HögtiderJamie

♥Jamie 4 år♥

Ja, det är inte klokt, men min lilla fjantunge blir fyra år idag! Fyra år ♥ I fyra år har han berikat mitt liv:)

Jag tar åt mig all cred för att han är så underbar och ljuvlig som han är, eftersom jag faktiskt uppfostrat honom själv. Med stor och god hjälp av framför allt Patricia, som ju blev mer eller mindre tvingad in i rollen som den andre vuxna här hemma. Hon har alltid varit en tjej som pysslat med syskonen, och är duktig med dem, så det är inte så att hon är ovillig till att hjälpa till, men det var kanske inte så det var tänkt. Janelle flyttade ju hemifrån direkt efter gymnasiet, men är lika duktig hon, men såklart inte på den dagliga basis som Patricia som är kvar hemma:) Allt med Jamie har jag gjort själv, ända från det han föddes, eftersom intresset från den andre bara försvann ,och jag saknar givetvis det. Det finns ju två människor i världen som tycker det är fantastiskt att ett barn får en tand/börjar gå/ slutar med blöjor osv, och det är just det barnets föräldrar. För övriga så är det ”bara en tand, och?” 😉 Här kommer både Janelle och Patricia in, och tycker det är helt makalöst med alla små framsteg, och det är värt massor. ♥

Så, idag fyllde alltså Lill-Fjant Jamie år, och hans smeknamn var extremt passande eftersom han såklart vaknade när jag klev upp, även fast jag gleeeed som en boaorm ur sängen, ner på golvet och ut i vardagsrummet;) Jag mötte honom en minut senare, glad som en mört, och lyfte tillbaka honom in i sängen, medan jag förklarade att han skulle låtsas sova för vi skulle sjunga för honom, och så skyndade jag mig ner för att väcka syskonen.

Vi tågade in, sjungandes, och Jamie skrattade och gömde sig under täcket, där låg han sen. Jahapp?

födelsedag

Vi drog bort täcket, och då gömde han sig i armarna i stället, och så låg han och tyckte han var skitkul. Det gjorde inte vi;) Till sist satte han sig upp och började öppna sina paket.

födelsedag

Han fick t-shirtar och shorts, vattengevär, liten speldosa som spelar Sjörövar-Fabbe, verktygslåda, snickarbälte, badmadrass med Minion på, bilstol och det kan ha varit något jag glömt. Jordan fick sin bilstol han med, de skulle de ju liksom fått ändå, men det passade alldeles för bra med födelsedag för att jag skulle låta bli, och så fick han en vattenpistol han med så de kunde leka.  Verktygslådan var klockren. Han sken som en sol när han såg sin såg, och HAMMAREN!! Woooow! Så fort han öppnat allt skulle han ut och såga, men jag lyckades få i honom lite frukost först, men sen var det snickarbälte på, och i med alla verktyg, och så ut och såga:) Och spika.

Han bad Lovelia hålla i spiken;) men då hojtade jag högt, bättre att han slår sig på sina egna fingrar liksom;)

De har nu sågat av ett antal träbitar, och det är fullt av sågspån under altanbordet. Och så regnade det sen, härligt grisigt;)

liten snickare

Lovelia och Jordan hjälpte till de med, och det spikades i ett stort antal spik i träbiten.

liten snickare

T-shirten från Rusta, kunde inte gå förbi den, och den åkte på direkt så det var ett bra val.

Jag satt med dem ute, hjälpte till med sågen, men lät de spika som de ville, och plötsligt började det regna, från inga moln. Och sen ett jädra åskoväder lite senare. Herre gud.

Janelle ringde och sa att de skulle komma och fika, och eftersom de var på Gränby så swishade jag över lite pengar och bad de köpa den där prinsesstårtan, och det gjorde de. Svårt att visa storlek, men ägget ligger där för att visa hur liten och söt tårtan var:) Och supergod!

mini prinsesstårtaBarnen är inga stora tårtätare, men prinsess går alltid hem hos alla. Robban äter ju ingen sylt/bär/frukt så allt sånt går bort, och även allt annat han inte kan identifiera, men prinsesstårtorna är ett säkert kort.

Jamie fick fyra ljus, och så sjöng vi, då gömde han sig bakom Janelle, och så blåste han ut alla ljus:)

tårta

Vi var nio personer som åt av tårtan, och det var såklart inte så att man var fullproppad sen, men alldeles lagom nöjd:) Det fanns blåa i går, men när Janelle kom dit fanns det bara en enda, och den var rosa, men eftersom det är Jamies favoritfärg var han superglad.

När vi smaskat i oss så åkte Janelle och Simon vidare, Janelle skulle till Gävle på tjej-träff och Simon hem, och jag röjde och fixade lite innan jag bar ut bilstolarna i bilen och så for vi till affären.

bältesstol lekmer

Jamies är Blixten, och Jordans Spindelmannen, helt som de själva valt. Stolarna passar bra i bilen, men det blir ju jäkligt trångt med tre bältesstolar, Lovelia sitter åxå i en, stor skillnad från bussen, men jag är helt nöjd. Killarna sitter bra i dem, och bara att de gillar dem bör ju göra så de inte tjafsar;) BÖR;)

Däremot insåg jag en sak som jag aldrig tänkt på, och det är att man kanske bör spänna fast stolarna med bältet även när ingen åker i dem..De fladdrade runt där när jag bromsade, när ingen satt i dem alltså. Det har jag aldrig märkt av heller i bussen, men så hade jag bakåtvända, och kuddar mest där iofs. Nu har jag lärt mig det:)

Jag beställde de här på Lekmer, och de kom på några dagar.

Kartongerna till stolarna kan man såklart använda åxå:

kartong

Supersöta 🙂

Jag åkte och tränade, medan Patricia fixade födelsedagsmat: köttfärssås på burk och makaroner. Fyller man år får man välja mat, och eftersom han inte fick tacos, det är i morgon och hugget i sten;) så ville han ha det. Ja inte mig emot, jag älskar köttfärssås på burk:)

Hemma igen hann jag bara äta och duscha så kom syrran med paket, DVDn Fem myror är fler än fyra elefanter:) Vi har den på VHS, men ingen video, så detta blir perfekt! Jag älskar Fem myror:) och det kommer Jamie åxå göra.

Syrran hade köpt lite glass som vi fikade på, och sen var det nästan sovdags för Jamie. Han har haft en fin födelsedag. Han fick ett brev från gammelmormor med födelsedagshälsning och lite pengar, och det tyckte han var hur kul som helst:) På måndag blir det mera kalas, och han ser fram emot det, och tårtan med Fåret Shaun…

 

Jag funderar alltid lite på hur det var när födelsedagsbarnet föddes, och här kan man läsa om när Jamie föddes för fyra år sen Det har jag gjort nu, och kom ihåg att  fy bubblan så ont jag hade i fogarna EFTER förlossningen den gången. Det kändes som att benen inte riktigt satt fast i kroppen, och liksom klickade högst obehagligt varje gång jag skulle röra mig i sängen. Jag var ett tag helt säker på att det skulle vara så resten av livet…Jag hade så ONT. Inget direkt ont under graviditeten, och jag har haft ordentlig foglossning några gånger, men det där var fruktansvärt. Och nu när jag läser om det så gör det väldigt väldigt ont i hjärtat åxå, eftersom jag påminns om hur mitt liv var då. Jag har såklart förträngt väldigt mycket känslor, man måste det för att överleva, men ibland ploppar de upp. Jag begriper ingenting. Vad var det som hände, kan man sammanfatta även det med.

En känsla jag har, är att det är orättvist. Det var orättvist av honom att inte ge oss en chans. Efter alla de åren så borde man vara mer rädd om det man har och inte byta ut det vid det första tillfället man får.  Men, så blev det, och även om det är orättvist, så är det så. Jag vet att jag på ett sätt dragit vinstlotten, men det känns inte alltid så. Men i kväll, i natt, om en stund när jag kryper ner bredvid fina, fina fyraårige Jamie, och pussar honom på kinden och viskar Godnatt, fast han sover sen många timmar, så spränger mitt hjärta av så otroligt mycket kärlek.  Den kärleken får mig att kliva upp varje morgon, och göra det som ska göras, 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, 365dagar om året, och varje dag får jag ett gäng varma leenden, ett gäng pussar och kramar. Massa kärlek tillbaka. Från nio underbara ungar. Så ja, jag drog vinstlotten 😀  ♥

Och nu ska jag borsta tänderna, och stänga och låsa alla dörrar innan jag gosar ner mig bredvid Jamie, jag hör att han snarkar ända hit ut;)

Grattis på din dag, Jamie, jag älskar dig ♥

 

Natti natti 🙂

 

 

 

Kommentarer

 1. Lisbeth

  Grattis i efterskott Jamie!
  Och tack, Carola! Är lika fascinerad varje kväll jag läser dina blogginlägg. Du skriver väldigt bra – och mycket! Förstår inte att du orkar, men är väldigt glad att du gör det 🙂
  Kram

 2. Helena

  Så fint skrivet hela vägen <3 och visst har du dragit vinstlotten trots allt slit. För tänk om du hade suttit i en lägenhet med en ny kärlek och missat det mesta vad gäller barnen, fy vad trist och vilken förlust :-(, alltså om man fattar den grejen.

 3. Superquinnan

  Stort grattis till fina Jamie OCH till dig Carola som varit hans mamma i fyra år nu! Skickar många kramar till dig och barnen och hoppas ni har en fin sommar. När jag är på benen igen kommer jag gärna och hälsar på med mina vildingar som vi skrev om Då kan vi grilla i foppisarna i atbetsbyxorna från Jula och dricka alkoholfri öl Kram!

 4. Helén

  Grattis Lill fjant 🙂
  Förstår att du har haft en helt underbar dag med din fina familj. Din mamma är en superkvinna. Som tar hand om er gosiga barn på ett superb sätt.
  Lycka till med din fina familj Carola, du är värd all kärlek

 5. Lena S

  Du är så underbar Carola. Så fint du skrivit om dina barn o allt du gör för dem.Förstår att det måste vara jobbigt o ensam vara vuxen o reda ut allt som händer i en familj.Men bättre mamma får man nog leta efter!
  Kan inte förstå vad som fått ditt ex att bete sig som han gör.
  Att ha så många fina barn och knappt vilja träffa dem.
  Jamie är verkligen en liten charmör på fyra år.
  Grattis till honom o alla andra barnen för ni är en så fin familj (utan pappa)-
  Kram

 6. Louice

  Ja du (och jag som är i samma situation)drog verkligen vinstlotten!!Kärlek och respekt av fina barn,det kan inte bli bättre!

 7. Agnes Nutti

  Gråter när du skriver om kärleken till dina barn. Förbannad att du blir behandlad som du blir Men svin finns dett gott om. Hoppas du vinner allt som går så du och barnen får ett fint och bekymmersfritt liv. Kram

 8. Marie

  Vilken förlossningsberättelse! Tårarna flödade nerför kinderna. Och extra iom att du är själv nu. Förstår att man lägger sina känslor åt sidan när något sånt här händer och jobbigt när man konfronteras med dom sen, men ja du har den största vinstlotten

 9. Linda

  Åh, vad fint du skriver! Känner med dig, fast jag inte varit med om detsamma. Jag blir alldeles rörd av dina fina ord till barnen. Helt klart har du gått vinnande ur detta <3 Kram!

 10. Sara

  Grattis lilla Jamie!

  Jag började läsa din blogg när du var gravid med Jamie, kommer ihåg allt mycket väl!

  Förresten angående att spänna fast stolarna så vill räddningstjänsten också att man gör det! OM man skulle vara med om en bilolycka är det bra att de ser på en gång att stolarna varit tomma. Tom men bältad stol = ingen risk att ett barn skadat sig och hamnat nån annan stans.

 11. Ellinore

  Jag bara älskar dig och ditt sätt att kämpa! Du förtjänar inte det du går igenom men ingen kan välja sitt öde, på ett sätt var de ju bra att han visade vilken idiot han verkligen är så du slipper honom. Du verkar vara en så fantastisk och härlig människa, och är en otrolig mamma – barnen har tur med en så fin förälder som dig! Stor kram och som du säger – du har dragit vinstlotten!! ❤️

 12. Lola (Carola)

  Bästa mamman i VÄRLDEN är nog faktiskt DU!!

  Helt makalös! 🙂
  i ordets rätta bemärkelse … 😉

  Tusen kramar!

 13. Cleo

  Vilken härlig dag Jamie verkar ha haft 🙂 Framförallt så ser man vilken sammansvetsad toppenfamilj ni är, tack för att man fick en glimt av er vardag. All styrka till dig Carola 😀

 14. Mija

  Frånvaron av pappan lyser extra stark i ditt fina inlägg om födelsedagsbarnet Jamie. Dock tror jag att den nyblivna fyraåringen hade en underbar födelsedag. Du gör det bäst för dina barn o jag tycker det lyser kärlek o glädje om hela din familj som du skriver så kärleksfullt om. Faktum är att jag tycker du verkar starkare än någonsin o du är en riktig supermamma o superkvinna. Ditt ex måste vara bra galen som lämnade dig o barnen. Fast tur för dig med tanke på att han gjorde det för nu är du när tiden är mogen fri att dejta. ❤️

 15. Stina

  Din blogg är mitt amningssällskap på nätterna. Har just fått min första bebis, och det känns lite som att läsa en kompis blogg när jag följer era dagar. Så fint skrivet om när Jamie föddes och ja, det är så att det inte blev som du ville, men det blev som det skulle för du förtjänar hela himlen och ett mycket bättre slut på sagan. Det skrivs ännu, men det kommer bli lyckligt. Jag vet det, för bra saker kommer till bra människor. Stor kram

 16. Stina

  All styrka till dig! ❤️
  Sen måste jag bara tipsa om Fåret Shaun–tårtan i senaste(?) MerSmak, coops medlemstidning. Inte alltför avancerad med chokladbollssmet som fårhuvud

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting