Allvar

Niclas Wahlgren?

I morse vaknade jag som alltid av mobilen, men kunde omöjligen begripa vad det var, långt in i nån konstig dröm. Om Niclas Wahlgren, tack för den , Helen;) Helen har nämligen kläckt den kluriga idén att han ska bli nästa Herr Wetterholm. Hörde på radion att han letar lägenhet så han kan ju få hyra ett rum här;)

Klev upp och gick runt och väckte mina småtroll. Samma ordning alla dagar, först Robban som muttrar och somnar om, sen Trixie, Lovelia, Corrinda och sist Novalie.Ibland byter jag plats på Trixie och Lovelia eller Corrinda och Novalie men då kan hela dagen bli knasig, så det är bäst att följa sina rutiner 😉

Gjorde den varma chokladen och rostade smörgåsar, och så satt jag och kikade på julkalendern med dem, jag tycker den är bra hittills, väldigt vackra miljöer gör ju sitt till såklart, men den funkar. Inte för barnslig, inte för tramsig, inte konstig och inte så präktig. Bara bra.

Jamie vaknade och kom upp han med men Jordan sov som en gris till närmare tio.

Jag skulle träna, men eftersom Patricia är hemma så fick småkillarna stanna hemma med henne idag, så for jag iväg ensam, det går lite snabbare då. Vi skulle iväg på eftermiddagen sen så det är skönt för dem att slippa vara på språng hela dagen.

Cirkelfys med Björn, och jag har sån träninsgvärk redan att det är drygt att värma upp, men sen är det ju som så att man får väck den där jobbiga värken av att träna:)

Hem sen, glad och på bra humör, solen sken väl inte direkt men det var lite ljust och inte så jäkla grått som det varit, hyfsat varmt dessutom. Vinkade av syrran och hämtade posten, och brevet som låg där kan ju liksom få vem som helst att bli lite mindre glad. Först blev jag glad för det var en paketavi, men sen såg jag att det var från den advokatbyrå som skött bodelningen, ett rek låg och väntade på att hämtas ut.

Trots att jag egentligen visste vad som stod där, så får man ändå ont i magen. Man vet aldrig.

Nu hade jag inte tid att hämta det direkt utan det fick vänta ända till kvällen, och den där klumpen i magen lade liksom sordin på hela dagen.

 

Käkade lite lunch med killarna, duschade och så åkte Patricia, jag och killarna till Gränby för den här första rekognoscerings rundan som oftast slutar i noll inköp, så även idag 🙂 Men man måste ju scanna läget lite.

Jordan har pekat ut massor av tröjor som han önskar sig, medan Jamie mest låg i en hög på golvet och grinade för att det var så trååååkigt. Med advokatbrevet hamnade nerverna på utsidan och jag var väl aningens mindre tålamodsfull skulle man kunna säga, så han fick några ilskna tillsägelser. Jag avskyr ungar som grinar och skriker, speciellt mina, av liksom ingen anledning alls, bara för att de fastnar i gnäll-mode.

Vi fick gjort det vi skulle, och så hem igen för att hämta upp Novalie och hennes kompis som skulle dansa, Lovelia fick hänga med så släppte jag av henne på kyrkis, Trixie har sin grupp där idag, och sen har de gympa tillsammans, så de kan gå därifrån.

Ner på stan, parkerade och fick återigen platsen närmast p-automaten…Den är liksom aldrig ledig, men när jag skulle till Memira var den åxå det, och det visade sig att apparaten var trasig. Den andra maskinen står såklart i andra änden, säkert 100 meter bort. Och lika långt tillbaka. Men inte kan det vara fel på den idag med?  Jodå. FML….;)

Det blåste idag, inte ett dugg mysigt, det blir svinkallt då, och vi skyndade oss, och väl inne i värmen så sprang tjejerna ner till dansen och vi gick in på New Yorker. Patricia fick välja ut sin julklapp:)

Väl det var gjort så fick hon minsann, såklart, gå därifrån, man får ju inte tjuvkika på sina julklappar!!!

tummenupp_136149220

Hur skulle det se ut, va?

 

Eftersom jag alltid tar ut alla eländigheter i förskott och behövde lugna nerverna och killarna var sugna på bullar, så snabbade vi oss ner på Clas O för att köpa lysrör, och sen blev det faktist fika på Espresso House. Kors i taket. Oj vilken skillnad på att fika på Ikea…Svårt att få lika gott kaffe kanske, men annars föredrar jag Ikea alla dagar i veckan. Svindyrt ju. Men förbannat god Tomtelatte, med vispgrädde och jox 🙂

Tjejerna var klara och vi åkte hem, förbi Coop och hämtade det där förbannade brevet, och jag antar att det liksom väldigt sällan är roliga nyheter i rekommenderade brev från advokatfirmor för tjejen i kassan tittade lite medlidsamt på mig…jag springer ju där rätt ofta, och har gjort i alla år, så vi känner ju igen varandra.

Jaja, så är det.

Lämnade av Novalies kompis, in på Ica för att köpa bröd, för idag fick det bli, håll i er, varma mackor… till middag. Händer ibland, men inte allt för ofta. Väl hemma så fixade Patricia mat, medan jag satt vid köksbordet och försökte tyda de hieroglyfer som advokater ägnar sig åt. Vilket jäkla fikonspråk! Advokaten var inte mer än typ 25, men språket är ju 350 år gammalt minst 😉

Jag visste ju hur han skulle bodela, för eftersom lagen är som den är så blir det ju som så att huset delas på hälften. Det är ju inga konstigheter, speciellt inte med tanke på att vi liksom alltid ägt halva var…Har hälften av lånen osv. Men det är tydligen ett steg närmare att någon kan begära tvångsförsäljning.  Just idag är jag så less på trams att jag skiter i det, ärligt talat. Så här är det : Om huset säljs kan inte barnen bo hos mig, eftersom jag inte kan köpa något nytt för den halvmiljon vi får var i vinst, ( jag får inga lån har varit mammaledig med kass inkomst) det finns inga hyreslägenheter som är stora nog, tittade idag och den största var på 78kvm, en trea. Då återstår soc, som mest troligt inte kan skaka fram en tillräckligt stor bostad. Men han har ekonomi för att köpa nytt…och hejsan svejsan vad spännande det kan bli;)

Givetvis är det en skitkass lösning för han vill ju inte ha sina barn, men det är liksom så det måste bli, Det här har han inte fattat såklart, och säkert inte den där kvinnan som med största säkerhet puffar honom i ryggen för att göra saker, som hon anser rätt, att man måste göra.. som att bodela tex, till den facila summan av först 10.000kr och nu kommer en räkning till, på säkerligen minst lika mkt till. Jag har som jag sagt många gånger, efterlyst en kommunikation, det skulle lösa de flesta problem, men nänä. Nu har jag fått så många svinhugg i ryggen att jag inte direkt är sugen på att vara det minsta lilla tillmötesgående.

Nåväl, det var inga konstigheter, mer än att jag, mot min vilja, tilldelades bilen. Vafan nu då? Kan man verkligen bli tilldelad något en annan människa äger mot sin vilja? Jag vill inte äga den, jag betalar soppa och försäkring, och tycker att då kan han fan pröjsa skatten, eftersom han liksom måste låna den. Han måste ju ha en stor bil för att kunna transportera barnen till Leos lekland. Tja, alltså..det kan ju bli roligt det här:)

Är jag skyldig att låna ut MIN bil till honom? Ja, det spiller ju över på ungarna så klart om jag inte gör det, men då kan han kanske hyra den 😉

Väldigt dyr hyra, tror att det kostar fyra nya vinterdäck faktiskt att hyra den. Ja, så är det. Allt kostar pengar;)

Nä, jag är inte elak, jag är öppen för förslag, men de lär ju inte komma. OM, så skulle jag nog svimma av förvåning.

 

När jag väl hade läst advokatbrevet, svurit över språket- alltså jag är ju inte direkt obegåvad på ord, inte ens svåra myndighetsord, och jag läste en hel del sånt när jag pluggade till Administratör, men vissa meningar är ju bara löjliga.

I alla fall, när jag väl läst det så var det ju inget mer med det. Jag kan inte göra något åt det, såvida jag inte ramlar över ett par guldbyxor;)

Jag åt fiskbullar till middag, samtidigt som jag såg på Hollywoodfruar och på allvar mår illa av Gunilla. Jag gillar den här serien, jag har tyckt att den är mysig, att det är en charmig vardagsflykt att titta på de här tjejerna vars värsta problem är om mattan matchar lattekopparna;) men Gunilla är vedervärdig och fullkomligt vidrig. Det kryper i mig, och jag vet att det säkert älskas av redaktionen som gör detta program och jag vet även att de lär avsky henne i smyg 😉 men att de anser henne vara en kassako. Hon har ju fullt utveckad hybris och tror att hon är något. Åsa V sen då, är hon nästan 40 eller 14? Hur larvig kan man bli? Nä tacka vet jag Maria som är härligt charmig och Britt som jag ska bli som, damen är över 70 och rör sig som en 25 åring:)

Jag har knappt sett några avsnitt den här säsongen eftersom jag inte har lust att bli irriterad över den där människan, men små glimtar här och var har fått mig att byta kanal. Snälla Tv3…ta bort henne.

När det var slut var jag så irriterad att jag gladeligen hoppade upp ur soffan och så körde Patricia och jag 15 med Paolo. Sen var jag snäll igen 🙂

Och rätt trött. Så då hamnade jag här. Och nu ska jag försöka få fart på benen och ta mig ut i badrummet, borsta tänderna och sen sova:)

 

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Lee

    Det är så vidrigt hur ”vuxna människor” kan bete sig. Tänker han inte ens ETT steg framåt?! Bara kåt på de där jävla pengarna. Min man håller fortfarande på att dividera med sin exfru via advokater, hon försöker suga ut varenda krona från honom och då är det inte ens BARN inblandade. Fyfan för folk. Hoppas allt löser sig för dig och ungarna, jag håller verkligen tummarna för att det skepp du håller på att roddar hela tiden inte ska sjunka. Du är så jävla bra Carola!

  2. Helene i Häggeby

    Hej! Tänkte bara tipsa om att hyra hus. Jag och sambon kan inte köpa det hus vi önskar oss, då vi inte har någon kontantinsats. Då situationen blev nästan akut (pga sjukdom hos mig) så började jag titta efter hus att hyra (på Blocket bl a) och nu bor vi i ett 160 kvm stort hus för 10800 kr i mån + 2000 för el (som vi inte gör av med, ligger på +8000 nu i år, men är ju bara 2 hemma då). Har du funderat på att hyra hus? Förmodligen har du det, men eftersom jag är så nöjd med vår situation nu, så ville jag ändå tipsa, Ta inte illa upp, jag är full av beundran över din ork och förmåga att lösa situationer!

    1. Viktoria

      Omg! Jag har aldrig hyrt ett hus och är därför helt chockad över vad det kan kosta!! Vi äger vårt hus på 160kvm och betalar 1700:- imånaden i räntor och amortering. Hur skulle man klara en sån hyra som ensamstående?

  3. Sandra

    Egentligen har jag inget att skriva för jag saknar ord… Men jag ville ändå lämna ett avtryck här i kommentarsfältet, med varma tankar och mycket omtanke. <3<3

  4. popcorn

    Har du inga anhöriga/vänner någon annanstans i Sverige? Tänkte på att det finns många orter i sverige med billiga hus…vad är det du pluggar till?

  5. Neta

    Här i Uppsala är det lång kötid även på treor, mellan 15 och 18 år, lite kortare på nyproduktion men då är hyrorna oftast 12-13 000 kr/månad.
    Huspriserna i stan inkl Carolas område är 6-7 milj, ute i förorterna ca 3 – 4 milj om det ska vara hyfsad standard.
    Återstår då privata uthyrare som så klart också kan ta ut ockerhyror. Det gör dom också.
    Soc lägenheter är kraftigt minskade i antal och det sägs att dom ska avvecklas helt och inga nya sådana kontrakt ska skrivas.

    Återstår för henne att rycka upp alla barn med rötterna, flytta från föräldrar och syster för att bo i en annan ort ute i landet långt från denna region ELLER för Perra att sörja för sina barn och fortsätta äga huset med Carola till Jamie är flygfärdig eller till hon kan få ett radhus i deras område. Det ska så klart säljas med delad vinst och beskattning men han ska också betala tills hon får en inkomst och sen 50% av drift och underhåll under den tiden samt försörja sina barn tills dom går ut gymnasiet.

    Carola: Puss <3<3<3<3

  6. Svandis Ros

    Vet inte vad jag ska skriva 🙁

    Alla kan skriva ”stå på dig” – ”heja dig”… men fan, det är en riktig jobbig situation… det är bara o konstatera. Oavsett hur du gör så har du arslet bak 🙁

  7. Helena

    Alltså fy fan för den mannen säger jag bara och tycker så jäkla synd om dig och barnen att jag inte finner ord. Meeen, jag tänker att du måste lösa detta med både inkomst och boende, du har liksom inget annat val. Moralen är en sak, juridiken en annan och det sistnämnfa gäller, tyvärr i ditt fall. Vore jag som du så skulle jag ringa soc och höra om de kan hjälpa dig att hitta en större bostad då du snart faktiskt blir bostadslös, du och barnen alltså. Du kan inte klamra dig fast i det du har längre, tyvärr <3. Självklart kan ni inte äga bilen ihop och det kanske var bättre att han gav dig bilen än att ta den själv? Men damn den mannen säger jag bara, han kunde låtit dig bo kvar tills tre fyra barn bor kvar hemma och du hade haft en rimlig chans att dlytta med dem till en lögenhet och sedan hade ni gemensamt kunna sälja huset. Styrkekram till dig <3

  8. Kristina

    Aalli som tycker att C + barnen ska få bo kvar i huset oh som jag tolkar det inte lösa ut P, för hon får ju inga lån . Skulle ni handlat på samma sätt om ni gått igenom en skilsmässa och den andre bodde kvar ? Då är ni unika. Att bo trångt är det ju många som gör , att ej få ha det boende man önskar . Att vara hemma och ej jobba utan ha tid oh råd att träna på gym var och varannan dag hur många ensamstående har den möjligheten .Oh alla ni som har åsikter om hur P är , har ni hört hans ord om detta .

    Carola: Jag pluggar! Heltid. det är att jämställa med arbete, har jag hört… Och jag tränar, på Friskis där ett årskort kostar vaddå? typ 2700kr…med tanke på hur ofta jag är där blir det väl en 10-15 kronor per gång, wow. Utan träningen hade jag knappast stått på fötterna idag utan suttit som ett lallande kolli på psyket så det ser jag som extremt väl investerade slantar.INGEN har hört hans ord, för han säger INGET.Det är liksom det som är problemet.

    1. Camilla hockeymamma

      De flesta har inte nio barn det tror jag till och med att barnens far förstår och då blir ju situationen unik och svår i det meningen att de hade uppgörelser som nu mer inte gäller i fråga om vem som ska jobba och vem som ska ta arbetet hemmavid,det är heller ingen vanlig lösning det tror jag att pappan också begriper och då är ju frågan den har pappan så brådis med att få ut sina stålar så att han inte kan vänta tills mamman har hunnit ut på arbetsmarkanden,den tanken måste ju svävat förbi när man bestämmer sig för likt en skeppsråtta attlämna sin familj för en annan,hur blir det med barnen hur tar de minst skada? Vart kan de växa upp och hur ska jag kunna träffa dem.Hur blir livet helt enkelt minst svårast? Nu är det ju ingen som vet vad pappan till de nio barn som nu avses tycker för han har inte utryckt det.Lite storsinthet och vanligt hyfs,vi säljer om två år då borde du ha hunnit klart med din utbildning och skaffat dig arbete eller tre eller fem vilket man nu kommer överens om.Men en skillsmässa med så många inblandade är inte desamma som någon med halva antalet barn gör detsamma.Visst det står väl någon annan där i bakgrunden och hävdar hans rätt till pengar,hus och katt det fattar vi men vad är det för fel att ligga kvar som ägare ett par år till,värdet på kåken lär ju inte minska tids nog så blir det nog en lösning men att medels tvång skicka ut någon på gatan för 500.000kr,behöver pappan det så kan han med största sannolikhet låna det på banken till skillnad från mamman.Så svaret på din fråga om någon pratat med pappan så är svaret nej.sen är det inte klädsamt att visa sin avund med att ha åsikter om människors träning,hur vet du att mamman inte har fått träningskortet av någon?

      Carola: Puss till dig med <3<3<3<3

  9. Marie

    Följer din blogg sen en tid tillbaks, men har aldrig kommenterat förut . Jag hoppas verkligen att det kommer att ordna sig för dig och dina fina barn. Svårt att finna ord på allt hemskt som du måste gå igenom. Å pappan till barnen, vilket jäkla svin.
    Marie

  10. Anna

    Tove: alla försöker ju hjälpa till att fina LÖSNINGAR. Ingen har väl passat på…herregud…här sitter folk och försöker hjälpa till
    inget annat. Som sagt vi bor i en trea på 70 kmv. Får oss är det bara att gilla läget då vi inte har råd med större. Och vi trivs ändå.

    Vad har du Tove för råd att ge C när huset tvångssäljs?

    Med dem pengarna kommer C ha råd att betala hyra och mat ett tag.Vad fan ska hon göra?

  11. Sommarkurs

    Fasiken vilket läge! Hur du än vänder dig har du böxbaken bak!
    Jag har inga råd att ge-för jag har varken erfarenhet eller kunskap. Carola-här i Fagersta kastar de lägenheter efter folk, finns både hyres å köpes. Köpes går mycket sällan över 60000 här, och du kan köpa ett stort fint radhus för mellan 400.000 och 700.00.
    Antagligen måste kanske barnen byta skola så varför inte hit? 🙂

    1. Camilla hockeymamma

      Så kan de börja åka wakeboard,min yngsta går på RIG i Fagersta (riksintag för specialidrott) vi köpte en 1 på 42kvm för 5000kr och 2300kr i hyra jag trodde inte det var möjligt med tanke på vad priserna är hemma i Vaxholm där vi har vårt, Boende eftersom ungen ska vistas där ett par år så slog vi till.En sak som jag tycker är bra med Fagersta är just tillgång till olika idrotter närhet till anläggningar och gymnasiet är bra sen är det säkert grejer om som vi inte ser som bara är där i bland.

  12. Tove

    Känns som om alla mest tog det här som ett bra tillfälle att säga ”flytta in i en skokartong och skaffa dig ett jobb för livet är hårt”? Nä, jag tror nog att dom allra flesta menar väl men det låter lite…hårt bara. Eftersom du håller på att utbildar dig plus har barnen är det ju inte idealt att börja ett heltidsjobb och bara kasta bort alla tid du lagt på utbildningen. Men csn? Sen kommer ni ju inte hamna på gatan. Vad som än händer med huset så kan jag lova er att ni kommer att ha någonstans att bo för man ”hamnar inte på gatan” med sina barn i det här landet som vissa verkar tro. Sen är det ju svinjobbit att behöva genomgå en sådan flytt..och så orättvist >:(. Så jag hoppas att du inte låter allt domedagsprat dra ner dig helt för det kommer att ordna sig även om det känns mörkt. Fixa din utbildning så att du kan jobba med ett yrke som du brinner för istället för att att ta ett ”skitjob” som vissa föreslår. Det är bara mina 2 cents men känner verkligen med dig i den här jobbiga situationen, fy fan alltså 🙁 Kram på dig

  13. Tina

    Man blir ju bara så jävla trött på han där Pellejönsen! ”Dom” sitter ju säkert och läser din blogg. Skäms dom inte? Förstår han inte att det är barnen han sårar med alla sina försök att jävlas med dig? Kan man faktiskt vara så där hjärtlös? Nej Pelle, försök nu fundera vad du sysslar med! Är allt detta värt att mista dina barn?

    Carola, styrkekramar till dig och barnen. Du è såå jäklars duktig! 🙂

  14. Linda

    Hej Carola! Vill börja med att säga att du är fantastisk som orkar ta all skit som dumpas på dig. Jag vet inget om hur ekonomin ser ut eller vilka saker du gjort men har du försökt få lån med en borgenär. Kanske nån kan gå in så du kan ta över lånen och köpa ut skitstöveln. Jag önskar dig lycka till.

  15. Cleo

    Han måste ju vara formen idioter stöps ur. En sak att separerar, skaffa ny samtidigt som man är gift.. Att sen välja att ha sina barn på gatan är en gåta för mig. Hittar inte Carola någon bostad så är ju han den andra föräldern som måste erbjuda sina barn boende då han faktiskt har råd med det. Man kan ju önska att han vaknar ur sin dimma och börjar vara pappa på riktigt istället..

    Det finns banker som är ”snällare” i sina krav på sina låntagare, till högre ränta tyvärr.. =S

  16. Viktoria

    Jag har nyligen hjälpt en återinvandrad familj med 6 barn + en till på väg att komma igång med ett liv i (ny)gammalt land. Hyresrätter var ju inte lätt att få tag på då det finns regler för hur många man får vara på hyrd yta. Ingen privatperson ville heller hyra ut hus till dem då de ansågs slita mer på huset än en normalstor familj.
    Till slut så hjälpte soc dem med en 4:a hos ett fastighetsbolag som hade svårt att fylla sina bostäder och där bor de nu på nåder. Grannarna har anmält dem flera gånger – inte för att de för oväsen på något sätt utan för att ”reglerna säger…”
    Det ÄR skitsvårt att få hyra bostad när man är lite fler i hushållet och jag tror inte det är annorlunda i Uppsala än i Skåne. Som om inte det var nog så lär nog de flesta hyresvärdar kräva någon form av säkerhet som fast anställning sedan ett tag tillbaka, sparkapital på banken etc.

    Jag kan förstå att exet vill få loss pengar från huset, men nu har han ju faktiskt barn som bor där och barnen ska gå före allt! De måste alltid vara prio 1 oavsett vad han själv tycker. Man får inte vara hur ego som helst när man har barn! Visst säger lagen annat, det är jag medveten om.
    Lagarna kring skilsmässa/separation är i mitt tyckte till för de vuxna och barnens bästa kommer sällan i främsta rummet oavsett vad de säger. Pappan MÅSTE inte träffa sina barn men barnen MÅSTE träffa sin pappa vare sig de har lust eller inte (och på hans villkor) – och det kallas att det är för barnens bästa :-/

    1. My

      Socialen äger även bostadsrätter, radhus och villor i de flesta större städer just pga av efterfrågan från större familjer. Sedan handlar det då inte om att ”leva på soc” då det kommer att finns ett kapital efter försäljningen och hur stor det blir vet man ju inte förrän huset är såld. Soc skyldighet är att hjälpa barnen, det är deras prio 1.

      Hoppas innerligt att det löser sig till det bästa för alla, livet måste ju som sagt gå vidare.

      1. camilla

        Lämna gärna fakta på att soc äget allt det du skrev? Sociala får inte äga villor radhus mm det är en inrättning.Ännu en gångdom sitter. Inte på några lägenheter. utan kan gå in som en slags ”Borgen om någon inte får. själv inneha ett kontrakt.Oftast är det petsoner som länge varit inne i den svängen…kommit från behandlingshem. mm.

        1. My

          I Västerås äger socialen både bostadsrätter, radhus och villor…lätt att kolla upp. Sedan har de ett antal hyresrätter för eget bruk.

          1. camilla

            Ok.komunen äger fastigheter. Som soc kan förvalta…då till behandlingshem gruppboende el skyddat. Boende.har aldrig hört en familj pga skilsmässa får hyra ett sånt boende.

          2. My

            Socialen hjälpte en storfamilj i Västerås med nytt boende när deras befintliga hyreskontrakt blev uppsagt och de riskerade att hamna ”på gatan” de fick hyra en avvecklad förskola (villa) Så JA de kan hjälpa ”normala” familjer också i extremfall som ju även detta är.

  17. Anna

    Anna: ingen kritiserar väl Carola??? Att C är cool och bra och exet ett svin vet ju alla..Nu försöker vi hitta en lösning. För det måste ju C göra hur jäkligt det än är eller hur? Eller tycker du Anna att C ska vänta tills hon och barnen blir utkastade?

    Detta är också ett mycket bra exempel på att en ALDRIG ska bli beroende av en annan människa och ALDRIG lita fullt ut på sin partner. Att ha en egen ekonomi att se om sitt hus är
    jätte viktigt.

    1. Ammi

      Ja, så är det nog. Tyvärr så vet jag av egen erfarenhet att soc inte kan hjälpa så mycket som man skulle önska. De har i de flesta kommuner väldigt få, om några alls, lägenheter och de brukar vara tillfälliga lösningar. Dessutom tar de inte hänsyn till att barnen bott i samma hus/på samma ställe, utan man är tvungen att vidga sina vyer. Tyvärr 🙁 Därför är det bättre att ta tag i saken själv innan man blir anvisad ett boende som man helst inte vill ha men kanske måste ta emot pga brist på annat. P kommer nog inte ändra sig och om inget mirkael sker så är det antineg lösa ut honom eller en flytt som gäller. En skilsmässa är sällan något roligt, alltid är det någon som får ta skit. Och som någon sa tidigare, det är lika bra att sluta tänka på P och vad han har/gör/vill etc. Det är dags att kavla upp ärmarna och göra det bästa av situationen. Lämna motkrav på städ, renovering, underhåll etc. Låna inte ut DIN bil, han får väl köpa en egen! Ställ krav på familjerätten/P ang umgänge efter en ev flytt. Men håll låg profil ang att han ska ha barnen heltid efter ev flytt, det kan bli till din nackdel vid ev tvist i framtiden. Som sagt, man vet aldrig var man har människor någonstans, de kan ändra sig innan man hunnit blinka. Och jag tror inte att du skulle vilja lämna ifrån dig barnen på riktigt för att endast umgås varannan helg eller liknande. Tror att Tina (tiobarnsmamman) var i en liknande situation. Det var nog ingen som hjälpte henne heller vidare värst mycket. Men hennes ex verkar lite snällare än ditt…

  18. mary

    Kom bara att tänka på en sak om ditt hus. Hur mycket betalar han i underhåll för barnen (alltså du behöver inte svara bara en liten räkneekvation). Det måste ju bli en del varje månad gånger tolv månader per år. Sedan den summan gånger alla de år han har kvar att betala för respektive barn.
    Om du klarade dig utan de pengarna sitter kvar i huset och de blir avbetalningar? Du får huset och han får mer kvar i plånboken (verkar ju som om det sista intresserar honom). Kunde kanske lösa ditt låneproblem. Hoppas du inte tycker jag lägger mig i men tanken slog mig när jag läste.
    Tack för att du bloggar gillar att följa din vardag och läste redan långt innan det här kom in i ditt liv kram

  19. susann

    Sen måste man skilja på äpplen och päron! Alldeles självklart när man är skilda så har var och en av partena rätt till det de äger! Alltså ska en bodelning göras och en eventuell försäljning av hus oxå om det inte går att lösa genom att lösa ut någon av parterna.
    Det är inget konstigt att P vill ha sina pengar. Det som är konstigt och mycket sorgligt är att han inte bryr sej om sina barn!
    Dessutom äger ha fortfarande halva huset, så varför hjälper han inte Carola med fix i huset? Kommer han hjälpa till med städning osv inför en värdering?
    Carola, lyssna på alla bra råd här och plocka de du tycker är bäst och lycka til!!!
    Kram!!

  20. Anna

    Jag förstår inte varför vissa vill kritisera Carola så mycket? Tänk vilket jobb hon gör, ensamstående med 8 barn och allt med vad det innebär och så pluggar hon. Tänk hur de barnen har känt sig med en pappa som skiter i dem och nu vill ta ifrån dem sin sista trygghet, sitt hem? Varför ska hon sluta plugga för att hennes ex är ett ego som uppenbarligen struntar i sina barn och vart de hamnar? Och även om hon pratar med socialen så kan de inte trolla fram ett boende. Jag tror att Carola har övervägt de flesta alternativ och behöver som sagt inga fler ”råd”. Carola, du är så himla cool ( för att låna ett uttryck från min unge) och hoppas det löser sig för dig och barnen! Kramar

  21. Mormor

    Hej tråkigt läge , men du har så fina och kreativa barn gå gärna in på min blogg och få lite tips om jul saker som barnen kan göra gå in på stickochbaka

  22. Mia

    Ibland är inte livet rättvist, men det är nog bara att bita i det sura äpplet. P har ju visat på alla sätt o vis att han skiter fullkomligt i både dig o barnen. Förstår också att jobb är svårt för dig, vården brukar ju kunna erbjuda något men det är väl inte lätt med kväll/helgjobb för dig. Hur ser arbetsmarknaden ut för den utbildning du håller med på? Du kanske måste bege dig till både arbf. o soss och kolla vad som kan erbjudas dig. Om du går ut lokalpressen med din situation om vad det gäller bostad så kanske du den vägen kan få tag på någon större bostad att hyra. Hela din situation kanske kräver ett helt nytt tänk från din sida, det hjälper knappast dig att tänka på hur Perras situation är, du måste ordna upp livet på något vis för dig och barnen där ni befinner er nu, hur jävligt o orättvist det än är jämfört med hur han lever. Jag skulle ju kan spy en massa galla över ditt x, men det ändrar inte ett dugg på hur allt ser ut för dig, så det skippar jag.

  23. Anna

    Carola du är i svår sits. Något måste du ju göra. Ska du bara sitta där och vänta på att ni kastas ur huset? Har du sökt jobb? Skitjobb?Varför vill du inte ens se möjligheten i en hyresrätt? Och du kanske är tvungen att ta hjälp av soss i alla fall? Att inte låtsas om problemet lär ju inte hjälpa. Allt för att hålla ihop familjen. Du fårju barnbidrag Csn och underhåll om du hittar ett jobb som tex personlig assistent el dyl så blir klart en hyres trea betald och lite annat….har du frågat föräldrarna om de kan lösa ut dig?

  24. Rutisen

    Men är han på riktigt, Perra!! Jag säger som flera här, varför inte bara låta Carola och sina barn bo kvar, och se det som ett sparande/investering, vinsten på villan ökar med åren, för att inte tala om vinsten av att ens barn mår så bra som det bara går efter omständigheterna……det är obetalbart, småbarns åren kommer aldrig tillbaka, vem skulle vilja utsätta sina barn för det som Perra gör just nu, skicka dem från tryggheten i hemmet, inte nog med att mista sin pappa nu ska de också mista sitt hem pga. Sin pappa!!!!!! SKÄRPNING!!!!!

  25. Fia

    Fyfan vilket rövhål P är rent ut sagt.. Hur kan man göra så mot sina barn O: Finner inga ord.. Är det hans mamma och nya kvinna som pressar honom till detta!!?? Tycker mitt ex beter sig som ett egoistiskt svin men det här slår fan allt.. Du är min hjältinna Carola, kämpa på..

  26. My

    Lägg ut annonser om att hyra hus i Uppsala Nya Tidning, med förklaring om läget så är det inte omöjligt att få napp. Värt ett försök i alla fall, annars kommer soss på ett eller annat sätt tvingas hjälpa dig men deras krav lär vara att du aktivt ställer dig till arbetsmarknadens förfogande, de är ju stenhårda på vissa i alla fall.

    Hoppas att det ordnar sig en gång för alla så att livet får tuffa vidare.

  27. Jessica

    Kanske vi bloggläsare ska stödja Carola i denna situation. Vi sätter in 100kr var och ser hur mycket det blir.
    Carola! Ta inte illa upp men jag tycker att vi kvinnor gott kan stödja varandra och 100kr är en skit-summa för många. Men tillsammans kanske det blir ett startkapital. Och vi sitter ju och läser din blogg gratis 🙂
    Är det någon som är på?????

    1. camilla

      Och vad skulle dom pengarna räcka till? Lösa ut exet från halva huset? tror nog inte Carola vill mottaga detta bidrag.och att folk skriver soc hjälpa till m lägenheter? Soc har inga lägenheter. ..dom kan gå in som en slags borgen om en person av en eller flera anledningar inte får själv stå på ett kontrakt!! tex betalningsanmärkning. Soc sitter inte på några lägenheter. förstår inte varför folk tror det.Däremot kan soc i olika komuner ha något som heter akutlägenhet/boende..oftast en möblerad lägenhet. För en kortare tid.används oftast till. tex kvinna m barn behöver en skyddad identitet eller skyddat boende.

  28. Sandra

    För det första så är det väl självklart att C aldrig skulle låta ungarna flytta till Xet men hon önskar att han kunde inse vad han rör om i deras liv med detta, fatta själv att gå i grundskolan och inte veta vart eller hur du kommer bo nästa år, tryggheten rasar!
    För det andra, blir fasen tokig på er som skriver ”skaffa jobb/lght” som att det är den enklaste sak i världen.
    Ni vet inte hur det ser ut idag va?
    Det är jättesvårt att hitta både jobb och lght nu, och även om C skulle få tag på ett jobb så kan man inte bara skramla fram förskola/fritidsplatser till barnen hur som helst.
    C är inte naiv, hon vet mycket väl hur situationen ser ut och klarar sig utan såna tips..

    Carola: du sa det så bra att jag bara skriver under på ditt svar 🙂
    Tack!
    Ingen verkar heller fatta att jag inte är så attraktiv på arbetsmarknaden med fem vab-ligister plus ingen utbildning därför pluggar jag nu för att kunna ”skaffa ett jobb” när de alla är lite större och klarar sig bättre ensamma när de är sjuka.
    Grejen i det hela är åxå att han är lika mkt förälder som jag och jag VÄGRAR att leva på soc. Inte när han har ekonomi för att ta hand om barnen! Nån måtta får det vara på dumheterna .

    1. Louise

      Håller fullständigt med!
      Och stora lägenheter (4:or-6:or)är det ju extrembrist på just för att de är så få!!
      Jag lider med dig Carola och med barnen som har en far som så fullständigt saknar empati och omtanke om dem,fy fan!

  29. Ulrika

    Finns möjligheten att betala hyra till P? Annars är mitt bästa tipps till dig att börja söka jobb, du kommer inte långt i dagens samhälle utan en inkomst. Ställ dig i bostadskö, stora lägenheter kanske inte är lika attraktiva och inte lika lång kö på? Ev titta på att flytta, är ju stor skillnad på att bo väldigt centralt eller utanför städer i pris på både lägenheter eller hus. Hoppas du har stöd av övrig familj och vänner, bolla frågorna med dem och se om de har något förslag som du inte tänkt på, istället för att bli fast i att bara vara arg och hoppas att han ska ändra sig, vilket han antagligen inte gör. Lycka till.

  30. Karin

    Förstår att det är tufft och ibland har man fått intryck av att du trott att det aldrig skulle komma till det här. Situationen som du har hamnat i är densamma, om än att du har fler barn, som majoriteten hamnar i efter en skilsmässa. Försöker komma med några konkreta råd som du kan ta till dig eller inte.
    1. Skaffa ett jobb. Du kommer att ha mkt större chanser till ett eget boende (äga eller hyra) om du har en fast inkomst. Du har inte längre lyxen att välja eller att fastna i att det var ett gemensamt beslut att du skulle vara hemma. Då var då och nu är nu.
    2. En del som hyr ut bostad går inte på kötid. Vet att Stena Fastigheter iaf tidigare lämnade ut lägenheter utan kötid. På facebook finns en grupp där man kan hyra/hyra ut bostäder i Uppsala. Ibland är det ett hus som dyker upp,
    3. Det går att bo många på liten yta. En familj jag känner på 10 pers bodde i många år i en 4:a helt frivilligt. Du har snart bara 7 barn hemma och 2 verkar bo i ditt sovrum.
    4. Kolla möjligheter till medlåntagare/att dina föräldrar lånar på sitt hus/köper in sig i ditt hus. Förutsatt att de idag har låneutrymme på sitt hus kan de ta ett nytt lån och ge dessa pengar till dig dig för att lösa ut din fd man. Du kan betala räntan så blir det inte någon merkostnad för dem. Jag vet inte hur mycket kontanter som du behöver få fram men ett lån på 1.5 miljoner kr blir ungefär bara en ränta på 1500 kr per månad. Förutsatt att du idag själv står för alla kostnader för huset, dvs. din fd man betalar inte ngt så skulle detta exempel ”bara” ge en merkostnad på 1500 kr per månad utöver alla kostnader som du står för idag. Vet inte om du bett dina föräldrar om hjälp men tanken är inte att de ska få en merkostnad utan bara hjälpa dig att få loss pengar.
    Om du ska låna pengar, tänk på de kommande amorteringskraven så u hinner undvika dessa.

    1. Lotta

      Fördelen med hyrd bostad tex lägenhet är om något går sönder så behöver man inte står för det själv eller annat underhåll. Carola har nämnt flera gånger att mycket är gamalt i huset och behövs åtgärdas. Och finns inte pengar så är det inte så lätt och fixa. Näe försök hitta nåt annat boende så slipper du det där. Börja om på nytt utan massa minnen. Lycka till!!!

  31. A-L

    Hej! Jobbar själv på bank, finns det ingen möjlighet att t ex dina föräldrar kan stå som medlåntagare så att du kan överta de befintliga lånen och låna upp mer pengar så att du kan lösa ut ex:et med 500 000 kr? Kolla upp det både med nuvarande bank och andra banker om det nu är möjligt för dina föräldrar att göra det vill säga. Lycka till!

    1. Camilla hockeymamma

      Det finns ju också andra banker som är lite mer nischade på liknade situationer,men ta en runda till med din bank och se vad de kan hjälpa dig med 8 pers i en trea eller fyra känns inte riktigt funktionellt.Kan du kolla med ditt juridiska ombud om du har möjlighet att överklaga bodelningen (du ville ju inte ha bilen) alltid tar det någon månad till.

  32. Ida

    Hur kan man ens göra så mot sina barn, helt obegripligt. Undrar om han fattar att allt detta i slutänden drabbar barnen? Det låter som en hemsk situation på alla sätt och vis.

  33. Anna

    Ditt ex är en skit.

    Men du måste ta tag i denna sitaution nu. Ring soss idag ochförklara hur det ligger till så de kan börja processen med att hjälpa er nu för det måste du.

    Står du i bostadskön? Om inte ställ dig nu. Ni får väl ta en trea på 78 kvm. Bättre det än att skiljas från barnen!!! Vi bor i en trea på 70 kvm och vi är sex personer. Med smarta förvaringslösningar från Ikea funkar det. Allt är väl bättre än att skiljas från barnen? Du kan inte bara vänta på att P ska styra ditt liv. Det finns möjligheter. Genom att ordna ditt boende så slipper du ha P flåsande i nacken. Agera nu!!

  34. Johanna

    Alltså jag skulle verkligen vilja veta vad/om snubben tänker. Han kan väl gott och väl vänta med den där försäljningen i 5 år så att du hunnit få en stabil inkomst och har möjlighet att köpa någonting. Hur osympatisk kan man egentligen få vara?

    Annars finns det alltid någon som hyr ut sitt hus. Ett alternativ är att läggs ut en annons på blocket om att det finns ett intresse av att hyra ett hys, alternativt att leta bostad att hyra där.

  35. Helahea

    Men Herre Gud! Vad gör karln !!
    Har han ingen som helst skam i kroppen!!
    Utsätta sina barn för detta. Jag är så förbannad! Farmor står väl på sidan om o skadeler hon med!
    Stor kram till dig ❤️

  36. Neta

    Men kan han på allvar ställa dig som bostadslös med 8 hemmavarande barn? Du får ju isf ta den där trean, tog bort min intresseanm från den när jag läste det här o jag stod som 9 av över 400. Du får den 😀
    Sen får ni ju ha ett rullande schema då, där du har 2-3 barn ena veckan o han resten o.s.v. sen byter ni.
    Nej allvarligt, vänd dig till pressen, ”Mitt X ställer mig och 8 barn på bar backe” lovar att dom säljer lösnummer på det.

  37. Monica

    Hej Carola!
    Finner verkligen inte dom rätta orden, jag tycker så synd om dig och barnen. Vilken jävla soppa ni har hamnat i!
    Du är bäst! Kram från Monica på västkusten

  38. Karina

    Tycker du skriver bra och har många kloka åsikter men ibland så är du lite för naiv tror du verkligen på allvar att din exman skulle ta barnen bara för att du inte hittar en tillräckligt stor lägenhet? när han redan så tydligt visat att han skiter fullständigt i barnen?
    tycker du borde istället ta itu med problemet fortast möjligen och själv se om det finns några lösningar och finns det inga så ja då blir det att knöla in dig o barnen i 3:a inte optimalt
    tänk oxå på bostadsköer o liknande har mycket svårt att se att ni skulle få förtur till nåt i det läget ni ’är nu tyvärr
    tycker oxå du borde tänka lite på att det är ingen rättighet eller ens nåt man borde ta för givet att ha ett eget hem….på mycket kort tid kan precis allt skita sig o i värsta fall så står man där utan bostad…..och då är man verkligen på botten av den värsta botten och ta sig därifrån är mycket mycket svårt…..

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting