Allmänt

Förlåt mina morgonläsare:)

Jag vet ju att er dag inte börjar lika bra när jag inte får hålla er sällskap vid morgonkaffet 🙂 och det är jag väldigt stolt över ♥

Men jag vet inte vart gårdagen tog vägen helt enkelt.

Det var inte så värst mycket som blev gjort, eller egentligen massor, för jag var ute på vift hela dagen då med, gäller ju att passa på;)

Barnen var på Leos lekland, som vanligt när det är umgänge, och jag hann med både lite julklapps-shopping och förberedelse inför adventskalendrarna. Huvudansvaret för dem har mina föräldrar och syster, men allt eftersom det blivit väääldigt många paket att slå in, 10*24 st, (Simon får åxå en såklart) så har jag kallats in som extrahjälp.

Min mamma har gjort fina adventskalendrar till alla barnbarnen, och det ingår påfyllning;) Ni ska få se dem när det är dags att hänga upp dem. I år funderar jag på att hänga upp ett paket om dagen, för ”några” småhuliganer ägnar sig åt plundring annars, och det skapar så mkt onödigt groll.

Men det är tråkigt, för då kan man inte räkna ner med hjälp av paketen så vi får se.

Usch det börjar verkligen dra ihop sig mot jul! Jag har ingen lust att handla julklappar, för det finns allt och lite till här hemma, men det gillas ju inte av kidsen, så det är bara att försöka hitta inspirationen och fantasin nånstans:) Det brukar bli bra till sist.

Jag har köpt en julstjärna ( blomma) och hyacinter på Ikea i förra veckan, för att försöka fatta att det närmar sig 🙂

 

Så här års brukar det vara massa företag som vill ha ut sina saker till jul, och det kommer nog kunna bli en del tävlingar framöver, tror jag sagt det förr?  Det blir lite olika, och det kan tänkas att det kommer lite erbjudandekoder åxå:)

Vill ni inte tävla, så hoppa bara över de inläggen, för jag finns som alltid och babblar dynga.

 

Förresten är jag så sugen på att gå på bio, och har nån biocheck liggande, jag vill se den där Brad Pitts, Fury, nån som sett den och kan rekommendera/ avråda?

 

Förutom att röja runt på stan igår så tränade vi. Cirkelfys med Peter, och igår hade han minsann lovat oss en tyngre bana, och det blev det. Han har kört samma men ökar på vikterna, och det är smart. Vi har en knäböjsövning där vi först hade bara tomma stänger ( de väger runt 8kg) och sen satte han dit små gula vikter som väl är 1,25kg styck, alltså 2,5 kg extra. Igår var det två gröna med åxå, som väger 2,5kg styck. Så igår borde stängerna vägt, om jag kommer ihåg rätt och kan räkna;) 15, 5 kg. Eftersom det inte fanns något alternativ så tar man ju det, även fast jag normalt helst inte gör det eftersom jag får ont i nacken av att ha stången där. Och det funkar ju:)

Samma med axelpressen, det går alldeles utmärkt att öka. Och jo, det känns idag 🙂

Jag fick precis mail från Paolo (s team) om att 15 med Paolo startar idag, och det ser jag fram emot trots träningsvärken..

Syrran och jag ska som vanligt träna ikväll, vi tänker ta gympa baspasset, och då passar vi på att köra vår Paolo pass inne på gymmet. Först ska vi göra ett fystest, så får vi övningarna sen. Ihhh, spännande.

 

Igår var det ju även Fars Dag, och syrran och jag var hem till den bästa pappan i världen, nämligen våran ♥

 

pappa

Där fick vi middag, och han fick lite presenter, goda chokladpraliner och en fin gelé:)

 

Förrut hade mina barn åxå världens bästa pappa, men det har ju ändrats ganska drastiskt av okända anledningar som bara han vet, och antagligen inte ens han;) Trots det så frågade jag dem om de ville uppvakta honom, och det kunde de tänka sig, även om de frågade om de inte kunde åka med till morfar i stället….

Men eftersom jag faktiskt, trots vad folk, och speciellt han då vill tro, inte är en elak manipulerande bitch så såg jag till så att de fick med sig lite pengar till att kunna bjuda honom på en fika när de åkte till Leos lekland. Efter all skit som han serverar mig så ger jag mig själv en stjärna i gott uppförande:D

 

Nu har jag suttit vid datorn och i telefon hela dagen, har gjort skoluppgifter, ( skrivit haiku?dikter och nonsensdikter och lite sånt, svårt, även fast jag är en mästare på svammel;)  Bokat tåg hem från Hola i december, dit hade jag redan fixat, svarat på mail, och massa sånt där, Nu ska jag ta en av mina kursböcker och lägga mig i soffan och läsa den. Kanske hinner jag två förresten för den ena är snart slut.

Sen laga mat…vad? och så träna:)

Ha det gott!

 

Kommentarer

  1. Emma

    Vill bara ge dig en stor kram. Jag har aldrig varit i din situation så jag vet givetvis inte hur det känns men kan bara föreställa mig smärtan och det räcker. Jag kan förstå att under alla lager av måsten, kämpa på,barnen, hus osv står du. Kvinnan som blev lämnad utan förklaring.Du har ingen chans till att få sörja och det gör mig ont. Tycker du verkar vara en så härlig människa ♡

    Carola: Stort tack <3<3<3

  2. Anna

    Jag tror inte alls på att spela teater för sina barn och ljuga. Jag har berättat sanningen flr mina två äldsta om deras fars och min separation nu när det blivit lite äldre. Det är viktigt att de får veta vad som skett speciellt när den andra ljuger..Jag berättade utan att prata skit el vara arg. Jag berättade ärlugt vänligt och rakt att deras pappa träffade andra tjejer hade flickväb och ständigt pratade med andra tjejer och tog deras telenr. Jag sa också att jag blivit jätte lessen och sårad men nu är lycklug och glad och att deras far älskar dem. Med föredetta partners som ljuger ich pratar skit om den andra är det ännu viktigare att inte låtsas och säger att allt är toppen och farsan är jätte schysstdå riskerar barnen tro på allt. Ena ppojken hade ritat en teckning tikk fara dag och då sa jag bara att det var fint gjort men jag kommer aldrig uppmana dem att göra något för sin far.Barnen tyckte det var jätte bra att få veta sanningen och det har inte ändrat något mellan fadern ich dem eller oss.

    Carola: Sanningen ska tålas, så är det bara. Jag är åxå stundtals brutalt ärlig, men sån är jag. Jag drar av hela plåstret på en gång, det gör ont en kort stund men sen kan man glömma bort det:) Barnen vet, han tror att de inte vet ett skit, och blir arg på mig när jag berättat, men vafan, vad ska jag säga då? Ljuga ihop nåt så han framstår i god dager? Skulle inte tro det va;) Nä, ärlighet varar längst så är det bara. Jag håller helt med dig 🙂
    Kram <3<3<3

  3. Anna

    Är avis på era kalendrar! Du visade upp några förut och de var jättefina:) och jag kan ” trösta” dig med att barnen verkade ha det jättebra med sin pappa på Leos, jag var själv där med mina:) och Perra och barnen verkade ha det toppen:) och han var en av de få papporna där som inte satt med näsan i mobilen…

    Carola: Jag visar dem nog i år igen 🙂 Vad det gäller Leos, så har de skitkul där, det tvivlar jag inte på, men vad är det för umgänge att åka dit VARENDA gång? När det närmar sig den torsdag som han ska komma så är de överlyckliga – för de vill till Leos..Är det så det ska vara? Han skulle aldrig våga sitta med mobilen det finns alldeles för många som kan se..Plus att barnen kan ju råka se något i mobilen som de inte ska..ojoj. Sen har vi den lilla detaljen att vi i alla år undvikit ställen som lekland den här årstiden eftersom det är så mkt smittor i omlopp, men nu kan han ju glatt skita i det, för det är ju inte direkt han som tar hand om de sjuka ungarna sen.Leos är toppen för då slipper han PRATA med sina barn. Jag låter säkert grinig, och det är jag ju för resten åxå:) Tycker det är högkvalificerat skit att han får lov att bete sig så här, mot alla.Ni som ser honom men inte känner honom, ser inte det vi som känner honom ser, att det är en väldigt väldigt falsk fasad, barnen märker det åxå,(inte de minsta förstås,) utan ni ser en farsa som verkar helt normal. Men det han gjort och fortsätter göra är allt annat än normalt och det är något jag skulle vilja att alla såg. Men ni ser en farsa som leker med sina ungar och tycker det är fint. Att han skiter högaktningsfullt i dem övrig tid ser ni inte. Han leker med dem 7 timmar i månaden.Resten har han noll kontakt. Ni tror att jag är bitter för att jag blivit lämnad, men det är liksom inte så. Jag är förbannad över hur han behandlar sina barn.
    Det var inte meningen att skälla på dig:) Men det är så otroligt tråkigt att det inte syns hur illa han beter sig mot sina barn, han har fortfarande inte berättat varför han flyttade tex…eller att han har en ny kvinna..eller vart han bor..Och det är de minsta grejorna. Nä usch,
    Men inte menat till dig 🙂 Det rinner över ibland bara.

    1. Karin

      Vi har på jobbet pratat en del om vad som sker när den andra föräldern har umgänge eller sin boendevecka och hur man ska förhålla sig till det. Ofta resulterar det i att det är den andre förälderns sak att bestämma på samma sätt som det är vår sak att bestämma över vår tid. Det kan gälla allt från vad de gör, var de åker på semester, vad som köps i present, och vad man pratar med barnen om. Jag skulle inte vilja att min fd man hade synpunkter på mitt och barnens liv och är väldigt glad och stolt över att jag inte lägger mig i hans liv med barnen trots att det var jag som ”styrde upp” det mesta i familjelivet under många år. Jag tycker dessutom att det verkar som jag mår bättre än de som går och retar sig på vad fd mannen/kvinnan gör och inte gör. Det är inget som går att påverka och många gånger inget som angår varför det inte är värt att lägga energi på att reta sig på det. JIngen kritik utan bara erfarenheter som jag har gjort och även kompisar. Jag kanske inte är informerafd men är det inte så atthan bor närmare en timme bort från er om man tänker på vart företaget ligger? Det kanske är en anledning till att han på 3 timmar en vardag inte kan ta med barnen hem till sig? Det här med att han inte har berättat. Gäller det till dig eller till barnen och vet ni inte redan svaret? Kan förstå en önskan att han kunde säga rakt ut men tillför det något i sak som kan föra saken framåt?

      Carola: Jag lägger mig inte i, jag har bara åsikter;) Hade jag lagt mig i hade jag sett till så att de inte åkte dit för jag tycker det är helt sjukt. Jo han bor typ 5 mil bort, men det är vad han åkt till jobbet förr, så om han VILLE kunde han ha ett längre umgänge och ta med dem, men det vill han inte. Han har inte berättat vare sig för mig eller barnen, Jag vet i princip inget alls. Varför han gick? Säg det? Att han var ihop med den här bruden nekades ivrigt från hans håll och från allas håll, och vad jag vet har han inte presenterat henne som sin nya, utan bara tagit med henne överallt, så att folk till sist fattat ändå. Han är feg. Barnen fick reda på det, och då även jag eftersom de kom hem alldeles ledsna, av farmor som på annandagjul förra året, gav det sedvanliga kuvertet med pengar, på det läste hon högt: Till Perra och Toy. Du kan ju fatta ungarnas chock…de hoppas ju att han ska komma hem.Tills dess, alltså över 10 månader efter att han gick visste jag inte om han var ihop med henne eller ej. Han nekade, men jag visste ju. Jag är ju liksom inte född igår;) De bodde ju ihop…. döh? När jag sen frågade honom rakt ut, öga mot öga, ensamma om det var så att de var ett par, så kunde han inte svara utan motfrågade vad jag hade med det att göra, och sen fick jag en ordentlig knuff som min advokat ville polisanmäla, så illa var den. Allt han sagt och gjort, gör att jag inte kan lita på honom, barnen känner sig inte trygga med honom längre, Han är en helt annan person än den han varit. Jag är fullt övertygad om, och har varit det sen dag ett, att han är sjuk på något vis, men det blånekas, det är värre att vara sjuk än elak i deras värld nämligen 😉
      Jag hade kunnat hantera det hela på ett helt annat vis, jag hade kanske till och med kunnat förlåta om han varit ärlig. I stället ljuger han om det mesta, så bra att han tror sig själv.Barnen hade mått väldigt mycket bättre idag, de hade förmodligen haft en rätt normal relation med honom, men i stället har han blivit nån gubbe som kommer och gör roliga saker, om man är frisk får man följa med, annars får man vara hemma. Nu handlar det om betydligt värre saker som han inte kan berätta..Jag kan inte berätta så mkt mer, men JA det hade tillfört en väldig massa om han öppnat truten, och om han hade varit ärlig. Som det är nu så är det hans tystnad som är den största boven i hela detta elände. Den och hans egoism.

  4. Viktoria

    Jag saknade faktiskt ditt inlägg i morse 😉 Din blogg ligger i topp på min gillar-att-läsa-bloggar-lista. Hoppas nu att jag har något nytt inlägg att se fram emot i morgon bitti.
    Kram

    Carola: ska fixa ett 🙂 Tack!

  5. sandra

    Kära nån, du och dina föräldrar är ju helt fantastiska! <3 10*24 paket?! Jag som känner rätt fantastisk när jag åstadkommer 24 st som sedan barnen snällt får ta var tredje dag … 😛 Fast jag fattar ju att det inte skulle funka med 10 barn, såklart … 😀

    Tänkte på dig/er när vi var på Leos häromsistens. Leo är ju ett bra "barn-gym" (som min son beskrev det), men inte ett perfekt ställe att umgås på (vilket ju är vitsen med umgänge).

    Kramar

    Carola: Jag tar inte åt mig ett dugg av den äran, det är mina föräldrar och syster som ska ha den. Jag är bara en liten hantlangare:) De gör det mesta av jobbet.
    Nej, håller med, men det beror på vad man vill uppnå med sitt umgänge, vill man undvika jobbiga frågor från barnen är det perfekt…

  6. Linda

    Förstår inte varför han träffar barnen på lekland alltid.Varför får barnen inte komma hem till pappa.De lär aldrig få någon relation med någon farbror de träffar då och då på ett lekland.Du är helt otrolig som tar hand om alla barn med allt vad det innebär. Styrkekramar

    Carola: Tja säg det? Han har inte ens frågat dem om de vill, hey, han har faktiskt inte ens berättat var han bor..Måste man verkligen det? *ironisk*
    Tack <3<3<3<3

  7. Karin

    Av egen erfarenhet vet jag att det betydde oerhört mycket för barnen att du såg till att de firade sin pappa på ”fars dag”! Visade att det var OK att vilja göra det.
    Min mamma klarade inte av det. Jo, hon sa såklart att jag skulle säga grattis till pappa. Men tonfallet och kroppsspråket sa något helt annat! Och jag kände mig som en förrädare.
    Önskar dig all styrka att orka fortsätta med ”gott uppförande” som du kallar det. För det är verkligen inte enkelt, och det kräver mycket energi av oss som är vuxna.
    Kram!!

    Carola: Tack:) Jag har genomgående i denna soppa försökt att ha ett ”gott uppförande” men bemöts inte direkt på samma vis. Jag är iofs inte speciellt trevlig mot honom, jag känner ett sånt oerhört förakt att det är snudd på omöjligt att inte kräkas på honom så jag håller mig undan så gott jag kan.
    Kram tillbaka

  8. Tess W

    Kan verkligen rekomendera filmen! Min kompis gillar sånna filmer men inte jag. MEN den var riktigt bra tyckte vi båda två!sen att Brad Pitt var med gjorde ju ingenting

    Carola: Tack, då ska jag övertala syrran:) Tänker lite så jag med, att är den dålig så är ju Brad Pitt ändå snygg liksom:)

  9. Jennifer - om resor, kärlek & drömmar

    Vad är det du pluggar? Litteraturvetenskap? Jag hade tänkt läsa det i höst men blev för mycket att jobba/plugga 200%… 🙂

    Carola: Det tycker du ;)? Jag håller med:) Jag har kursare som jobbar heltid och pluggar halvtid, men de tycker nog att det är rätt körigt mellan varven, det funkar dock. Men 200% känns aningen övermäktigt:) Jag läser till Hälsocoach 50%:) Inte ens i närheten av litteraturvetenskap, men en Skapande skrivandekurs på 25% och en Friskvårdskurs på 25% så totalt 100%
    Jag älskar allihopa och känner mig otroligt berikad. Mitt skrivande vill jag utveckla och sen vill jag så småningom jobba med friskvård på något vis:)

  10. Tinaa

    Skönt att det verkar gå åt ”rätt” håll med umgänget o att Du verkar kommit över det värsta. Det blir bara bättre, lovar.

    Sen bara en liten påminnelse ang reklam/spons när man har en blogg. Du är skyldig att ange när det handlar om detta. SKV har har en drive om bloggar just nu, så bara en lite påpekan. Missunnar ingen bloggare detta men som sagt, det ska tydligt anges när det är reklam/spons/samarbete i bloggen. Sett många här på Loppi som inte förstått detta. Onödigt med en revision, eller hur?

    Carola: Nja, rätt håll och rätt håll vete fan, men det är ju någon slags umgänge iaf som det inte var det första året. Då skrapade han ihop 23 timmar..varav typ 15 av dem låg i december.
    Jag har resignerat, det är liksom ingen ide´ . Jag känner idag bara förakt, och en stor sorg över att han inte fattar själv hur illa han gör sina barn.

    Jag har absolut både spons och reklam på bloggen, men inte allt som ser så ut är det. 15 med Paolo är det definitivt inte, och jag skriver ofta om saker bara för att jag gillar dem eller tycker de verkar bra:) Men tack, det är värt att tänka extra på, för även om mina papper är i ordning så slipper jag gärna leta reda på dem;)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting