Allmänt

Sur! Jäkla skitbox!

Gahhh, här stoppar jag Maria Lang på fyran, och så får den där trötta boxen för sig att fyran är en kodad kanal? What? Ja det är möjligt att den är kodad, men jag betalar för den i mitt abonnemang så tramsa inte. Den har liksom inte varit kodad förr, men nu på sista tiden är den aningens obstinat. Morrrrrr!

Jag hade allvarligt samtal med ledsen tonåring som var väldigt mycket viktigare, och det är väl inte hela världen såklart men när man ställer in sig på att ligga i soffan och glo på tv så är det surt att ändra sina planer 🙂

Jag får väl se den på nätet sen då, men det är inte min grej att glo på datorn.

Vår familj kanske tillhör en utdöende skara, men vi har en tjockTV 🙂 Eller en…typ fyra. Plus två platta, men de är ”property of Robban” och ”tillhör husvagnen” och bor inne hos Patricia. Jag gillar bilden, men den sjunger på sista versen nu. Värre är det att boxen fjollar.

 

Igår var vi på kalas. 19 årskalas. Det är märkligt för Joel föddes nyss, fem veckor efter Patricia faktiskt, och jag har känt den där lilla ungen hela hans liv, och nu är han en stor ståtlig ungtupp:)

Att 19 år kan gå så fort är konstigt! Ännu mer konstigt är det att kunna säga ” Jomen du vet, för 30 år sen….” Vafan? Om jag hade fattat det när jag var 15, att 30 år var en fis i rymden;)

kalas

Jag köpte presentrosetter på TGR, vilken rolig affär det är! Nu kom jag på att jag fick en svinkul present av Anna därifrån som jag glömt i väskan…jag vet faktiskt inte om jag vågar visa er, vissa fattar nog inte det roliga…? Får fundera på det en stund:)

Rosetterna glittrar och glimmar och det syns inte alls på bilden hur fina de är.

Alla barnen åker gärna med till Anna och Lasse,och jag fick med mig Robban, Trixie, Lovelia, Jordan och Jamie. Janelle och Simon var snälla och hämtade upp Novalie från ett kalas hon var på, och så kom de lite senare. Sen fikade och snackade vi i några timmar, åt god tårta:

tårta

19 år, Etta, Nia:)

Gosade med hunden Wilma som snart får valpar, och är svårt sugen på att skaffa hund. Det är inte läge just nu, men nångång så:)

Så åkte vi hemåt, och eftersom barnen ibland får bestämma middag blev det fin gourmetvariant – Billys och Gorbys stod för maten. Hujedamej;=)

gorby billy jamie

Jamie står beredd att trycka av micron i exakt rätt ögonblick så det inte blir för varmt eller för kallt 😉

Åh hörnet på bänken! Det är ju en sån där kantlist man klistrar på efteråt, och den fick sig en smäll när den skulle dit, och har alltså sett ut sådär sen köket var sprillans nytt. Det syns knappt annars, men i den här vinkeln ser det ju för crappigt ut.

Sen var det träning med Paolo. 15 minuters veckotest, och det slutade med att jag hann 17 varv av: 10 armhävningar, 10 situps och 15 knäböj på de där 15 minuterna. Jag har ingen aning om hur jag ska kunna klå det, så jag hoppas att mitt må¨l nästa vecka inte blir fler… Jag har ont i armbågarna, vet inte vad jag gjort och det har varit så i några dagar. Kanske är en av stretchövningarna? Ska byta ut den och se om det blir bättre. Sen lite promenadband och så fick det vara nog.

Patricia och jag såg sen Zlatan spela fotboll med landslaget, men bara första halvlek för sen ville hon se nån kass komedi, som vi kopplade över till, och sen, mitt i natten fastnade jag med The Shining 🙂

 

Idag var det segt att vakna, segt att kliva upp, segt att äta frukost, men sen kvicknade jag till. Satt med plugg några timmar, och sen var det segt igen 😉

Barnen har roat sig med att spela dator, varvat med bygga koja. De har fått till en häftig variant nere hos sig, ska se om den är kvar sen så ni kan få se. Jordan och Jamie var ute en stund, men det var inte så mysigt väder tydligen.

Syrran kom och hämtade mig, vi hämtade Janelle och sen drog vi till Friskis och körde cirkelfys med Peter. Min armbåge gjorde ont, och vad som var ännu värre är att jag lyckats få ett brännsår på ena knät som gör skitont när man belastar det, och knäna i golvet är det en del av på träningen, speciellt när jag inte kan göra armhävningar på tå för det gör ont i armbågen 😉 Allt hänger ihop:)

Trots det blev man redigt trött, och det är härligt. Vi lämnade av Janelle och åkte för att handla lite.

Hemma sen var det middag, dataspel, Jamie ville absolut spela något och han upprepade och upprepade, och jag försökte komma på varenda spel som de andra kör, men allt var fel.

Minecraft? Nä

Bilar? Nä

Barbie? Nä.

Till sist fick jag ropa på Lovelia och hon klutade ut att han sa Starstable:) Haha, ja det var inte lätt att höra. Han fick inte köra på någon av tjejernas hästar och det tar en stund att göra en egen, så det fick bli nåt annat. Han får inte sitta själv vid datorn, för han är en Mr Sabotör så det är bäst så, men med sällskap kan det funka.

 

Sen var det då ett långt allvarligt samtal med mycket känslor, och det är svårt att se hur barnen kämpar på alla olika plan utan att direkt kunna hjälpa dem. Det räcker ju med att vara tonåring liksom, bara det är nog jobbigt.

 

Veckan som kommer är spännande att se hur den blir, det är mycket möten och besök inplanerade, få se om de går i lås. Jag tror att jag måste ge återbud till en kul grej på tisdag:( men hoppas att det löser sig en stund till, hoppet är det sista som överger en 🙂

Jag borde gå och duscha nu, och sen kanske sova, lite otippat men man ska vara lite wild and crazy ibland åxå;)

eller så kikar jag på förra veckans inspelade Maria Lang:)

 

Ha en bra måndag!

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. sofie

    Samma här Carola. Kanske är något strul med deras uppsala sändningar 🙂 vi har och funderat på om tv håller pågick pajar 🙂 dags att ringa och felanmälan dem då

    Carola: Hm, ja det är nog så….fasen, det innebär telefonkö;)

  2. sofie

    Hej Carola. Vilken tv leverantör eller kanal heter det väl.. för vi har boxer som har börjat strula något för jävligt. Kodade kanaler dålig mottagning flimmer och störningar…
    bor utan för Uppsala.
    kram

    Carola: Åh!! Jag har Boxer! Jag har trott det beror på min tjockTV till viss del, men då är det kanske inte det? Just att kanaler plötsligt blir kodade blir jag tokig på!! Fördröjer och spelar in massor och det blir ju bara pannakaka av allt då:(
    Kram!

  3. Sofia

    Jag funderar på hur exmaken skulle reagera på en konfrontation, ungefär som man kan göra mot en med alkoholproblem. Du och barnen samlas tillsammans med t ex en psykolog någon gång han ska hämta barnen. Skulle han bara vara tyst eller skulle ni kunna få några svar och ett avslut.

    Carola: Med största sannolikhet skulle han gå därifrån.

  4. Jessica

    Tips till hörnet i köket, måla med en svart spritpenna så syns det lite mindre:)

    Carola: Ja det är ju så enkelt, men verkar liksom inte bli av;) Det är ju flera år sen…man blir hemmablind! Jag ska försöka komma ihåg det, men det syns inte så jättebra om man inte fotar med det i fokus:)

  5. Ann-Sofie

    Vi har tre tjocka och inte en enda plattis i hemmet. Vi är nog garanterat sist med det 🙂
    Men sålänge de funkar känns det onödigt att köpa ny!

    Carola: Precis, våra får stå tills de går sönder, men nog är det platsbesparande med en platt..:)

  6. Mia

    Det var en sak till som inte kom med i min förra kommentar. Du Carola har vid några tillfällen funderat på sjukdom när det gäller Perra. Jag tror inte du ska utesluta utmattningssyndrom och det kan ta flera år innan man blir sig själv igen. När man frisknar till blir man uppslukad av skuldkänslor över hur fan man ställt till det så till slut gör man som strutsen och kör huvet i sanden för man orkar inte med situationen man försatt sig i och en människa kan bli verkligt skör efter en sån vurpa. Det går ju inte att sätta sig in i din situation eftersom jag inte varit där. men jag kan ju föreställa mig vilken vanmakt du måste känna. Det är ju en himla tur att inte du fått broken heart syndrome på kuppen, vad hade det blivit av med barnen då?

    Carola: Nä, jag har inte uteslutit det , jag är mer övertygad än någonsin, för om han inte är sjuk så är han bara elak…och det är han ju inte egentligen, eller var inte.
    Men jag orkar och kan inte längre skydda honom, vilket jag gjorde i början. ( han lär iofs inte ha fattat det) Nu får han ta sitt ansvar själv, men det verkar väl inte riktigt funka..Mina känslor är effektivt söndermanglade och även om jag i början hoppades att allt skulle ordna till sig så har jag ju fattat att så aldrig kommer att ske.
    Nä, jag lär hålla mig på benen annars blir det generalkris!
    <3

  7. Mia

    Efter ditt förra inlägg med en hel drös kommentarer. Jag har ju inte med saken att göra men undrar om barnen och du har fått någon hjälp att bearbeta det som hänt, har ni fått prata igenom allt med någon psykolog? dom är ju utbildade för att kunna hjälpa barn hantera kriser och trauman, om inte är de något jag verkligen rekomenderar i eran situation.

    Carola: Jag behöver ingen, jag har mitt eget sätt och det är att ÄLTA. Med alla mina vänner, min syrra, min familj, alla kompisar. Jag har vänt och vridit på det ur alla vinklar och sett det från alla håll och kanter, och känner att jag är färdig nu. Jag har bearbetat, med galghumor, tårar, ilska och vanmakt och allt man kan tänka sig. Jag skulle inte ha nån hjälp av utbildade människor, för jag behöver inte den hjälp de kan ge. Det jag behöver är trygghet, stabilitet och en ekonomi,och det kan ingen ge mig. Barnen har hittills vägrat prata med någon, men jag har föreslagit det med jämna mellanrum, och kanske att några av dem börjar känna sig redo. Jag har sett till så att deras kompisars familjer vet så barnen kan vara trygga i att vara bland folk som känner till läget.
    Jag har fått frågan av alla, soc, advokater och tingsrätt, att JAG behöver prata med nån, men den som verkligen behöver det, nämligen han som orsakat detta, tillfrågas inte..Mycket märkligt.
    Tack <3<3<3

  8. Hanna

    Carola! Vill börja med att ånyo tacka dig för att du så generöst och underhållande delar med dig av ditt liv till oss andra här ute i ”cyberspace” :). Bättre sällskap till morgonkaffet kan en inte ha! För att ge ett skinande exempel på din berättarteknik; ”Barnen har roat sig med att spela dator, varvat med bygga koja. De har fått till en häftig variant nere hos sig, ska se om den är kvar sen så ni kan få se”. Så där får man läsare att känna sig nyfikna med framförallt betydelsefulla <3.

    Sedan kan jag inte undgå att småle lite åt alla korkade kommentarer som finns under förra inlägget… Kommer du ihåg Aschbergs program Trolljägarna? Trots att de allra flesta nättroll han drog fram hade pixlade ansikten, så var det inte svårt att förstå att de liksom inte tillhörde de vassaste knivarna i lådan ;-). Need I say more? Nej, tror inte det. Ibland är ord överflödiga…. Det är inte bara inom den klassiska psykologin som man känner till hur begreppen projicering och överföring, utan det räcker med sunt förnuft för att förstå att om man inte mår bra så får det såna här uttryck."Trycker jag ner nån annan så mår jag ju lite bättre själv för en stund" För EN STUND ja! Men visst är det bra mycket skönare att må bra hela tiden? Är med andra ord INTE särskilt avundsjuk på dessa troll – mår hellre som jag gör! Känner man glädje i livet ser man till att sprida den till andra. Omges man av mörker så vill man inte vara ensam där, utan försöker få med sig andra in det… Med dessa ord sagda, så hoppas jag att du Carola inte ger dessa troll livsluft genom att ödsla din egen värdefulla energi på dem. Tanken om att blocka vissa IP-adresser ska du nog utveckla <3. Kram och hoppas du får en fin måndag! Vill även passa på att önska alla er andra välmående läsare detsamma 🙂

    Carola: Tack <3<3<3 det värmer så mkt:) Aschberg frågade om jag ville vara med i Trolljägarna;)

  9. Jenny

    Tänk att man kan bli så glad av att det var ett nytt inlägg uppe! Låg och läste igenom alla kommentarer på förra inlägget och jisses! Förstår dig Carola, att inte berätta för sina barn. Jag begriper det inte. Men vad jag ville säga är att jag tycker du verkar vara så fin och vara en fantastisk mamma! Sov gott ni med så ses vi kanske i cyberrymden imorgon! Bamsekram till dig

    Carola: Stor kram, tack <3<3

  10. Sara

    Carola! 🙂
    Jag har sagt det innan och jag säger det igen! 🙂 Du är bäst, jag beundrar dig för din styrka och du är en sjutusan till kvinna och mamma! ;-)♡

    Carola: Tusen tusen tack <3<3

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting