Allmänt

Hushållssysslor..;)

Fick lite kommentarer jag tänkte prata lite om:)

Jag menar inget illa med att ta upp dem, men de gör mig lite full i skratt, och det har frågats liknande förr.

 

Jag har en undran. Vad är din favoritsyssla i hemmet? Du verkar inte gilla matlagning, bakning, tvättning, städning eller ordning o reda. Jag förstår ju att det inte alltid kan vara tiptop i en storfamilj men finns det nåt mer än träning, mobil, surfplatta o dator som du tycker är kul att göra hemma? Blir lite förvånad att du väljer bort potatis för det är tråkigt att skala den, synd eftersom barnen gillar potatis och det är en nyttig basföda.

 

Och:

Blev bedrövad över att barnen inte får potatis som de älskar och behöver.

Kan också tycka likt Mia att det är mycket i hemmet du inte gillar. Bra att göra det man tycker om, såsom din träning, men har du tid/tar dig tid till att VARA med barnen? Spela spel, bygga lego, läsa böcker, prata, åka pulka, ta en prommis, leka i sandlådan, leka bollen på sin plats.. nu skrev du om snölykta, härligt! Känner själv att sånt prioriteras bort när man har mycket, men ack så roligt det är när man faktiskt ÄR med barnen, och känns skönt efteråt.

 

För det första, potatisen….absolut en bra basföda, men inte det nyttigaste man kan stoppa i sig, och man klarar sig alldeles utmärkt utan att äta en enda potatis:) Googlade och fann detta på Svensk potatis sida:

Näringsvärde 100g potatis:

cirka 80 g vatten
17,6 g kolhydrater
2,1 g protein
0,1 g fett
7 mg kalcium
0,6 mg järn
53 mg fosfor
76 kcal energi

 

Inga wow-grejor man inte får i sig på annat sätt direkt:) Så ät potatis om ni vill och tycker om det, så fortsätter jag att tycka att det är en rätt trist sak, som tar tid och ger mig ont i händerna:) och barnen uppskattar det mer än oxfile´, hehe.

 

Men sen det som är så kul, och det är att många blir väldigt förvånade över att jag inte tycker att hushållssysslorna är roliga. Jag erkänner villigt : Det är aptråkigt med det mesta som måste göras hemma. Allt från att laga mat, till att sortera strumpor. Det suger. Big time.

Det är som att man automatiskt borde tycka det är jättekul att städa, pyssla med blommor och stryka kläder, för att inte tala om matlagning, om man har många barn. Jag fattar inte? De flesta inser när de får barn att det är en liten pajas som sabbar:) De fina ljusstakarna åker i golvet, blommorna ska smakas på med jord överallt som följd, det är handavtryck på fönstren och matrester under köksbordet, för att inte glömma mackan i videon som var en klassiker när det var VHS som gällde;) Laga mat blir nåt som går fort för ungen är hungrig NU, och så ska det passa små gommar som inte direkt har samma smak som en själv.

”Att städa när man har små barn är som att skotta snö i full storm” Jajamensan, så sant som det är sagt:)

Sen finns de de som är betydligt mer strukturerade och pedantiska än mig, och som lär sina ungar att ge fan i kristallvaserna fast de står i perfekt läge på det låga soffbordet, men jag har alltid tyckt att det är enklare att ta undan det jag absolut inte velat ha förstört, och det är inte så mycket. Jag är ju ingen inredningsperson, med genomgående vita ljusa träslag och bara fina saker, nä tvärtom här finns massor kvar som man fick när man flyttade hemifrån, sånt föräldrarna ville bli av med 😉 Massa omatchande grejor, som i bästa falla fyller en funktion men det är inte säkert, de kan stå kvar bara för att jag inte vill kasta det.

Jag blir inte lyckligare av att mitt vardagsrum matchar mattan som matchar hallmöblemanget som matchar paraplyerna. Jag är mer en funktionsmänniska. Funkar det? Ja. Då ställer vi det där. Punkt.

 

Jodå, jag skulle gärna ha allt tjusigt som i en inredningskatalog, mer än gärna.  Jag vill gärna ha det rent och snyggt, men jag har fan inte förmågan att hålla ordning. Ungarna underlättar inte 😉

Ändå ägnar jag hela dagarna åt att städa, röja och fixa. Fast jag tycker det är skittråkigt…Fatta vilken grej:)

 

Om jag hade löjligt mycket pengar så skulle jag skaffa mig en gammaldags husa. Ni vet som Alva i Madicken. En person som gör allt det där som är tråkigt och som tar tid från det som är viktigt.

Någon som lagar mat, röjer kök, tvättar kläder, dammsuger.

Då kunde jag ägna mig åt det som är viktigt dvs : Barnen, träningen och plugget.

Hushållssysslorna tar bara tid från det.

Ändå gör jag dem, varje dag. Jag lagar mat, oftast från grunden, dock helst inte potatis då;) Jag plockar i och ur diskmaskinen, jag tvättar och viker tvätt, håller ordning i skåp och lådor, dammsuger minst en gång om dagen, plockar ordning i hallen bland skor och kläder, byter blöjor, åker och handlar osv. Plus att jag läser läxor, flätar hår, diskuterar, medlar i bråk, pussas, läser sagor osv. Precis som de flesta föräldrar gör.

Det är ju saker man bara gör, utan att fundera så värst mycket, men det är inte roligt. Jo, vara med ungarna är kul, såklart:)

Såhär utförs matlagning bäst:

laga mat

Jag på kökssoffan, Patricia lagar;)

 

Ska jag säga nåt som är kul här hemma, så blir det ju mer av utesysslor. Skotta snö, klippa gräs, bygga saker, rensa hängrännor, meka med saker. Det där traditionellt manliga;)

Nu är det ju så att det är saker som oftast kan vänta, till i morgon eller nästa vecka eller så, och då blir det lätt att man skjuter upp det för man hinner inte med både de vanliga hushållssysslorna plus att bygga en låda till alla leksaker ute, eller får lov att panikklippa gräset medan en paj står i ugnen. Det är inte lätt att hinna med både ute och inne. Dessutom är det skittråkigt att behöva avbryta det man pysslar med för att gå och laga mat eftersom alla är hungriga.

De där eviga sakerna som upprepar sig varje dag, året om;) och inte kan vänta. Aptrist.

Det är förbannat synd att jag inte är tvärtom, gillar det man gör inne och ogillar det ute:) Alternativt gillade allt.

 

Jag har tid att vara med barnen, men jag är deras mamma inte deras kompis. Vi kan visst sitta och bygga lego, men jag leker inte med dem, har aldrig gjort. De får hänga med mig på det jag gör, och sen gör jag saker För dem, som att åka till kyrkan när det är aktiviteter eller gå på bio osv. Leka får de göra med varandra och sina kompisar.

Här hemma får de dammsuga, laga mat, damma, städa, plocka kläder osv. Det gör vi tillsammans, och de smiter oftast undan och hittar på egna lekar i stället;) Vi läser sagor, pysslar ibland och det händer visst att vi bakar.

Jag skaffade inte barn för att få leka, eller laga gourmetmat.

För mig är att vara förälder att fostra de här små människorna till fina, självständiga individer, att få följa dem på deras resa i livet, inte för att få en liten kompis att leka i sandlådan med. Givetvis tycker jag om att hänga med ungarna, och gör det hundra gånger hellre än dammsuger:) men jag gör inte saker med dem som jag tycker är trista, som leker med dockor eller bilar, däremot hoppa studsmatta och bada är jag helt med på. Eller kika på film, bara sitta och prata, sånt gör vi ofta.

Att vara förälder till många barn gjorde mig inte heller till matlagningsintresserad eller pedant, inte heller inredare eller bagare, jag är som jag alltid har varit, rätt ointresserad av hushållssysslor, men gör dem eftersom de måste göras:)

Och som jag önskar att jag gillade det!!! Tänk vad härligt att få känna att det är roligt att torka av diskbänken eller skura toan, och att det är rogivande att sortera strumpor och spännande att prova nya recept:)

Jag misstänker att jag aldrig kommer att tycka det är speciellt kul, jag gjorde det inte innan jag fick barn, jag gjorde det inte med ett barn, inte heller med nio, jag tycker det är tråkigt med hushållssysslor:)

 

Idag har jag lagat god mat, två gånger dessutom, inte illa:) Jag KAN, jag är rätt bra på det, men jag finner inget nöje i det.

Till lunch en enkel men god omelett med lax, och till middag två sorters köttfärspaj.

Lunch:

omelett lax

 

Middag:

köttfärspaj

Barnens var utan oliver och tomater. Jag trodde att Patricia skulle kunna tänka sig att äta vuxenvarianten av paj, men hon föredrog den andra, vilket innebär att jag har lunch, middag, lunch kvar 😉

I går lagade jag så god mat att jag fick hindra Jamie från att äta upp allt, Trixie och Lovelia var på gympa och höll på att bli utan.

 

kycklinggrytaEn kycklinggryta som smakade unge herrn utmärkt. Han är iofs sällan kinkig på att äta, och provar oftast allt möjligt, lika som Jordan.Det är stor skillnad på de här två killarna mot övriga ungar som är misstänksamma mot allt nytt, även om de provar om de måste, men helst inte;)

 

Äsch, jag har problem med min uppkoppling, men jag är inte klar..tror jag skickar iväg detta, och sen startar om mitt nät, och ser om det blir bättre:)

Vi kanske hörs snart, eller i morgon….spännande 😉

 

 

Kommentarer

 1. Hanna

  Men hur skriver jag. Har för små knappar på mobilen hehehe. Så här skall det stå: inte gör ett skit i hemmet. Skäll på de vet jag.

 2. Hanna

  Hej! Man blir full i skratt. Jag vet flera personer med 1 och 2 barn son inte för ett akut i hemmet. Skall på de vet jag. Och sen alla dessa unga föräldrar som sätter ungarna i en sandlådan gungar och tar fram mobilen och blippar, har noll koll på ungarna och hur mycket sand det var käkar. Men då har de varit duktiga och gått till lekparken iaf

 3. Karin

  Det jag tycker är synd när det inte finns engagemang för barnens intressen och aktiviteter. Jag tycker man missar något när man inte delar upplevelsen av det första skuttet över ett hinder med ponnyn, den första vinsten i basketmatchen och allt annat som är en så stor del av barnens värld. Visst måste barnen vara en del av den vanliga vardagen men att gå på bio är inte riktigt att dela barnens passioner och intressen. Mina barn har iaf uppskattat att jag varit delaktig i deras intressen. Tycker även att signalen till barnen är märklig att bara göra det man själv vill och tycker är roligt. Begränsande.

  Carola: Du läser in saker jag inte skrivit…när skrev jag att jag INTE hänger med dem på deras aktiviteter? Det gör jag, så mkt jag bara kan och hinner.
  Och att jag bara skulle göra det jag tycker är roligt….? Eh nä. Fast varför låtsas att man tycker nåt är kul?? Vad för signaler sänder det tro?? 😉 Orkar faktiskt inte lägga mer tid på att förklara, du kommer aldrig fatta;)

  1. Karin

   Här tror jag att du övertolkar. Ser inte att jag skrivit ut ditt namn utan jag svarar generellt. Att du sedan tar åt dig är väl ditt val : )) sedan har jag kanske inte direkt fått intryck av att du är så delaktig eller intresserad utifrån hur du själv uttryckt dig om t ex basket tidigare. Sedan är inte allt kritik mot andra bara för att man ser saker på olika sätt och det är inte heller så att de som har en annan uppfattning inte förstår. Jag tycker att det är att förenkla att ofta säga att de som har annan uppfattning inte förstår. För mig blir det för övrigt inte fake eftersom jag är genuint i intresserad av det mina barn brinner för.

   1. J

    Men hallå…om nu barnen väljer ngt som verkligen absolut inte intresserar mig , tex sport…är det inte då rätt genomskinligt att helt plötsligt bli en sportfåne?! som carola skriver..fake.. men för den sakens skull kan jag ju vara stolt o glad & uppmuntra mitt barn till ngt denna tycker om..!! jag vet med mig att carola har skrivit ett flertal ggr hur stolt hon är över corrinda tex !! & hade ngr av mina barn velat hålla på med hästar hade jag dumpat dom vid ridskolans grind o sen dragit fort som 17…är livrädd för hästar..!! El ska jag stå o darra av skräck på ridskolan bara för att?!?! Blir jag än bättre förälder då?!?!?! El tvärtom om jag har ett jätte intresse som barnet är totalt ointresserad av …hur gör man då? Ska jag tvinga med barnet el?! Nää barn som vuxen , vi är alla olika..min roll som förälder är att stödja o uppmuntra mina barns ev intressen…..jag behöver för den sakens skull inte dela intresset….
    Och för övrigt..hur gott är potatis egentligen ?!?! 🙂
    Kokt potatis m fisk i äggsås …urrrrk….
    & Jag måste då vara en ännu sämre mamma än Carola…jag totalvägrar fisk!!!!! Stackars mina barn…….

   2. familjenannorlunda
    familjenannorlunda

    Fast en kommentar på min blogg om något jag skrivit känns som den är adresserad till mig 😉
    Jag har svårare än de som är två att engagera mig djupt i ett barns sysselsättning, det säger ju sig själv. Jag har ju ett gäng hemma att ta hänsyn till vare sig jag vill eller ej. Om jag tagit med alla små på alla matcher så hade jag garanterat fått höra att det var synd om dem som var tvungna att hänga med varje gång… Det går alltid att hitta fel;) Gällande basketen är det hennes pappa som tidigare var mkt engagerad för att han tyckte det var roligt och jag kan svära på att så funkar det i många familjer, den ena föräldern är mest engagerad, och man delar upp barnen mellan sig. Pappa har ansvar för all idrott, mamma för musiken. Eller pappa ansvarar för basket, mamma för tennis, som vi hade. Sen ökade antalet matcher i basket och han försvann, plus att de spelar i stockholmserien så det är ofta två timmars resväg och skjut mig om du vill, men jag kan inte vara med på alla matcher även om jag vill. Det smärtar nog mig mer än dig misstänker jag.
    Det här var nu allmänt skrivet så tar du åt dig är det ditt val 😉

    1. Å

     Hejsan..
     Du får nog läsa om min kommentar….
     Det var absolut ingen som helst kritik mot dig……
     Snarare tvärtom…
     Ska nog sluta kommentera är en urusel skrivare.. Blir bara fel…..& sport i all form är astråkigt tycker jag.. Har nog aldrig sett en fotbollsmatch m sonen..tex…Men för den sakens skull kan jag ju uppmuntra o stödja intresset….men dela det kommer jag aldrig göra! Även om vi är 1,5 förälder hemma..vad jag ville ha fram är att man inte är dålig/oengagerad förälder som inte bryr sig , bara för att man inte delar ett intresse.. springer på massa matcher/träningar osv.. Men det är ju vad jag tycker!! Och jag tycker inte att du ska ha dåligt samvete el behöva försvara dig …. Sköt om ! Jag gillar dig!!!! 😀

 4. Cissi

  You Go girl!!
  Skrattar så tårarna rinner.
  Håller med om tryggheten , kärleken och glädjen som finns i er familj.
  Önskar jag hade ett uns av den energi som du har.
  ❤️

 5. Helena

  Och jag var hemmamamma i åtta år, men vi var mest ute i naturen och i olika lekplatser. Barnen lekte och jag hängde på. När jag då nån gång fick besök och huset var i oordning, maten var Findus fiskgratäng ibland, var jag ingen ” riktig” hemmamamma. Vi är olika och det är fantastiskt!
  Heja dig Carola!!

 6. Helahea

  Jag är också förälder inte kompis.
  Mina ”ungar” (20 o 21) har haft oss i närheten och lekt utmärkt själva eller tillsammans med andra.
  Vi har däremot varit fotbollsledare och haft den rollen i deras liv men varit noga med att de är en i gruppen.
  Jag anser att många föräldrars liv kretsar runt barnen för fasen vänd på det…
  Föräldrar behöver inte sitta vid sidan o titta på ungarna som tränar!
  Barn skall inte ta beslut om vad som skall handlas o ätas o vad som skall göras på helgen o vilka människor som skall umgås med!!! Våga vara förälder…. Med kärlek som får barn att växa till vuxna självständiga människor. Det är mina barn nu som pratar med mig om allt o litar på mig och vill ha vårt stöd.

 7. Hanna

  Hmmm, min kommentarer försvinner, låser sig?? Nåväl, fortsätter:
  …Till er vill jag säga; Nej det är inte ok att ifrågasätta någon på det viset, och antyda att man hellre ”latar” sig än är med sina barn. Om man inte beter sig så mot sina vänner beter man sig inte så mot en annan människa överhuvudtaget. Bloggare eller ej är oväsentligt! Fråga är ok, och ifrågasätta med. Till och med en nödvändig del av mellanmänsklig interaktion. Men att i denna förevändning av en fråga lägga in moraliska tyckanden som subtila knivar i ryggen till den man ställer frågan till är INTE ok. Gör man så i verkliga livet, irl, har man inga vänner kvar. Det kan jag nästan garantera. En klok person sa till mig en gång; Man kan inte döma en annan människa innan man vandrat 100 mil i deras mockasiner.

  Och nej, jag håller inte med Carola om allt hon står för. Jag föredrar dagis framför hemmaföräldraskap, jag anser att det är en kvinnofälla att mammor är hemma med sina barn medans männen arbetar och gör karriär. Jag skulle för mitt liv aldrig skaffa 9 barn, är fullt upptagen med de 2 jag har. Men skillnaden är att jag respekterar Carolas val, hennes tankar och värderingar men utan att dela dem. Vi måste inte alltid komma fram till koncensus, eller hur? Alla måste inte tycka likadant hela tiden, och det ÄR ingen tävling om vem som tycker ”rätt” och vem som tycker ”fel”.

  Jag är såååå glad över din blogg Carola, din kloka syn på det mesta och framförallt din jävlaranamma. Du ger den kvinnliga urkraften ett ansikte! Fortsätt blogga och glädja oss, you rock! Kram från Hanna i Göteborg.

 8. Hanna

  ”IF PEOPLE ARE TRYING TO BRING YOU DOWN
  IT ONLY MEANS THAT YOU ARE ABOVE THEM”

  Finns utöver ovanstående citat en mängd klokskaper såsom exempelvis: ”Har man inget gott att säga kan man lika gärna hålla tyst”, ”Tala är silver, tiga är guld” etc etc. De flesta av er kommer förstå hur jag menar, och instämma ;).

  Sedan vet jag att min kommentar kommer sticka i vissas ögon, och meningar likt denna kommer komma: ”Men herregud, detta är en blogg och då måste man få fråga? Jag är inte avundsjuk på Carola, jag har ett toppenliv!”

  Till er vill jag säga: nej, det är inte

 9. Ulrika

  Men Gud, att folk orkar bry sig om hur andra lever sitt liv. Du verkar har nio friska, glada barn. Är inte det huvudsaken? Fortsätt du bara, det verkar ju bli alldeles utmärkt.

  Ps, jag gillar inte heller potatis…

 10. Linda

  Carola, du är knappast ensam. Vem 17 tycker att det är kul att slava i hushållet. Det är ett nödvändigt ont, som man bara måste genomlida. Och varför prata om det i bloggen? Bättre att fokusera på det du gillar, så blir det roligare inlägg 😉
  Och angående potatis- jag ÄLSKAR att skala och skiva. Så när det är dags för gratäng, mejla mig, så kommer jag och hjälper. Jag har bara 4 barn, så skulle älska att komma hem till dig och skala för alla 9 😀

 11. Svandis Ros

  Ha ha ha… Carola… du kasta olja på eld genom att visa bilden av dig liggandes på kökssoffan… MOHAHAHA

  Nej, fan heller att det är roligt att städa… shit vad trist liv de måste ha som verkligen tycker att det är ROLIGT o STÄDA. Att ha städat gillar jag … men inte själva städandet :/

 12. Silverpiraten

  Men vem sjutton tycker på allvar att hushållssysslor är roligt??
  Det är roligt när man är klar med dem men jag har nog aldrig träffat någon som kvittrar glatt i glädje över att få skynda hem och storstäda sitt hem i flera timmar 😉
  Sen vill jag gärna passa på att säga att en sak som jag reagerat på när jag läser din blogg är att känslan av hemtrevlighet och trygghet är så stor. Det är så jäkla befriande och det känns verkligen som att dina barn får möjlighet att ”bara vara” hemma hos er, att det inte finns någon hets eller stress över onödig perfektion och att ni verkar ha saker som är fina och gör er glada istället för trendiga prylar som bara finns där för att det är modernt.
  Det och ditt härliga skrivsätt gör att du är en av de få bloggar jag läser dagligen 🙂

 13. lindasfamiljeliv

  jag skrattade massor när jag läste vad du skrivit.för precis så är det har man en stor familj så blir det rörigt fortare än om man bara är en liten och sen tyckte jag det var så bra skrivit att dig när du skrev
  ”Att städa när man har små barn är som att skotta snö i full storm” Jajamensan, så sant som det är sagt:)
  och jag håller med dig .

 14. Camilla

  Bästa inlägget! Jag tycker du är en helt FANTASTISK mamma som har helt OTROLIGT sunda värderingar. Jag har själv tre barn och jag hinner absolut inte leka med dem, eftersom exakt all tid går åt till deras aktiviteter, läsa läxor, hålla dem hela och rena etc. Du är ensam förälder åt nio barn!!! Hur i hela friden skulle du hinna eller orka leka med dem. Dessutom är ju fördelen med många barn att de leker med varandra. Sjukaste jag hört att du ska bygga lego och skala potatis. Jag är helt övertygad om att världen skulle bli en betydligt bättre plats om alla barn fick växa upp med en mamma som du. Stor kram!

 15. Sandra

  Undrar om vissa som gör sådana där konstiga kommentarer tänker på att du är ensamstående och måste göra alla sysslor själv, som många delar på!?!?! Att ta hand om hus och trädgård tar en jäkla tid, särkilt på vintern kan det ju vara extra tungt med skottning (bra träning iofs).
  Skulle vara roligt att se kommentatorernas hemsituation, lovar att dom inte behöver sköta allt själv, så då är det lätt att sitta och kommentera.

 16. Viktoria

  Jag blev faktiskt full i skratt när jag såg frågan om hushållssysslor. Jag var ju tvungen att fråga min man vilken syssla han tycker är roligast och han förstod knappt frågan 😉
  Jag tycker det är urtrist att laga mat men ägnar det ändå mycket tid eftersom jag vill ge barnen bra mat med högt näringsinnehåll, helst hade jag sluppit. Jag tycker egentligen inte om att städa men jag vill ha det rent omkring mig så jag städar massor (tills jag har råd att betala någon annan för samma grundliga jobb). Tvätta gillar jag men inte att vika och sortera – man får ju liksom göra det tråkiga också.

  Jag reagerade lite över att du inte serverar potatis så ofta. Men så tänkte jag så här: Min morfar ansåg inte att man ätit middag om det inte ingick potatis (minns när han blev bjuden till en itaöiensk restaurang där han åt sig mätt men ändå skalade potatis när han kom hem), när jag växte upp hade vi potatis kanske fem dagar i veckan och jag serverar det här hemma två ggr/vecka trots att vi har flera barn som avskyr det. Potatis är bara EN sorts”basföda” och dessutom inte en jättenyttig sådan. Man kan ha pasta, ris, couscous, quinoa och femtielva andra saker i stället, eller bara hoppa över det. Gillar barnen potatis så serveras det ju till förbannelse i skolan (mina får potatis fyra dagar av fem denna vecka).

  Leka med barnen gör jag gärna; vi slår upp tält i vardagsrummet och campar, går i skogen, hoppar studsmatta eller åker pulka, spelar MÄNGDER med spel, bakar, har disco och dansar ihop osv. Jag vill inte sitta i sandlådan eller vara en docka och prata med låtsasröst eller bygga med Duplo.

 17. Ella

  Haha alltså jag tror att majoriteten av barnen får i sig mer än nog med potatis i skolan? Och tja, det innehåller väl lite c-vitamin men annars är det inte sådär vansinnigt imponerande.
  Hushållssysslor ÄR tråkiga, det är lite grejen med dem.

 18. Birgitta

  Carola!
  Så himla bra svarat på dumma kommentarer.
  Tycker inte heller om alla hushållssysslor. Men som du säger,de måste göras ändå.
  När jag växte upp på 50-talet fick vi barn leka med varandra.Det var ALDRIG några föräldrar
  med varken ute eller inne. De var föräldrar och skulle uppfostra oss inte vara några lekkamrater.
  Det gjorde oss till självständiga individer som klarade oss väldigt bra.

 19. Malin

  Haha men allvarligt? Hur många tycker det är roligt att städa och tvätta och sånt?
  Jag avskyr det, men man kan ju inte direkt köpa nya kläder till barnen varje vecka så det är väl bara tvätta på det, tråkigt eller ej!
  Tror nog du gör väldigt många mer hemmasysslor än de som kommenterat detta, vare sig du vill eller ej 😉
  Korkade kommentarer helt enkelt!

 20. Sofia

  Bra svarat!
  Ärligt talat: Hur många tycker det är ROLIGT att laga mat, tvätt och stryka kläder, städa, damma mm?? Inte jag! Jag gör det ändå, för att det behövs, men kan inte påstå att det är speciellt roligt. Det finns betydligt roligare saker att göra i ett hem än ovanstående 🙂

 21. Maria

  Nu har jag suttit och tänkt svinlänge på hur ni kan lösa frågan med potatis till barnen, och jag tror att jag har kommit på värsta smarta lösningen.

  Ungarna kan skala potatisen!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing