Allmänt

Hola compadre!

Det är roligt hur man associerar:)

För många låter Hola (folkhögskola) som en Håla, men jag tänker på spanska Hola compadre, som i Tjena kompis:)

Så jag säger óla när jag inte är där då, för då är man i typ Norrland och vågar inte driva med dem 😉

Jodå, det törs man, och jag ÄLSKAR dialekterna här uppåt landet.  Jag har externt lätt för att härmas, inte så bra i andras öron kanske, men i mina låter det kalasbra, men jag försöker dra igen näbben 🙂 Jag härmas inte alls för att förlöjliga utan för att jag verkligen tycker att det är fantastiskt mysigt.

 

Nåväl, jag sitter på tåget hem igen, det är inte klokt vad bra det går att resa, alla rätt hittills 🙂

Dock lite väntetid, men jag hade trevligt sällskap av kurskamrater.

 

Nu är det inte utan att jag saknar mina småtroll där hemma. Jag tycker inte att det är jobbigt att lämna dem, eftersom jag alltid lämnar dem i händerna på folk jag litar på till hundra procent. Så när jag är borta litar jag på att de klarar sig alldeles utmärkt. Det har jag alltid gjort:) Annars skulle jag helt enkelt inte lämna dem, eftersom jag då skulle må dåligt av det, och varför utsätta sig för det? Mina föräldrar lyckades uppfostra mig och syrran till rätt så vettiga människor, så de klarar av även de här;)

Inte heller brukar jag sakna dem. Det låter väl knasigt kanske, men eftersom det inte tjänar något till, det hjälper ju inte ett endaste dugg så är det lika bra att låta bli;)  Jag älskar dem över allt på denna jorden, men klarar att lämna över ansvaret för dem på någon annan, och samtidigt klara mig utan dem. Givetvis funderar jag på vad de gör, vad de äter till middag och om allt går bra, men jag längtar inte ihjäl mig. Tror att jag skulle fixa att vara på Robinson-ön easy peasy gällande den biten..värre är det med att äta kokos och halvmöglig mat…med kräkfobi utsätter man sig helst inte för det;) Men i övrigt skulle jag glänsa 😀

(haha, och tänker aldrig söka så jag kan bli överbevisad heller…hihi)

Men, nu är jag på väg hem, det är bara timmar kvar tills jag träffar dem igen och DÅ kickar saknaden och längtan in 🙂

Skulle jag vara borta längre än tre nätter skulle det såklart kännas värre.

 

Jag har haft alldeles makalöst bra dagar här uppe och som jag sa igår, det är märkligt hur enkelt det går att ta till sig saker som intresserar en, jag gillar det här. Väldigt mycket. 🙂

Ni kommer kanske bli mina offer sen;) om ni behöver en Hälsocoach så ska jag stå till er tjänst.

 

Nix pix, nu ska jag göra nåt annat, vi sitter tre stycken vid detta bord, födda i tre olika generationer, och alla skriver på varsin MacBook Pro, lite lustigt 🙂

När jag kommer hem ska jag krascha i soffan, och sen återkommer jag när jag fått rensa huvudet och sortera alla intryck:)

Bye bye:)

Kommentarer

  1. Ida

    Du är ju cool – helt klart!
    Shit vad häftig du är som kan konsten att vara i nuet och njuta. Tänker på att du istället för att oroa ihjäl dig över barnen när du har lämnat dem i tryggt förvar – är närvarande i det du upplever. Suger i dig kunskap under utbildningen, får åka tåg länge och hinna tänka och få distans till den intensiva verklighet Du lever i efter sveket och fortfarande lever i.

    Så otroligt nyttigt och så bra för barnen att se och känna att deras älskade mamma värnar om sig själv, sin utveckling och sitt egenvärde. Barn tycker om och blir trygga av föräldrar som (på rätt sätt!) månar om sig själva. Det är även viktigt för barn att se det för att själva lära sig respektera sig själva i sina liv. Att sätta gränser, ta en paus och inte vara någons dörrmatta.

    Underbart Carola 🙂
    Jag säger det igen – Du är cool!!!
    Nu är det din tur det vet jag att du kommer se till!

    Kram.

  2. Maud

    ¡Hola tia!/tio Kan ju vara en bra början som hälsning på Spanska idag Ordagrant så betyder tia= moster/faster och tio= morbror/farbror. men som slang kan vi kanske översätta det tjejen o grabben tex och används av nästan alla. Compadre används nog mer i Mexiko eller på den sidan av Atlanten. Roligt du tog upp det för jag fattade inte riktig när du skrev Hola här i veckan första gången. Nu vet jag så klart…
    Det låter så roligt det du håller på med just nu och det smittar av sej. Det är alltid bra att läsa din blogg och roligt att höra din framåtanda så det här kommer säkert att gå bra för dej o du kommer att bli en jättebra hälsocoach. Man kanske skulle skaffa en???
    Ha det så bra och jag skickar dej en jätte lyckospark så att allt får flyta på bra. Kramar till dej och hela din familj. Adios y Buenas Noches!!!

  3. Lena

    Hej
    jag har följt din blogg rätt länge men aldrig kommenterat något förrän nnu. Vill bara säga att du är så duktig på att formulera och berätta, ditt sätt att skriva är underhållande men ändå inte konstlat utan bara rakt och ärligt. Hoppas verkligen att du fortsätter med din blogg även om det blir mindre tid nu då du också ska plugga. Lycka till med det förresten.
    Välkommen in till min blogg och se vem jag är
    / Lena

  4. niclas

    norrland ne du skulle varit en tur i nordnorge där jag är nu hälsar på släkten fina natur och fina fjäll

    hur funkar aut- lådan hehe börjar bli fuktigt/kallt ute nu / niclas norrköping

    Carola: Jag kan bara hålla tummarna, det är mycket på den bilen som skulle behöva åtgärdas…:/

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting