Allmänt

Köpa vinterskor

Fy farao, jag har visst lovat att åka och köpa vinterskor till Corrinda i morgon. Den ungen växer på längden så det är inte klokt, och fötterna hänger ju med, och alltså passar inget sen förra vintern, surt.

Hon själv ville ha Johnny Bulls, eller vad de kan heta, några dyra jäklar, skulle gå loss på 1500-1900kr. Eftersom jag skulle kunna vara norra europas minst märkesintresserade människa så garvade jag högt och rått åt henne, och meddelande att det kunde hon fetglömma. Det finns kopior som är snarlika.

Ska man ha dojor som kostar lika mkt som jag kan få skor till hela barnaskaran för  så får man vackert vänta tills man har en egen inkomst och kan bränna pengar som man vill, bor man här, får man leva med rea och lågpris 🙂

Så har det alltid varit, jag kan bara inte se vitsen med att köpa ett märke.

Alltså vet jag att det kommer bli gnäll i morgon, och att jag kommer känna mig usel, det är därför jag går ut hårt här nu, för att peppa mig själv;)

Vi ska till Deischmann där hon hittat några som inte kostade två tusen spänn, men om dem sen duger det vet man ju aldrig;)

Sen ska vi fixa pumpan, och lite annat småjox.

 

Idag kom Annelie och hennes två tjejer hit, snack, fika och några härliga timmar. Det är alltid lika trevligt!

Det var kallt ute idag, men de gick ut och hoppade studsmatta, för de står ju kvar såklart, jag har inte haft tid, och när jag väl haft det så har det hunnit bli mörkt. Mörker och kyla förkortar dagarna dessutom, inte nog med att de är pestiga i största allmänhet.

Jag har mina me&i kläder ligger och väntar på utlämningsstället, men har inte hunnit dit idag, mailet kom senare under dagen och jag missade det. Men då blir det kalasdag i morgon:)

 

HIT-pass med Björn som vikarie, och j ä k l a r så jobbigt det var, det var länge sen.

Kommer kännas fint i morgon 🙂

Handla till fredagstacos, och så hem och greja på innan Vikings, sen dusch och så mera tv, samtidigt som jag pluggar lite 🙂

Whihooo:)

Och jag  känner att jag är mer än lovligt ointressant, så jag tar och hoppar i säng i stället:)

Missa inte tävlingen från Beckers! Det vore najs att vinna:)

 

Natti natti:)

Kommentarer

  1. Anette

    Ja, här har du en till som är noll märkesintresserad!! Ok, förstår om man köper till sig själv, nån jacka eller skor som håller läääänge. Men till ungar som kanske växer ur det eller så duger det inte längre?? Är så sjukt trött på all denna märkeshysteri, som driver föräldrar till skuldsättning för att kunna köpa det senaste till sina barn! Där har jag också som princip att vill dom ha nåt dyrare så får dom spara ihop till det själva eller delvis. Själv köper jag aldrig nåt bara för att det är nåt visst märke, försöker faktiskt handla så lite som möjligt numera :).

  2. Neta

    Helt rätt tänkt av dig. Vi måste få bort den där märkeshysterin bland ungdomar och det där snacket om kvalité är nog bra om man är vuxen med egen lön.
    När min Stina började så där fick hon barnbidraget eller om det var studiebidrag då jag minns inte.
    Då skulle det räcka till allt men vi stöttade med dyrare saker som vinterjacka o så med hälften upp till 300 tror jag vi la som gräns.
    Hon blev prismedveten på 2 månader tror jag och idag köper hon gladeligen skor på både Deichman och Skopunkten, handlar mkt på second hand och kläder på Nelly, HM och Gina T.
    Hon vet själv att hon vill ha nytt då och då, hon säljer även en del av sina saker på tradera nu. Märken hör vi inte längre om det inte sägs med kopia efteråt. 😀

    Carola: Ja, det är väl enda sättet att de får ta ansvar själva:) Härligt att höra 🙂

  3. Johanna

    En varning bara om det är de enda skor man tänkt ha under vintern. Dom är snorhala när det är kallt, sulan liksom fryser! Men snygga är dom. Originalet alltså, sen finns kopior som också är snygga och dom kanske har bättre sula.

  4. Camilla

    Visst är dem dyra men det är bra kvalité och dem håller länge. Jag har haft mina i 3-4 år så det blir ju billigt i längden.

    Carola: Ja, de är väl riktiga läderskor? Men, jag vet med i princip 100% säkerhet att nästa år duger de inte…eller så har de blivit för små;) Till mig själv hade jag kunnat tänka så, men inte till de är donnorna som är modefixerade:)

  5. Ulrika

    Tradera! Där har jag både till mina döttrar och mig själv gjort många fina fynd! 🙂 Allt måste inte vara sprillans nytt… och ett par Johny Bulls blir bara bättre om de är lite ingångna 😉

  6. Ulrika

    Tack för tipset! Skitsnygga ju, hittade dem på Ellos för 1200:- Ett tips, våra barn brukar få ”jobba” av lite dyrare grejer hemma.

  7. Nan

    Ett tips det finns Jonny Bulls på Sko Boo (Ullared) webb shop för runt 700 tror jag, hade inte heller lagt 2000 på ett par skor.

  8. cecilia

    Skopunkten har också liknande för 499.Har samma tjat här,min dotter är också 14 snart 15.Jonny Bulls.Nej då får hon spara pengar eller tjäna egna.Lycka till:-)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting