Allmänt

Jag har en fråga

Jag undrar lite, och frågar kanske främst er som har en pappa som har lite umgänge med sina barn, men även era andra.

Om pappan har enbart några timmars umgänge,(helt självvalt) typ 7 timmar i månaden uppdelat på två, och alltid brukar ta med barnen på, säg lekland, och så blir något/några av barnen sjuk/t…hur löser man det då?

 

Jag får lov att återkomma om detta när jag läst era svar, men är väldigt nyfiken:)

 

Annars då? Regn och rusk och skitväder, och gäsp och dålig fart kan sammanfatta dagen:)

Jamie är feberfri idag, men i stället väldigt snorig, riktigt förkyld, men pigg och glad. Han vaknade precis när jag kikade in till honom för att se om han var vaken, och då är han så mysig, vill kramas och sitta lite i famnen innan han lufsar före ut i köket. Jordan var vaken och klar för att åka till kyrkis, men Jamie fick ju inte följa med, men med i bilen var han tvungen till för det fanns ingen hemma som kunde hålla koll.

Han satt snällt kvar i bilen, förklarade för mig att han var sjuk (fast frisk) och inte fick gå på kyrkis, och jag kilade bara in med Jordan och sen for vi hem. Vi åt frukost, och han läste tidningen, och pratade och pratade.

Jamie

Jag fick inte till det här, men på instagram finns en liten filmsnutt där han frågar om vi kan åka båtar, och snabba bilar:)

carolawetterholm letar ni reda på där om så är.

Han är så förbaskat söt den här ungen. Givetvis är jag partisk som få, men han är så charmig, och har glimten i ögat hela tiden. Ibland försöker han spela på sin charm och tror att han kommer undan precis allt om han bara fyrar av sitt million dollar smile:) Det gör han såklart inte, men han försöker alltid, och det är sällan man är arg på honom längre.

Nu ägnade vi tiden medan Jordan var på kyrkis åt att äta frukost och sen röja köket. Jamie var lite seg, så han fick sitta vid köksön och låna min platta, som annars är ett big no no, men nu laddade jag ner några barnappar som passade hans ålder, och sen spelade han Radioapan, och nåt fårspel.

Han är superduktig på att hantera både surfplattor och mobiler, men sen glömmer han bort att de är ömtåliga och kan kasta dem all världens väg, och det är därför han bara får greja under uppsyn.

Vi åkte och hämtade hem Jordan igen, och sen satt han vid datorn en stund medan Jamie grejade vidare med plattan. Blandat med att hjälpa till i hushållsarbetet:)

Zlatan och Jamie

Som att bära runt lite på Zlatan. Våra katter är så snälla, de låter sig villigt bäras runt på, och ligger gärna och gosar ihop med barnen, i morse var Smulan med ner när jag väckte Jordan, och han blev så glad. Smulan följer förresten nästan alltid med mig på rundan om morgnarna när vi går och väcker barnen 🙂

Ibland är hon trött och vill bara sova vidare, oftast ihopkurad på ryggstödskudden till soffan eller i någons knäveck.

Zlatan ligger ofta inne hos Robban och sover, eller hos mig. På somrarna har jag lite fästingfobi, så då får de inte sova hos mig, jag stänger dörren, och då kan de stå därutanför och jama ynkligt. Stackarna. Robban fick borrelia för några år sen, och eftersom han inte är ute mer än nödvändigt  så antar jag att den fästingen kom från en katt. Bara tanken på att ha en stor fet snuskfästing krypa runt i sängen är vidrig. Usch vilka odjur.

Lite lunch, jag hittade en PERFEKT avocado i kylen! Whihooo, den har legat där ett tag, bortglömd så jag trodde den skulle vara rutten, men den var perfekt, så spenat,tomat,räkor och avocado till lunch.

lunch

Tjejerna kom hem från skolan,och så kom någon, och mer om det en annan dag, och vi blev ensamma igen, jag och Lill-Fjant. Efter att ha fyllt diskmaskinen ännu en gång…suck, så kommer den här lilla godingen och säger att han är trött och vill sova. Eftersom han inte sover middag längre, så blev jag förvånad men tänkte att han ju inte är helt piggelin, och frågade om han vill gå och sova. – Ja, vila i mammas säng sa han, och jag var ju inte svårövertalad utan vi gjorde klart och gick in i sovrummet och kröp ner under täcket och drog upp det till hakorna, han kröp upp på min arm och sen började han sjunga : Här är kyrkan ♥

Så fortsatte vi med Imse vimse, och både små pyttespindlar och stora bamsespindlar illustrerades, och sen bara låg han där och snackade. Underbara lilla unge:)

Vid 16.30 kom Robban hem, just in time för att vakta sin lillebror medan jag åkte och tränade.Syrran brukar ju hämta upp mig, och Jamie vill alltid följa med ut och vinka, så måste hon tuta och blinka med blinkersen:) Om han får åka med, så sitter han hela tiden och manar på : Köra nabbare! Han blir mkt irriterad när det står still, och fattar inte grejen med trafikljus eller kö;)

Jamie passade på att städa lite skor i hallen medan han väntade på sin moster.

IMG_3403

Vi hämtade upp Janelle på stationen, hon hade jobbat, och sen susade vi till Friskis, där Olle gav oss ett grymt pass. Han sa: Ta tunga vikter och gör få repetitioner idag, men hela gruppen gjorde nog som så att vi tog tunga vikter och MÅNGA reps:) för satan så jobbigt.

Mkt ben, och det kommer kännas fint i rumpan i morgon, är redan stel;)

Efter att vi skjutsat hem Janelle så åkte vi och storhandlade. Jag har ju varit fast med sjuklingen, och ingen kan säga att jag hade ett fullt kylskåp innan han däckade, och nu var det så det ekade. I nödfall hade vi klarat oss, mest jag som fått vara utan kaffe för mjölken var slut, men en dag till hade funkat.Men eftersom jag gärna slipper dra ut honom i morgon åxå, så känns det skönt att ha fyllt på.

I morgon ska vi bara vara hemma, Jamie ska få bli frisk ordentligt, tvätten ska få sig en omgång, och jag ska ha ett telefonmöte. Trixie ska på kalas, och det ska ätas tacos.

Varken Janelle, Simon eller syrran kommer, ska bli spännande att se hur många vi blir till sist, men oavsett så lär vi ju äta. Blir kanon om det blir mkt mat över, då kan jag göra en köttfärspaj på lördagen 🙂

 

Nu är det sovdags, ska släppa in lite katter, och prata några ord med Patricia.

Ha en bra fredag!

 

Natti natti 🙂

 

 

Kommentarer

  1. Rutisen

    Angående den andre personen som har lite umgänge, självklart tar man ALLA barnen, är de sjuka, tar man hand om dem, stannar hemma.

  2. Rutisen

    Men vad F##N i HELVE##ET, är det för en kommentar, bry dig inte om hur barns bröst ser ut,!!! det var den dummaste kommentaren jag läst. Vad är du för en konstig människa LindA????

    Carola: Det var inte taskigt menat, det finns något som heter så, och hon var bara orolig:)
    Kram 🙂

  3. Linda

    Min fråga har inget med ditt inlägg att göra men undrar om Jamie har trattbröst? Det kanske bara är bilden men det ser ut som min sons bröst. Jag tror att min son har det nämligen för han har en djup gropp in i bröstet. Det oroar mig och därför är jag lite extra observant på andra barn för att se om fler har som han. Men som sagt det kanske bara är bilden och inte alls så. Det är iof ingent farligt eller något man gör något åt men du vet hur det är… man oroar sig ju för allt. Kram

  4. Helena

    Jag skulle sluta räkna med honom över huvid taget faktiskt, tyvärr. Trist och sorgligt för barnen men ibland är livet så. Låt honom hämta dem han kan och göra vad han vill, ha resten hemma och tänk bort barnfri tid de ynka sju timmar i månaden han är intresserad av. Han måste fått en knäpp!!!!!!! Stackars barn och stackars dig säger jag bara❤️

  5. Ulli

    7 timmar är inte mycket !!! Nästan pinsamt ju !!! Ja han får väl anpassa aktiviteter efter barnen så om någon är sjuk kan man ju inte åka till ett lekland. Om du nu Carola får 7 timmars egentid på en månad tycker jag att du ska ta vara på dem, det är du så värd!!! Du är fantastisk!!

  6. Karin

    Jag förstår inte riktigt hur man är skapt om man som förälder inte längtar ihjäl sig efter sina barn. En sak med de vuxna, men de som är små. Hur klarar man sig som människa utan dem?

  7. Camilla

    7 timmar i månaden är ju sjukt lite och dessutom på ett lekland! Hur mycket umgås dem då? Gissningsvis så springer barnen omkring och leker och han sitter och surfar på telefonen, eller?
    Jag håller med många andra kommentarslämnare: det är tur att barnen har dig!!
    Kramar

  8. Cleo

    Mitt barns pappa träffar sitt barn i bästa fall 1 gång i månaden (när hans lust faller på) och i snitt ca 22 timmar (en natt alltså). Det blir ju ingen pappa-barn relation utan mer lekfarbror-barn relation, om nu barnet skulle bli sjukt så ställer han alltid in.

    Jag har slutat hoppas på att pappan i fråga ska ta mer ansvar och är bara glad att barnet vet vem han är.

  9. cecilia

    Det verkar inte som barnens pappa vill ha någon fungerande relation med barnen. Som du skrivit tidigare så har han varit en bra pappa.Men han måste ju ha en bostad dit han kan ta barnen?! Även den som är lite krasslig.Tyvärr finns det saker och ord som förstör relationer. Är skild från barnens pappa sedan 7år.Han har betett sej illa framförallt mot den största hon är nu 18år hon har brutit helt med honom.Min yngsta snart 15år kommer byta skola snart så då kommer hon bo mer hos honom på gott och ont.Det är trist för tyvärr så är det de vuxna som ställer till det. Det är viktigt att lyssna på barnen vara lyhörd vad vill dom.Så vill jag säga att jag gillar din blogg och du är en toppenmamma☺kram

  10. Jenny

    Hmm tänker nog lite annorlunda… Har dock inte varit i situationen men jag anser nog att det är hans problem om något av barnet är sjukt vid hans umgänge. Han får anpassa aktiviteten! Det gör ju du var dag och kanske vill du ha den där välförtjänta egentid också…

  11. Mamma M

    Denna karl är inte sann! 7 tim på per månad!? Och lekland?! Han tror inte barnen blir less på det? Och han har väl ett boende han med? Om så bara en lite lya så kan han banne mig ta dem mer än 7 tim per månad OCH om de är sjuk på hans tid/alt ta det barnet annan frisk tid. Eller beror det på att hans nya finns där, som han tydligen inte berättat för de små att hon existerar… efter all denna tid.
    Han måste ha fått totalt hjärnsläpp. Det enda som är riktigt säkert är att han kommer INTE att få sina yngre barns respekt i framtiden….(De större har ju redan genomskådat hans omogna sätt.) Och då lär det vara försent. Skamligt egoptrippad karl. Tycker du ska ta ett varv med advokaten igen…..

  12. Anna

    Kommer så väl ihåg att blev jag sjuk när det var pappas helg så fick jag alltid åka hem till mamma, medans syskonen fick vara kvar.

  13. Jessica

    Hallå, om mina barn är sjuka slipper jag dem då??? Blir så arg så jag +%=?]#<!% han får väl skaffa boende och ha barnen där (även febriga, förkylda etc) och hitta på något som passar! Kanske "bara" prata med dem för det finns MYCKET att prata om med så många 7 Tim i månaden! Styrkekram till dig

  14. Mia

    Jag antar att det var Jamie som fick stanna hemma, vad svarade pappan när du frågade honom om hur ni ska göra med Jamies förlorade dyrbara pappatid ? Någon föreslog att du via advokat ska kräva mer umgänge, men hur bra blir det att tvinga pappa till något han inte vill eller har tid till ? det tror inte jag skulle bli inte bli någon kvalitetstid för barnen. Det är bara en jättesorlig situation för barnen, en del människor kan inte vara bra föräldrar på egen hand så är det bara. Om jag varit du när Jamie inte kunde följa med brorsan till kyrkis, så hade jag gjort något roligt med honom hemma, kanske bakat chokladbollar eller något annat snabbt och bjudit syskonen på när dom kom hem, sådant brukar uppskattas av alla.

  15. Anna

    Ja dessa pappor som inte bara lämnar sina fruar utan sina barn också. Tyvärr inte ovanligt. 7 timmar i månaden är stötande. Helt otroligt att hans nya liv är viktigare än hans egna barn. Jag har ju berättat om min sambo och hans jagande efter unga kvinnor. Nu har han flyttat motvilligt. Han tyckte på fullt allvar att jag skulle stå ut med hans raggande och atthan mest är med sina polare tycker han är normalt. Nu säger han att inte vill träffa sina barn mer….fy fan han ska straffa mig men glömmer att han straffar barnen.

    1. Frida

      Jag har läst varje gång du skrivit om din situation och bara hoppats att du ska lämna honom. Har blivit ledsen för hur du haft det. Vad skönt att han nu flyttat. Du förtjänar något bättre och allt kommer lösa sig och bli till det bästa för dig! Bara du blir av med honom. Aldrig acceptera det!! Finns bra och fina män! Om inte annat: Hellre ensam än i dåligt sällskap! Stor kram.

  16. Ulrika

    Varför ska han vara i huset för, han måste väl för 17:on ha ett eget hem att vara i med barnen!
    7 timmar?? Jag mår illa hur han beter sig. Hur kan myndigheterna gå med på det?
    Hyser stor beundran för dig Carola och tycker så mkt om dig fastän vi inte känner varandra : )

  17. sofia

    Vill han inte vara i huset? Eller kanske de äldre barnen inte vill ha honom där. Tänker att på ett lekland kan det väl inte finnas så stor möjlighet att bara sitta o prata i lugn o ro med barnen som det skulle gå i huset.

  18. Annelie

    Nu har inte jag din situation utan vi delar barnen 50/50.
    Men vår grundregel är att är något av barnen sjuka när det är överlämning så är det barnet kvar tills han/hon kan gå till skolan igen.
    Kort och gott, sjuka barn måste få lov att vara just sjuka utan att man måste dra ut de för att han/hon egentligen ska vara med den andra föräldern.

    I övrigt….
    Jag har följt din blogg ett tag och måste bara säga att jag gillar ditt förhållningssätt, tankar och värderingar skarpt!!!

  19. Frida

    Och jag som tjatat så på mitt barns pappa för han bara vill ha varannan helg. Nu känns ju plötsligt varannan helg väldigt mycket i jämförelse med 7 timmar i månaden..

  20. Anna

    Då hade sjuklingen fått vara hemma med mig:) man kan inte alltid vara med så är det bara..och så hade jag tvingat pappan att köpa med någon liten grej från leklandet:)

  21. Fia

    Jag ser inte riktigt problemet att något av barnen är sjuk? Visst, han brukar ta med sig barnen till lekland men han har varit pappa i 20 år och de flesta åren en hyfsat närvarande pappa så han måste ju veta att barn blir sjuka och ändå vilja träffa sin pappa? Han borde ju också vara rädd om sina timmar när det är så få timmar. Jag hade nog löst det som så att han varit hemma i huset och tillbringat tiden med barnen och jag hade åkt iväg och gjort massa ärenden/storhandlat/dejtat nåt av de större barnen som jag gissar inte vill träffa sin pappa eller passat på att dricka kaffe med nån trevlig person under tiden. Vissa saker är onekligen skönare att göra själv och ffa går det fortare 😉
    Kram!

  22. Hanna

    Min son träffar sin pappa en dag på helgen och varannan Onsdag i ca 5 Tim/ gång. Blir pojken sjuk funkar det oftast att byta dag eller hoppa över just den dagen.

  23. Malin

    Jag har två av mina (3) barn varannan vecka så kan inte uttala mig om hur man bör göra vid umgänget om något av barnen är sjuka, men är bara lite nyfiken på hur de större barnen gör vid umgänget? Robban, Corrinda och Patricia? Antar att de inte är så sugen på lekland och lekparker 😉
    Eller att ens umgås med han som kallas pappa överhuvudtaget kanske…..
    Du har ju berättat att Novalie som förstår situationen har det jobbigt, och de är ju verkligen tillräckligt stora nog att förstå menar jag…
    F.ö. Tycker jag att du är helt otrolig som roddar allt på egen hand, 24/7!
    Kram å trevlig helg på er!

  24. Camilla hockeymamma

    Vet inte vad jag ska säga mer än att sju timmar är väldigt lite tid att spendera med sina barn.Ta en runda till med din advokat och se vad ni själva har för möjligheter att kräva mer umgänge.

  25. Lina

    Att gå från heltidspappa till 7 tim i månaden på egen begäran? Då har man väl redan sabbat sin relation till barnen och ska väl vara jävligt tacksam om något av barnen vill träffa en, vilket de flesta barn såklart säkert ändå vill eftersom barn älskar och förlåter sina föräldrar oftast hur taskigt föräldrarna än kan bete sig. Jag har inget svar eller tips, vill bara passa på att säga att jag inte kan förstå en förälder som gör som din ex-man gör mot sina barn.

    1. M

      Ja usch, barn som blir svikna och sårade av sina föräldrar slutar ju inte älska sina föräldrar, de slutar älska sig själva istället. Tur du finns Carola. Tack vare dig har dina barn en ljus framtid att se fram emot. Såren bär de med sig, men kärleken är starkare.

  26. Neta

    7 timmar i månaden? Du skojar!
    Synd om sjuka barn som missar men det kan man väl inte göra så mkt åt. Det händer ju i alla sammanhang. Ni har väl bestämda dagar och tider.
    OM inte fadern är villig o ta en annan dag så klart men då ska ju det passa med din planering också.

    1. J

      Mitt x ville ha ett barn i taget,en sön ifr kl 12-16 EN gång i månaden…med fyra barn blev det då alltså fyra timmars dejt med pappan var fjärde månad…
      Han fick inte igenom detta i tingsrätten..då dom ansåg att det inte var bra för barnen med så lite umgänge …mer skada än nytta..
      märkligt att ditt x fick igenom sina önskemål..!?!
      För det måste väl alla hålla med om att du bygger inte upp ngn relation med dina barn på 7 timmar i månaden?!?!
      Nä jag kan tyvärr inte hålla med dom som tycker att detta är bra..el bättre än ingenting…ynkligt är vad det är..!!! Pinsamt..

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting