Allmänt

Vissa borde det vara skottpengar på..

..sorry, men folk som förgriper sig på barn…jag har fan svårt att begripa hur man är funtad, och jag har svårt att begripa att det ska daltas så förbannat med dem. Barnen då?

Nä, ställ upp dem på rad, och ta den ena och slå den andra med, lås in dem och låt dem ruttna. Och sen kan man begrava dem med rumpan upp och använda dem som cykelställ, så får de se hur charmigt det är.

Tittar såklart på nyheterna, och det är ju nåt jävla pucko som förgripit sig på dagisbarn nu igen, och så tycker folk att jag är korkad som har mina hemma 😉

Nä, men allvarligt… äckliga äckliga människor.

Nu ska jag säga det en gång för alla: Den som ger sig på mina barn på ett eller annat sätt, ger sig även på mig, och det ska man inte göra. I will do to you what you did to them. Big time.  med andra ord – rör du så dör du!

Detta borde ju inte kunna anses som ett mordhot eftersom det inte riktar sig till någons specifik person väl? För jag har ingen speciell i tankarna, utan det är mer en varning till eventuella idioter som rör sig i mina barns närhet 🙂

Fan vad mycket sjuka människor det finns i världen.

 

Tur jag inte hämtade in morgontidningen i morse, och sen inte lyssnat på radio  så jag slapp vara förbannad på äcklon hela dagen;)

I stället har jag vaknat efter en sömnlös natt, där jag inte kunde somna, och när jag så somnade så vaknade jag ju av nåt irriterande ljud?? Vad!? Jaha…dags att gå upp:) Jippie, eller nåt. Jäkla skit, nu måste jag sluta sova dåligt helt enkelt 🙂

Skjutsade Jordan tull kyrkis, och åkte hem och åt frukost, fortfarande hur trött som helst, inte förrän jag svepte en kopp kaffe på stående fot innan musikleken med Jamie så började jag kvickna till, och så en kopp till efteråt, och se där ja! Jag är vaken:)

Klockan var då halv tolv..*s*

Jamie har börjat tycka att TV är intressant, nu kan han sitta länge och kika, och i morse så var något väldigt spännande, så spännande att han inte ens kunde backa de få stegen och sätta sig i soffan:)

Jamie

Jajamen jag har inte tagit ner julgardinerna, och Jamie har en pepparkakspyamas:) Det är inte påsk än;)

 

När Jordan kom ut från kyrkis så åkte vi till Ikea för att luncha med Jenny, alldeles för länge sen sist.

Vi babblade ikapp oss, och hann till och med en liten runda i varuhuset, så nu har jag två små påskliljor som står här och är fina. Synd att de luktar så illa bara. Och två dammvippor med fårskinn på:) Jordan och Jamie älskar dem och jag tänkte att man kan få dem att förena nytta med nöje 😉

Jag åkte sen hem med mina pojkar, inväntade Corrinda, och sen åkte vi ner på stan lagom till Robban slutade. I den där kartongen jag sorterade häromdagen låg nämligen de fullmakter som deras pappa efter tusen om och men lyckades skriva på och få den bevittnad, så nu skulle vi äntligen göra bankkort till dem! Whihooo:)

Jag har ALDRIG kontanter. Aldrig. Om jag någon gång råkar ha något kontant så försvinner de till barnen i samma sekund, lite som i vinjetten till Våra värsta år, där Al Bundy delar ut sedlar till barnen, frugan och så hunden 😉

Corrinda behöver ofta lite matpengar när hon är på sina basketmatcher, och Robban åker direkt till sin tennis från skolan på tisdagar så han behöver åxå äta, och jag går varenda gång och letar…letar och letar och letar, och så får jag åka till nån uttagsautomat mitt i natten 😉

Nu blir det enkelt att bara föra över! Perfekt 🙂

Vi mötte upp Robban på Swedbank och satt och väntade på vår tur, och när den inföll så langade jag fram fullmakterna och sa att barnen ville ha kort…varpå killen bakom disken tittade på pappren : – Ja just det, sådana använde vi förut……

VA`? Men skojar du med mig människa? Behövs de inte? Nä nu räckte det med att jag intygar att jag pratat med den andra och fått ett ok, så är det ok. Det har jag ju nu inte gjort, men man kan ju låtsas…;) och det är ju ok, och jag hade dessutom fullmakter , men pratat… det var länge sen.

Skit att det inte stod så på hemsidan då när jag letade info om jag kunde åka ner med dem själva. Men strunt samma, nu är det fixat, och de är numera upptagna i Swedbanks kundkrets. Det tog ett tag, och jag fick skriva min autograf på en väldans massa ställen, men nästa vecka kommer de vara ickeberoende av kontanter:)

 

Hem igen, och logga in i Mina vårdkontakter för jag hade fått mail om tider. Jag mailade igår och bad om en tid för att få kolla Jamies tunga, och då passade jag på att även be om en tid för Corrindas nageltrång, och min senknuta på axeln. Den måste bort, jag blir tokig på den, det gör ont när jag tränar, den syns, och framför allt så kan jag inte bära något på den axeln, och det är liksom min ”bära-väskan-axel” , det är i princip omöjligt att bära på höger sida. Varför vet jag inte riktigt men väskan sitter inte bra där:)

Nu kommer de säkert protestera och säga att den går bort av sig själv så småningom, men jag vill ha bort den nu,helst igår.

Corrinda och Jamie fick tid på måndag, 14.00 och 14.15, perfekt, och jag veckan efter. Kanoners. Corrinda har en cup i påsk, och då blir det operation av nageltrånget efter den, så kan hon få vila lite.

Laga mat, och onsdagar är den enda dagen i veckan som Corrinda är hemma och äter med oss, förutom vissa fredagar, annars har hon träning jämt, och jag tycker så synd om henne som alltid får sitta ensam efter alla andra och äta uppvärmd middag, om det ens finns nåt kvar..annars får det bli nåt annat. Jag skulle helst vilja att alla var hemma vid middagen alltid, för det är en så mysig stund. Nu blir det inte så ofta, det saknas ofta någon, och det är väl det som gör fredagar så speciella, när alla verkligen försöker vara hemma ♥

Idag fick hon därför välja mat, och det blev chicken bits och pommes, på en vanlig vardag minsann;) Ungarna var överlyckliga, det var jättelänge sen vi åt det. Nej, jag kan inte äta sånt, det går bara inte med sånt där som är söndermalt och ihopgeggat igen….brrr.

 

Det har hunnits med lite tvätt och röj och sånt kul åxå , men nu är det faktisk sovdags, för att försöka kompensera den usla föregående natten..

Imorgon är en ny dag 🙂 Nya planer, och träning 🙂

 

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. sandra - 3 barns mamma

    Det sjukaste (efter det att vuxna förgriper sig på barn) är att vi inte har nåhot riktigt straff för det. Den som blir dömd är ute om något år/månader. Vilket är ett litet pris dåbarnet får livstid…….. Skulke vi ga ett riktigt straff så skulke det vara färre som förgrep sig tror jag.
    Angående ditt tänk om någon skulle gå på något utav dina barn. Känner lika dant och det gör nog alla friska människor. Så är det mord hot får vi nog sett tagtråd runt hela sv 😉

    Apropå pedifili så flrsöker Irak att få igenom en ny lag som gör det möjligt att gifta sig med flickor från att de är 9 år. Hjälp gärna till att setta stop för det:

    https://secure.avaaz.org/en/petition/Council_of_Representatives_of_Iraq_We_call_on_you_to_NOT_ALLOW_CHILD_MARRIAGE_DO_NOT_PASS_THE_JAAFARILAW/?sAOmpbb&mobile=1

    Tack för en så intressant och spännande blogg. Ha en fin dag!

  2. Rut

    Jag anser fortfarande att det är lite knäppt att ha sina barn på förskolan, även jag är lite knäpp, då jag har dem där….;) visst skulle vi ha råd om vi levde väldigt spartanskt att ha dem hemma, men knäpp som jag är väljer jag att arbeta heltid och förvarar mina barn på förskolan. För tro mig, förvaring är vad det oftast är nuförtiden, med stora barngrupper, och lite/ utsliten personal som som gör så gott de kan med knappa resurser…..

  3. Rut

    Jag tycker INTE DU är knäpp spm har dina barn hemma och inte på dagis, däremot ALLA som har sina barn på dagis, de är lite knäppa.

    1. Emelie

      Mycket märklig kommentar men det visar på okunskap. Det är väl inga föräldrar som är ”knäppa” för att man har valt att ha sitt barn i förskolan eller ha valt att ha dem hemma? Alla kan inte vara hemma fru eller hemma man på grund av ekonomin. Eller så vill man fortsätta med sitt arbete trots att man blivit förälder för att man tycker om sitt arbete. Eller vill man ge sina barn ytterligare en möjlighet att lära tillsammans med lärare med spetskompetens och barn i samma ålder. Man är inte sämre förälder för det. Föräldrar jag möter i mitt arbete som lärare är inte knäppa, utan människor som älskar sina barn och ger dem de bästa av världarna – en stund på förskolan och resten med sin familj. Vi arbetar tillsammans för barnens allsidiga utveckling och lärande. Det som har hänt på en förskola i Kalmar kommun är en mardröm för alla parter men har inget att göra med om föräldrar är ”knäppa” som du uttrycker det. Visar bara tydligare att man inte ska tumma på kompetensen inom förskolan. Det ska vara högutbildade lärare och vem som helst ska inte kunna jobba där som det tyvärr är nu på en del förskolor.

      Carola: Hm..du menar att det inte finns pedofiler bland högutbildade…? Jag skulle då hellre ha en ickekompetent person som respekterar barn, än en utbildad pedofil…De äcklona finns ju överallt tyvärr, oavsett utbildning..

      1. Rut

        En pedofil kan också läsa till lärare på högskolan, så länge hen inte blir dömd för något, så är det fritt fram, så det där med spetskompetens skyddar inte helt våra barn mot pedofiler, snarare så att pedofiler som inte kan tillgodose sina behov privat, ofta söker sig till yrken där de kan få utlopp för sina sjuka fantasier, tyvärr!! Sedan hur en praktikant ens kan ha fått varit själv med barn så att detta har kunnat hända är en annan sak… Personalbrist kanske?

  4. My

    Pedofiler är vidriga och bör buntas ihop och kastas i en djup grop. De finns precis överallt i vårt samhälle, oftast de vi minst anar. En gammal lärare till mig (rättskunskap av alla ämnen) arbetade politiskt för barns rättigheter i samhället, samtidigt köpte han sex av en pappa som sålde sin dotter (jämnårig med hans egna döttrar) till pedofiler. VIDRIGT, tack och lov så är han död idag och kan inte skada några fler barn, antar att karma kom ifatt honom.

    Detta sker just nu, bör spridas för att föräldrar ska veta vad deras barn utsätts för på nätet.

  5. Linda

    Vill först bara tacka för en suverän blogg, du ger så mycket av dig själv till oss andra och det ska du ha stor eloge för :). Läser varje dag och blir så glad av dina ärliga och kloka rader!

    Nåväl, nu till ett hett tips! Jag äter inte heller korv, chicken nuggets, köpta snitzlar – av samma anledning som du. Men jag HAR ätit det när jag var yngre, och kan sakna särskilt nuggets. Fick ett tips för ett par år sen som jag vill ge vidare; Santa Maria har en kryddmix som heter ”Crispy Chicken bites Spice mix” som finns bland tacoproduketrna. Man strimlar kycklingfilé och lägger i en skål, tillsätter lite olja och kryddmixen. Sprid ut på en ungsplåt/form och in i ugnen 15-20 min. SÅÅÅÅÅ gott, påminner starkt om nuggets! Lycka till och ha en finfin torsdag! Kram Linda

    Carola: Noterat!! Låter väldigt gott, så det ska jag hålla utkik efter:) Tack:)

    1. Jenny

      Låter sjukt gott,det måste jag prova!:-D Det lönar sig att läsa andras kommentarer,alla ger så himla bra tips:-)

  6. monica

    Håller med dig i allt du säger ang.pedofiler. Visst är dom sjuka och har säkert varit utsatta själva men det måste ju stoppas.
    Rör du så dör du så bra uttryck!
    Jag är iof förbannad på alla som håller på att jävlas m andra. Lurar och ljuger men att utsätta barn för detta är hemskt. Stackars barn…..
    Kram till dig och familjen

  7. Nina

    Ja fy fan pedofiler är riktiga avskum som inte borde finnas, enda stället som passar för dom är i helvetet och dit ska dom skickas efter att dom blivit utsatta för värsta tänkbara tortyr man kan tänka sig.

    Så fin bild på Jamie, ser lite sådär drömsk ut.

  8. Neta

    Jag kan rekommendera Lidls chicky bits, det är hela köttbitar panerade i panko som är ett extra frasigt ströbröd. Har man ätit dom en gång så vill man inte ha de andra igen. Billiga är dom också. Finns även ostfyllda men där har jag aldrig förstått vitsen. 😀
    När du ändå är där kan du köpa några påsar med potatisklyftor för 11 kr också. Hur goda som helst. Vi kör dom i fritösen i 5 min, perfekt!

    Då var du lyckligt ovetande om dramatiken i Nyby igår också då? Annars håller jag med dig om pedofiler o våldtäktsmän.

    Finns ett te man kan dricka nån timme innan man ska sova, dom har det på Citygross, och om du inte gör det redan så byt luft i sovrummet, ställ upp fönstret 10 min innan du lägger dig.

  9. Malin

    Ett tips om du har svårt att sova. Det är att beställa nåt som heter Neurol på vitaminvaruhuset.se. Det är Ört medicin med valeriana i. Den är bättre än tex den sort som heter valeriana och som finns lite överallt.
    Man tar 2-3 tabl 30 min innan man vill sova. Den funkar tom bra på mig som har svårt att sova ofta pga värk,.smärtor, hjärtbesvär, rastlösa ben och mycket tankar i huvudet 🙂 vanlig sömntabletter kan ju göra en dåsig dagen efter men inte dom här.
    Inte blir man beroende heller.
    Många gånger funkar det också bra med en period med såna här för att bryta det dåliga mönstret.
    Sova behöver man ju 🙂
    Jag sov ca 1-2 timmar per natt förut när det var som sämst och aldrig mer än 2 timmar i sträck ens när jag sov som bäst.
    Nu kan jag sova 2-3 timmar i sträck och kanske 6 timmar totalt. Det är underbart!
    Ha en fin vecka!

    Carola:Men jag vill ju inte sova så jag inte vaknar av minsta ljud från ungarna, det krävs ju mellan varven akuta utryckningar på både det ena och det andra nattetid …funkar sånt här då?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting