Allmänt

Och det blev kväll den andra dagen …:)

Kan ni eran Imperiet?

Fast han sjunger iofs inte så, men vafan, jag kom att tänka på den här fantastiska videon, om man nu gillar Imperiet då… Det är en makalöst bra låt hur som helst om man lyssnar på texten, Nu får jag ju inte prata om män här för då var jag visst tantsjuk;) haha, men det skiter jag i, för alltså…..SATAN vad jag älskar Thåström, hans utseende, hans röst, hans scenspråk. Det håller än idag fast han blivit aningens äldre. Jag håller de konserter som jag varit på med Imperiet vansinnigt högt på skalan över bästa konserter ever. Det var alltid på rätt små ställen, intimt, gapigt, rå rock och massa gitarrer, och så Thåström med sitt omande och kråmande. Love it.

Det har jag sagt förr, men so what:)

(R.I.P Christian Falk)

 

Hur som helst, om jag ska försöka hålla mig till det ämne jag påbörjade…gahh, så är det idag kväll två här på kursen. Jag kom ju i tisdags så det blir tredje natten, men två kursdagar, och jag är slut som artist. Totalt. På ett bra sätt!

Jag visste att jag var intresserad av hälsa, men att det är så enkelt att ta till sig något man tycker om hade jag nog glömt bort. Timmarna flyger iväg, det är ändå en mjukstart tror jag, men upplägget är nog som det kommer vara. Nu är det ju ”lärakaännavarandra” dagar:)

Att sitta stilla är ju inte min grej direkt, nog för att jag kan sitta en hel dag hemma med ibland, men det är på ett annat sätt, här krävs det ju fokus, och det är lite ovant, och så får jag ont i rumpan av att sitta still för länge 😉

Men det är ju avbrott för kaffe, mera kaffe, kaffe igen, lunch och ännu mera kaffe. Eller ungefär så, idag avstod jag sista koppen kaffe på eftermiddagen för jag tyckte jag druckit mer än nog, och då är jag duktig på att hinka i mig hemma. Men pausen behövs absolut. Maten här är helt fantastisk, så vällagad och god! Idag var det tomatsoppa och pannkakor…Mmm

Idag fick vi läxa åxå,det kan vara den enklaste läxan någonsin, men samtidigt den absolut svåraste; vi ska ägna 15 minuter om dagen åt Avslappning. Det ni! Easy peasy…eller? Jag vet att jag kommer kunna hitta tiden, det finns gott om stunder på dagen, men jag har en tendens att skjuta upp saker till ”sen”. Kanske blir det bättre att göra det sen, för då har alla gått och lagt sig/ gått till skolan/ är ute och leker/ eller vad det nu kan vara 🙂 Men det ska nog gå bra, som kursledaren sa; det gäller att få det till en vana. Och så är det ju.

 

Solen strålar här uppe, dimmigt som sjutton på morgnen och lite svalt, men sen kommer solen och värmen och det har varit kalasväder. Fantastisk och bara att sticka näsan mot solen och njuta.

 

Idag var det träning på schemat, och jag hade längtat! Dels för att jag inte tränat sen i måndags, men åxå för att det blir mkt sitta stilla.

Cirkelträning. Friskis Cirkelfys är ju en variant av det, och det var alltså stationer, tror det var åtta stycken, med olika övningar som man skulle göra i ( håll i dig syrran!!) TVÅ MINUTER. Friskis har 45 sek, och jäklar vilken skillnad! Även om det var betydligt enklare övningar, helt utan vikter, så var det sjukt jobbigt. Ett varv med två minuter och nästa varv en minut det kändes mer hemtamt. Jag var inte slut efteråt, men ordentligt trött och svettig. Jag kommer inte ha träningsvärk i morgon, men det tyckte jag mig höra att övriga kursare såg fram emot 😉

Jag siktar på Peters pass på söndag, efter det har man garanterad träningsvärk deluxe:)

Förstår inte varför jag fortfarande är så slut i armarna? Var det efter Peters förra pass i söndags, och det har liksom inte släppt..Men eftersom jag har känningar av nacken, det är stelt och rappligt så kanske det hänger ihop. Dags att ringa naprapaten kanske? Idag gjorde jag en sex, sju armhävningar på tå, inte de snyggaste jag åstadkommit men hyfsade, och så tio dips på det, och sen var det helt kört att göra en enda armhävning till, knappt att det gick på knä ens och då är det fan illa.

 

En snabb dusch efter träningen och sen var det grillning med klassen, och lite samarbetsövningar. Det är väldigt vackra omgivningar här, och vi satt ute ända tills knotten blev för jobbiga. Då kilade jag och en kursare ner till älven, för att fota lite, men det är ju svårt att återge skönheten med en mobilkamera..hola

Älven låg spegelblank, och motsatta sidan speglade sig i vattnet:)

Jag hade med systemen åxå få se hur de blir, det hade behövt vara lite mer ljus.

 

Nu är det snart sovdags här, och klockan är alltså bara strax efter 21 🙂 Inte likt mig, jag vet 😀 men jag ska se om det går att se en film på datorn, igår var nätverket här väldigt segt så jag gav upp.

I morgon åker jag hem!

Men eftersom det inte fanns något tåg som passade bra så blir jag kvar här till halv fyra eller så, men det får vara så. Nästa gång ska jag boka annorlunda om det går, har diskuterat med de andra tågåkartjejerna om smartast sätt, och har lite rutter att kolla upp..

 

Just ja, någon frågade vänligt i kommentarerna varför jag inte pluggat tidigare, och låtit citat: ”Skitstöveln” Slut citat 🙂 passa barnen.

Ja det är ju en bra fråga, men svaret på det är så enkelt. Jag har velat vara föräldraledig med mina barn. Jag vill verkligen ta tillvara på deras småbarnsår, för de kommer aldrig igen! En kurs, en utbildning eller vad det nu kan vara, kan återkomma, kanske varje termin, men det gör inte tiden med barnen. Jag har nio barn, men tiden med dem är precis lika viktig ändå, det är ju en ny person och inte en repris på den förra 🙂

Jag har länge haft tankarna på att plugga så småningom, inte vetat riktigt till vad, men tankarna har funnits där, och jag har vetat att jag ville byta inriktning på mitt yrke, jag vill inte vara kvar i sjukvården. Men det har inte varit rätt tid för det. NU är det rätt tid:) Och det beror inte på att jag är dumpad å det fulaste, utan på att det är dags nu.

Ni vet, en del kör sitt pluggande först, skaffar sig en karriär, jobbar, kanske vidareutbildar sig och sen skaffar de barn. Jag valde annorlunda.

Och det är ju fantastiskt att möjligheterna att plugga inte tar slut för att man klivit över en åldersgräns, utan man får göra som man vill. Jag valde att skaffa barn som 24 åring, inte speciellt ungt då, men ganska tidigt om man ser till dagens förstagångsmammor. Och därmed hann jag få många barn som jag önskade 🙂

Jag ångrar inte en enda sekund de stora val jag gjort i livet. Jag önskar att mitt liv inte blivit så hastigt och abrupt sönderslaget på det personliga planet, men jag kunde inte gjort något annorlunda, det låg inte på mig. Det var något som stod utanför min makt att fixa, men tro mig, jag försökte.

Men jag ångrar inget som jag valt med hjärtat ♥ och det är jäkligt skönt.

Jag har måhända ingen fancy fancy karriär, men jag har något som är värt så oerhört mycket mer än så i slutänden – en fantastisk familj, nio underbara ungar. Det är svårt att kramas med en karriär när livet är tungt och jobbigt, eller i sitt slutskede, men kärleken från och till barnen ger stöd, tröst och livslust ♥

 

Och med det tänker jag säga godnatt!

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Ulla

    Du som vill vara hemma med ditt barn. Var det och var stolt över det. Du är bäst för ditt barn, tänk alla samtal som ditt barn får, på förskolan ska 12-15 små samsas med två pedagoger.
    När barnet blir äldre finns allmän förskola, vid tre år och då kan det vara positivt att få lite fler kamrater än mamma pappa och ev öppen förskola.
    Ta tillbaka föräldrarollen, allt för många barn i förskolan idag med för långa tider.

  2. Anna

    Hur hinner man med 9barn? Måste va så vanlig Fråga men helt ärligt?:))
    Själv har jag två 🙂
    annasvarld.vimedbarn.se

    Carola: Om du tänker dig dina två barn – hinner du med dem? Förutsatt att ditt svar är JA så är det samma för mig, fast några fler:) Jag hinner, hur vet jag inte, men jag tycker inte ens det är svårt, jag har inga problem att få tiden att gå ihop.Jag har tid över:)

  3. Skånetös

    Så otroligt bra skrivet om familjen o karriären. Själv är jag 38 år och nyss fått mitt första barn. Skaffade mig en universitetsutbildning direkt efter gymnasiet för att jag känner mig själv,dvs om jag inte gjorde det direkt skulle det nog aldrig bli av ;), ja, lite bekväm o lat är jag nog allt… Sen träffade jag rätt kille trodde jag… vi jobbade o reste o hade oss, vi var inte mogna för barn. Men framåt 28 år kände jag mig mogen, inte han… kanske nästa år, bara en resa till… så höll vi på i nåt år… han lovade o lovade att vi skulle försöka få barn ”sen”. Tillslut fick det vara nog… 33 år o singel… Men så träffade jag verkligen världens bästa karl… som hade samma historia som mig i bagaget (ja, fast det var hans fd tjej som förhalade allt). Men det där att få barn är ju inte alltid så lätt… men skam den som ger sig och med hjälp av IVF har vi fått en så underbar liten tjej… Så det blir kanske inte fler barn, det finns ju övre åldersgräns för IVF, men jag är så otroligt glad för vår dotter. Så att du Carola valt dina barn framför karriär ser jag som nåt väldigt fint. Du har så rätt i att utbildningar finns kvar när man känner det är dags!!! Passar på att tacka för en bra, och läsvärd, blogg !!!

    Carola: Grattis till ditt barn, och jag håller med, det är tur att man kan få hjälp på traven om det inte vill sig:) Kram

  4. Anna

    Mycket fint skrivet Carola. Jag är också hemma med min 2,5 åring. Pluggar på distans. Pappan som för övrigt jagar 20-åringar och inte tar del av familjelivet mer än ngn timme i veckan högst bråkar om att jag ska sätta hen på förskola. Men jag vägrar. Vi mår bra hemma tillsammans och denna tid kommer inte igen-någonsin.

    Carola: En pappa som jagar 20 åringar har ingen talan;) gör som du känner! Kram

  5. anna

    Tack Carola. Jag har en sådan fruktansvärd jobbångest för att jag är drygt trettio och inte jobbat så mycket. Jag har en utbildning men som inte ger något jobb. Alla runt omkring gör karriär och avancerar men jag vågar inte ens söka jobb för att det känns som att jag ändå inte kommer få ngt. Egentligen vill jag vara hemma med mina fyra underbara barn men dagishetsen och karriärhetsen har fått mig att sätta min tvååring på dagis vilket bara känns fel. Det gör mig så deppig att jag varken söker jobb eller läser min kurs på universitetet utan bara går runt och känner mig sjuk, antagligen av ångest.
    Du är så beundransvärd som vågar och orkar stå emot samhällets hets mot oss som vill vara hemma. Att resa sig ur en sådan mardröm som skilsmässan från din man måste ha varit och komma ut så stark är bara helt fantastiskt och osannolikt. Och tack för att du tog bort lite ångest så att jag kan sova en stund. Tack

    Carola: KRAM till dig! Tack 🙂 och det må vara en klyscha ; men lyssna till ditt hjärta. ❤️

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting