Allmänt

Nordic Military Training :)

Jag har precis läst igenom schemat för nästa kursträff, nu onsdag-fredag, och vi ska minsann ägna oss åt nån form av militärträning 😀

Hur kul som helst! Ta med träningskläder för smutsig utomhusträning. Plus innegympagrejor…. Jag tar TVÅ väskor denna gången, helt klart. Dubbla träningsskor tar hela resväskan ju:)

Nåväl, helgen var det.

 

Vi tog först stadsbussen ner på stan, eftersom jag via bloggen fått veta att UL minsann låter upp till sex ungar upp till 12 år åka gratis i betalande vuxens sällskap. Det är oerhört intressant att INGEN jag frågat har vetat om det, jag kan tycka att det är en stor grej, min avoga irriterade åsikt om våra stadsbussar fick sig en rejäl skjuts uppåt, men varför i herrans namn talar man inte om det så även idioter som jag fattar? Det är ju en asbra grej ju 🙂

Jag hade annars tänkt ta bilen och parkerat, för dyra pengar, men nu blev det ju betydligt billigare, och enklare, för jag slapp leta parkering:)

IMG_3414

Inte att förglömma….ungarna åker aldrig buss:) så det är värsta happeningen för dem.

Nu lyckades de missköta sig ganska ordentligt på tågen så jag vet inte jag om jag har lust att åka med dem fler gånger. Det kan vara jag som tycker det är extra drygt att behöva säga åt dem tusen gånger bland folk..Men jag gillar inte själv när folk låter sina snoriga gapiga ungar klättra runt och stoja…alltså måste jag se till så mina snoriga gapiga ungar uppför sig:)

De vill ju gärna byta säte med varandra tusen gånger, och visst det är väl ok, men när de sen måste bråka högljutt om vem som satt var först…gaahhh. Sluta. Jag frågade ett antal gånger vad grejen var, när vi åker bil sitter de stilla, tysta och sköter sig själva, det är oerhört sällan som vi har minsta tjafs i bilen faktiskt. Det är sällan att de ens pratar, möjligen med den bredvid eller mig längst fram 😉 men oftast är det tyst, alla lyssnar på radion och kikar ut.

Att åka kommunalt är tydligen en helt annan grej. Suck. Men men.

Vi kom fram till stationen, jag letade reda på från vilket spår pendeln gick, och vi tog plats på tåget och så skulle jag smsa och köpa biljett, vilket så klart inte funkade..men vafan. Det fanns ju en automat precids utanför fönstret så de fick sitta kvar och jag gick ut för att köpa en kontant, men då funkade inte apparaten.. Men åhhh. Lokföraren stod med öppen dörr och läste en bok, så jag skuttade dit och frågade, framför allt om han tänkte stå kvar tills jag var färdig eftersom jag hade fem ungar ombord 😉 Provade sen igen, och då ville maskinen genomföra köpet.

In och vänta lite och så for vi. Och kom till första stationen då var ungarna gapiga;)

Fast det kom på värre…så allt är relativt.

IMG_3416En stund satt de stilla iaf..

 

Framme i Stockholm södra så klev vi av, letade oss upp och ut, och kom på rätt utgång, fram med gpsen och så tog vi oss några hundra meter och så var vi framme:)

Funderade på att köra intervaller…men tänkte att det kanske skulle vara fasligt jobbigt att göra det i jeans och skinnjacka;) Men vackert var det.

IMG_3418

Eftersom vi var framme en kvart tidiga, gick vi till en affär och köpte choklad och Cola, för att fika lite.

IMG_3419När jag tittar på den här bilden så ser Novalie ut att vara flera år äldre, hon är så lång. Men de är födda vartannat år, 03,05,07,09,11.

Trixie och Lovelia är nästan precis lika lång och tunga, folk har svårt att se skillnad på dem, och det har jag med mellan varven, när man bara ser ett blont hår och en tröja man sett i många år på många olika ungar 😉 så är det inte helt solklart. Fina ungar♥

Så gick vi tillbaka till Sidenkällaren, som visst är en festvåning, och nu vill jag ha fest där, för åhhhh så vackert 🙂

IMG_3420Vi blev avprickade på listan, och gick ner i källarvalven, där det var fullt av ballonger i taken.

IMG_3421

Det stod ett stort antal tv-skärmar uppradade där barnen fick prova det nya spelet Skylander Trap Team, och de var mycket imponerade av alla nya grejer man kan göra. Jag är sorgligt kass på tv-spel nu för tiden, i samma sekund som de började springa runt tredimensionellt så tappade jag bort mig., tacka vet jag gamla Super Mario som gick fram, bak, upp och ner:)

IMG_3423

IMG_3424Jordan och Lovelia spelade, och Trixie och Novalie, medan Jamie ledsnade rätt fort, och han och jag gick och kollade vidare, lite fika kanske..Kristallmuffins

IMG_3445

Och kaffe!!

IMG_3431Så fick barnen höra att alla skulle hjälpas åt att leta efter kristaller, det är nån ny grej till spelet, och plötsligt var det barn som letade högt och lågt, och det hittades massor av kristaller, som man sen kunde lösa in och få en fin gympapåse och t-shirt. Har inte sett var de gjorde av dem, vi städade sen till kalset och jag tror att alla hängde in den i sina garderober, men jag ska visa er sen.

Jamie spelade lite med Jordan, som älskade det ännu mer, han är en stor Skylanderfantast redan sen innan, men nu är han ännu mer taggad.

IMG_3435Man kunde även kasta tomater på en av skurkarna i spelet,  om jag fattade det hela rätt så finns det en figur som skjuter just tomater i sitt vapen 🙂

IMG_3440

Här stod Jamie länge, och kastade, och han har en rätt ok kastarm…kanske ska bli basebollspelare:)

Sen gick han och kastade lasso….och den här tjejen fick dras med Jamie länge och väl,tur hon verkade gilla honom lika mkt som han gillade henne:)
IMG_3441

Alla inbjudna barn, spelade och spelade, några pappor spelade de med, och en och annan mamma försökte sig på några banor, men vad jag såg så var deras skills i klass med mina;)

IMG_3442Så småningom tackade vi för oss, efter att ha varit där i nästan två timmar, kalaset var ♥ 13-15, så drog vi oss mot tåget, barnen glada och uppsluppna, pratandes om allt roligt de gjort. Ett fantastiskt fint ordnat event, som alltid av Activision:) Tack för denna gången 🙂 ♥

 

Lagom tills vi kom fram till stationen kom ju migränen på besök, men det sa jag igår, så det skiter vi i. Men jobbigt är det. Jag brukar inte må illa, ta i trä, det händer, men oftast är det ”bara” en vidrig bultande huvudvärk, men som sagt så slapp jag även den. Idag har jag bunkrat upp med migränpiller:)

Vi kom hem, även hem tog vi stadsbuss, och jag lagade iordning köttfärspaj, och medan den var i ugnen så sa Patricia att jag kunde gå och vila lite, så jag lade mig i sängen, och toksomnade:)

Vaknade en timme senare, seg, men piggare, och efter att ha ätit lite och fyllt på med mer piller, så skrev jag en handlingslista och tog med Robban till affären för att handla till morgondagens kalas.

I affären bad jag honom hämta två liter grädde, och han kom med två röda enliters förpackningar, jag noterade glatt att de börjat med de stora på Ica istf enbart de med en halvliter i. Jag använder alltid mkt grädde hemma, och gillar att ha den stora enlitersförpackningem, men köper de alltid på Coop eller Citygross eftersom Ica inte har, den hemma hos oss då. Vi handlade det vi skulle ha, mest till att fixa fika, och så åkte vi hem. Samtidigt som jag körde upp på uppfarten kom jag på att vi glömt digestivekexen. Fan. Bara att vända:)

Jag gjorde vaniljkräm och ställde in för att stelna lite, och grejade på i största allmänhet med lite av varje, för att tre minuter över tio börja vispa grädde. Hällde upp det sista i en gammal tetra, och öppnade en av de nya, hällde i, konstaterade att den var fasligt vit? Jaja.

-Mamma det är inte grädde, sa Patricia

-Nä, jag vet det är grädde, svarade jag, helt galet svar, men mitt huvud var luddigt, och i samma stund insåg jag ju att jag hällt i standardmjölk. Fan, och nu var Ica stängt..

Robban hade alltså tagit två mjölk i stället för grädde. Oj så jag retats med honom om det 😉

Eftersom jag hällt ihop det vispade jag det, och blev sur satan på att visparna inte ville sitta fast i elvispen, fast jag kollade så jag satt rätt. Den kantiga vispen i det kantiga hålet, och den runda vispen i det runda hålet.

De bara ramlade ur hela tiden och jag svor över den gamla skitvispen och tryckte tillbaka dem, för att till sist kolla ännu en gång, och jodå jag hade ju satt dem fel..Orka:)

Luddigt huvud, som sagt..;)

Eftersom jag inte kunde förbereda som jag ville så började jag städa, och röja alla möjliga konstiga vrår, jag var jättepigg och hade sån energi:) och det var ju fint att det blev snyggt i köket åtminstone.

Til sist gick jag och lade mig, på spikmattan, och oj så skönt det var..ska använda den lite oftare tror jag för den är gudagod mot stela axlar:)

 

Söndag, upp och hoppa och åka och köpa grädde, och sen veva ihop min trifle. Det är sockerkaka varvat med en gegga av grekisk yoghurt, mandelmassa och grädde, och så bär. Supergott. Fast igår blev den bara sådär. Bären var frusna och den blev rätt blöt, och så gräddmjölken till då:)

Ju godare blev de kvarg i glas som jag gjorde, med krossad digestion i botten sen blåbärskvarg ( jag mixade ihop vanlig kvar med blåbär, Ica hade ingen ) och så toppa med bär, ett litet chokladfinger och lite smulor:)

Och så en tårta, med grädde och vaniljkräm.

IMG_3457

Syrran hade bakat bullar och Willys goda havreflarn är alltid mumsiga.

Tårtans lock är som alltid fult, de var enklare att göra förr i tiden, nu vet jag inte alls vad som är fel, men fult blir det.

Gästerna kom, ganska precis kl 13.00. Mormor och morfar och syrran först, sen farfar med fru, Anna, Lasse, Joel och Matilda, och så barnens farbror med sin familj. Länge sen vi sågs nu 🙂

Det är ju som alltid omöjligt att prata nåt vidare med alla, men lite här och där hinner man ju med. Jag brukar göra allt klart så jag sen slipper springa runt och leka värdinna, det är inte min grej. Jag umgås hellre än imponerar med sånt 😉

Och det är trevligare att sitta med runt bordet än stå och greja vid diskbänken, eller plocka disk, det tar jag sen.

Vi fikade och pratade, barnen fick paket, och eftersom det är fyra barn vi har kalas för nu – Jordan, Lovelia, Patricia och Trixie, som fyller på onsdag, så var det lite julaftonsstämning:)

Jamie kröp upp i knät på morfar för att få hjälp med sina paket ♥

IMG_3454Efter några timmars kalasande så droppade gästerna hemåt, och syrran hjälpte mig att röja, innan jag tog den enklaste vägen ut och ringde efter pizza. Sist vi åt pizza var i somras, och innan dess kan jag knappt minnas, så det är så gott när man väl äter det.

IMG_3456

Det är lika bra att gå All-in när man ändå äter onyttigt 😉

Sen mera röj, innan jag satte mig för att skriva klart mitt arbete, hade ju tänkt göra det i lördags med migränen satte stopp då, men nu blev jag klar, skickade in det och sen får det vara bra.

Till sist var det sängdags även för en trött morsa, och jag tog med spikmattan även då, och tror jag ska ligga en stund på den nu snart åxå.

 

I morgon är det dags att åka till skolan igen, och jag har inte packat.

Men jag kom iväg och handlade idag i alla fall, och presenter till Trixie är nu fixat, jag kan ju inte vara med på morgonen och det svider, men det får lov att gå ändå. Nästa gång jag åker upp så fyller jag år, så det är väl rättvist att inte heller jag, för första gången någonsin, blir uppvaktad på sängen med sång och paket… Trixie kommer såklart bli det ändå, mormor och morfar får vara stand -in 🙂

Jaja, jag har varit och tränat, och måste in i duschen en snabbis nu, innan jag ännu snabbare packar väskan, och går och sover 🙂

 

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Anna

    Uppsalabuss ändrade sina regler i år, så det är säkert därför många inte vet. Det har ju inte precis basunerats ut av busdföretaget

  2. Evabritt i Göteborg

    Hej Carola!
    Tack för en toppenblogg!
    Jag brukar aldrig kommentera för det sköter andra så bra ändå 😉 Nu vill jag bara skriva om en reflektion jag gjorde på bilden där dina fem barn står bakom en barnkärra med årtalen de är födda på under bilden.Visst hade det lika gärna kunna vara deras åldrar, om man skrev dem tvärtom, alltså 11,09,07,05,03 ,kanske inte ha med några nollor men ändå. Ja ja, jag tycker om att reflektera över stort och smått .Lycka till med pluggandet! Man lär så länge man lever och man är lärare så länge man har elever(nej jag är INTE lärare, men älskar att leka med ord , är ett stort korsordfan) KRAM!

    Carola: Men jo:) Vad roligt, det stämmer ju exakt på pricken med ålder och årtal:) Only this year, fasen vad fräckt:)

  3. Malin

    Jag beundrar verkligen dig. Du finns till för dina barn, ordnar kalas med hembakat, du pluggar och tränar, vilken fantastisk förebild du är för oss och för dina barn. Önskar dig all lycka!

  4. Tina

    Vilken lyx med 6 barn som åker gratis under 1 betalande vuxen.. =) Vi har 2 barn som åker gratis och från och med den 3 får man börja betala och de kvittar om alla har åldern under 7.. Vid den åldern får man börja betala dvs skolbarn. Sen hade vi gratis att åka med barnvagn men de försvann för att ”vissa” missbruka det och åkte och handla och inte alls hade sm barn som satt i vagnen.

  5. Li - fembarnsmamma

    Så fina barn du har! Mina fem är födda 03,05,08,11,14. Nästan som dina fem yngsta. 😉 Vilket mysigt kalas. Tårtan såg ju jättegod ut! Ha det bra! 🙂

  6. Anette

    Kul att få se din pappa på bild!! Härligt att dina barn har morföräldrarna och moster + att P:s bror och pappa umgås med er också :). Viktigt att inte barnen övergivits av hela släkten. Ha det bra i skolan!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting