Allmänt

Höstlov!

Prisa den som uppfann höstlovet, fy farao vad det är välbehövligt! En liten andhämtning inför spurten mot jul 🙂

Jag har inget höstlov i mina studier, och det är lite roligt att jag ligger efter med en uppgift där det handlar om stress:) Inte ett dugg stressande, hehe.

Men det blir nog bra, jag ska sätta fart nu tänkte jag, och så skulle jag bara kolla en sak här, behövde en länk jag fått av en av er, för nu inleder jag något nytt. Det kan gå lite som det vill, jag har inte fullt förtroende för myndigheter längre, men jag är less på trams nu:)

Jag berättar mer sen när jag kan.

Idag har vi här hemma pratat mycket om klockan, ni vet, sommartid blev vintertid, och man fick sova en timme längre. Varken jag eller barnen har några problem med tidsomställningen, mer än att jag ogillar att det blir mörkt tidigare, på morgnarna är det ju liksom marginellt ljusare en väldigt kort tid, så jag fattar inte grejen helt ärligt. Det lilla dagsljuset kan inte vara värt att det blir kolsvart klockan 15.00?

Nåväl, jag har förstått att det finns vissa som har svårt för det, och som lider lite av det ända tills man ställer fram klockan igen, och det måste ju vara skitjobbigt.

Ungarna har gått och funderat på vad klockan är EGENTLIGEN, och kunde inte riktigt fatta hur tv-programmen kunde börja i rätt tid? Det är inte alltid så lätt 🙂

Jag kikade på Maria Lang på fyran och fattade äntligen min syrras passion för Ola Rapace, han är ju snygg ju:)

Hon har tjatat i flera år, och jag har mest fnyst och tyckt att ”vem är det”? Han var med i nån guppig film ( haha, jag skrev Muppig men datorn ändrade till guppig, och ja kanske?) som hette nåt i stil med Allt om min buske, eller så, som jag tyckte var så töntig av trailern som gick på tv att döma att jag sågade hela filmen och även Ola, som töntig och en tönt. Det intrycket har hängt kvar, så den som sa att Första intrycket är viktigt, har så rätt:)

Men nu, efter många år så har jag glömt den filmen, som jag alltså inte sett den kan ju vara bra… men jag tvivlar;) och han fick en ny chans. Och ok, syrran, han är snygg. Mycket snyggare än StefanL. iaf , hehe.

Min egen snygging heter Jamie, och han, liksom övriga ungar har idag mest ägnat sig åt att spela. Det var en sån dag helt enkelt, och de gick mellan datorn, mobilerna och tv:n. Mellan varven lekte de åxå, och de var sugna på att hoppa studsmatta, men jag tror inte de gjorde det.

IMG_3549

Jag ska ju ta undan dem i veckan tänkte jag, men har dragit på det eftersom vädret ju tillåtit dem att hoppa. Nu är det ju snart november så då får jag väl lov. Måste ladda bara för man får rätt ont i höger arm/skuldra av att ta loss alla miljoners fjädrar. Vi har ju tre studsmattor:) Förra året hade jag hjälp, och han var klurig minsann och kläckte den briljanta ide´n att märka upp allt med olika färger, så i våras var det easypeasy att hitta rätt. Dock missade vi då att märka upp lådorna där fjädrarna ligger, det är ju bra att de kommer till rätt matta, de är lite olika, så det ska jag göra nu. Plus att bättra på tejpen där den fattas. Eltejp är finfina grejor:)

Hörde att det ska bli finväder i veckan så jag ska passa på att jobba ute då.

Innan dess måste jag göra massa annat åxå. Gahhh. Det tar liksom aldrig slut. På ont och gott:)

 

Tänkte se om vi kan hitta på nåt kul med ungarna nu under lovet, måste googla lite, för jag har ingen tidning nu förtiden. Den är saknad, men när det enda jag gör med den är att bläddra igenom den, läsa annonser och sen kasta den i återvinningen som jag sen ska släpa iväg med, så kan det vara. De har en ok sida på nätet, med en väldigt bra bloggare faktiskt 😉 UNT och jag menar inte Mille från Robinson som åxå bloggar där 😉

Ni som bor i Uppsala, har ni några tips? Ni som bor i Stockholm kanske har några åxå, jag kan tänka mig att åka en tripp dit eventuellt. Nu kommer vi inte hinna jättemkt, jag har en arbetsdejt inbokad på onsdag, och en kompisdejt på torsdag. Kanske Ikea? Det har varit ett fasligt tjatande om att få åka dit länge nu. Jo, jag är seriös:)

Måste till stan åxå och byta Robbans byxor som jag köpte för givetjäklavis dög de inte, nåt av paren…Varför försöker jag ens;)? Nu får han lov att haka på och prova, aj så osams vi kommer bli… Kanske får ta det i morgon redan så man kan pusta ut sen:)

Ungarna har tatuerat sig lite varstans idag, fick fina från me&i

IMG_3555 IMG_3553

Och sa jag att de spelat dator? 😉 Djup koncentration…

IMG_3557

 

Jag har tränat. Vi har upptäckt ett nytt pass, som säkert legat på söndagar länge, men nu först har vi fått upp ögonen för det. Ledaren heter Peter och passen är stentuffa. Han nöjer sig inte med att man gör saker bra, utan pushar för att man ska göra lite djupare knäböj, mer explosiva upphopp och ta tyngre i marklyft. Härligt:)

På det här stället har de bytt ut skivstängerna, från såna som vägde inget till de nya som väger typ 8 kg, de säger lite olika ledarna, Innan man fattade det. Tror jag har sagt det redan, men oj så spännande  att upptäcka att man kan ta 8 kg mer helt plötsligt, bara sådär. Fast å andra sidan kändes det väldigt deppigt att plötsligt inte orka sina vanliga vikter i vissa övningar 😉 Jag som har svårt att räkna i normala fall, har ju ännu lite mer svårt för det när man har en puls på 360 och då går man på färgerna på vikterna:) Jag vet att jag orkar två blåa på var sida, det är 40 kg, men med stången blir det ju 48..Jag fattade inte varför det gled så i händerna, förrän jag plockade loss vikterna för att städa undan dem:)

I morgon är det mera cirkelfys, för att sen bli glesare i veckan.

 

Tvillingarna är hemma från konfalägret, de är extremt fåordiga just nu, och jag och Patricia som ville höra om de haft kul fick sitta och dra ur dem orden, ingen var sugen på att berätta. Jag har inte de problemen kan man ju lugnt säga, tvärtom har jag ”lite” svårt för att vara kortfattad:)

Vi åt soppa till middag. Det är en del av min nya plan, soppa oftare. Jag gillar det, men har under många år låtit bli för att det inte varit nån favorit hos kidsen, och att det är lite svårt att äta när man är liten. Det var vanlig köttsoppa på burk, min favorit, och det var blandade åsikter. Men de flesta åt och kunde tänka sig det igen, och övriga åt mackor med ost på:)

 

Nu ska jag skriva lite uppgifter, ses i morgon!

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Helena

    Låt Robban köpa sina jeans själv :-). Eller skicka någon av storasystrarna med honom. Tips på gosoppa: fräs purjolök eller lök och vitlök i olivolja. Häll i några burkar med hela tomater på burk som du mosar själv. I med lite buljong,( 1/2 )per burk och lite försk basilika om du hat, qnnars torr. Låt koka 20 minuter minst, för att ta bort det lite sura i tomaterna. Serveras med n klick creme fraiche!!!

  2. Linda

    En idé jag fått av min svägerska Ang soppa till yngre barn. Hon serverar den i muggar så kan barnen ömsom äta med sked och ömsom dricka den.

  3. Kristina Å.

    Jag passade också på att ta ledigt fastän mina tonårstjejer väl knappast bryr sig. Men skönt för min egen skull den här gången. Annars har semestern bara tagits ut för att vara med barnen och egentligen aldrig för min egen skull. Nu ska jag i och för sig visst skjutsa dem och deras kompisar till ikea nån dag, de ska äta brunch väldigt billigt!

    Soppa är det bästa jag vet och har du bara börjat testa en så vågar du nog testa flera. Jag gör numera egen soppa. Enklast är att koka potatisbitar med purjolök och tex grönsaksbuljong, mixa och ha lite grädde/créme fraiche och kanske salt, klart! Inte för mycket potatis bara, tycker jag. Sen gör jag också samma sak med zucchini och purjolök plus grädde eller créme fraiche samt river ned parmesanost. Supergott!

    Ikväll blir det cirkelträning på FS för min del, några andra familjemedlemmar hänger nog också med. Kanske hinner med en promenad under dagen också, för ljusets skull men det stormar och blåser som bara den här i Sollentuna.

    Hej hopp!

  4. Syrran

    Asså Ola…han såg ju lite ut som en helt vanlig trist farbror 🙁
    Nä, skurk är mer fördelaktigt än 50-tals polis. Var han förresten polis? Jag kollade med ett halvt öga utan ljud… :S

  5. Ella

    Grejen med vintertid är väl just att det inte är någon grej? Vi ställer fram klockan på våren, för att få en timme mer ljus, sen kan vi inte fortsätta ha den en timme framställd for ever. Så då ställer vi tillbaka den igen på hösten. Vintertiden är ju ”normaltiden” såvitt jag förstått.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting