser vill inte riktigt hänga med, utan går det perfekt, men det är ju svårt att ta ur en lins liksom…;) så var ju Bäst före datum december 13..

Vafan? De stod i det vanliga sortimentet, och de var till fullt pris, och jag är sjukt besviken nu..

 

Och så som grädde på moset så kom mitt rättade uppdrag tillbaka, och hon hade satt ett F… Vafan igen?

Av tre uppgifter gjorde jag två, ska man då rimligen inte åtminstone få godkänt…? Om det bara är Visma uppgiften som räknas så varför i h-vete ska man då lägga ner tid och kraft på två till?

Jag mailade såklart och var sur, ( men korrekt)och bad henne se över det här, och fick svaret att de andra svaren var ju inte heller rätt…Nä, men vänta lite nu…Hon hade ju kommenterat om vad som var fel, och det var en tolkningsfråga i den ena, hon tyckte jag skulle gjort ett diagram, och jag tyckte att det räckte med att visa med olika färger …. och i den andra var det en summa som inte flyttats som den skulle…allt annat var korrekt… så jäklar i min låda vad sur jag är nu. Jag har gjort en massa uppdrag och inte haft full pott på dem, men ändå inte fått ett jäkla F…Hela den här kursen suger, det är min kompis J irriterad på åxå, så det är inte bara jag…så imorgon måste jag få tag i nån handledare eller så, för jag vägrar att godta att det krävs att man har en pc, när det inte specificeras när man söker, utan det enda är ”tillgång till dator och internet”

Läraren tyckte att jag skulle komma in till skolan och göra bokföringsuppgiften, och det hade ju kunnat funka, om jag inte valt distans av en anledning – jag har svårt att komma iväg till en skola.

 

Så är det en annan sak jag är sur på åxå, men det är väl lika bra att inte ta upp här 😉

Till det positiva kan man väl säga att det är ju bra att all skit kommer på en och samma dag så man slipper vara irriterad flera dagar, haha.

 

I vanlig ordning har jag skrivit av mig den värsta irritationen nu, så jag fortsätter på ett trevligare sätt:)

 

Jag fick ett paket häromdagen, från Naturdiet. De förknippas ju med bantning, och det är ju inte riktigt min grej ( har fan ingen karaktär dessutom,hihi;) men nu har de kommit med lite produkter som lämpar sig som mellanmål. Och..ni vet ju hur tråkigt jag tycker det är med mat, och alltså är en påse sånt här och vatten som man skakar ihop perfekt.   Om det var möjligt, och inte gav barnen så skeva signaler så skulle jag lugnt kunna leva på sådana här grejer:)

Det ska vara mer protein och mindre socker i de här, och det är ju bra.

naturdiet

 

Men…jag tror ändå att det är bättre med råvaror, och att kvarg, hallon och nötter är bättre….men meckigare att göra iordning, och det tar inte tio sekunder som det här gör:)

Jag gillar att få in lite variation, och sen är de riktigt goda åxå .

 

Vi tränade idag, cirkelfys, och Olle sa sen efteråt att det var ett riktigt tufft pass, så det var ju tur det, jag var helt slut:) Egentligen var jag svettig redan innan vi börjat för ibland är det ruggigt fuktigt och varmt, och värre blir det med värmen som är på väg.

Handlade lite efteråt, det var slut på mjölk redan i morse, det fanns precis så jag kunde få en kopp kaffe, och sen var kaffepulvret slut åxå…så då fick jag ta Nespresso och grädde, och det funkade det med 🙂

Ute öste regnet ner, så jag hade absolut ingen lust att dra med småkillarna ut, jag sköt upp handlingen till i morgon…och kommer säkert ångra mig då 😉 men jag fick som sagt massa annat gjort hemma i stället.

Ni som frågat om blöjorna:

Lille skutt blöja

Det är märket FAVORIT, och vad jag tror så är det Citygross märke? Eller? Men det är där jag köpt dem, och förutom att de är söta så är det ett bra pris på dem, runt 70kr för ett paket:)

Ett paket sådana ska med i vagnen, och sen lite av varje. Köttfärs, fisk och kyckling och sen får jag se vad jag hittar för nåt längs vägen 🙂

 

I helgen som kommer har jag tackat nej till en skitrolig grej…för att jag är feg.. Det handlar om att åka båt, stor Finlandsbåt..och jag är så rädd för att bli sjösjuk:(

Innan jag fick barn så åkte jag ju en del färja, för att festa och supa skallen i bitar, och det är ju då snåljåpen som styr och man tar de billigaste hytterna, långt under vattenlinjen. Vid en olycka är det ju typ kört där. Sen åkte jag inget på många år, jag fick Janelle och sen Patricia, och när vi var på Gräsö på semester så bestämde vi oss för en dagstur med Eckerölinjen.

Det var en dryg timmes båtfärd till Kapellskär eller vart nu båten gick ifrån, och det var blåsigt så båten( en liten skit) hoppade sådär jobbigt på vågorna, jag var hungrig och lite nervös över att åka båt med mina små barn. Väl ombord åt vi lite frukost, och så rullade båten ut…och den RULLADE och RULLADE för det var rejäla vågor. Vi satt i ett varmt lekrum med barnen, Patricia var väl 2 år, och Janelle 4, och jag kände hur förbannat jäkla illa jag mådde… Jag fick helt enkelt lämna mina barn till deras far, och sen stå uppe på däck och frysa och andas, med sikte på en papperskorg ifall jag var tvungen att kräkas.

Jag har kräkfobi, och då var den extremt jobbig. När vi var i land på Åland så grinade jag för jag ville inte åka hem.

Det var inte bara jag som var sjösjuk, typ halva båten mådde dåligt, men det hjälpte ju inte mig. Jag fick åksjukepiller så hemresan var bättre, men det tog nio år innan jag åkte färja igen, och då för att jag var tvungen, vi skulle till Danmark/Legoland. Jag dubblade dosen åksjukepiller och sen sov jag som en stock mot vindrutan hela vägen i Danmark, och var säkert ett jättekul sällskap 😉

Så, kanske blir jag inte sjösjuk, det kan ju varit tillfälligheter, men jag vågar inte chansa. Jag tycker det är fruktansvärt att må illa, och i det här fallet skulle alla barnen med, och vem ska då ta hand om dem om jag mår dåligt?

Jag har lite samma känsla, inte illamående, men den där panikkänslan som ligger på lur när jag flyger.. Man är så jäkla utsatt i flyg och på båtar för man kan inte kliva av. På tåg är man ju på marken och drar jag i nödbromsen så kommer man av på några minuter..samma med bil.

Så istället för att ha superkul på en båt i helgen ska vi försöka roa oss på annat håll 🙂 Det blir antagligen inte lika kul, men garanterat sjösjukefritt iaf.

 

Nu måste jag kolla på förra veckans Sherlock på Tv4 PLay, och där är ju ännu en sak jag är sur över…ge mig Sherlock på TV…

 

Men annars är allt bra med surkärringen:)

Natti på er ♥

 

 

Kommentarer

  1. Lotta m nio

    Härligt!
    I går var det en pissdag här hemma. Sååå många småsaker som gick käpprätt åt helvete och det kändes som en jävla uppförsbacke hela dagen. Som grädde på det förbannade moset så förlorade Färjestad förlängningen på kvällen!
    Hmmm

    Men då blir jag glad att fler än jag haft en skitdag med motgångar men ändå håller humöret uppe!!!

    Jag biter ihop och går vidare tänkte jag…det kanske blir värre en annan dag 😉

    kram på dig! Du är så jäkla duktig!

    Sorry…många svordomar i inlägget…men that´s me 😉

  2. Viktoria

    Är från Åland och kan lova dig att finlands o stockholms färjorna inte går att jämföra med eckerö och kapellskärsbåtarna 🙂 tar du dessutom 1 åksjuketabl så är du garanterad! Är själv kräkfobiker o blir hysterisk när det stormar o jag måste med småfärjorna till Sverige 🙁 trots att jag aldrig kräkts av sjösjuka ens 🙂
    Överlag gäller det att vara lagom mätt vistas mitt i båten både på höjd o bredd tänkt, gärna knapra salta pinnar under tiden, en del mår bättre av att titta på havet/horisonten, själv vill jag sitta tryckt mot en vägg och rulla med båten.

  3. Annika K

    Fy attans va äckligt med en sten i maten.
    Kontakta företaget och reklamera!

    Ang skolan och betyget F.
    Håller helt med. Står det dator och internet så ska det räcka.
    Annars får de ju faktiskt skriva PC.

    Kryssning är helt ok om man åker med de stora båtarna.
    De gungar mindre med hjälp av sina stabilatorer.
    Ta åksjuketablett innan och åk på sommaren.
    Då är det iaf mindre risk för stormar.

  4. Jussan

    Usch ja, gamla m/s Roslagen och m/s Alandia som gick mellan Grisslehamn och Eckerö då var inte kul, men kan lova att m/s Eckerö är bättre, större och har stabilatorer. Dessutom går det fort över havet, tar bara två timmar:-)

  5. Mettemy

    Hej ! Jag har åxå lätt för att bli sjösjuk men inte på dagens jättefartyg,det känns knappt att man är på havet och om du tar ett åksjukepiller innan så kommer du att klara dej så åk å ha kul!Få förtjänar det som du , kram

  6. Terese

    Värsta tänkbara turen du åkte. Grisslehamn-Eckerö kan va hemsk en blåsig dag. Liten pluttig båt gör inte saken bättre.

    Birka o större båtar är en helt annan grej.
    Du som prövar nya saker ta en tur me riktigt kryssningsfartyg o bo i lyxig hytt högt upp, det förtjänar du.

    Kram

  7. Nina

    Hör av dig till Risenta angående stenen..du ska självklart ha ersättning samt plåster på såren!!

    Hoppas du får en bättre dag imorgon..

  8. Malin

    Typiskt, närmsta City gross ligger 23 mil härifrån. Lite för långt för att köpa blöjor trots att de är ruggigt söta 😛

  9. Neta

    Vi åker jättemycket båt, jag har dock aldrig åkt till Finland men väl på 22-timmars till Åland. Nu åker inte vi för att supa men för att äta gott och dansa och lyssna på bra musik. Vi åker mest vardagar.
    Både Birka Paradise och Viking Cinderella har stabilatorer. Dom är också bra mkt luftigare än båtarna var för 15 år sen, som flytande hotell. Jag har känt av blåst en gång, då blåste det 32 skm i byarna och då satt vi ner på Birka.
    Jag kan garantera dig att du inte känner av blåsten och du ska inte bo i C-hytt under däck på Cinderella utan i B2 eller A2 om du måste se ut uppe på däck 9 eller 10, eller ännu lyxigare.
    På Birka ber du snällt om att få bo på 7an och uppåt (däck 5 o 6 är inga hyttdäck och 2o4 ligger ovanför vattenlinjen dom också).

    Så åk människa jag lovar att du inte ens kommer att tänka på att du är på en båt. Jo möjligen när du ska fälla ner hyttsängen om du inte åker lyxhytt.

    Man ska utmana sina rädslor, det är så dom går över.

    Undvik däremot dagkrysser från Kapellskär och Grisslehamn, dom båtarna är mindre och har inga stabilatorer.

    1. My

      Nog gungar det även på de stora båtarna när det blåser mycket, åker långkryssningarna med Birka varje år (stor del av resan ute på öppet hav) och vid flertalet tillfällen har de fått plasta in flaskorna i taxfree och stängt tidigare pga av blåsten. Det man kan göra om man är känslig är att bo högt upp, ta åksjuketabletter eller Calma tuggummi och lägga sig i hytten så länge det gungar. På kortkryssningarna så är det ju enbart någon timme ute på öppet hav som det gungar.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting