Allmänt

Kalas för Janelle idag:)

Och jag hade mobilen på laddning så inte ett enda kort med den blev det, dock med den andra kameran, som sen laddade ur;) sorry..

 

Men kalas blev det ändå, bildbevis eller ej:)

Janelle kom lite tidigare för att hjälpa till att fixa i ordning, och det var ju inte så värst mycket, lite duka bara, och så dekorerade hon den tårta hon köpt bakat;) Lite rosa kristyr gör allt roligare.

Simon var med han åxå så klart och ungarna blir som tossiga så fort de ser honom, och klänger och klättrar och kramas och har sig. Simon är så snäll att han leker med dem tills de är dags att sätta sig ner, och ingen ska ju tro att de nöjer sig innan dess. Så kom gästerna i en samlad skara, och det har ju snöat och stormat så farfar kunde inte komma, och morfar han har gikt;) (haha låter så medeltida) så han kunde knappt gå och fick stanna hemma, men mamma, syrran, Joel och Matilda dök upp så fint och sparkade av snön från skorna.

Det hade ju snöat ungefär lika mkt som jag skottade undan kvällen innan, och jag hann inte få undan det, det snöade fortfarande och det är ju värdelöst att skotta då.

Sen fikade vi, och pratade, och det var himla härligt med så få, men kära gäster ♥ Man hinner liksom med att lyssna på och prata med alla.

Syrran hade bakat en kaka i långpanna, och jag en och så tårta, och det mesta tog slut. Inte för att det inte räckte utan mer för att det var så gott att man liksom kunde peta i sig en bit till..och en liten till;)

Tassimon fick jobba, och serverade så väl chailatte som varm choklad och vanligt kaffe. Love it.

Jag trodde det var trasig i fredags, men efter lite support från kundtjänst så funkade den fint igen, pust.

 

När gästerna åkte iväg, alla på en gång eftersom Janelle och Simon skjutsade hem Joel och Matilda, och passade på att gosa med de fina valparna, och mamma åkte med syrran, så blev det tyst och lugnt direkt.

Patricia, som varit hos en kompis och inte kunnat ta sig hem eftersom de ställde in bussarna kom strax innan övriga åkte, och så röjde hon av köket på nolltid. Hon har den där städgenen jag saknar;)

Jag klädde på mig och gick ut och skottade i stället, passade på att gräva fram min bil under ett tjockt täcke snö, och fick såklart massa snö i ärmarna..brrr. Det blåste så en sväng fick jag tillbaka all snö jag kastade i väg, rätt i nyllet, och in under jackan…skitmysigt. NOT.

Jamie och Lovelia hjälpte till, och Loppan skottade av hela terassen, duktig kicka ♥

Jag hade inte känt av det tidigare, men när jag knuffade på snösläden så insåg jag att jag hade en jäkla träningsvärk i armarna, insidan hela vägen från handleden upp till armhålan, mysko ställe, och även en del utsida. Jag tyckte inte jag direkt körde armar igår, men de är ju med hela tiden iofs:)

 

Inne så lagade Patricia mat, och eftersom vi hade ännu en påse potatisgratäng, jag köpte två för jag var osäker på hur de skulle räcka, så stekte hon falukorv och slängde ihop med gratängen, låter inte ett dugg gott, men var faktiskt riktigt mumsigt. Sallad till det, och jag vet inte hur hon gör, men hon kan få en helt vanlig sallad, med spenat,tomat, paprika och gurka att bli så GOD! Hon saltar, pepprar och har på lite örtsalt, men jag får inte alls till det. Borde ju inte direkt vara svårt, det är ju inte kärnfysik direkt;)

Jag hjälpte till, låg på kökssoffan och surfade…men nån måste ju göra det åxå, det brukar liksom alltid sitta/ligga någon där, som är helt okontaktbar så jag antar att det måste vara så;)

Efter middagen satt jag och Patricia kvar länge och snackade om allt möjligt, medan ungarna grejade på, för att sen åka i säng runt 21.

 

Jamie och Lovelia gick och lade sig samtidigt, hon har fått för sig att hon vill sova inne hos oss, och har gjort det sen strax före nyår, men Jamie brukar alltid hinna somna innan hon kommer in. Inte idag, vilket gjorde honom väldigt piggelin, och han låg och sparkade på henne, kramades och fjantade sig. Kul med sällskap, helt klart.

Lovelia uppskattade det inte, och kom ut och lade sig på soffan efter en stund, där hon sen legat och vridit på sig, men nu sover. Jag hoppas hon är pigg och kan gå i skolan i morgon.

Corrinda kom upp från sig och mådde risigt,(huvudvärk) så vi är nog virusdrabbade ett tag till. Jäkla skit.

Inte kan man ju liksom räkna med att man har ”gjort sitt” om alla blir sjuka nu heller, för så funkar det ju tyvärr inte, tvärtom snarare. Efter att man varit sjuk har man ju lite sämre immunförsvar innan det kommit i kapp, och då drabbas man ju lätt igen.

Hörde om nån monsterinfluensa från Usa…och eftersom de är Biggest in the world på typ allt, så misstänker jag att de viruspartiklarna kommer synas lång väg, flyta runt som stora såpbubblor och infektera allt. Eller det hade ju varit bra;)

Jaja, det visar sig.

 

I morgon fyller Janelle 21 år. Min lilla skrutta, min förstfödda, min äldsta dotter, mitt övningsobjekt i mammarollen ♥

Jag måste säga att jag lyckats väldigt bra, hon är rakt igenom fantastisk.

Mer om det i morgon.

 

I kväll har jag fyllt i alla uppgifter på 15 med Paolo som börjar i morgon, jag klev upp några nivåer, och misstänker att det blir rätt mycket tuffare och ser fram emot det. Syrran var tveksam, men så fort hon var färdig messade hon och var supertaggad:) Man behöver utmaningar.

Få se hur det går, jag inser ju att det kan bli lite hur som helst, den här årstiden är det ju som sagt risk för massa sjukdomar, och en förkylning sabbar ju alldeles för mycket, men det är bara att hålla tummarna, köra med Coldzyme och tvätta och sprita händerna:) Och ….tadaaa, inga jäkla lekland.

Eller jo, om det är kalas, det är bara taskigt att neka då, och då är det handsprits-flaska i fickan som gäller. Plus att jag då själv väljer att ta eventuella konsekvenser. Ni har delade åsikter om detta jag vet det, men eftersom det enbart hänger på mig att ta hand om sjuka ungar så försöker jag minimera smittor så mkt jag bara kan. Vi har alltid gjort så dessutom i alla år, så det är liksom ingen nyhet.

 

Nu ska jag leta reda på numret man sjukanmäler Corrinda på, och sen gå och sova.

Är tanken iaf:)

 

Natti natti:)

 

 

 

Kommentarer

 1. Anna

  Styrka åt dig Hanna!

  Denna blogg Mirkas och Maddes är de enda jag läser har inte funnit ngn annan blogg tilräckligt intressant. Cs blogg är dock nummer 1.

  Är barnvakt till grannens gullige son.

  Ha en bra dag.

 2. Karin

  Just precis! Jag läser inte så många bloggar längre. (Känns som fler och fler lägger ner dessutom) Men din blogg läser jag slaviskt. Varenda dag. Det första jag gör. Typ. Heja dig Carola!! På alla sätt och vis!

 3. Anna

  Vi går heller aldrig på lekland på vintern, av precis samma anledning som dig 😉 Man vill väl undvika dom baciller man kan!

 4. Hanna

  God morgon. Klockan är halv sju på morgonen på måndagen, och jag är på väg till ett alldeles fruktansvärt möte, som jag vet kommer knäcka mig totalt. Kan tyvärr inte skriva vad det är, med respekt till övriga inblandade. Somnade med tårarna rinnandes igår kväll, och du vet så väl den där känslan av maktlöshet… Hur man än går, så kommer man bli det stora förloraren, även om man vet att man gjort rätt och det är någon annan som ska ha ”skiten”. Skit också. Men så gick jag in på din sida, läste om din vardag och hur du stångar på. Och blev stärkt. Jag har bestämt mig för att hålla huvudet högt, gå in i striden rak i ryggen och vägra låta mig känna mig som en förlorare. Andras problem får höra hemma hos dem, de kan de inte lägga över på mig. Så även om jag vet att jag kommer förlora, så kan de inte ta ifrån mig min stolthet över mig själv och det jag åstadkommit. Händelsen finns där, och försöket att skada mig. Men det är jag själv som bestämmer hur mycket det egentligen får skada, hur djupt de får lov att sticka mig. Det har jag fortfarande makt över.

  Vet inte riktigt varför jag går in här o skriver av mig, men antar att det är för att jag behöver det ;). Vill även passa på att önska dig en riktigt fin måndag.

  Imorgon är en ny dag med nya möjligheter

  Kram Hanna

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Åh vad ledsen jag blir, misstänker vad det gäller, kanske har helt fel men tror inte det. Det är fan skit! Man ska väl inte behöva vara rädd och maktlös när man har gjort allt rätt, det är dumheter.
   Jag blir glad att du blev styrkt av mig, för jag får styrka av er <3, och vad det än gäller så hoppas jag att du känner att du är större än idioter som vill skada. All kärlek till dig!! Stor kram

   1. Hanna

    Tack <3. Slickar mina sår idag, och låter maktlöshetens tårar rinna. Imorgon är en ny dag, och jag ska som du resa mig igen. INGEN, INGEN, ska få definiera vem jag är och vad jag är kapabel till förutom jag själv. Tack för pepp <3

    1. familjenannorlunda
     familjenannorlunda

     ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Ta ingen skit! Lättare sagt än gjort.. Jag har ett vidrigt möte nästa vecka.. Brrr. Kram!!

 5. Lola (Carola)

  Än en gång …

  Vilket fantastiskt underbart sätt Du skriver på!!

  Härlig morgonläsning dagligen, tack för det!!

  Du e bara …. BÄSTA bloggaren o även BÄSTA mamman, en riktig förebild

  Kramar i massor fr Norrland <3

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing