Allmänt

Saknad, tvättjänst och oseriösa frisörer

Idag blir det blandad kompott:)

Saknaden beror på att mina tvillingar är på konfirmationsläger, de åkte i går, och jag vet inte hur många gånger jag har varit på väg in till Robban för att säga till honom att lägga sig i går kväll, att kliva upp i morse och ett antal andra ärenden, bara för att hejda mig och ”jajustja” 🙂

Corrinda är nästan aldrig hemma, hon har basket mest hela tiden, och iofs är hon hemma ofta där ljuger jag men hon har i princip alltid kompisar här, och då brukar jag inte störa. Men jag saknar henne lika mkt, och att båda är borta samtidigt på något sånt här är ovanligt, så det är väldigt lite barn i huset, bara fem 🙂

Tur de kommer hem i morgon så man kan räkna in dem i flocken igen, gillar inte att ha den springa lös överallt 😉

 

Tvättjänsten då…fy fan. Jag brukar klaga på att jag inte gillar att laga mat, men om jag skulle slippa allt detta göra med tvätt, allt som har med textil att göra så skulle jag gladeligen laga sjurätters varenda dag. Jag håller på att rensa ur, det är så mkt som bara ligger i allas lådor och skåp, och som grädde på moset så hittar jag alltid kassar med någons kläder i klädkammaren, som de inte ska ha eller så. De måste ju gås igenom och tas beslut – spara, kasta eller skänka. Astråkigt.

En av mina kompisar lade till mig i en facebookgrupp: Skänkes till ensamstående i Uppsala, eller nåt sånt. Först blev jag skitsur, för vaddå? Jag är väl för fan inte ensamståe…. ja just ja, det ÄR jag ja. Har inte riktigt hängt med tror jag 😉 och förresten, varje gång jag får ett sånt där papper när det gjorts kreditupplysning på en så svider det att det står SKILD på civilstånd. Jo men gnugga in det bara för fan. Hade vi inte gift oss, för typ sju år sen, helt i onödan tydligen, så hade det stått nåt betydligt trevligare. Skild är för mig ett stort misslyckande. Kanske ska gifta om mig, så det står Gift igen, det var mkt bättre:)

Måste kolla upp vart Jon tagit vägen? ;=)

Men tillbaka till facebookgruppen, jag behöver inte något, men jag kan ju ge något:) Så i går var jag och lämnade en vagn till en tjej som behövde en, och det blev ju lite bättre plats i garaget, om än marginellt. Man kan nog bli av med mer grejor där, för jag har så mkt saker. Kläder allrahelst, galet hur mkt, och så använder de en bråkdel.

Allt som underlättar mina dagar i tvätteriet:)

IMG_3543

Ska vi prata om oseriösa frisörer då?

Patricia har länge velat göra hårförlängning, med keratin eller microringar, och sparat pengar och så äntligen hade hon fått ihop så hon kunde göra det:) Hon hade hittat nån tjej på nåt vis, fråga mig inte hur, men hon skulle sätta i keratinslingor, det skulle kosta 2000kr. Jag har eget hår, tack så mkt, det är tillräckligt besvärligt att sköta om (= tvätta,borsta, sätta upp i svans*s*) och skulle aldrig orka mecka med mitt hår mer än så, och jag har alltså ingen koll på om det är ett relevant pris? Hon gick hem till den här tjejen, som var ganska knepig och opersonlig, hon bara öppnade dörren, sa hej till Patricia och gick in i lägenheten igen, utan att säga att hon skulle följa med, så Patricia kände sig ju rätt obekväm men följde efter ut i köket. Där fick hon sitta på en stol utan spegel medan tjejen grejade med håret. Något hade hänt med keratinslingorna, så frisören satte in träns, delvis sydde hon fast det, delvis fäste hon det med microringar. Det hela tog en halvtimme eller så, och Patricia fick inte se mer än ytterst hastigt hur det såg ut, tjejen hade bråttom iväg, hela tiden hade hon konverserat med sin kille i rummet intill om vart de skulle gå ut och äta och sånt där.

Nåväl, Patricia trodde det var fint, och åkte hem, betalningen var gjord via nätet och allt var frid och fröjd. Eller?

Dagen efter när jag träffade Patricia på eftermiddagen, så var hon ledsen, det gjorde väldigt ont och håret var inte speciellt fint, hon kunde absolut inte sätta upp det, vilket hon noga poängterat för frisören eftersom hon jobbar på restaurang så MÅSTE hon sätta upp håret.

När jag bad henne vända sig om så jag fick se hur det såg ut, så trodde jag fan inte att det var sant, det såg allmänt för jäkligt ut. Det syntes lång väg att det var en förlängning, den var skitkasst gjord. Jag har som sagt inte gjort någon själv, men var och varannan av mitt umgänge har, så jag har ju sett hur de ska se ut, dvs inte alls. De ska ju smälta in i håret.Patricia har haft clips sen hon var 13 år, och det syns ju inte, men detta?

”Mamma, ta bort det, det är fult och gör så ont!” Att det gör ont när man syr fast träns är väl inget konstigt, man flätar en liten inbakad fläta, hårt, närmast hårbotten och så syr man fast tränset där i. Det hade hon gjort, men vikt tränset dubbelt, så det var som tjocka kanter på sidan av huvudet, omöjliga att ligga på. Jag hämtade en sax och klippte loss det, det tog två minuter, det var bara fastsytt med fem kaststygn, och dessutom hade gummisnodden i flätan gått av så flätan höll på att gå upp…?

Hon hade några träns fastsatta med fem microringar, så där fick jag hämta en tång, men det var inga problem att få bort det hela.  När håret sen var ute, så ser man väldigt tydligt att det inte är nytt. Patricia har som sagt haft förlängningar i 6 år, så jag har sett de där hårtussarna ligga och skräpa överallt, ser ut som nån blivit skalperad, skitäckligt;)

Hon hade ju redan kontaktat frisören, som svarade undvikande, och sa att hon skulle återkomma med en ny tid. Från början sa hon att hon skulle göra om det, med keratinslingorna som tydligen påträffats, för det var det som avtalats, men sen har hon dragit ut på tiden, hennes barn har varit sjukt, hon har haft massa kunder, hon har legat på sjukhus, hon har flyttat-från den lägenhet hon precis flyttat in i när Patricia var där? och det har varit tusen ursäkter.

Nu har det gått över tre veckor, och vi har ledsnat. Vi kommer dra detta till kronofogden, Patricia har ringt dem och det verkar som de ska kunna göra något. Men vafan?

Jag har ju inte varit närvarande, så jag vet ju inte exakt vad som avtalats, men får ju lita på Patricia, och hon säger, och deras smskonversation visar att det skulle sättas in keratinslingor, som skulle vara svarta, men kom blonda så hon skickade tillbaka dem för att byta och i stället satte in träns. Varför begriper jag inte helt, men det känns väldigt mkt som att hon liksom bara har pratat omkull Patricia. Sagt att detta är lika bra…det kan det säkert vara, men det var fult isatt. Jag hade ju kunnat göra det bättre! På allvar.

Nu funderar jag på hur man gör med sådana här trista typer? Det framgår säkert inte av mitt babbel, men Patricia är ju redigt lurad på sina pengar. Nu tjatar tjejen om att hon ska sätta in dessa slingor, men P vill ju inte att hon rör hennes hår igen, och vägrar. Då ska hon köpa dem tycker tjejen.Eller hon hävdar att hon redan har köpt dem såklart, men P vill ha tillbaka sina pengar. Att hon gjort ett skitjobb vill hon inte erkänna. Hon är svindryg på sms, och riktigt riktigt otrevlig och obehaglig. Det är som att prata med en vägg, som bara mal på om sitt.

Jag tycker så synd om min lilla unge som gick på en sån blåsning. Det är så typiskt henne att saker skiter sig, fast hon menar väl och allt verkar bra, så blir det ofta inte så bra till sist. 2000kr är ju en jäkla massa pengar åxå, allra helst för henne. Jag har ju lust att åka dit, och trycka ner de där slingorna i halsen på frisören så hon kan ägna resten av året åt att kräkas hårbollar, men det funkar ju inte riktigt så;)

 

Jaha, och nu har jag ägnat ett par timmar åt att göra mobilskal på caseapp, ibland kan man ju sitta och peta och pilla med saker i en evighet, och så blev det nu 🙂

Det jag skulle göra, enbart, var att blogga lite, och sen hoppa i säng, och det gick ju strålande verkligen. Alldeles utmärkt. 😉

Ungarna sov länge i morse, och så även jag, då blir nattuggletendenserna än mer tydliga 🙂 Jag håller på att tumla sista maskinen tvätt för idag åxå, och har dörren öppen där nere så all fukt åker ut, tumlaren är ju trasig:(

Den funkar, men istället för att ta hand om den fuktiga luften så blåser den ut den i rummet och det är ju sådär halvbra, alltså vädrar jag. Och ska skaffa ny tumlare, så är det bara.

Igår var jag och handlade på Ica Maxi, inte den som precis öppnat ett stenkast ifrån mig, nä utan den andra i precis helt fel ände av stan, men jag skulle lämna vagnen där:) Iaf, så surade jag rätt bra därinne, för det mesta jag skulle ha var mkt dyrare än på Citygross, jag trodde Ica Maxi var billiga? Antingen var de mkt dyrare eller så fanns det inte, så jag morrade på rätt bra, men så hittade jag grönkål.

Jag gillar inte kål. Jag äter överhuvudtaget inte kål om den är tillagad, rå kan funka, men kokt eller sådär, usch. Nu har jag läst på flera ställen hur otroligt gott det är att göra chips på grönkål, och ibland så får jag för mig att jag ska prova, och då måste jag få testa för annars kan jag inte släppa det. Det behöver inte handla om att göra chips, utan kan vara att klättra i berg, dyka eller hoppa fallskärm. Just det sista har jag inte fått för mig än, och om det inträffar så ska jag fundera väldigt noga på om man måste testa Allt 🙂

Men oftast så kan man ju mer än man tror sig själv om.

Att göra chips på grönkål var extremt enkelt, jag sköljde den, rev i bitar, hällde på rapsolja och örtsalt, och så in i ugnen på tio minuter , 175 grader. Klart.

Gott?

Ja, faktiskt! Alla barnen smakade och tyckte det var ätbart men gick sen in till potatischipsen igen 😉

Idag konstaterade Novalie att man inte direkt luktar rosor när man äter den, hon kom ut i köket när jag mumsat i mig några alldeles precis och frågade vad som luktade. Jag höll fram skålen och hon snosade i den men de luktade inget. Då andades jag lite på henne och hon höll på att storkna 😉  Goda, men vete fan om jag gör om det. Fast det är ju väldigt nyttigt med grönkål va?

IMG_3546Tja, men om man skulle hoppa i säng då, vrida tillbaka klockan en timme och sen sura i morgon  kväll över hur mörkt det är redan vid 4-tiden. Jag gillar inte vintertid. Ibland känner jag mig som Ior i Nalle Puh;)

På den ljusa sidan ( haha) har jag köpt nya glödlampor till ytterbelysningen utanför dörren, så nu hittar man in åtminstone.

Nä, fixa tvätten och sen sova då. Vi hörs i morgon 🙂

Natti natti ♥

Kommentarer

  1. bullermamman

    Åh, vad kul att du testade grönkålschips, jag har precis skrivit upp grönkål på inhandlingslistan av den anledningen 😀 Nu jäklar ska här göras nyttigt snacks 😉 Kramar

  2. Stina

    Spar all sms kontakt, det är Patricias bevis. Vinn över denna elaking…vet hon vem du är? Fick hon kvitto eller gör hon svart? Denna frisör.måtte vara en förlåt! Idiot:-) ge inte upp, ni, är kanske inte dom första som råkat.ut för henne. Vadå! Halv timme?! Service är nåt alla ska kräva, annars inga pengar. Det är.krut.i dig, ge.inte upp

  3. stina

    Hej Carola! Nej, inte kronofogden, det är för dyrt och ni måste stå för dessa kostnader. Dra henne för reklamationsnämnden nämnden. Läs deras hemsida där.även ansökan tas ut…Ge er inte, det gör.inte jag:-( Fan! Det kostar.pengar och inte gratis…du är tuff så ge icke.up:-)

  4. Neta

    Tycker ni ska gå till en salong som för det första talar om exakt vad som är gjort fel och så dokumenterar ni det.
    Hon har ju betalt på nätet, alltså går det att se och bevisa hur mkt hon betalt.
    Sen tycker jag ni polisanmäler för bedrägeri helt enkelt. Det är ju precis det det är om man betalar för något man inte får. Sms är ju tydligen kvar också så bevis är ju där. Då kostar det ju inte er något men skulle tro att blir hon kallad till förhör hos polisen så kommer nog pengarna tillbaka.
    Ni kan ju berätta att ni har dom planerna så kanske dom kommer direkt.

    Sen måste ju även en frisör kunna jobba extra, är det hemma eller på salong det tycker jag är oviktigt.
    Kan rekommendera tjejerna på salongen i Björklinge annars om ni ändå ska ut till Mirka nåt, dom är jätteduktiga båda två och lite billigare än i stan.

  5. agnes

    Boka tid hos cillastylist som är super duktig hon kör eget företag och kan komma hem till er och fixa detta för alla frisörer håller inte till i en salong som många verkar tro? cilla kör hemma hos sig i rasbo och åker hem till kunden om så önskas. annars gör dom garanterat på real , hagströmska eller fyrisskolans frisör eller stylist elever som går årskurs 3 keratinförlängning för ett billigare pris då dom är under utbildning men endå är duktiga 🙂 Hoppas det löser sig 🙂

  6. Jonna

    Jag fattar inte men jag kanske är trög. Var det ett svart jobb hos frisören? Annars kan man väl bara reklamera en tjänst?

  7. Sanna

    Det kan vara en ide att gå via kfm. Det är inte alls säkert att det måste gå vidare till TR utan många betalar när man ansöker om ett föreläggande (vilket är billigare än en full ansökan som inkluderar indrivning) Maila om du vill veta mer då jag jobbar på kfm…

  8. Lina

    Nä vad trist för Patricia, aldrig kul att ”kasta” pengar i sjön. Samtidigt blir jag lite orolig då jag själv bokat tid hos en som börjar på J, är det samma tro? (Bor också i Uppsala) Hoppas det löser sig!

  9. Anna

    Hej! Kommenterar aldrig men läser alltid din blogg och du är i världsklass! Go go go till dig, dina tankar val och dina fina barn. Men jag är frisör och blev väldigt sårad utav detta inlägg. För om man går hem till någon som inte bedriver en verksamhet där du som kund betalar och får ett kvitto tillbaka så har man inte ens rätt att skriva något sånt här! En frisör är lika mycket ett riktigt arbete som övriga yrken där det krävs att man är egen eller anställd med en godkänd utbildning enligt branschorganisationen. Där man betalar bla HYRA skatter moms och övriga avgifter och ger kvitto till sina kunder. Så jäkla tråkigt att jag kämpar och sliter medans medborgare besöker vanligs hem och där ni har mage att jämföra oss och kallar dessa frisörer!!!

    Carola: Alltså, hon är frisör, men mammaledig och jobbar hemma. Jag har ingen aning om huruvida hon alltid jobbar hemma eller ej. Jag vet heller inte om hon hyr en stol på salong, har eget eller är anställd på nåt annat vis. Det hela ser ok ut. På utsidan.Det är ju därför det blev knasigt.

  10. Susanne

    Men stackars Patricia! Lider med henne men även med dig som mamma, man blir ju så ledsen och arg när någon ”blåser” ens barn på något sätt!! Hoppas att det löser sig på nåt vis, ARN borde väl vara det bästa alternativet…?
    Min 9årige son fick sin cykel stulen häromdagen, SÅ vanligt förekommande, men SÅ onödigt! Vet inte ens om det är värt att polisanmäla… samtidigt har jag just nu absolut inte råd med en ny (eller ens en begagnad). Tur i oturen att cykelsäsongen i princip är över…
    Håller även med dig om det där med kreditupplysning – varför måste det stå SKILD, kunde väl lika gärna stå OGIFT?! Låter inte lika negativt!
    Stor kram

  11. Sara

    Ni kan alltid kontakta konsumentrådgivningen i kommunen. Ring till kommunväxeln så kan de nog växla er rätt. Ang hårförlängning: gå till en SALONG! Någon som tydligt jobbar med det och kan sin sak. Det kanske kostar mer men det är det värt. Kan tipsa om Rapunzel i Stockholm. Visserligen en bit ifrån Uppsala men har kompisar (bor själv en timme från Stockholm) som åkt dit just för att de är så tillmötesgående och duktiga. Gå inte tillbaka till den där tjejen, det skriker oeriösistet och dessutom svartjobb om det. Hoppas det löser sig!

  12. Mallan

    Jag hade minsann tagit med mig Patricia och åkt tillbaka till den där ”frisören” och krävt tillbaka pengarna. Ni kan ju alltid lämna tillbaka det som sattes i? Supertråkigt när man gör så mot andra, känner med Patricia! Kram

  13. Titti

    Vad tråkigt med oseriösa människor! Som dessutom lurar ungdomar på pengar. Skandal.

    Hehe, när du beskriver tvättberg och klädhögar och fulla garage så kliar det i mina fingrar – skulle så gärna komma och hjälpa dig att rensa och organisera. Om det fanns ett stort behov av sånt här som i tex USA där folk betalar för allt så skulle jag gärna jobba som ”hem-organisatör”! 🙂

  14. Camilla hockeymamma

    Så här funkar det med kronofogden,de hjälper den som vill ha betalt och de som vill betala.Patricias ärende är tvistemål dvs kronofogden avgör inte om det finns en skuld,det gör tingsrätten.Ni skickar in ett föreläggande till KF på summan ni anser frisören är skyldig frisören har då ett visst antal dagar på sig att svara dvs hon kan skriva att hon inte anser sig vara skyldig att betala,då går det vidare till tingsrätten och där blir det förhandling i tingsrätten kan det fastslås att frisören ska betala tillbaka eller inte om det blir så så kan frisören betala tillbaka det överenskomna beloppet samt kostnader,gör hon inte det då så kan KF driva in skulden. I enskilda mål så blir det ingen betalningsanmärkning så länge frisören i det här fallet bestrider annat är det om du inte betalar in TV avgiften och den går till KF då blir det direkt. Personligen skulle inte jag lägga ner den kraft och möda på att få in 2000kr du måste först betala ansökningsavgift till dem på 600kr och sedan kliva in på förhandling och tingsrätten och det blir förlikning,om det inte vore så att det är en viktig principiell sak för henne för ni kommer aldrig få tillbaka hela summan.Nästa gång så gå till en frisör som har både garantier och salong.Min dotter är frisör jobbar i Sth med bl.a hårförlängning och nog är min erfarenhet att detta tar en bra stund på dagen och kostar rätt mycket mer än 2000.Nu är din dotter 19 år och man kan inte veta allt men om en frisör tar 5000kr och en annan 2000kr så borde man ta reda på vad skillnaden består i nu vet hon nog det,de flesta av oss har nog någon gång blivit lurad på det här viset,dyra läropengar.

    1. På Selmas gata

      Klokt skrivet. Visst är det så att alla går på nitar ibland, men när man är vuxen så har man också en viss skyldighet att tänka kritiskt och att göra det man kan för att se om det hela är seriöst. Sedan är det nog svårt för de flesta, oavsett ålder, när man väl står där i situationen, att gå på magkänslan, som att personen är oengagerad och slarvig som hon uppenbarligen var om hon istället för att koncentrera sig på kunden pratade med pojkvännen och gjorde upp planer. Svårt också om det redan är betalt…

      Tycker absolut att ni ska varna andra så att fler slipper bli lurade av denna kvinna. Hoppas att stackars Patricia får pengarna tillbaka!

  15. Jenny

    Många långa roliga inlägg att läsa idag 🙂
    Väljer att kommentera Patricias otur vilket jag antar fler av dina läsare kommer göra.
    Så himla tråkigt att råka ut för något sådant! Låter inte seriöst för fem öre… Om denna människa är frisör och sysslar med sådant borde hon väl ha en firma eller F-skatt?
    Jag skulle kontakta ARN (allmänna reklamations nämnden), det brukar funka om Patricia vill ha pengarna tillbaka.
    Man har ju ångerrätt när man köper något så då borde det gå att reklamera fel slingor/ en tjänst man inte är nöjd med.
    Hoppas det löser sig!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting