Allmänt

Helgen susade förbi…:)

Alltså, är det på riktigt som det är söndag mitt i natten nu, tidig måndag? Det känns som bara några timmar sen som jag konstaterade att det var fredag.

Jag har haft fullt upp, och så lägger vi till ett helt oinbjudet migränanfall på lördag, på väg hem från Skylanders eventet..fan jag ogillar att ha migrän. Jag är som en gammal tant, väderkänslig, tål inte lågtryck – blir illamående och får ont i huvudet på sommaren, ont i knäna när det kommer lågtryck på vintern, kan inte sova när det är fullmåne…och så migrän. Störtlöjligt och det tar ju en massa tid dessutom, som jag inte har. Sen kan man ju bara tillägga att det är högst olämpligt att inte kunna få må dåligt i fred;) men det har jag å andra sidan inte kunnat göra sen Janelle föddes för drygt 20 år sen:)

Nu hann jag på det med ordentliga migränpiller direkt, jag får synförändringar som första tecken, först lite blurrigt, det rycker lite i kanterna av synfältet, för att sen bli som att titta i ett kalejdoskop ni vet..ett sånt där man vrider på så åker massa kristaller runt och bildar mönster..Jag ser inget alls i vissa vinklar, så Jamie i vagnen nedanför mig såg jag inte…men HÖRDE, fan vad grinig han var:)

Rotade i väskan, halv blind och hittade två olika piller, som jag svepte med ljummen cola vi hade med oss, och sen var det bara till att skynda sig in på stationen, köpa biljett och ner på rätt spår, fick fråga så hon pekade ut det, för annars hade jag inte sett det..

Sen ombord på tåget så lutade jag mig tillbaka och blundade nästan hela vägen hem till Uppsala, eller nä, halvvägs, för sen ballade Jamie ur och var sitt mest ocharmiga. Novalie var sur satan för att vi inte kunde äta på McD som hon fått för sig att jag lovat, vilket jag inte alls gjort, men ni vet Med migrän och en svinsur 3 åring som missköter sig deluxe är INTE McD ett alternativ;)

Tack och lov att jag inte körde bil skulle man kunna säga… det hade ju inte funkat. Nu blev det aldrig någon huvudvärk, och det har jag aldrig varit med om, men å andra sidan har jag aldrig någonsin hunnit på med riktiga migränpiller så direkt heller. Jag brukar få lite huvudvärk, sådär så man tar en ipren för att mota, och så svänger det över till synförändringar och då är jag inte helt sugen på att peta i mer piller, fast jag gör det ju ändå, för jag är ännu mindre sugen på att få huvudvärken. Igår kom blurret på en sekund, utan minsta känning av huvudvärk, och det var ju bra, men ändå jag vill inte ha det. Mesigt:)

Jag brukar kunna relatera migränen, antingen till att inte vara helt frisk, eller ha ont i nacken/axlarna, jobbat hårt med armarna över huvudet, tex målat tak, lyft tunga vikter, stressat eller varit orolig inför något. Igår var det bara bra allting, jag hade en kalasdag med kidsen, och allt var najs, så det känns extremt onödigt.

Jaja, det är ju som det är.

Jag är lycklig att det inte blev ont, och att jag kom hem utan problem, och att det sen inte blivit nåt mer, men är orolig över att det kommer. Men det visar sig 🙂

Nu har jag ägnat massor av ord åt att snacka sjukdomar, ännu ett tant-tecken…..;)

 

Jag ska gå och sova i stället, så får ni höra om helgen i morgon!

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Annika

    Migrän är ju vanligt men jag har trots det inte hört någon som har migrän på samma sätt som mig, med synrubbningar som första tecken och sen synbortfall med kalejdoskåpeffekt. Skönt att veta att man inte är helt ensam om det. För mig kom de första anfallen när jag var 10-11 år och var stressad av en extremt stökig skolmiljö. Senare visade det sig att jag också behövde glasögon. Numer kopplar jag ofta ihop migränanfallen med hormoner, ändrade linser/glasögon och stress..

  2. Maria

    Jag har också migrän och precis som föregående talare har jag Imigran nässpray. De hjälper om jag tar en direkt. De har verkligen förändrat mitt liv från att ofta ligga däckad i migrän tre dagar i stöten. Nu har jag nästan aldrig ont i huvudet. Skulle det vara så att jag inte hunnit ta nässprayen i tid så har jag alltid hemma injektion Imigran som jag ger mig själv om migränen blommat ut, då brukar det släppa.

  3. Karin i Malmö

    Jag känner igen mig SÅ i din migränbeskrivning, jag har haft eländet sedan jag var ca 10. Det där ögonflimmret är jobbigt och så illamående på det.. Jag använder Imigran nässpray som oftast är väldigt effektiv om jag kan ta den med en gång. Vaknar jag med migrän brukar det dock vara kört. Ibland kan migrän komma när man slappnar av, eller så kanske det var hormonerna som var emot dig. I alla fall, hoppas du mår bättre igen. Tack för din suveräna blogg, att läsa den ger mig kraft och pepp i vardagen !

  4. Cleo

    Jag hade migrän tidigare men har blivit av med den helt av någon anledning. Det enda som har förändrats i mitt liv är att jag fått konstaterad glutenintolerans och bytt kost för att slippa vara sjuk. Det blev en bra bonus att bli av med migränen också =)

    Hoppas din dag är bättre idag utan migrän =)

  5. Helena

    Fy vilken hemsk upplevelse att få ett migränanfall mitt inne i centrala Sthlm en lördag och sen ta sig hem med missnöjda barn! Kan bara tänka mig hur det var. De där synrubbningarna är bra obehagliga. Men som vanligt fixade du det galant, precis som du gör med allt annat!
    Ha en bea start på veckan!

  6. J

    Jag har också migrän ibland och vet hur hemskt det är. Det finns en nässpray man kan ta när man börjar få symptom, dyr men den hjälper verkligen så det är värt pengarna. Skönt att slippa svälja tabletter också när man inte mår bra. Tack för en bra blogg!

  7. josefine

    Hej Carola! Är en ganska ny följare, men va lika vi tycker!! Har sedan jag fick min yngsta haft problem med migrän, med synrubbningar o illamående. Då fick jag höra att jag hade magnesium brist, vilket visar sig i sega, stela muskler och migränliknande huvudvärk. Har knaprat magnesium tabletter ett par månader nu utan migrän och med smidiga muskler! Värt att testa

  8. Jenny

    Haha man förstår att man gillar din blogg väldigt väldigt mycket, när man finner sig bli sjukt besviken över att inlägget var så kort;-)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting