Allmänt

Carola Carola Carola….

För det första, Glocalnets kundtjänst var snabba på att meddela att jag INTE skulle behöva bry mig om det där med att skicka in modemet från stenåldern:) Schysst, eftersom jag då fått stora problem då det ligger på soptippen sen många år, jag funderade ett tag på om de skulle gå på det om jag skickade in nån gammal telefonsvarare eller telefax eller så, känns som det inte är nån större skillnad;) Men nu slapp jag strul. TACK!

 

För det andra. Telefonförsäljare:)

Patricia jobbade ett litet, litet tag med det, men orkade inte med att tjata hål i huvudet på folk som inte ville ha grejorna så hon slutade. Idag ringde en kille från ViaSat. Jag lyssnade noga eftersom jag ju ska ha nåt nytt, men är ytterst tveksam till att ha en parabol, som de erbjuder. Vi bor mitt i skogen, med skyhöga barrträd på alla sidor om oss, och han tittade på en satellitbild och höll med om att det såg lite trångt ut, det är inte helt optimalt. Ändå pratade vi, eller han;) i 32 minuter, innan jag lyckades avstyra det hela. Det låter asbra hela grejen, vi har haft ViaSat förr, jag vet att deras utbud är kalas, men har nu dragit in fiber i huset för inte helt gratis penning, och vill ju kanske utnyttja det..inte få en ful parabol. Inte heller vill jag ha deras installationsgaranti som går ut på att jag får hem allt, och så kommer en snubbe och testar signalen från satelliten innan han monterar upp allt och jag blir kund. Jag vill inte ha hem skit jag sen ska krångla tillbaka med. Oavsett om det är kanonpriser.

Jag hade kunnat gå på det, OM han inte sagt Carola, i var femte mening….Mina vänner säger INTE Carola titt som tät under samtalet, och en försäljare åker ner på minus hos mig när de gör så, eftersom det enbart är för att bonda;)

Det är ett försäljningstrick de får lära sig, och det får mig på oerhört dåligt humör, till sist så sitter jag bara och lyssnar efter nästa Carola;)  Jag gillar mitt namn, och tycker absolut om att höra det, men inte från vilt främmande människor, och inte säkert 50 gånger under ett samtal på en halvtimme;)

Sorry.

Nu ligger även ViaSat killen inlagd i mobilen så jag vet vem som ringer och om jag vill svara. Ska som sagt kolla upp först, men när det hetsas så blir jag motvalls och drar ut på det i en evighet.

 

För det tredje, i flera dagar, veckor, så har det varit finväder, solen har strålat, det har varit varmt och våren är i full gång, men idag så var det igenmulet och så började det snöa sen. Idag var det ju solförmörkelse. Det är ju rätt typiskt. Det var jättelänge sen sist, typ nångång på 50-talet, och det lär vara skitlänge till nästa. Jag slår vad om att det är mulet då med;)

Jag och småkillarna var på kyrkis, och jag tittade ut och såg solen som en blurrig grej bakom tiocka moln, konstaterade att det var det, och så var det klart. Solförmörkelse 2015-03-20, check 😉 I was there;)

Vi var på kyrkis Öppet hus idag, och killarna gillar ju att vara där, men jag var mest trött, jag är så gräsligt seg och trött hela tiden, och det är samma visa varje år den här tiden, men kan det ge sig nu, tack. Dessutom tror jag det är massa pollen i luften som hjälper till att öka upp det hela, jag har ju linser och de skaver aldrig så illa som nu. Ögonen känns som jag varit vaken 24 timmar i sträck när jag varit uppe en timme:/

Jag har minsann hört, rätt eller fel vet jag inte, men är benägen att hålla med: att om man inte är allergisk så reagerar man med just trötthet på pollen när det är stora mängder. Kroppen jobbar så hårt med att hålla undan dem att man blir seg. Jag är inte ett endaste dugg allergisk, och det hoppas jag får fortsätta.

Även killarna var sega, efter kyrkis åkte vi hem för att äta lite, och sen handla. Jamie somnade på soffan:) och jag passade genast på att krypa ihop intill honom under en filt, och fick Smulan som kurade ihop sig vid min mage ♥ och så sov vi en stund. Härligt:)

Sen var det full rulle, och vi fick handlat det vi skulle:)

 

Jag fick ett mess från nån jag inte vet vem det är, ska jag nappa, tycker ni? 😉

 

IMG_4986

Men toyboy alltså….nä, jag vet inte riktigt. Jag funderar lite på det erbjudandet tror jag;)

 

Janelle, Simon och syrran kom på tacos, som vanligt, och det är alltid lika trevligt.Det är liksom våran söndagsmiddag, fast lite mindre formell. De som kan kommer, och så lagar vi och äter mat tillsammans. Idag satt vi och pratade barnbarn;) Det började med att Janelle skulle försöka utröna ett släktskap på Simons sida, de ska på kalas i morgon och skulle förklara hur de var släkt, och så pratades det pysslingar, bryllingar och kusiner. Plötsligt konstaterade de att om alla syskon i vår familj skaffade många barn, så skulle jag få jättemånga barnbarn.

Om alla får nio barn, så får jag 81 barnbarn:) Syrran sa direkt att hon INTE tänkte vara med på att göra julpaketkalendrar till alla de ungarna;)

Om alla barn får två barn i var får jag 18 barnbarn och det är ju en del det med:)

Eftersom min pensionsplan är att åka runt och bo hos mina barn och passa deras barn, så blir det bra med 81 stycken;) Corrinda erbjöd mig ett eget hus i hennes fräna mansion i Beverly Hills där hon ska bo när hon blir basketstjärna, så hon ligger bra till just nu.

Samtalet gled sen vidare in på en film som spelats in i syfte att visa upp Uppsala:)

Patricia hade minsann sett sin familj fladdra förbi i den, och jag kom ihåg att vi blev stoppade i somras när vi varit och badat, av en fotograf som tyckte vi var så härliga och bad att få filma oss. Det blev en halv millisekund i den här filmen, som finns att se på Facebook, Destination Uppsala.

Jag menar verkligen millisekund, för andas man så missar man;) och jag begriper inte hur Patricia lyckades se oss.

Lite kul ändå att få vara med den där halva millisekunden:)

Filmen är sådär dessvärre, den är rätt ok i början, men sen blir det så rörigt och många snabba klipp, men jag älskar min stad, Uppsala och är stolt när jag ser hur vacker den är ♥

 

Efter att vi avhandlat massor, skrattat åt allt och inget så tårarna rinner,och ätit tacos så vi klarar oss till nästa vecka, så for alla iväg på sina håll. Simon och Janelle åkte hem, syrran skjutsade Patricia ner på stan, småungarna såg en film och jag kollade på Lets dance på fördröjning. Nu är jag supertrött, och ska sova.

I morgon får jag ett härligt lunchsällskap, vem får ni se då:)

 

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Tarja

    Haha, Carola, du har samma pensionsplan som jag. Har också sagt att jag ska åka runt hos mina barn (tio st) och bo en vecka hos var och en. De behöver ju bara ha mig var tionde vecka och jag ska göra massa nytta som att passa deras barn 🙂

  2. Anette

    Ja, jag håller med om att jag gärna skulle läsa ett inlägg av din syrra! Hon verkar ju så där glad och osjälvisk. Dina barn har det bra när de har en sån moster som hon :).

  3. K

    Skulle tycks att det vore lite läskigt att ngn anonym skickade ett sådant sms. Man vet ju inte var det är för människa. hur många har ditt nr? Du kanske kan räkna ut vem det var som smsade dig:)

    Carola: Det är enkelt att googla fram, och det var ju inte elakt direkt:) Ingen aning vem, men tycker inte det känns speciellt obehagligt.

  4. Sara

    Jag tror det är få föräldrar som släpper sina barn. Som förälder bryr man sig och vill hjälpa dem hela livet. Jag är 40 plus och har en nära kontakt med min mamma. Barnen och jag hälsar på en gång i veckan ibland oftare och vi hörs dagligen. Det är kul!

  5. Sandra.P

    Oj oj, det där med att ha en telefonförsäljare säga namnet i varje mening är för mig en väldigt obehaglig känsla jag får i kroppen. Jag vill inte höra mitt namn i varje mening eller var tionde ord :S Och det är oftast killar som gör så när man pratar med dem. Hua mig, jag slipper det mer än gärna!

  6. Sara

    Men var det inte lite taskigt att behålla honom så länge på tråden om du visste att du inte tänkte köpa nåt? Det är liksom en halvtimme av hans jobbpass som gick förlorat på ett samtal.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag sa efter kanske tre minuter, första gången jag kom till tals, att parabol inte funkar hos mig, så nej det tycker jag inte. Han tjatade och försökte övertala mig i 32 minuter, väl medveten om det. Jag hade kunnat kasta luren i örat på honom förvisso men det är ju inte heller så schysst 😉

  7. camilla

    Ja ang Via sat försäljare
    I går kväll i 19 tiden så ringde det på dörren hos mig….en via sat försäljare
    tog lång tid innan jag fick iväg honon.
    Om dom ringer ja ok då…men ringer på dörren en fredag kväll? Suck!!!!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det har de gjort här med, lika tjatiga då. Till sist fick jag tala extremt klarspråk, så efter att ja sagt nej trevligt tre gånger, sa jag : jag vill verkligen inte prata med dig. Och drog igen dörren.
      Då blev han lite förnärmad 😉
      Folk…!

  8. annes

    Din syster dyker ofta upp i bloggen, men man vet ju egentligen inte så mycket om henne. Jag blir ju nyfiken på en sån tillsynes glad och härlig människa. Kan hon inte skriva ett gästinlägg, eller är hon en sån där som helst vill vara lite anonym?

    Carola: Nu blir hon nog glad:) Hon är bäst <3 och jag ska höra med henne:)

  9. Nina

    det där med pollenallergin verkar du helt fått om bakfoten är man inte allergisk så borde väl kroppen inte bry sig ett skit om pollen annars så skulle ju typ hela sverige må dåligt varje vår låter inte troligt!

    dina besvär stämmer ju klockrent in på pollenallergi så jag tycker du ska ta och börja med medicin istället så du mår bättre
    och allergi kan dyka upp när som i livet och inte bara när man är liten

    blev själv pollenallergisk i vuxen ålder likaså min syster samma år dessutom och tar jag inte medicinen så mår jag som du!

    gillar din blogg jättemycket men störs en smula av ditt ständiga prat om när dina barn blir vuxna så ska du vara nån slags inneboende släpp taget är mitt råd när barnen väl flyttat hemifrån vill dom väl knappast att deras mamma ska springa där hela tiden

      1. Carina H

        Det är väl klart att Carola driver med er,tror ni på fullaste allvar att hon skulle åka runt och bo hos sina barn. sån är inte hon. man måste ju kunna läsa mellan raderna i hennes blogg, då fattar man ironin i snacket.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nä jag har rätt om allergin. Och jag är inte allergisk. Jag vet att man kan bli det i vuxen ålder, och jag vet åxå att linser sitter utanpå ögat och det lätt kommer in damm och pollen under dem och skaver. Utan linser känner jag inte av något i ögonen:) men då ser jag så dåligt 😉
      Vad det gäller att bo hos barnen…
      Nu har de fått bo här i 18-20 år, så då är det payback time. Herregud annars hade jag väl inte skaffat barn!?
      Det kommer bli toppen, typ fem veckor i taget hos varje unge- jag har planerat det in i minsta detalj.
      Nä, självklart driver jag:)
      Du missar nog alla blinksmilys som är till för att förstärka att jag skämtar:)
      De här 😉
      Fast nog kommer jag springa hos barnen hela tiden och gärna hjälpa till med barnbarnen, men det är knappast något negativt.
      I den mån jag har tid förstås.. Mellan mina toyboys och träningar 😉

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting