Allmänt

Första dagen på Hola!

För er som missat det så har jag börjat en kurs ( eller egentligen tre totalt ) på Folkhögskolan. Den här heter Hälsocoach, och är på 50% under två terminer, och jag läser på distans, men det är sex stycken obligatoriska träffar. (De andra två kurserna är helt på distans)

Det hade ju inte varit så svårt om det varit i Uppsala, möjligen Stockholm/Gävle, men så enkelt ska det inte vara, utan det är uppe i närheten av Kramfors – Sollefteå:D

Fyra timmars tåg, sen buss och sist en anslutningstaxi.

Jag har säkert sagt det förr, men jag är inte så där värst berest och när jag reser så kan jag oftast luta mig emot mitt sällskap.Mamma, pappa och syrran är extremt resvana, och har åkt över hela jorden fram och tillbaka, men jag skaffade barn och sen ett till och så två till och så vidare, sen har jag helt enkelt inte haft vare sig tid eller lust att åka med allmänna kommunikationer utan valt bilen eftersom det varit enklast så:)

Alltså var själva resan ett stor kliv att ta sig över, men eftersom jag sökte kursen väl medveten om att det var tvunget att resa hit, så fick det vara så. Och igår kände jag mig rätt oövervinnelig som lyckats boka rätt och komma rätt och landade här.

Utan omvägar 🙂

Det var så fint ordnat här, med portkod och sen ett kuvert i en brevlåda med mitt namn på och med en nyckel till rummet och karta. Det är flera olika byggnader här, ser ut som en herrgård med fristående flygelbyggnader och de var en promenad på två minuter bort till sovhusen, där jag kom in, och sen landade på mitt rum.

Ni hade lite klagomål på inredningen;)? Färgerna…?  Fattar inte alls vad ni menar, hoho. Nån av tjejerna har grönt golv i samma fräna mönster, men det är rent och fräscht och det är huvudsaken.

Det bor elever hela terminerna här, på internat, och så kommer vi och säkert andra distansläsare lite då och då.

Om det inte var så att det låg mitt ute i ödemarken, med 8 km till närmsta ICA, så skulle jag flytta hit, till skolan alltså, för jösses vad fin den är. Påminner väldigt mkt om Danmarks skola där jag gick mellanstadiet, och även om Vaksala, min högstadeskola. Det är charm ut i varje vrå. Fantastisk, och jag måste nog sluta åhhhha mig hela tiden innan de andra kursdeltagarna tror att jag är knäpp;)

 

Idag började vi med frukost, förjävlatidigt klockan 7.30, men den var god och sällskapet trevligt, så det funkade, och sen samlades vi, för att bli visade det rum vi ska hänga i den här gången, högst upp i en byggnad, med halvrunda stora fönster…..:)

Där har vi presenterat oss, och sen försöker vi komma ihåg vad vi heter, och vart vi kommer ifrån, vem som är vem helt enkelt, och nu har jag hyfsad koll på iaf de flesta…eller åtminstone namnet. Massa tjejer och en kille, som det tydligen brukar vara. Känns som vård, omsorg, hälsa har få män, när ska de vakna och fatta att det är kalasyrken:)?

Just ja, LÖNEN….glömde den 😉

Nåväl, vi fikade, pratade, fick info om portalen man jobbar i, men den hade jag redan lärt mig så det var inga problem med den, och så var det dags för lunch.

Så gott! Vanlig korvstroganoff, men riktigt god! Kan bero på att jag inte lagat den själv, och att de som lagat den såg väldigt glada och trevliga ut:)  En superfin salladsbuffé fanns det åxå, och mätta och belåtna kunde vi sen lyssna lite till och jobba lite.

En trevlig promenad ner till älven, där vi fikade kaffe och sockerkaka, samt frukt avslutade dagen.

 

Jag kan bara säga som så att det här är hur trevligt som helst!

Alla är trevliga, och det är skitkul. När de gör urvalet till den här kursen ser de till att deltagarna är blandade, i både ålder och erfarenhet, och det personliga brev som man sökte in med spelar stor roll. När läraren, som är supertrevlig han med, berättade att det var 63 sökande och vi är en sisådär 17-19 stycken som kom in, är det liksom inte utan att man känner sig lite utvald och speciell:)

 

Eftersom vi som bor kvar här missat att det inte serveras middag, man kan köpa matlådor dock, så enades vi om en tur till Ica, 8 km bort, och sen av bara farten åkte vi förbi ett häxmuseeum.  Tydligen är det i de här krokarna  som flest kvinnor (och tre män), avrättades som häxor på, jag tror det var 1500-talet..obehagligt, och svårt att begripa hur de tänkte på den tiden, men så var det ju. Och är väl fortfarande i delar av världen…

Sen hem, krascha lite i sängen för jag var löjligt trött, och sen äta middag, och sitta och babbla lite.

Nu är det meningen att jag ska läsa och fördjupa mig i Sveriges Folkhälsomål, så jag lär väl göra det då…så jag slipper sitta och skämmas i morgon:)

 

Jag har absolut noll täckning på mobilen, och har förstått av er att det är Telia som gäller, även Halebop? Kan man köpa kontantkort då tro?  I min vanliga vardag lever jag i en storstad, och där har 3 bra täckning, och den funkar i nästa by, Nyland, men här är det stendött.

Kanske ska skypa lite med mina kids? Eller det får nog bli i morgon för de har väl lagt sig kanske, men det känns som att jag vill höra lite om hur det är hemma. Löjligt egentligen:) Men så är man.

 

Nu så ….plugga lite 🙂

 

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Maria

    Hej! Om jag fattat rätt så utbildar nu dig till Hälsocoach. Vad gör en sån? Vilken typ av arbetsplatser kommer du att kunna jobba på?

    Carola: Får jag återkomma om detta? Jag har inte full koll än nämligen, men tex gym, friskvårdscenter, företag, egen företagare, osv. Lite överallt:)

  2. Linda

    Godkväll!

    Välkommen upp till Norrland! Jag bor i Kramfors, och säg bara till om du behöver något eller har någon fundering 🙂

    Carola: Tack 🙂

  3. Ida

    Tycker det är jättebra att du satsar på en utbildning, ibland kan man behöva komma ifrån det vardagliga lite. Barnen mår ju också bra av att ha en mamma som också ser till sina egna behov. Tycker du är så modig och det är väldigt inspirerande att läsa din blogg.

  4. Kristina

    Hej Carola!
    Fantastisk du är! Allting har sin tid och din tid att plugga är nu. Detta behöver du verkligen göra och att det är några dagar hemifrån gör dig bara gott. Man behöver få distans till sina barn ibland och det här är ypperligt tillfälle. Man orkar mera när man fått andas fritt emellanåt; ja du förstår vad jag menar. Man älskar inte barnen mindre för det :-). Utmaningar är bara av godo och när man klarar av dem känner man sig nöjd och redo för nästa. Älskar att läsa din blogg och att du skriver länga inlägg gillar jag skarpt. Lyfter på hatten för dig och önskar dig fina dagar uppe i Norrland. Kram från mig! 🙂

  5. Helena

    Hej! Jo du kan köpa kontantkort med både Telia och halebop. Jag rekommenderar halebop för de är billigare. Samma täckning har de dock. Om du fyller på med typ 300 kr får du 300 fria samtal och 3000 sms. Är osäker på om det var 300 man måste fylla på med men testa att gå ut på halebops hemsida.
    PS. Tycker du gör det fantastiskt bra med alla barnen och allt annat.

  6. Noo

    En ärlig (inte elak ) fråga Varför gjorde du inte detta för länge sedan? Då kunde skitstövlen sett efter barnen nu! Kram

    Carola: det ärliga svaret på det är att jag velat vara föräldraledig med mina barn 🙂
    Att plugga har varit en tanke länge men inte förrän barnen blivit större, jag vill verkligen njuta av mina ungars första år, och även sen såklart. Så det har helt enkelt inte varit dags att plugga förrän nu 🙂

  7. Neta

    Välkommen ut ur småbarnsbubblan 😀
    Är det inte på Hola dom har kurser för synskadade också?
    Har för mig att en del från vår stödgrupp som blev synskadade gick där.

  8. Lina

    Vilket fint inlägg om första dagen!
    Ska ta en sista titt på folkhälsomålen innan jag släcker lampan.
    Ses imorgon 🙂
    Lina

    Carola: det gör vi 🙂

  9. Annika

    Telia och halebop använder samma nät, så ska vara lika bra. Vad jag vet funkar inget annat bra i den trakten (vi har testat 3, tele2 och ev comviq)

  10. Kristina Å.

    Verkar riktigt fint och inte helt fel med mysiga omgivningar när man ska läsa, plugga och koncentrera sig. De där hemma klarar sig så passa på att njut.

  11. Nina

    Modig du är, vette sjutton om jag skulle fixa att resa själv utan någon att stödja mig mot faktiskt. Har inte ens åkt kommunalt på tjugo år pga fobier och ångestattacker (så`n är jag).
    Angående rummet så håller jag fullständigt med dig om att det är huvudsaken att det är rent och fräscht, en fin tavla på det där rummet så skulle det ju va helt perfekt.
    Stor kram till dig du är bara så beundransvärd!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting