Allmänt

I´m Back:)

Alright, snart midnatt, ingen som är förvånad kanske, allra minst jag:)

Förts advent idag ju, och jag har jobbat hårt på att få fram advent här hemma. Skola onsdag till fredag, mässa hela lördag och så adventsfika idag gjorde att jag låg aningens i ofas mot vad jag brukar. Jag är inte den bästa med framförhållning normalt heller, men nog brukar jag ha i ordning på kvällen. Det har jag inte idag. Inte på långa vägar:) Hela köksbordet är fullt av ljus och grejor, men det kommer ordna sig i morgon.

Av någon outgrundlig anledning så tjorvade flera av advenstljusstakarna med mig idag. Jag fick leta efter vilken av alla lampor det var som var trasig, och måste komma ihåg att köpa fler i morgon. Sen ska jag se om jag får fram resterande som ska fram och sen bort med alla kartonger igen:) Låter som jag har massor av stuffs som ska fram, och det har jag:) Haha. Färr plockade jag fram ljusstakar till advent och inget annat, resten kom fram kvällen innan julafton, men nu har jag insett att det är bättre att ta fram grejorna så jag hinns ledsna på dem. Risken är annars att de är kvar framme in i mars;)

 

Nåväl igår åkte jag och syrran till Älvsjö på Fit for life weekend, med Allt för hälsa, skönhets och fitnessfestivalen.

Vi började på Fitness, där jag ju hade en liten dejt med Sabina Dufberg, PT och bland annat tränare i Biggest loser. Jag hade lovat att ställa upp på en liten introduktion i Power plate, med övningar som passar utmärkt som postnatal träning. Det vill säga efter att man fått barn, övningar speciellt framtagna för att vara skonsamma mot bäckenbotten och stärka corepartiet. Jag har fött nio barn, och jag kanske är unik, men mest troligt så får jag tacka mina gener, för jag har aldrig haft några problem med bäckenbotten. Ta i trä!

Jag har aldrig varit något för det där med knipövningar heller, men det är väl kanske för att jag aldrig känt något behov av det. Jag hör hela tiden om folk som inte kan göra det eller det utan att de läcker lite, kissar på sig helt enkelt. Och tackar min lyckliga stjärna för att jag inte haft eller har några problem med det utan tvärtom kan hoppa studsmatta,träna, nysa och hosta som om jag inte fött några barn.

Jag har dessutom varit rätt försiktig efter alla mina förlossningar. De fem första tränade jag ju inte så där var det bara promenader, men efter Novalie började jag träna. Men har alltid väntat ett bra tag efter förlossningen, och låtit kroppen läka ordentligt. Efter en graviditet har man fortfarande massor av hormoner som far omkring i kroppen, allra helst om man ammar. Därför ska man ovillkorligen ta det lugnt och låta kroppen läka. Det innebär inte att ligga på soffan och äta praliner, tyvärr;) men att inte hoppa, studsa och lyfta tungt. Jag tror att vi alla vill ha våra livmödrar på plats resten av livet och då måste vi ta det lugnt i början för att inte riskera framfall. Börja försiktigt, med att hitta reda på de små coremusklerna, djupt där inne i buken. Det är inifrån och ut som gäller. Man kan vara hur smal och fit som helst på utsidan men lik förbannat ha problem med underredet, så är det bara. Jag har börjat med andningsövningar hur muppigt det än låter, men det är alldeles tillräckligt jobbigt i början, och sen börjat med plankor på knä. Massor av plankor, och jag har hatat varenda sekund av det, men idag har jag en helt okey styrka i corepartiet. Jag slog de flesta av tjejerna på Hälsocoachkursen i Hola i planka, en stod längre än mig och hon är 23 och tävlar i fitness:)

(För sakens skull måste jag tillägga att vi tävlade i två grupper. Jag var i första gruppen och när alla andra gett upp så såg jag ingen anledning att stå kvar, men hade lugnt kunnat planka på en bra stund till. I grupp nummer två vann då fitnesstjejen, och hon hade min tid att gå på, och slog den och sen var hon nöjd. Vi hade båda kunnat stå i planka bra länge till. Just saying;) )

Många ger sig ut och joggar utan att ha stärkt upp mattan av muskler i bäckenbotten och det är som att be om ett framfall. Jodå det går bra i många fall, men varför riskera det? Ammar man så har man fullt av ett hormon som gör så att leder och fogar är uppmjukade, och det finns kvar även efter avslutad amning. Jag har haft och har fortfarande svaga handleder och det ”skyller” jag på det hormonet. Knän, höfter,fotleder…alla påverkas och fatta hur mycket stryk de får ta när man springer.

 

Nåväl – Sabina har jobbat massor med nyblivna mammor, och massor av andra människor med:)

Powerplate är en vibrationsmaskin, de har ni säkert sett nånstans. Genom att stå på den så gör vibrationerna så att musklerna tvingas jobba för att hålla balansen och det gör alla övningar extra effektiva. Bara genom att stå i tex planka mot maskinen så får musklerna jobba extra mycket, och det i sin tur innebär ju att man kan köra kortare program:)

Jag hade ju jeans på, det var inget tufft pass vi skulle köra, men det hade ju inte gjort nåt om jag kunnat röra mig liite bättre;) och svettigt blev det ändå. Sabina är helt galet trevlig, och jäklar så peppande. En sån härlig person ♥ Jag vill ha Sabina som min personliga tränare. men det ingick inte i paketet;)

Ni kan få se en bild, syrran och Sabina är snygga och jag …tja….;)

power plate

Som syrran så fint lindade in det : – Det är kanske inte det bästa bilden på dig….;)

No shit;)

Jaja, skit samma, det var kul, och trevligt. Vill man testa sånt här så finns det lite varstans, i Uppsala bland annat på Womens Wellness.  Googla:)

 

Efter att ha blivit svettiga, så lufsade vi runt på fitnessfestivalen. Drack provsmak på proteindrinkar och åt proteinbars:) Och…. andades in allt testosteron som fullkomligen flödade. Det var otroligt länge sen som jag såg så mycket snygga människor. Och så långa killar. Och så välbyggda:) Jodå korta välbyggda fanns det gott om åxå, men just de här långa männen med muskler är ju ändå nåt lite extra, så är det bara. Skyller på generna här med, det är säkert nedärvt på nåt vis – man behöver en stark  ståtlig hanne som beskyddar en;)

Tjejerna då…nja. Hello Barbie. Sorry, jag drar alla över en kam här, och vissa utmärkte sig, men de flesta såg ut att vara stöpta i samma form. Smala, extensions, fransförlängning, rumplyftande brallor från nåt märke jag inte minns vad det heter, och så stora bröst, med djupa urringningar. Lite så att man började fundera på om de gjorde bröstimplantat i någon av montrarna;) (Jo, det fanns ju, fast på skönhetsmässan…)

Och sen alla spraytannade människor, men det fick sin förklaring i att det var nån tävling. Mina associationer när jag ser en så mörkt spraytannad vit person är att det ser ut som de målat sig med skokräm. Det ser ju fan inte klokt ut. Jag hoppas innerligt att de inte tycker det själva utan att det är för att framhäva sina muskler på nåt vis…men sjukt är det. Är du vit så är du, är du mörk så är du….Är det en fördel att vara mörk så synd då för de vita, men det jämnar säkert ut sig på nåt vis.

Jaja, de får göra som de vill:) och jag påpekar och har fördomar;)

Hälsomässan är spännande den med, massa jox och hälsokost och alger och krämer och massage, yoga, och så vidare. Skönhetsmässan handlade mest om att fixa bröst, naglar, eller fillers. Jag är inte alls främmande för att fixa både det ena och det andra, men jag är samtidigt lite beklämd över att man så tydligt inte duger som man är. Man ska vara evigt ung med rosenhy och fast bröst, och allt går att köpa. Dubbelt det där.

Jag köpte inte så mycket, lite nya smaker på dropparna jag smaksätter kvargen och kaffet med bara, och så proteinbars, för de är så jäkla goda:)

 

nutrinick

Vi avslutade med ett varv på fitness för det gjorde ju inte direkt ont i ögonen att gå där inne, om man nu säger så 🙂

Och så missade vi tåget hem precis, och fick vänta en halvtimme…bah. Men så småningom var vi hemma, och det kändes bra i fötterna…aouch.

Nu är klockan massor, och barnen ska väckas snart, så det är väl dags att hoppa i säng.

Natti natti 🙂

 

 

Kommentarer

  1. Fia

    Nu blev jag nyfiken. Vilken smak är godast att smaksätta kvarg med? Vilken kvarg använder du? Jag köper Lindhals kvarg med smak o utan tillsatt socker. Men kanske detta är ett billigare alternativ. En sak till. Jag gillar verkligen din ärliga blogg. DU är en grym förebild och jag hoppas verkligen att du får bli lite kär snart. Det är du värd!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing