me&i

Henrik Schyffert

Henrik Schyffert säger det så jäkla bra, och exakt så här anser jag att man ska agera mot SD i stället för att mobba, för det ÄR mobbning oavsett om den man mobbar är idiot..
schyffert

 

Klicka här för att läsa, och gör det!: debatt Aftonbladet

Och sen behöver vi inte käbbla mer om det här kanske, jag tycker politik är astråkigt, och så in i bänken laddat att jag inte orkar med att diskutera det med er 🙂

Om jag är moderat, sosse, vp, fi (haha, eh nä just det har ni ju fattat är omöjligt kanske) center, kristdemokrat, miljöpartist, folkpartist det är faktiskt rätt oviktigt. Jag skulle för den delen aldrig vilja kalla mig något av det eftersom jag inte har tillräcklig koll för det, jag nöjer mig med en sida. Röd eller blå. Tillräckligt jobbigt:)

 

Idag vaknade jag ju som alltid vid 7 för att väcka kidsen, och som vanligt om killarna sover så kryper jag tillbaka ner i sänghalmen sen, men idag var jag tydligen rätt pigg för jag somnade inte om, utan var vaken när Jamie viskande frågade om han fick gå upp ♥ Han är så himla go den ungen, men att vakna med honom intill sig som ligger och viskar -Mamma? Mammaaaaa? Gå upp?? med hoppfull röst det är ljuvligt.

Han gick upp, men jag låg kvar och kollade igenom alla livsviktiga grejer på mobilen : Instagram, Facebook, nyheterna, osv 😉 Läste igenom en del av de berättelser som min kurskamrater skrivit i en av de andra kurserna, Skapande skrivande, och kom på att jag måste skicka in min, och sen glömde jag det tills nyss;) Fint att det var deadline idag 🙂 men jag var i tid.

Masade mig upp till sist och satte igång med tvättstugan efter frukosten, och sprayade dusckabinen med Cillit Bang, ska vara bra på kalk har jag fått höra från er:) och sen skrubbade jag, och den är ju bättre, men helt kalkfri är den ju inte, Däremot är den rappligare än rappligast och känns som den tänker ramla i sina beståndsdelar…den gillar helt klart inte att dras fram och tillbaka, men vad ska jag göra när avloppet är där under, som det blir stopp i lite nu och då. Jag ska skruva där på baksidan nästa gång jag måste dra fram den.

Sen måste jag ha en ny tumlare 🙁

Det funkar inte med den gamla trasiga längre, och jag ägnar nu stor del av min surftid åt att jämföra tumlare, samt läsa mig till vad som är bäst:) Jag har hittat märken jag aldrig hört talas om, har ni? Hotpoint och Candy?

Den jag har idag är en Bosch, och de enda kraven jag absolut har är att den tar minst 8kg tvätt, och är billig i drift:) Har ni nåt ni vill rekommendera så hojta!

Jag ska åka och prata med försäljarna åxå, men jag vill absolut prata med den bästa killen på Elon, han har alltid gett oss de bästa råden, under massor av år, men nu vet jag inte om han är kvar. Han visste vad han pratade om, vad skillnaderna var osv. och kunde säga att en billigare maskin var bättre, och sånt gillar jag! Jag avskyr när säljare läsår innantill på lappen som sitter vid varan…jag är åxå läskunnig nämligen, och det har jag redan läst 😉

 

Grejade med tvätten, vek och flyttade, tvättade, det vanliga. Sen gjorde jag ren kattlådan, och insåg när jag gick ut med soporna att det var kalasväder ute, så då struntade jag i resten och satte mig med näsan i solen:)

 

Novalie kom hem, och vi åkte tillbaka till skolan för ett utvecklingssamtal, ett av många, i morgon är det Corrindas tur, nästa vecka Lovelia och så Trixie. vet inte när Robban har, måste kolla det,

Novalie är som vanligt skötsam och ordentligt, gör som man ska och är trevlig, och en bra kompis. Fast jag hört det förut så värmer det lika gott varje gång ♥

På väg hem skulle jag hämta ett paket, från me&i, som förövrigt släpper sina nyheter på onsdag, ett litet smakprov:

me&i

Jordan fick en tröja, och sen var det bara grejor till mig, ego jag vet 🙂 Jag tror minsann att jag har hittat de skönaste byxorna ever……! Ni ska få se i morgon:)

Idag hade jag alldeles för bråttom för att fota.

 

Nåväl, i bilen, på väg till postutlämningsstället så kröp det plötsligt fram en fet jävla spindel under solskyddet, bara en liten bit ifrån mig….ihhh alldeles FÖR nära, jag ville ju knappast ha den i håret!

Det var inte långt kvar så jag körde fram, stannade och klev ur bilen för att kunna slå ihjäl den, för japp så jobbar jag, spindlar ute i naturen får vara i fred medan de som kommer in i mitt hus, tält, bil, edyl får vara snabba om de ska leva vidare…det var inte den här, jag petade lite på den med en penna för att få den att krypa fram så jag kunde ta den, men då ramlade den ner? Va? En spindel liksom, sen när börjar de RAMLA NER? Dessutom försvann den jäkeln… jag ruskade på mattan, kikade under sätet, på instrumentpanelen, ingen spindel. Jag var nästan säker på att jag sett den landa på mattan men där låg bara nåt som såg ut som en gråsugga.. Till sist petade jag lite på den med min sopborste och då vecklade den ut ett långt ben…vafan, den hade ju rullat ihop sig, vikt in alla benen och spelade väldigt övertygande död. Och låg ganska precis där jag har fötterna när jag kör…whihooo det hade kunnat bli spännande med en spindel modell större krypande på benet;) Fy farao.

 

Hem igen, lämnade av Novalie på kyrkis, och så bara en snabb sväng hemma och byta om till träningskläder och göra lite matsäck till småtrollen som skulle med idag. Fanns ingen barnvakt hemma, och de gillar att följa med så det var inga större problem där, mer än att man måste gå och leta efter dem i skogen … så jag kom iväg lite senare än jag tänkt, och sen fastnade jag i värsta köerna ever. Min snilleblixt att köra gamla E4an var riktigt värdelös, det stod en bil i vänsterfilen som orsakade långa köer, sådär som det nästan aldrig är genom Uppsala längre.När jag äntligen lyckades svänga av körde jag inte mitt mest försiktiga, utan fullt ställ där det var möjligt, men jag vill gärna ha mitt körkort kvar så laglydigt. (typ) Hämtade Janelle och brände vidare till Ekeby, hon kastade sig in och drog våra kort, och vi hann boka på våra platser igen:) Härligt! Syrran var lika sen hon, vi måste sluta med detta:)

Min bil luktade skumt som sjutton, bränt på nåt vis, och var väldigt varm…den låter ju satan och måste in på verkstad för att svetsas lite under, jag får passa på att fråga då. Men vill ju inte ha en dödsdom på den…:/

Utan bil funkar det nämligen inte. Inte en chans. Hej lottomiljonerna, ni är välkomna 🙂

 

Men, vi kom hem åxå efter uträttat träninsgpass, och nu är det vila till på torsdag, ska ta vara på det tror jag.

 

Nu ska jag krypa i säng, jag såg att Jamie av nån anledning ligger i sin egen säng, det var länge sen, men Corrinda gick och lade honom, och han kanske inte protesterade, han var jättetrött ♥

I morgon blir han och Jordan glada, då ska vi träffa Mio, dessutom på Ikea:)  sen utvecklingssamtal, kyrkis för Trixie, gympa för henne och Lovelia, och dans för Novalie och en kompis, jag ska köra, och ser fram emot en sväng på stan 🙂

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Jenny

    Jag tänker iallafall fortsätta läsa bloggen, du är en klok kvinna och vill folk vara löjliga nog att sluta läsa så är det deras förlust !!!

  2. malin

    Men himmel vad många som lägger sig i?! Vad är problemet? ALLA har väl rätt till en åsikt eller? skönt att ni som är så löjliga med att dömma ut stackars carola lämnar bloggen! hitta på något vettigare istället!

    1. Tina

      Ja du lägger dig ju i du också uppenbarligen?

      Vad problemet är? Har du missat det? Tycker nog att ganska många redan har förklarat det.

  3. janet

    Köp kakel och fog rent finns även mögelbort på tex bauhaus kostar ca 100kr men fungerar jättebra mot kalk och mögelfläckar spraya på och nästan bara skölj bort jag brukar skrubba lite

  4. Marika

    Jag vill tipsa om Miele torktumlare och tvättmaskin. Vi har en tvättmaskin som fungerar som den ska och den är från 1996! Torktumlaren vi hade när vi flyttade in hette Indesit. = Skit. Kunde tumla i 4 tim utan att tvätten blev torr. Miele är dyrare i inköp men helt klart värt pengarna när de håller så extremt mycket längre än Candy, Indesit och liknande billiga märken. Tror Miele har beräknad hållbarhetstid på 20 år. Så om min tvättmaskin lägger av om 2 år så blir det inget annat än Miele. Vi är en barnfamilj med normalt tvättberg.
    Jag brukar inte kommentera så ofta, men de som inte vill läsa din blogg som skriver nu att de lämnar bloggen så är det väl bara göra det om man inte tycker om att läsa det som står. Jag tycker du är en supermorsa som verkar ha mycket tålamod och energi. Vi får tycka som vi vill i Sverige vilket inte är självklart överallt i världen. Jag gillar olika men förstår inte hur alla tänker, men tur är väl det. För varje människa är unik!

  5. Helena

    Carola, du har knäckt koden, att frysa och och mobba sd har fördubblat antalet röstare för så är jag säker på att det är. Demonstrationer och ryggar har inte hjälpt likosm inte heller avslöjanden om den ena rasisten efter den andra i detta parti. Och ni bara fortsätter att gapa liksom. Sd är så långt ifrån mig man kan komma men jag hävdar att vi måste ta debatten med dem, rakt av. Och att näten i välfärden som bara blivit större och större täpps till. För där har vi ett gigantiskt problem. Folk som utförsäkras, blir utan jobb, inte får den vård de behöver, eller den skola som behövs letar gärna syndabockar och då blir det så klart invandrarna. Ingen talar om sänkta skatter som urholkat välfärden eller att arbetslösheten i kombination med förhållandevis hög invandring per automatik skapar en rädsla hos den som antingen redan ligger ner ELLER har sitt på det torra och är rädda för att inte kunna fortsätta att ha det så. Ni som inte vågar ta debatten har bara lärt er några få saker: att anklaga, springa iväg eller barnsligt vråla. Pinsamt hela vägen. Carola, jag tänker läsa din blogg lite oftare, alla sanna demokrater skall man lyssna på och du är en av dem som står upp för demokrati, kram till dig och alla barnen❤️

  6. milla

    Fanny äntligen en som törs säga ifrån.varje dag får vi höra….finns ingen personal i skolorna,assistenter. Som så mycket behövs till barn som inte riktigt hänger med är obefintliga idag.Sjukvården jobbar personalen snart ihjäl sig.Jag jobbade i äldreomsorgen i 6 månader!!!!! Sedan orkade jag inget mer..på. 6 månader fick dom gamla sitta ute på ballkongen 3 ggr aldrig gå på promenad.tyvärr det finns ingen personal va svaret.Satt och vakade. Bredvid en döende kvinna ingen släkt hade hon.Men då kom chefen och sa tyvärr Två Nattpersonal på 63 gamla Då finns det inte möjlighet att vaka.Jag grät när jag gick hem. ..kvinnan dog själv!!! Så jag vill veta är det ett värdigt slut i livet? ? För att inga pengar finns att lägga på dom gamla…Därför undrar jag alla ni som gapar här inne att andra är rasister. ..var ska pengarna fördelas??? Att hjälpa andra men inte ge dom gamla ett värdigt slut,barn chans att utbilda sig även dom som har inlärningsproblem, en personal på 8 barn på dagis.Min dotter bröt armen som 2 och 4 åring…personalen svarade vi hinner inte med barnen längre.Så vad ska man kalla alla i Sverige som tydligen tycker det är ok..eftersom det inte blir lika ramaskri som att SD fick 13%

    1. mamma

      Fanny,Mormor och Milla förstår precis vad ni menar och stöder det till 100:)
      Jag jobbar inom äldreomsorgen sedan 2000 och är två barnsmamma.

      1. milla

        Mamma! ! Du ska ha en guldstjärna som jobbat så länge inom äldreomsorgen.och ensamstående m två barn.Du gör ett kanonjobb med en skitlön! !! Vet att ni gör det som står i er makt!!! Men vad hjälper det när pengarna är slut till personal.Ni gör ett jobb jag inte orkade med för jag tycker hundar har det bättre,finns ju en djurskyddslag som säger att dom måste gå ut var 6 timma!! Så ofta får pensionerna gå ut under hela sin vistelse på.hemmet tills dom dör.Ännu en gång va stolt över va du lyckas åstadkomma på jobbet med dom resurserna ni fått tilldelat. Och det är inte invandrarnas fel att det ser ut så men ska vi rädda alla andra på bekostnad av tex. Dom som en gång byggde upp detta land!!! Tyvärr jag tycker inte det. Den dagen jag ser att dom äldre,barn,handikappade ,arbetslösa,svårt sjuka har ett drägligt liv så säger jag Välkommen hit till Sverige för här är alla lika värda!!!!!!!

  7. Mormor

    Hej , jag anser att jag har rätt att rösta på det parti som passar mig , och detta gör inte mig som person sämre , anser jag , jag vill ha och tycker att man ska få tycka och tänka som man själv vill utan att bli på hoppad av allt och alla , allt i Sverige handlar om rasist tycker jag ( ex man får inte vara pepparkaks gubbe eller gumma , inte sjunga ditt eller datt , inte ha avslutningar i kyrkan ) jag har två små barnbarn de har pepparkaks dräkter , är de rasister då ??? . Jag tycker Carola är bra och bryr mig inte om vem hon röstar på hon är ju den hon är ändå

  8. Fanny

    Så fruktansvärt barnsligt. Hota med att lämna bloggen. Gör så då, ingen större skillnad. Vänta 1 år när Sveriges är proppfullt, skolan, äldreomsorgen har inga pengar. Vi ska ge bort allt vi har. Skänka till de som bara kräver mer o mer. Har ni en aning om vad Migrationsverket och social kontoren betalar för alla invandrare?! Visste ni det skulle ni tänka om. Den enda riktiga vinnaren o allt det här är Bert Karslsson. 30 miljoner om året från Migrationsverket. Vi måste först värma om alla som redan bor i vårt fina land, sen ta hand om fler som vill komma hit.
    Är det konstigt att tänka så?

    1. Tina

      Menar du att vi inte har råd att ta hit människor som flyr undan tortyr och så vidriga saker som du inte ens har en aning om? Jag har råd. Ställer gärna upp med högre skatt eller vad som krävs för att ställa upp för dom människorna.

      Tänk åt andra hållet i stället. Vi föder för få barn och kommer BEHÖVA invandring.

  9. Cattis

    Jag lämnar nu också din blogg. Under alla dessa år jag följt din blogg har jag inte alltid tyckt som du, och jag håller med om att man inte alltid måste det heller. Men här går en tydlig gräns för mig.

  10. Kicki

    angående kalk….. Mormors ena handfat var heeeelt täckt av kalk i botten, o citronsyra gjorde jobbet! Blanda ut med vatten o spraya o låt sitta ett tag. Citronsyra is the shit! 😀

  11. Frida

    Jag tycker inte att dom ska göra som han skriver. Jag tycker dom ska fortsätta frysa ut och vägra prata med dom, som dom gjort hittills. Man får inte vika sig för sånt. Aldrig. Under några som helst omständigheter. Den dagen dom börjar samarbeta eller diskutera med dom, den dagen visar man att man bjuder in dom. Visst, dom kanske bli ännu större, dom kanske till och med tar över helt, men då visade åtminstone dom andra ”Vi VÄGRADE att vika oss”. Man ska inte behöva prata med folk som har såna omänskligt fruktansvärda åsikter. Det dom andra partierna gör, när dom fryser ut dom, det tycker jag är helt fantastiskt att dom markerar så glasklart för oss andra ”Vi VÄGRAR acceptera deras åsikter”. Och trots att det är sånt kaos nu, och dom kanske inte ens lyckas bilda nån regering, så gjorde dom klart och tydligt ändå dom andra partierna att dom fortfarande vägrar. Och alltid kommer att vägra. Oavsett vad. Så fantastiskt.

  12. Nora

    Hej

    Bra Elin !!! jag blir så glad över att det finns människor som du. Du tar tydligt avstånd från rasism, även den sorts rasism och retorik som kommit in i mångas finrum eller blogg för den delen. Jag följer ditt exempel och med samma motivering så lämnar denna blogg.
    Carola önskar dig och din familj allt gott.

    Carola: jag har aldrig tagit bort en kommentar. Aldrig. Och att människor har rasistiska åsikter lite till mans visades rätt tydligt nu i valet, inget jag stödjer men ren fakta. De som kommenterade här var väl ändå inte så farliga.. ! Du gör som du vill. Kanske lika bra;)

  13. My

    Jag tycker också att det Henrik skrev är oerhört träffande och något vi alla bör förhålla oss till. Fy bubblan för stora spindlar, jag hade nog fått halv panik om jag hade varit du. 😀

  14. Anna

    Vi har en Hot Point diskmaskin som är jättebra. Enligt försäljaren är Hot point Englands svar på Miele och Boch. Vi är iaf väldigt nöjda men vi har inte haft sen så länge så jag vet inget om hållbarheten.

  15. Monica(en annan Monica)

    Tips om torktumlare: Har haft 8 tumlare(6 nya och 2 beg)men har äntligen hittat en som verkligen torkar kläderna så att jag bara kan vika och stoppa in i lådor och skåp.
    Hotpoint/Ariston 8 kg,min heter TCD 83B,men jag tror att den gått ur sortimentet nu,du vet hur det är.Det har kommit en ny alldeles nyligen och jag tror den är lika bra.Haft varierande märken med varierande resultat då jag hittade denna av en slump.Kolla på Prisjakt så tjänar du en slant förstås och det är väl aldrig fel.Märket ASKO har under väldigt många år tillverkat tvättmaskiner och torktumlare och levererat till bostadsbolagens hyreshustvättstugor,vilket borde vara hållbara maskiner med tanke på användningsgraden.Svenskt ska det visst vara också.Annars Miele men då är det ju kostnaden förstås.Kan ibland vara bättre och köpa lite billigare och lite oftare,då har du ju garantin då och då.Beror ju på om exet vill bidra till att barnen får torra kläder!!!! Tycker jag att han kan göra åtminstone,själv är han väl tacksam för att få sina kläder torra och fina,det är ju inte bara DINA kläder som ska torkas!!!

  16. Elin

    Nu lämnar jag tyvärr din blogg efter över ett års dagligt läsande av denna. Jag kan inte stöda en bloggare som låter öppet rasistiska kommentarer stå kvar. Har läst Henrik Schyfferts artikel och den säger inte att SD är mobbat, eller inte rasistiskt, eller att de ska ha rätt att framföra sina åsikter till varje pris.
    Som du brukar skriva- gillar du inte det jag skriver så är det bara att sluta läsa. Och det gör jag nu. Lycka till med allt i livet, det menar jag verkligen.

    Carola: jag har aldrig tagit bort en kommentar. Aldrig. Och att människor har rasistiska åsikter lite till mans visades rätt tydligt nu i valet, inget jag stödjer men ren fakta. De som kommenterade här var väl ändå inte så farliga.. ! Du gör som du vill. Kanske lika bra;)
    När ni inte vill förstå hur jag menar utan drar era egna slutsatser om vad jag tycket, tänker, står för osv så är det antagligen lika bra.

    1. Tina

      @Elin, håller med i varje ord. Jag lämnar bloggen också, och det här är anledningen.
      @Carola, att i ena andetaget säga att man inte kan något om politik, och i andra andetaget påstå att det är ok att framföra sina åsikter och politik som SD lirar inte. Trodde du var smartare än så. Lycka till med allt, och om du väljer att sätta dig in i vad SD står för kommer du nog förstå varför det är upprörda känslor.

    2. Hannah

      Fast det handlar inte om att inte vilja förstå, utan om att faktiskt läsa vad du skriver. Jag försöker tolka dig så välvilligt jag kan, men landar ändå i att du tycker att alla skall få yttra vilka åsikter som helst. Även rasistiska, även sådana som bygger på rasbiologi och även sådana som utmålar islam som en fara för det svenska samhället. Vidare säger du att ”det är inte så farligt”. Men farligt är just vad det är. Människor dör av de här åsikterna. Människor blir illa behandlade av de här åsikterna. Jag som transperson vet att min rättsliga status sjunker av Sverigedemokraternas framfart. Det är betydligt värre än att Sverigedemokraterna exkluderas från partipolitiken.

      Du säger att du tycker att politik är tråkigt och att du inte vill diskutera. Vi som är hotade av Sverigedemokraterna kan inte ta den positionen. Det handlar om våra liv. Det är oss du trampar på när du slentrianmässigt försvarar dem

      Vidare positionerar du dig redan på en politisk skala genom att säga att du verkligen inte kan tänka dig att rösta på fi, och genom att försvara SD.

      1. Anna A

        Elin, Tina & Hanna!
        Jag är äcklad av att 13%av Sveriges befolkning har röstat in ett nazistiskt parti, men det är tyvärr sådant som händer i en demokrati. Uppenbarligen funkar inte ignoreringsmetoden och då får vi nog sluta ”mobbas ” och ta tjuren vid hornen och visa vad de egentligen står för, så att folk fattar tills nästa val.

        Jag kan precis som Carola inte tänka mig att rösta på FI eftersom de är ett ganska dåligt kamouflerat kommunistparti med skrämmande åsikter, eller ni kanske tycker det är OK med månggifte och att man tillåter barn att könsoperera sig…. Jag är feminist och det innebär för mig att ALLA människor har samma värde och inte att alla män behöver omprogrammeras…. som Carola skriver: ni gör som ni vill

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting