Allmänt

Smiter från plugget..

Säga vad man vill om att plugga, vissa saker är inte kul, och den här jäkla uppgiften som ska göras är riktigt skittråkig. Vi ska ta reda på vår kommuns folkhälsopolitik och arbete. Det lät rätt spännande, men vafan, det är ju bara massa jäkla politikbabbel, orka plöja sånt elände. Undrar om man kan ringa nån och fråga i stället? Men jag misstänker att de kommer hänvisa till den rätt omfattade, men svårlästa infon på Uppsala kommuns hemsida. Jag har en annan väg att prova innan jag ger mig, men måste ha en paus:)

Alltså smiter jag hit.

 

Igår var jag och småkillarna tillsammans med Mirka och hennes tjejtrio; Nellie, Älva och Lilja till Stockholm.

Polarn och pyret har under en tid nu haft en kampanj där de samlat in begagnade POP kläder, ”Från en polare till en annan”, och nu var det invigning för den lilla PO.P-up butik som ska finnas på Centralstationen i Stockholm under tiden 6-19/10. Kläderna säljs till förmån för World Childhood Foundation, och det var verkligen superpriser på allt.

Först var det pressfrukost med goda mackor, smoothies och yoghurt, för att sen öppna för försäljning så att vi fick första tjing på att handla.

Jag hittade inte mindre än tre superfina jackor, de ser mer eller mindre oanvända ut, och duger gott och väl i några år till.

pop

100kr styck, helt okey. Trixie fick den rosa, Novalie den blå och Jamie har snott den röda:) De här är ju rätt så perfekta just nu, med en fleecetröja under funkar de ett tag till. När jag sen kom hem och tittade i min hall så drällde det av Pop-jackor, ungarna har som sagt ärvt en hel del från olika håll och kanter, men nu finns de i allas storlekar  , perfekt:)

2014-10 POP pressträff-5

Så många fina kläder!

Och kolla här, vilka fina ungar som satt här:)

2014-10 POP pressträff-121

Den som är halshuggen bakom är MalinWollin som invigningstalade:)

Vi kikade och minglade, jag träffade på Annika Leone bland annat, som jag gjorde den där web-tv grejen  om att visa sina barn på sociala medier, Wellness om ni vill söka:) Hon är så trevlig, och sen var flera av mina loppi-kollegor där. Alltid kul att träffas lite:)

Så småningom drog vi vidare, en liten shoppingrunda stod på agendan, men affärerna hade ju inte öppnat än, märkligt att JAG är uppe och i Stockholm innan dess;) så vi tog oss en kaffe och promenerade runt, sen en sväng in på några butiker.

Vi bestämde oss sen för att Eurostop var vår grej för dagen, och packade in oss i bilen igen och for dit, lite shopping inne på Stadium outleten, och även en sväng på övriga butiker.

Här finns det en fin lekplats i mitten där vi släppte loss kidsen.

Jordan och Nellie:

IMG_3347

 

Efter avslutad shopping så gick vi tvärs över parkeringen till McD, kanske inte vi vuxnas favvohak, men väl ungarnas, och de jublade över att dels få äta där, och sen få leka i lekhuset ute. Barfota….för man får nämligen inte ha skor där, och de följer reglerna, förklarade Jordan för mig:)

Lilja fick hålla allas ballonger, och hon såg inte ut att misstycka.

IMG_3351Och så de här två då…Älva och Jamie ♥

IMG_3354

Han var lite blyg i början, det var så länge sen vi sågs nu, men bara det släppte så skulle han kramas hela tiden:)

Han är inte så mot alla, utan det är ”min Älla”♥

De har så kul ihop, och Jordan gillade speciellt att Nellie var med. De ville såklart aldrig åka hem, utan de lekte och lekte, men till sist blev det ju för kallt att stå där och bara titta på dem så vi fick lov att avbryta, men måste se till att ses snart igen. Jamie pratade sen hela kvällen om att han åkt i Mirkas bil och att han tyckte om Älva:)

 

Jag röjde sen lite hemma, lagade lite mat, åkte med Trixie på ett utvecklingssamtal, åkte på ett gympa-pass, där vi träffade på Helen:) och så småningom satt jag med pluggandet och ögonen gick i kors. Ingen idé att ens försöka, så jag gick och lade  mig, före 24, det ni;)

 

Idag så var jag sjukt jäkla trött, jag hade kunnat sova en evighet, men klev ju upp och väckte skolbarnen som vanligt, för att sen krypa ner en stund igen när de gått. Vid 10.15 kom syrran och hämtade upp mig för cirkelfys med Björn.

Jag klev mer eller mindre från sängen till bilen, men det gick ju det med. Killarna var trötta de med, men gillar att sitta där och kolla på dvd, och / eller kolla på oss som tränar.

Hemma igen så grejade jag på lite, bara för att efter en stund plötsligt få en febrig Jamie i famnen, han hade massor av feber och den kom helt bara sådär. Ena sekunden var han pigg och några minuter senare helt däckad av feber.

Spännande. Jag fick lite skäll i en kommentar häromdagen om att jag tränat med lite skruttig hals, och att jag smittat ner folk…men så är det ju inte. Jag är supernoga med att försöka hålla sånt inom husets väggar, och en lite raspig hals och snuvig näsa har man ju typ hela vinterhalvåret. Idag däremot är väl risken att Jamie smittades lite större.

Men jag lovar att jag inte hade minsta lilla misstanke om att han skulle få feber senare under dagen, då hade jag mer än gärna legat kvar i sänghalmen 🙂

Vi får se vad det blir av det hela. Jag hoppas på piggelin i morgon, men förväntar mig det värsta.

Hur som helst har jag nog inga inbokade grejor i morgon så jag ska ägna dagen åt att plugga. Tror jag skiter i det nu nämligen, och hoppar i säng i stället. Jaaa, det är att följa minsta motståndets lag, men jag är trött ju;)

 

Jag vill tacka för era kommentarer innan jag slutar, de värmer helt ljuvligt i hjärtat ♥

Nu ska jag sova:)

 

Natti natti

 

 

Kommentarer

  1. Nathalie

    Härligt med jackor till bra pris, får skicka dit min svärmor!
    Tänkte fråga dig som är hemma med dina barn om dem någonsin frågat efter skola när dem äldre gått dit och bett om att också få gå dit? Jag är hemma med min 2½åring och hennes bröder går i skolan och hon säger varje morgon att vi ska hitta en skola till henne också och att hon också vill börja i skolan… Nu är det så att jag söker utbildningar och jag fölrstår inte alls hur du hinner med både studier och familj så min dotter kommer nog får börja gå på dagis några timmar om dagen om jag kommer in ändå. Men om jag inte kommer in finns det ingen större anledning för henne och börja, så vad jag undrar är att om dina barn bett om att få gå till dagis hade du låtit dem gå då? Jag tvekar, hon vill ju så gärna… Tack på förhand för svar och tack för en trevlig blogg, du verkar va en toppenmamma!

    Carola: De har inte bett om dagis, däremot mera kyrkis, för det är ju vad de vet om. Något vi haft många och långa diskussioner om är dock Fritids. När de börjat skolan och insett att typ alla andra får gå till fritids och äta mellis, då har de åxå velat gå. Det är allra mest melliset som lockar:) Först nyligen får man ha fritids om man är f-ledig, så har det varit här iaf (klokt!) så innan har det ibland varit lite gnäll om att jag är hemma så de inte får. Corrinda och Robban, plus en elev till var de enda som inte hade fritids när de gick i låg/mellanstadiet, och de fick då under en tid dispens att gå, pga ”sociala skäl” Ren byråkrati. De tyckte det var spännande första dagarna och sen struntade de i att gå dit.
    Nu var det länge sen jag hörde nån som vill gå på fritids, de uppskattar att få komma hem och softa:)

  2. Hanna

    Du gör heeeeelt rätt Carola, plugget kan du alltid ta igen senare :). Vilka fina jackor du köpte, önskar en bodde närmre Sthlm. Vet du om det kommer nån son Pop-up store till GBG månne? Hoppas du får hunnit ikapp lite med skolan idag; det du gör idag slipper du imorgon ;). Med hopp om en fortsatt mysig höstonsdag!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting