Allmänt

Det här med att ligga efter…

Nu är muskeltentan inskickad.

Nu återstår bara resten av alla kurser som ska göras:) Och jajamen jag har väntat in i det sista, så nu blir det tuffa bud;) Ska läsa en bok nu när jag gått och lagt mig, och sen får jag väl sitta med resten under veckan.

Plus allt annat jag måste göra nu i maj.

Jag vet att jag borde haft framförhållning, men det har jag ju aldrig så det är ju lite löjligt att tro att det skulle funka denna gången;)

Jag känner hur stressen kryper på, och då kan jag antingen reagera med att skita i allt, och skjuta upp det lite till…gahhhh;) eller raska på och beta av sak efter sak, och det smartaste vore ju att beta.

Tror jag ska försöka mig på den ändå.

 

Tvillingarna konfirmeras, och inför den måste jag städa poolrummet, och det är så mycket jox där efter vintern så det tar emot att bara gå in…tusen pantflaskor, massa mattor på vädring ( sen i julas typ) och döda fågellik;) och och och…FML. Men vafan, det blir som det blir. Ingen lär ju bry sig ändå.

 

Idag har jag varit till tandläkaren med Novalie.

På en söndag. Jag tycker iofs att det är helt rätt att de jobbar helg även på folktandvården, det är liksom vård det med, men ändå känns det rätt knasigt.

Masade mig upp och iväg, och ingen ska ju tro att det var enkelt att hitta parkering som jag trott…lika fullt som alltid, men mindre trafik. Men vid stadshuset fanns det en. Vi var i god tid, och satt och väntade och kollade på när Paul(?) Hollywood bakade bröd på TV.

Fick komma in, och möttes av en superhärlig tandläkare. En kille med halvlångt lockigt hår, som direkt utbrast – Vilken cool skinnjacka! Vad snygg!

Sen fortsatte komplimangerna hagla över både mig och Novalie. Han tyckte vår klädstil var cool, gympadojor och skinnjacka;) Hennes nagelack var snyggt, hennes hår långt och fint, han tänkte minsann skaffa sig lika långt han:)

Han frågade hur gammal Patricia var eftersom Novalie sa att det var hon som målat hennes naglar, och när jag svarade 19 tittade han länge på mig, och så sa han att han ju inte kunde tänka sig att jag var en dag äldre än max 35…hur kunde jag då ha en nittonåring?

( I love you;) )

Det kröp fram att familjen bestod av nio barn, och då frågade han hur många som var mina, och vid svaret, så fick jag ännu mer komplimanger. Både han och tandsköterskan hade fyra syskon och det var den bästa gåvan de fått av sina föräldrar, och jäklar så skönt sånt är att höra! De som verkligen kan säga något om hur det är att vara en i en stor syskonskara, de är alltid väldigt väldigt positiva! Det säger en hel del till alla människor som skrockar om hur jobbigt det måste vara för våra barn att växa upp i en så stor familj. De vet INGENTING, men har miljoners förutfattade meningar, som mestadels är negativa. Medan de som vuxit upp med många syskon nästan odelat är positiva.

Say no more. 🙂

Han lagade hennes pyttelilla hål utan bedövning på några minuter, och hon var så lättad efteråt. Novalie är en liten tjej som oroar sig väldigt mycket för saker och ting, och jag vet inte hur många gånger jag fått förklara hur det går till att laga, och om det gör ont eller inte. Han hade däremot lite att säga om hennes tandborstning, och det är bra att det kommer från en ball tandläkare som hon verkligen gillade, då blir det lite pondus bakom, och hon har nu fått tipset att borsta tänderna till en bra ( lång) låt.

Han var superbra!  Vi ska tillbaka dit om några veckor för nån slags uppföljning av tandborstningen, och jäklar så taggad hon är på att visa honom att det är skinande rent:)

 

Sen åkte vi hemåt, via Ica för att handla mat, Patricia var sugen på att grilla, så jag köpte fläskfilé och den där andra som jag inte gillar, men tänkte att den kanske är god att grilla – fläskytterfile´. Det var den inte;) men fläskfilé är alltid gott.

Sen åkte jag iväg igen på hemligt uppdrag, och återvände inte förrän det var dags för ungarna att hoppa i säng:)

 

I morgon ska jag göra något jag länge velat göra….och det ska bli spännande! Ni får se sen:)

Nu måste jag i säng!

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Neta

    Har inte skolorna ”Operation dagsverke” i maj? Vore väl ett bra sätt att få poolrummet städat och trädgården tillfixad.

  2. Maggan

    Använder ni eltandborste? Jag och sambon och äldste sonen har använt det i många år och numera kan jag inte borsta med vanlig längre, det känns inte rent liksom. För ca ett halvår sedan började även elvaåringen använda elborsten, det är lättare att komma åt överallt med det lilla borsthuvudet och framför allt att borsten gör jobbet själv. Man behöver ju bara föra borsten långsamt över tandraden utan att trycka hårt. Det har gett resultat här iaf, sonen fick beröm av tandläkaren vid senaste besöket, det var rent och fint i stort sett överallt.

  3. Ulrika

    Fläskytterfilen brukar jag köpa hel, låta ligga länge i marinad och sen klyva den på längden. Då blir det som 2 långa stycken. Grillsättet brukar inte skilja så mycket från hur vi grillar fläskfile. Lycka till.

  4. Helena

    Bra att borsta till lång låt eller två låtar. Som mamma brukade jag dra några sista tag på varje unge tills de var typ tolv och själva sade ifrån 🙂

  5. carina

    Tycker inte heller så mycket om fläskytterfile.men jag brukar också låta den ligga i marinad i 1-2 dagar. Sedan så tycker jag den blir mycket godare att grilla hel än i skivor:-)

  6. Viola

    Håller med, fläskytterfilén är lite tråkigare att grilla – men om du har möjlighet å tid, så låt den ligga i marinad 1-2 dagar innan grillning så ska du se att den kan bli riktigt, riktigt god 🙂

  7. Lina

    Vad skönt att det gick så bra hos tandläkaren och att det var en riktigt bra tandläkare också =) Vad bra att de har öppet på söndagar, annars brukar ju tandläkartider vara ett riktigt pussel att få ihop. Jag som är lite lätt tandläkarrädd brukar gå till narkostandläkarna när i Stockholm, där är de superförstående och tar allt i lugn takt.

    Började gå dit när jag fick veta att jag skulle behöva dra ut en visdomstand och jag bestämde mig snabbt för att det inte är någon som kommer få dra ut en tand på mig när jag är i vaket tillstånd så därför gick jag dit istället och sen har jag fortsatt gå där.

    http://www.diningandcooking.blogg.se

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting