Allmänt

Galet coola Zlatan ♥

Jag har sagt det förr, och jag lär säga det igen, men alltså…Zlatan – vilken jäkla man! På alla sätt och vis. Jag har såklart kollat på dokumentären om honom som gick nu ikväll på femman, och är inget annat än imponerad. Här hemma har jag i alla år levt med en sportnörd, och sporten på TV har prioriterats, och mina såpor har alltså fått stryka på foten, morr;) Jag har indoktrinerats med all sport, och jag kan massor som jag inte visste att jag kunde 🙂

Zlatan har alltid fått även mig att kasta ett öga på tv:n, jag må ha missat situationen som sådan, men sett repriserna tusen gånger om sen, och han är ju makalöst jäkla bra. Att han sen är himla charmig och verkar trevlig på ett lite störigt fast varmt vis är ju bara ett plus.

Man skulle ju för övrigt kunna tro att jag nu, med ensamt veto på fjärrkontrollen, förutom när jag tvingas glo på Paradise Hotel med Patricia, skulle koppla bort all sport, men nix. Det är ju rätt spännande:)

Att Zlatan sen har filmstjärnelook skadar ju inte:) Jag älskar att han är självsäker och det där leendet…Jag blir glad av att se honom helt enkelt:)

 

Idag var det en seg dag. Jösses. Upp med skolbarnen som alltid, men sen lika snabbt tillbaka i sängen igen. Jamie är ju sjuk, och natten har väl inte varit den bästa. Han sov som en gris, men skulle ligga så nära mig, helst PÅ, och med en sisådär 39-40 graders feber blir det ju rätt varmt;) Inte gillade han att jag försökte flytta mig en bit ifrån heller.

Lilla gubben ♥

Vi sov och sov, han var törstig och bad om vatten som han fick i små klunkar, han hade kräkts dagen innan, och jag ville inte ha hela sängen nerkräkt om jag kunde undvika det. Alla mina barn har kräkts av feber, det kan ofta vara det allra första tecknet på att de är sjuka, de pjukar och då har de plötsligt hög feber. Oftast händer det när feberns stiger väldigt hastigt, och jag har lärt mig att det är kroppens eget sätt att hantera det.

Men eftersom man aldrig kan veta säkert varför de kräks så behandlar jag allt sånt med största försiktighet och stora desinfektionsflaskan plus extra mkt handsprit. Better safe than sorry:)

Idag inga spyor, ta i trä, men hög feber som pendlat. Helt värdelöst. Han har velat sitta i famnen och varit väldigt gosig, så det är ju lite mysigt, men ni vet hur det är, man vill att de ska vara friska.

Jag har sjåat runt i yogapantsen från me&i och en ful tröja idag, plus tofflor. Håret i en knut och varken linser eller mascara. Lite som ett gammalt spöke alltså 😉 Men jag hade iaf snygga mysbrallor 🙂

me&i släppte sin memorylane-kollektion idag, de firar 10 årsjubileum i år och firar med nygamla godingar

collage_plagg_memorylane_700x430

Trixie har fått den fina fina blå tröjan med igelkottar på:)

Jag tror faktiskt att den där klänningen/tunikan med geishor på var bland det första plagg jag såg från me&i, och då är jag nästan säker på att det var en mamma och bebisdotter som matchade varandra, inte helt säker, men jag vet bestämt att mamman hade en iaf. Igelkotten känner jag åxå igen, den är så söt:)

 

Jamie somnade en stund vid 17-tiden, helt utslagen, och vaknade sen med jättehög feber, grät och var ledsen, för att sen pigga på sig, äta lite ris och sen bli hyperpigg. Nästan så jag undrar om han petade i sig en alvedon i smyg 🙂

( och nej, de förvarar jag i ett skåp högt upp dit han inte ens når om han klättrar)

Så jag har inte hunnit med egentligen något idag. Jag fick iväg ett mail till en tjej på kommunen med frågor om folkhälsan i Uppsala, så henne ska jag ha ett litet telefonmöte med på fredag. Sen ska jag skriva ihop arbetet under helgen.

 

Tjejerna kom från skolan, det gjordes läxor, åts mellanmål, spelades på datorn, de städade lite på sina rum, och dagen masade sig fram.

Jag har vikt tvätt, tvättat, lagat ,mat. Plockat i och ur diskmaskinen, och i igen, torkat av bänkarna, letat efter saker, och … jamen vafan, ni hör ju. Inte ett endaste dugg mer än det nödvändiga:)

Trixie och Novalie ville se Zlatan på tv, och Lovelia med men hon somnade:) Jordan och Jamie satt med en stund innan de for iväg och busade, men så kom Jamie tillbaka och kröp ihop intill mig. Han ville inte alls gå och sova, men efter lite gnäll gick han in och lade sig, jag skulle bara göra nåt i köket, innan jag gick efter, och då sov han.

Nu hoppas jag att natten blir lugn och att ingen mer tänker bli sjuk Ta i trä.

 

Exakt nu gjorde de reklam för Hellenius Hörna, och prins Carl-Philip är med, och han har blivit så stilig:). Jag är lite förtjust i våra kungligheter, inte så att jag är nån stor rojalist, men jag tycker att de är fina representanter för Sverige. Prinsen har verkligen fått det bästa från sina föräldrar:)

Gillar att Sverige har de vackraste kungligheterna.

Själv har jag de vackraste barnen , utan att vara ett enda dugg partisk;) och de har de finaste Onepiecen:

 

 

IMG_3338Märket är Maxomorra, och jag kommer bara till en engelsk sida hur jag än googlar så jag kan inte länka.Jag ser att de finns hos Lekmer bland annat,

Jag köpte ju de här på Underbara barn mässan, och Lovelia har haft sin på sig sen hon fick den, i skolan och hemma.

De är lagom tjocka, och mjuka och goa. Min mamma gillar att sy, kanske ska jag ge henne förslaget att sy lite onepiece till ungarna, det finns ju så många fina tyger i butikerna…hm..ska lura på det.

Mamma och pappa kommer hem från Thailand, typ nu,  midnatt var ankomsttiden, och de har haft det bara bra tydligen. Bra att de vilat upp sig inför nästa vecka när jag ska till skolan igen 🙂

 

Nu ska jag hoppa i säng, Jamie lär ha värmt upp hela rummet med sin feber, och sen hoppas på sömn.

I morgon är det torsdag, dagarna rullar på:)

Natti natti 🙂

 

 

Kommentarer

  1. Linda

    Hej, vet att det inte är så många som säljer Maxomorra men vill tipsa om att vi gör det:) Har en liten butik och tillhörande webshop.
    Välkommen in och kika.
    //Linda

  2. Lina

    hehe där fick jag till de… Nä men allvarligt är du intresserad av att få något sytt så hör gärna av dig jag syr de mesta till barnen mina så kan gärna få nöjet att sy något till dina med

  3. Anna

    Blair Underwood 🙂

    Carola: har inte följt Sex and the city, mer än med ett halvt öga på de sena repriserna mitt i natten. Men googlade, och ja, jag håller med, han var snygg:)

  4. Anna

    Ja smaken är som baken…vem jag tycker är snygg…hm…just nu kommer jag inte på….jo den svarta killen som ligger med Miranda i sex and the city…han är SNYGG…ska se om jag kan hitta vad han heter..

  5. Viktoria

    Zlatan är definitivt inte min typ på något sätt även om han är lite cool och dessutom bra på det han gör.
    Prinsen är dock enormt stilig!! Jag gillar kungligheterna och tycker att de gör ett toppenjobb med att representera vårt land samtidigt som de förväntas vara perfekta 24/7 – det går liksom inte att ha en dålig dag med det yrket. Det är ju sagocharm kvar över dem och tur är väl det för de har just inget att säga till om.

    Ulle: Våra barn har 45 min dator/surfplattetid om dagen (utöver läxträning via datorn då). De försöker naturligtvis fuska lite också men här är alltid någon vuxen hemma så då kan man ha lite koll.
    Just åldern där runt 11-12 år är ju lite trixig när de tycker sig vara för stora för lekar men för små för att vara helt självgående och göra nytta 😉 De hänger med kompisar, läser, bakar, lagar mat, spelar fotboll eller bandy ute. Hade de varit hemma själva så hade de garanterat också suttit vid datorn mest hela tiden.

    1. Ulrika

      Hur gamla är dina barn då. 45 minuter… då hade det blivit ramaskri här hemma 🙂 Fasar lite inför höst/regn/vinter också då det inbjuder mer och mer till inomhusaktivitet, de gillar verkligen inget annat inomhus. Och problemet är ju just när de är ensamma, då har man inte möjligheten att säga stopp.

      1. Viktoria

        Våra barn är 1, 2, 5, 7, 10, 11 och 14 år gamla. De 5 äldsta sitter gärna med datorn, plattan, tv-spel osv – vi har 2 tv-spel, 4 plattor, 4 datorer och ändå blir det kö?! De två äldsta chattar med kompisar via mobiler (de är fö de enda som har egna mobiler, de andra har inget behov av dem ännu).

  6. Ulle

    Hej Carola.
    Jag undrar om du har något tipps på vad man kan göra med barnen för att undvika för mycket tid vid läsplatta/ipad/dator/tv-spel. Mina barn har heller inte fritid pga att de klarar sig själva. De har 1 läxa om dagen, är hemma vid 14 och läxan görs tillsammans efter jag slutat jobbet 17. Detta innebär att de cirka 3½ h varje dag är hemma utan inbokad aktivitet, samt i alla fall 1-2 h 3-4 kvällar i veckan. Dessa timmar spenderas nästan jämt framför en dator eller tv-spel om de får bestämma.
    Hur gör ni för att undvika detta? Har ni några begränsningar på datatid? Vad gör de istället?
    Mina barn har ingen förståelse för att man skulle kunna hitta på en lek istället, det är bara dator som gäller. Antar att det blir så även i en stor familj och för er del borde det bli väldigt många timmar hemma med många barn…. Sugen på tipps. Kram

    Carola: Jag har inga begränsningar:) Eller jo, det har jag men jag är väldigt tillåtande just med sånt här, speciellt den här årstiden. Jag tycker ju själv om att krypa ihop med min dator och kollar runt, eller kika på tv. En del begränsas de av att alla inte har egna datorer/plattor, det är faktiskt bara Corrinda just nu som har en egen laptop, som hon själv sparat ihop till, övriga får dela på den dator vi skaffade till barnen,min platta, samt de tv-spel vi har. Trixie och Novalie har varsin gammal iphone som de spelar på, Kikar osv. Jag tycker att det är en sån tid nu, alla grejor hänger ihop med internet. De snackar via kik, eller vafan det nu kan vara, instagrammar och grejar, samt spelar spel ihop med kompisarna online hemma på var sitt ställe.
    De kan sällan sitta timmar i sträck eftersom det alltid är nån annan som vill ha datorn:) så den tiden begränsas automatiskt. I sträck kan det handla om en timme, max.
    Total tid framför nån skärm bli säkert två, och ibland tre timmar per dag, ink Tv-tittade. Jag sitter i vardagsrummet framför min tv med datorn i knät från 21-24:) vad ska jag säga ;)?
    Är det fint väder är de ute och leker med kompisar, så det är sällan några problem.
    Mina ungar får hjälpa till med att plocka i /ur diskmaskinen osv, det kan ju vara något att införa för dina killar kanske? Om du inte redan har så, förstås. Typ att de ska fixa köket, och ta hand som sin tvätt, eller vad det nu kan vara du vill ha hjälp med, vill du inte ha hjälp får du låtsas 🙂
    Så kan de få sitta vid sina skärmar sen ju.
    Äsch jag har inga bra tips, men kanske att nån annan har? 🙂

  7. Agneta

    1. Fast jag tycker Zlatan passade bättre i kort hår, vad tycker du?
    2. Jag gillar inte monarki.
    3. Du har jättesöta barn.
    4. Din blogg är ett måste till morgonkaffet.
    Kram från en Londonmamma

    Carola: hm.. Jag gillar ju långt hår, men kanske jag är osäker 🙂
    Monarki- jo jag gillart , efter valet funderade jag på om kanske det vore klokt att återinför att de styr landet åxå, sånt kaos som nu väntar 😉
    Ja, mina barn är jättesöta, tack <3
    Och jag älskar att jag får äran att vara med er vid morgonkaffet , det känns härligt 🙂
    Tack 🙂

  8. Anna

    Zlatan filmstjärne look? Nä fy där håller jag inte med. Och hans kvinnosyn är inte så kul heller. Likaså ”vår” prins saknar charm/pondus/utstrålning och är blyg precis som sin pinsamma pappa. Är klart mot monarkin och tycker det är fånigt att kalla någon för kung och Drottning det tillhör sagornas värld.

    Carola: jo! Kolla på typ Erroll Flynn som pirat – Zlatan 🙂
    Hans kvinnosyn har jag ingen större koll på, men med tanke på hur allt han säger vänds och vrids vet man knappast sanningen.
    Och Carl Philip är ju superstilig!!
    Gosh kvinna;)
    Ge mig en i dina ögon snygg man, nu är jag nyfiken 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting