Okategoriserade

Frusen in i märgen med hettande kinder

Jag har varit ute sen 10.00, var inne och käkade och sen ut igen.

Sorterade, kastade, röjde, flyttade om innehåll i kartongerna så jag blev av med några tomma lådor iaf. I väldigt många ligger det textil. Som sofföverdrag.. Det tar jättestor plats. Och dynor till köksstolarna. Nu hivade jag iväg de jag bara hade fyra av, men med åtta stolar runt bordet ( plus kökssoffa och barnstolar) så blir det väldigt mkt med bara ett ” ombyte”. Samma med täcken, jag vill gärna ha några i reserv, för gäster och för att kunna tvätta de ordinarie. Och filtar.. Vi fryser här, och gillar att kolla på film under varsin filt:) många filtar blir’e .

Mkt böcker åxå. Säkert tre eller fyra flyttlådor med böcker i alla varianter. Och det måste stå kvar ute eftersom det inte är klart nere.

Bossen ska få en känga för det här, det kan inte vara meningen att de ska dra ut på tiden och sen skyffla tillbaka mina lagrade saker innan det är klart. Jag vet att firman med lagret legat på honom om att få köra tillbaka det, de hade nog inte räknat med över sex månaders lagerhållning. Men jag har varit tillgänglig 24/7 sen det hände och de har av nån anledning de inte riktigt meddelar valt andra jobb före. Jag tänker alltid att de gör väl så gott de kan, de har väl annat före mig, men har insett att vänta tyst och stilla är dumt. Man måste gapa och gorma tydligen 😉

Idag var elektrikern här. Säkert yngst av dem alla, men känns som att han har bäst koll så jag röstar på att de gör honom till samordnare:)

Det är sex månader sen han var här, men ändå hade han full koll på vad han gjort och vad vi pratat om. Gilla på den:)

Han sa att målarna kommer i morgon bitti så det tar sig:)

Hur det än är så är jag tacksam över att det blir fint, och det kommer det bli. Från pinsamt sunkiga utrymmen till fräscha fina rum:)

Jag satte Jamie i arbete med att sopa av kärran

 När den inte är kopplad till bilen är det bäst med en liten och lätt kille. Jag håller koll vid bakänden så den inte vickar.
Sen fyllde vi kärran. Jag gjorde en högst spännande upptäckt i carporten. Tyckte det var fasligt mkt snö där jag hade ställt granriset  från granen, och vad var det där för pinne?? Tittade upp och funderade på varför taket såg så luftigt ut?? Aha.. Halva taket var borta;)

Delar av plasttaket gick sönder strax innan Han vi inte nämner vid namn, lämnade huset. Han var och fröjdade sig med sin konkubin i Thailand medan jag försökte rådda hemmet och barnen. Givetvis snöade det massor och taket föll in delvis. Han sket väl i det. Jag har funderat på att byta tak, men det är så satans svårt att komma åt. Men nu måste jag fixa det. I sommar. Vägrar att göra det nu. Vart taket är är nästa fråga?? Bortblåst men vart?

Ska kanske vara smart och bygga om det från platt tak till lutande..?

Jag kopplade på kärran, tog med Jamie och lovelia till tippen. Vi kom strax efter sex och det var nästan tomt på folk. Perfekt när de ville hjälpa till. Slängde allt skräp, lade det som kan återvinnas på rätt ställe, och så hem igen.

Syrran kom och hjälpte mig få upp tjocktv och ett stort underskåp till en bokhylla, och lite annat otympligt och så körde vi med det. Vi skulle ta med tumlaren hade vi tänkt, men hann inte. Den står nere så det är bökigt som fan att få upp den för trappan :/ Säkert rätt tung åxå om  än inte lika som tvättmaskinen. Vi tar den i morgon.

Hem, koppla loss kärran, åka och handla. Sen Doris promenad och sen äntligen in. Kl 21.00;)

10-21, minus någon timme för lunch och snack med elektrikern ger sisådär tio, elva timmar ute.

Jag har en canadagoose ( fejk) som är varm och go, men kassa stövlar. Eller helt ok om man är ute nån timme eller två, men att stå still på ett svinkallt stengolv ute som jag gjorde när jag sorterade gör så kylan kröp upp till knäna. Brrrr!

Fryser ända in i märgen och kinderna hettar som vid feber. Jag föredrar utomhusarbete på den varma årstiden helt klart 😉

Nu har jag krupit ner till tre killar och två tjejer. Min säng översvämmas just nu av både barn och djur. Doris och Zlatan muckar om vem som ska ligga mest i mitt ansikte och Jamie och Jordan ligger skavföttes och sparkas som små älgkalvar.  Jordan vill sova inne hos oss för tillfället, och då får han det, Tanka lite trygghet och närhet.

Jag ska slå igen de ljusblå och sova nu.

På’t igen i morgon 🙂

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Mia

    Du är enastående amazing Carola som fixar och donar med allt och kör på även i motvind! Varm kram till dig! Hoppas nu att dina renoverings-gubbar lägger på ett eller helst flera kol och prioriterar jobbet hos dig som verkligen inte borde dra så länge ut på tiden!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting