Allmänt

Sådärja, lite panik:)

Sitter och betar av uppgifterna till skolan, de ska vara inlämnade på fredag.

Jag vet att den största, den där vi ska coacha en person under lång tid, ligger sorgligt efter, det har inte hunnits med.

Det har varit så mkt med sjuka barn och sjuk morsa och låg energi att jag har skjutit och skjutit och tja…sk(jut)it i den;)

När jag nu kikar noga på uppgiften så ska ju eländet redovisas muntligt om hur det fortlöper när vi träffas nästa vecka. Grattis.

Janelle! Vad säger du om att vi kör lite retroaktivt;) hehe.

Nä, men det blir till att organisera upp den och komma igång direkt. Ska bara blogga lite först.:)

 

Förra veckan fick jag ett litet bud från AXA.

axa

Januari är, tillsammans med november den månad på året då svensken enligt en undersökning känner sig mest energilös, och SOM jag kan hålla med om det.

Axa vill nu puffa för att börja dagen med havregrynsgröt. Det är nyttigt och mättande och energigivande.

Jag kan inte äta havregrynsgröt, det går inte, jag försöker med jämna mellanrum, men det går bara inte att få i sig, och det är något jag är lite deppig över eftersom jag gärna skulle börja dagen så. Nu fick jag ett recept, jag kan lägga ut den i ett eget inlägg för er som vill prova, och det funkar inte heller:)

Däremot hittade jag en annan variant på havregryn. Jag höftar ju alltid, och vevar tills det ser bra ut, så jag har inga mått.

Jag tar havregryn i en skål, häller på mycket kanel, ingefära och kardemumma, lite bakpulver och ett ägg, vevar ihop det, och häller på frusna hallon och blåbär.

axa

 

In med den i micron i 3 minuter, och under tiden rör jag kvarg med lite vatten så jag får en bra konsistens och så några vaniljdroppar.

Så här ser det ut när det är klart:

axa

 

Och så delar jag den i bitar och klickar på kvargen

axa

Mums filibabba! Eller egentligen inte 😉 Det är torrt och rätt smaklöst, men ändå gott, och jag har ätit det både till kvällen och på morgonen. Mätt och belåten, och skönt att inte äta kall kvarg som jag annars alltid gör nu när jag fryser hela tiden. Äter jag den på kvällen blir jag tillräckligt mätt för att sluta vara så jäkla sugen på ungefär allt som finns i skåpen:) Man kan experimentera lite hur man vill, jag kom på just nu att det kanske bli jättegott med lite linfrö,valnöt,solrosfrö, pumpafrö i…måste provas.

Så, min variant på havregrynsgröt – varsågoda:)

Har ni någon bra variant så skicka gärna hit den! Men gröt i grötform funkar alltså inte.

 

Idag har jag återigen varit ute och skottat bort en decimeter slask. Svintungt. Och så blir det halt när man liksom polerar uppfarten, men jag kan ju inte ha en knögglig matta där.

Det regnade under förmiddagen, och det är ju väldigt ocharmigt väder helt klart.

Vid middagstid mötte jag syrran vid Citygross och så åkte vi i min bil till Librobäck däck. Jag älskar namnet! Säg det högt så fattar ni:)

Där fick jag köra in och upp på en ramp, men det var åtminstone breda dörrar så ett orosmoment mindre. Upp kom jag, men fick backa och köra om för det blev lite snett, och så funkade det ändå inte med lyften sen, så det fick bli vanliga garagedomkrafter:)

Sen plockades mina gamla stenhårda värdelösa däck av, och nya fina krängdes på de fula fälgarna, och sattes tillbaka på bilen. Åh så snyggt det blev. Typ. Lite småtaskigt med bromsbelägg i fram, men det tänker jag blunda för eftersom de är nya i bak;)

5000 kronor fattigare blev jag åxå, men det är inte så farligt ändå med tanke på att jag har så stora däck. Och så rullade jag ut, killen höll sig föredömligt i skydd bakom dörren medan jag backade;) och sen var det en ren fröjd att köra. Jäklar vilken skillnad 🙂

Härligt! Nu håller däcken garanterat längre än bilen…:) men då slipper jag fundera på det i alla fall, och det är ju väldigt viktigt med schyssta däck så är det bara, även om det är sjukt tråkiga pengar.

 

Sen körde jag en storhandling åxå, tar det till den allmänna konkursen som Anna brukar säga 🙂 och det är riktigt skönt att shoppa kvällstid. Lugnt och tyst, och ingen trängsel på parkeringen. Ibland handlar jag hyfsat tidiga morgnar, när jag lämnat på kyrkis vid 9.30 ( förut 9.00) men då är det mer människor där.

 

I morgon ska killarna till kyrkis, och efteråt ska vi till Ikea på en lunchdejt. Corrinda ska köpa en sängram, men eftersom hon är krasslig med huvudvärk och halsont så får vi se om hon kan följa med. Annars hade vi tänkt åka senare, men när jag ändå ska dit känns det ju lite onödigt. Nog för att jag inte varit där på länge, men man behöver ju inte åka i skytteltrafik;) Spännande att det var EN dag som ingen var hemma och sjuk….

Jag ska passa på att läsa en bok, till skolan, medan de är inne på kyrkis, tänkte jag, men ska även läsa den nu ikväll…efter den andra uppgiften. Pust. Det är inget bra att komma efter, men det reder sig.

Jag funkar ju som många andra bäst under lite press och stress:) då jäklar får jag saker gjorda både här och där.

 

För övrigt var det roligt att höra era åsikter om det här med att begränsa antalet lekkamrater, vi tycker lite olika, jag kan absolut förstå alla, och visst är det stor skillnad på om de kan gå själva eller måste skjutsas.

Jag uppmuntrar ju nästan alltid att man ska låta alla vara med, för jag tänker What goes around comes around. Om man alltid vill leka med bara en, och säger nej till andra som hör av sig, så kan man en dag befinna sig i den situationen att man själv inte får vara med, eller har nån att vara med. Bättre att ha lite större kompiskrets. Speciellt med tjejer som ju tenderar att bli sjukt osams med sin bästis mellan varven och då inte har någon annan att vara med, för de har isolerat sig tillsammans.

Jaja, intressant att läsa.

 

Nu måste jag faktiskt plugga, så vi får höras vidare i morgon!

Natti natti 🙂

 

 

 

 

Kommentarer

  1. Kristina Karlsson

    Det är stoooor skillnad tycker jag på havregrynsgröt. Jag kör på Gyllenhammars gryn (röda och gröna kartonger) Man vill inte byta när man väl börjat. Känner knappt havregrynen då gröten blir slät. Brukar veva ner 1-2 tsk kokosolja med och mycket kanel mmmmmm…!!!

  2. Mallan

    Vad är det för vaniljdroppar? Det lät iaf spännande 🙂

    De kommer från NutriNick och är baserade på stevia:) finns i massa smaker:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing