Allmänt

Hur man än vänder sig har man arslet bak:)

Lite så känner jag mig nu, för hur jag än skriver, vad jag än tycker så är det FEL FEL FEL FEEEL 🙂

Janelle kom hem en dag i gymnasiet , första året, och sa att en av lärarna sagt att när de diskuterade så skulle de börja meningarna med : ”Så här tycker jag..”  för att det då inte blir rätt eller fel, eller på något vis något annat än en persons åsikt. Det tyckte jag var väldigt klokt sagt.

Jag har aldrig sagt att dagis är skit, eller hur? Men JAG tycker inte om det för min och mina barns skull. Att jag genom att säga det på något vis förringar eller är nedlåtande mot personalen som jobbar där är skitsnack, jag högaktar dessa människor som tar hand om vår framtid!! Oavsett vilken utbildning de har, högskola eller lågskola vem bryr sig på riktigt så länge som de passar för jobbet.

Så tycker jag 🙂

Diskussioner är kul, jag älskar det, och visst jag kan ha starka åsikter, men om jag vände kappan efter vinden hade det varit fel ändå. Så jag nöjer mig med att konstatera att mitt arsel (stort dessutom*s*) sitter där bak, och att man aldrig kan pleasa alla 🙂

 

Nu tänker jag fortsätta med Göteborg:)

Jag glömde ju berätta om säkerhetskontrollen…gosh. Förut hade jag märlor av metall inopererat i ett knä, och då pep det konstant när jag gick igenom kontrollen…nu är de borta, och jag piper lik förbannat:) Varje gång.

I fredags gick jag bakom syrran och kikade noga hur hon gjorde, för att sen lägga upp min resväska på bandet och sen i en såndär plastback min handväska, och alla vätskor i en genomskinlig påse plus min jacka. Pratade lite med killen som stod där, som för övrigt var supersöt:) och så gick jag igenom metalldetektorbågen…och det pep.

Va? Den uttråkade kvinnan som stod där suckade och pekade på mina tusen armband…Aha! Okey, och när jag vände mig om suckade hon ännu högre åt min mobil i bakfickan…Jaha, tänkte inte på det;)

Tillbaka genom bågen, och killen vid bandet tittade frågande på mig när jag skavde av mig armbanden och så bad han om ursäkt för att han inte noterat det, det var orutinerat av honom tyckte han. Jaja, i med dem och mobilen i en ny back, pratade lite med killen och så igenom igen…och det peeeep..?

Men vafan? Jag hade jeans, tröja och skor? Och bälte….aha..Men okey då, drog ur bältet och gick återigen igenom bågen, tillbaka till killen bakom bandet, som höjde på ögonbrynen och såg frågande ut.

– Jamen alltså , jag gillar ju dig, så jag tänkte det kunde vara kul att hänga lite;)  Jo jag sa så, och jo han skrattade och tänkte att henne ska jag fan passa mig för alltså;)  men han såg inte helt skräckslagen ut, hehe.

I med bältet och så tveksamt igenom bågen en tredje gång…..och tänkte i mitt stilla sinne att fan om det piper nu, då har jag inget mer att ta av mig…men det gjorde det inte. Pust.

 

På väg hem i söndags från Göteborg, så hade jag samma skor, samma jeans, en ny tröja, tog av mig armbanden, mobilen och bältet. Lade upp allt på bandet, och gick igenom bågen och pep. Jaha…? Mina skor? Märkligt det där att det piper ena vägen och inte den andra. Olika inställningar?

Inte nog med det, medan mina dojor kontrollerades så såg de något mystiskt i min resväska, så jag blev ombedd att komma och  öppna den. Jag vet att jag inte hade en AK4a eller kokain eller ens en schweizisk armekniv som jag hade förut en gång och kom igenom med 😉 ( helt omedvetet den låg alltid i min väska ) men ändå blir man ju knäsvag och stressad. Någon form av vätska, kanske en bodylotion?

Nä, verkligen inte jag hade nogsamt letat efter små reseförpackningar hemma, som jag hällt över i och sen noga haft koll på att det inte översteg maxmängden, så aldrig att jag hade glömt nåt. Eller? Man blir ju tveksam på sig själv alltså… Hon letade runt i väskan, och jag fick plocka ur skor och kläder och sabba den noggranna ordning jag packat i för att få rum. Till sist fick hon fatt i min bikini som låg halvblöt i en påse. – Vad är det här då?

– En bikini…den har ju sån fyllning kanske…? Och visst var det så, bikinin har geleinlägg, för oss som inte är så välutrustade av naturen går det att fuska lite, hehe, och det fick man ju sota för nu…för visst var det det som synts på röntgen….Nästa gång har jag bikinin på mig, för att slippa den förändringen 🙂

Jaja, det är ju en himla tur att de kollar noga så att man inte har vätskor med sig ombord, som inte ligger i en zippåse, för tänk så enkelt det skulle vara att hälla ihop något explosivt annars…för alla vet ju att i en zippåse ligger ju allt lika säkert inlåst som på Fort Knox 😉

Om någon kan förklara för mig hur man stoppar elaka människor från att göra elaka saker genom att se till så alla vätskor ligger i påsar så är jag väldigt nyfiken. Man har de ju ändå inom räckhåll, och kan blanda med kompisarna om man behöver mer…

Jaja, det är bra med säkerhet, men jag hänger inte helt med på hur den funkar i detta fall.

 

På söndag morgon vakande vi, duschade och gjorde oss i ordning, och på nästan exakt samma klockslag som dagen innan äntrade vi frukostmatsalen.

scandic

Stort badrum:)

Vi åt, och en fin bloggläsare kom och hälsade ♥, jag älskar när ni gör det ♥ och så surade jag lite, men bara lite över att det inte fanns croissanter? Men okey det fanns pannkaka i stället så det gick bra ändå 🙂

Massa folk när vi kom ner i matsalen, och väldigt mkt mindre när vi gick, och fixade i ordning våra väskor, för att sen checka ut.

Det regnade ordentligt till och från, och så sken solen mellan varven, och lagom till vi kom ut var det sol, tack för det. Vi gick till Universeum:)  Det är synd att det är så långt till Gbg från Uppsala, för det stället hade varit kul att ha på hemmaplan. Nu har jag rekat det två gånger åt barnen och är helt övertygad om att de skulle gilla, synd att de inte fått följa med bara 😉 Men nån gång så. Om inte annat så för att det är bra att ha en eller några ungar med sig så man kan skylla på dem när man vill leka 😉

Förra sommaren var det varmt och mitt i juli, mitt i veckan och det var väldigt lite folk då, men nu var det söndag och massor av barnfamiljer. Men förutom att man inte kunde larva sig och prova alla barngrejor så känns det ändå som att det inte gör så mkt att det är mkt folk? Eller vad säger ni som varit där fler gånger? Det känns rymligt:)

Jättefint.

Hajar..

Universeum

 

 

Sågfiskuniverseum

 

Mina favoriter, gecko och en apa:)

universeumuniverseum

 

Det roliga med brottsplatsteknik osv fanns inte kvar? Eller så hittade vi inte, och Dinosaurierna på taket hade gått i vinteride, men annars var det sig likt sen förra gången. Vi hade inte jättelång tid på oss, men behövde inte heller stressa.

Syrran UTKLASSADE mig i tangram och olika pusselgrejor..

universeum

Och jag är ju fan rätt bra på sånt i vanliga fall, men nu var det katastrof, men det var ju bara att erkänna sig besegrad;) Givetvis under högljutt muttrande och surande 😉

Vi handlade lite presenter i shoppen till Janelle som tack för barnvaktandet, och så traskade vi till hotellet och hämtade våra väskor, som vi hade i bagagerummet.

Gick och tog bussen till flygplatsen, fotade poolen på Gothia tower..det är den fyrkantiga grejen där runt hörnet, och den är väldigt högt upp…nu var det folk som badade åxå….brrrr…jag tror jag hade dött av höjdskräck om jag badat där…

gothia tower

 

Vi hade inte ätit lunch, så det fick bli på flygplatsen

landvetter

Och bäst vi satt där insåg vi att eftersom in och utrikes är på samma ställe så kanske man kan handla taxfree?

Googlade fram att det kunde man, och gick genast iväg och handlade godis till kidsen och Victoria Secrets till mig, man måste ju hänga med 😉

Men eftersom de stora godispåsarna finns typ samma lika på Ikea för väldigt mkt mindre pengar så blev det bara lite. Sen var det boarding och vi gick till gaten, men planet var lite sent, så vi surfade, kollade Instagram osv, och inte ett dugg kul att se uppdateringar från Stockholm om åska, dunder och värsta regnovädret…gaahh.

Mycket riktigt var planet sent på grund av åska, de hade inte kunnat tanka.. Men de vände snabbt och fick av och så på alla passagerare snabbt, och vi kom iväg en sisådär 30-40 minuter sena. Lite skakigt, och jag har insett att jag väntar på djupdykningarna, ni vet de där luftgroparna på ett antal hundra meter när man bara faller, men om jag har fattat rätt ( och mamma, pappa och syrran inte ljuger) så är det inte jättevanligt, mer vanligt att det bara ruskar och skakar. Vad säger ni som är flygvärdinnor/stewarder/piloter? Ni får gärna ljuga;)

Jag vet ju att så länge som personalen lugnt serverar kaffe och grejer så är det ingen fara, men ändå, man är inte alltid rationell. Eftersom jag ska åka till Hawaii och lära mig surfa, och till New York och bara vara, och Australien för att bo, så lär jag ju flyga, båt är ännu värre 🙂 Tur att jag har guldfiskminne:)

 

När vi landade på Arlanda var det mörkt, och det är vackert med alla landningsljus, och eftersom vi pratat om Bruce Willis i Die Hard på nervägen så lutade jag mig mot syrran och sa att man ju saknade John McClane lite, som stod och viftade med eld…och sekunden efter , (jag ljuger inte,) säger en av flygvärdinnorna i högtalarna att Kapten John Magnell med besättning tackar för en trevlig resa….Oddsen på det ;)?

 

Vi satt kvar tills de flesta gått ut, det var vi och Owe Thörnqwist som var kvar:) det är jobbigt att stå och köa, bättre att vänta ut alla som har mer bråttom, och sen tog vi väskorna och gick mot utgången, där stod mamma och väntade. Snabbt ner på toa, och sen ut till pappa i bilen, och sen hem.

Otrevligt regnväder, och det hade visst varit halv storm och åska hemma, och jag tror att vartenda barr har blåst ner i hela området för det ligger drivor av dem längs med vägarna.

 

Hemma var alla barnen vakna utom Jamie, och vi kramades länge innan de hoppade i säng, de var precis klara och på väg ner när vi kom. Janelle fick skjuts hem av syrran, och sen satt jag och pratade länge med Robban och Corrinda vid matbordet.

Allt hade gått bra här hemma, det är skönt att det flyter på, Janelle har bloggat hos sig om hur de haft det, och jag är så tacksam att jag trots allt kan komma iväg på lite sånt här. Tack ♥

Jag var trött och seg, och när det plötsligt vickade över till att jag nästan somnade på stolen så var det tandborstning och godnatt, och så krypa ner till Jamie som värmt upp min sida.

 

Idag var det upp och hoppa, och så iväg till Friskis med Jamie och Jordan, för det var cirkelfys med Björn. Syrran var ledig, men Janelle jobbade. Vi lyckades inte få på dvdn i lekrummet, så tjejerna i repan ropade på Björn, och Jordan skrattade gott. – Kan man heta björn? Det går ju inte?

Men det kan man ju, och den här Björn är alltid kul att träna med för hans pass är alltid jobbiga men roliga, så även idag. Jag kommer ha träningsvärk på nya ställen i morgon, helt klart.

Hem, äta, duscha, fixa, greja, tvätta.

Åkte till mamma och pappa, som åkte till Thailand igår, och där syrran alltså bor för att passa katterna, för att låna pappas bil, och sen in till stan för att gå på föräldramöte i Robbans klass. Först info om prao…och om någon i Uppsala sitter på nån rolig praoplats i oktober och vill ha min son där, så får ni gärna hojta, kan gälla öven Corrinda misstänker jag. Jag tycker det är jobbigt att de själva ska ordna praoplatser, för jag har helt enkelt ingen kompis som jobbar på nåt ”bra” ställe:) men det löser sig väl.

Sen gick vi till respektive klassrum och fick höra mer om klassen, och det är fantastiskt att höra hur fin den är:) Jag älskar den här skolan, helt klart (Katarinaskolan) och de mindre ungarna står i kö till den allihopa. Den är lite strikt, lite sträng, men väldigt väldigt varm ♥ Robbans klasslärare är underbar, och han trivs så bra. Han gillar inte att gå i skolan, men han gillar sin skola och sina klasskamrater. Läraren sa att de är så tysta, de hörs knappt, lite så att hon efterlyser mer prat 😉 Ganska bra motvikt till hur det är i en annan unges klass.

Mötet var slut strax efter 19, och då skyndade jag mig till bilen, och körde och parkerade i citygaraget, det var anledningen till att jag lånade en liten bil, jag kommer inte ner med bussen där nämligen. Sen mötte jag upp Mirka, och Loppi-Charlotta och Loppi-Katarina, för en supertrevlig middag på gamla stationen som kanske heter Paris eller så nu för tiden? God mat, trevlig personal, och fantastisk miljö, och så härligt sällskap – kan det bli bättre?

loppi

Jag har snott Mirkas bild, rakt av, precis som jag altid gör när vi varit på samma grejor, för hennes kamera är så jäkla mkt bättre än min 🙂

Vi satt och babblade och åt till framåt halv tio, då var det dags att dra hemåt, och jag lämnade igen pappas bil, och hoppade in i min egen för att göra den fasansfulla upptäckten att det var FROST på rutan! Fy fan. FY faaaan, jag avskyr kyla, och dessutom är mitt motorvärmarurtag är trasigt…

Som tur är ska bilen till verkstaden i morgon, för att svetsas lite under så det inte låter som en hel raggarbilskolonn kommer med gasen i botten, och inte luktar avgaser som tusan, och jag ska fråga om det går att lösa.

Jag har många grejor här hemma som enbart funkar med nödlösningar för tillfället….Tv:n tex, en gammal rackarns tjockTV, som tjänat väl och stått på säkert 15 av dygnets timmar sen den kom hit för 14 år sen…den har tappat ljudet. Men surround anläggningen, som är nästan lika gammal, funkar så ljudet kommer via den:) den kommer inte kastas ut förrän den är helt kaputt, så kul är det inte att bära den till tippen… och jag kan inte tycka att bilden är dålig, mer än på fyran där den är väldigt mörk;) annars gillar jag den.

Tumlaren är trasig och funkar utan värmeelement, men det är en nödlösning deluxe som inte är bra. Bilen är inte helt frisk och behöver nya vintersulor, osv. Det samlar på sig. Det löser sig, eller inte 😉

 

I morgon har jag fullt ställ, vi ska på Öppna förskolan först, sen kanske vi hinner hem för lunch innan vi åker tillbaka till samma hus för att gå på BVC med Jordan, och sen direkt efter det ett utvecklingssamtal på skolan intill. Perfekt.

Sen ska jag iväg med bilen, och den där andra kommer för att hänga 3 timmar med kidsen, och just exakt nu kom jag på att då blir han utan bil…oj då. Fast å andra sidan, så lär jag laga den nu så inte jag är utan alla andra timmar, det är fan värre:) Jaja, han slipper ju mig i alla fall och det är väl huvudsaken misstänker jag. Verkstadstider kryllar det ju inte av direkt så det är bara att ta vad man får, även om jag säkert kommer få skit för att jag planerat det så, men det får väl tros det då. Jag kunde inte bry mig mindre.

Sen hem och plugga, ska läsa ex antal sidor och försöka påbörja mitt arbete om folkhälsomål.

 

Ha en bra onsdag nu, och kör försiktigt det kanske är halt…brrr

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Johanna

    Hej!
    Väskorna ska ligga i påsen, väl synlig utanför väskan, eftersom de utspridda i din väska ser väldigt mycket mer ut som bomber. Med andra ord skulle du kunna ha kvar vätskorna i väskan MEN vi skulle behöva titta i så otroligt många fler väskor att det skulle ta väldigt lång tid att gå igenom säkerhetskontrollen.
    Hoppas det var till lite nytta!
    Och självklart ska det vara plastpåse så vi kan se vad som finns i. Enligt lag ska det nämligen stå ”schampo 100 ml” och om det inte gör det, och vi fattat misstanke kan vi kolla just den produkten extra noga.
    Och när jag ändå håller på, vi tycker att det är lika jobbigt som ni när ni måste slänga. Vi gör bara vårt jobb. Ha det bra! Och lycka till nästa gång

    Carola : tack!! Så enda anledningen till påsen är att ni enklare ska se…? Den förklaringen köper jag 🙂 Men mina hemmamärkta småflaskor är inte riktigt ok egentligen eller?
    Slänga har jag aldrig behövt göra men fattar att det är jobbigt att säga till om det…:/
    Men när jag ändå har dig på tråden – varför pep mina skor på Landvetter men inte Arlanda ?

  2. paula

    Denna eviga diskussion.
    Alla barn är olika , alla barn behöver olika behov .
    Men att säga att dagis inte är ngt för dina barn är ju dumt o säga eftersom du ej haft de placerade . Vem vet de kanske skulle älska det ? Min äldsta började när hon vae över 3 år , man behöver inte placera de på fsk när de fyllt 1 absolut inte . Inget jag anser vara de optimala .

    Du kanske skulle besöka lite olika förskolor för att se hur det funkar osv ? Menar på dig låter det som värsta instansen som uppfunnits . Du kanske inte menar så , men du får det att låta så.

    Jag har 4 olika barn o alla har haft olika behov , vissa perioder har de knappt varit på dagis , då har man fått planera om …

    Men att säga inget för mig ?
    Dont knock it until you try it

  3. Kiko

    Har du funderat på att avskaffa din 80-tals lugg?? Jag tycker inte den är speciellt fin och sänker ditt utseende.

    Carola: nej jag gillar lugg. Tack för din input 😉

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting