Allmänt

Förlåt för igår..:)

Jag lovade er att berätta allt om helgen, men när jag äntligen kom hem så var jag så trött:. Det tar på krafterna att vila upp sig på Yazuragi;) Dessutom blev jag utföst ur första-klasskupén och fick sitta i trappan på tåget hem;)

carola wetterholm

Ja, rätt ska vara rätt och sådär. och har man inte pröjsat för det ska man inte sitta i förstaklass, men alltså – förlåt jag missade det. Och sist vi åkte, hem från bion, så sa inte den konduktören ett enda ord, utan bara log mot kidsen. Den här surmulen upplyste mig och tjejen mitt emot mig att vi hade fel biljetter och fick lov att gå därifrån. Jaha.. Jag var skittrött och hade släpat upp alla väskor och kassar uppför trappan eftersom det var knökfullt nere utan att se skylten som satt i perfekt ögonhöjd som sa Första klass. Men jag tittade inte där, jag hade full koll på att sätta fötterna på trappstegen 😉

Jag försökte mig på ett charmerande, om än vindögt;) leende och sa att sist fick jag ju åka där….så….*blinkblink*

– Vaddå, fick du åka här då? Utan att betala?

– Jaaaa:)

– Jaha, men då kan jag ta betalt för det nu då.

What? Är du seriös? Och ja, det var han, och jag surnade till lite. Inte för att jag inte fick sitta kvar, utan för hans otrevliga sätt. Och för att det inte funkade att vifta med ögonfransarna;) hehe.

– Eeeeeller inte va. Jag kom precis på att jag nog inte alls satt här, när jag tänker efter.

Vi reste oss och gick ner, jag efter den andra tjejen och jag kom precis nedför trappan när jag hörde hur han skällde på tre unga tjejer som stod där med shitloads av väskor. Varsin stor resväska och ett antal mindre väskor. De blockerade tyckte han,( nja… inte så värst faktiskt) och de försökte flytta sig åt sidan men han var inte nöjd. De gjorde så gott de kunde, men han ville att de skulle flytta upp alla stora tunga väskor in i den kupé som var en halv trappa upp, och full av folk Tjejerna såg gråtfärdig ut. ( 20-25 år) Så gick han. De diskuterade lite, och jag fattade att han bråkat rätt otrevligt på dem. En av de tittade på mig som satt mig i trappan.

– Fast…. nu gick ju han, sa jag och flinade, och de skrattade lite, och höll med. De stod sen kvar:)

Alltså, rent trafikmässigt här, så borde det ju vara säkrare att folk satt ner på tåget. Eller? Och det var fullt på tåget, iaf om man ville sitta intill varandra, och om man dessutom hade bagage för en tre veckors resa så var det omöjligt att tråckla sig igenom alla vagnar. Och förstaklass var i princip tomt.

Varför har man ens en förstaklass på pendeltåget mellan Uppsala – Stockholm? Det är absolut ingen skillnad ju;) Mer än priset.

Jag satt bra där i trappan, så det var inget synd om mig, och jag tycker såklart att man ska ha det man betalar för, men lite smidig kan man ju vara som servicepersonal.

 

Idag har jag fortfarande inte riktigt hunnit samla alla tankar och intryck än, men alltså… vilken härlig helg vi hade! Det var Loppis toppbloggare som var inbjudna på kick-off, och dit hör även My showroom och ViMedBarn.

Jag kände typ ingen;) Eller jodå, jag har träffat flera av tjejerna innan, men oftast vid korta tillfällen, så där så man bara känner att oj vilken trevlig tjej, och så säger man hejdå.. Men nu hade vi många timmar ihop:)

loppi

Så härligt gäng! Och jajamen, mitt bland tjejerna står en man, men som han själv uttryckte det så ”kände han sig som en av tjejerna” 😀 och han hör till oss.

Jag måste få fixa med bilder, ska sno från övriga;) innan jag berättar ordentligt om helgen. Är det ok?

Bra:) Tack:)

 

Vad det gäller inlägget Det ryktas på byn….. så vet jag att de allra flesta uppfattade det som jag menade; att döda ett rykte, med humor:) Innan det gått så långt som att man ser sig själv på löpet på Hänt Extra: Triangeldramat mellan Familjen Annorlundafamiljerna!

Peter gjorde det, och Mirka gjorde det:) Ingen tog illa upp av mitt inlägg, då hade jag inte skrivit det, eftersom det handlar om mina vänner.

Sen blev det ju ett jädra hallaballooo i kommentarerna och alla som läst dem vet nog vem som startade det. Med avsikt att liksom få det att låta som att jag och Peter visst har något ihop, och att jag ljuger. Jag har ingen lust att diskutera det så ingående eftersom det ju trots allt rör människor som jag tycker om och respekterar, men jag vill inte att någon ska tro att det är så. Det hintades om att publicera  prinstscreens av konversationer mellan mig och en viss herre som skulle få folk att häpna, och ja, om ni förfasas över : ”Hej behöver du hjälp att rensa hängrännorna, nu när du har ryggskott?” eller: ”Tack, men jag har redan fixat det.”  så kanske;)

Det finns inget. Vi har inget ihop. Jag skulle lugnt kunna publicera dem själv,

Nog om det, jag vet att ni fattar, men jag ville förtydliga.

Jag säger inte att det är så, men kanske att det gamla ordspråket: ”Efter sig själv dömer man andra” passar extremt väl här;)

 

Alldeles nyss så messade Novalie mig:

– Mamma, kan du komma och hjälpa mig, det sitter en skitstor spindel i taket!

Jag gick ner, väl medveten om att ungarna är väldigt rädda för de här äckliga husspindlarna vi har som husockupanter, men var inte beredd på riktigt HUR stor den var. Det satt ett jäkla monster på hennes vägg!

Omkretsen på benen var gott och väl som ett dricksglas, modell större. Jag kväljde lite och så dammsög jag upp eländet;) Och dammsög sen upp diverse små kartongbitar så den skulle mosas extra mycket, samt att dammsugaren fick stå kvar och suga en tio minuter eller så. Och så stoppade vi en socka i röret, för att hindra den att krypa ut om det fortfarande, mot all förmodan var i livet;)

Äckliga djur.

 

Idag har det regnat. Hela dagen, mer eller mindre bara. Jag har fått ungefär noll gjort, utan bara gått runt och flyttat på saker, och druckit kaffe. Fattar inte, men vissa dagar infinner sig inget flyt. Vi skulle träna med David, men syrran var lite krasslig, och jag var snabb att ställa in jag med;)

Lite bakis efter helgen helt klart, även om det var minimalt med alkohol. Kanske en sushibakfylla? Kan man ha det;)? Jag har ätit SÅ mycket sushi:):)

Framåt kvällen fick jag lite drag under sulorna, och fick både undan lite tvätt, röjde gossarnas rum, tog en lång promenad med Doris och lagade mat. Sista middagen från Linas Matkasse var Torskrygg.

linas matkasse

Några barn åt inte hemma, och några vägrade äta fisk…vissa dagar som sagt, de brukar gilla det, så det blev några matlådor:)

Fisk ser alltid tråkigt ut på bild, men den var så god:) I många år lagade jag inte fisk, och jag är fortfarande inte alls bra på det. Eller, alltså det är ju easypeasy men jag har väldigt få recept. Egentligen är det väldigt märkligt, för det går ju oftast supersnabbt att laga, ofta är det ju bara in i ugnen 10-15 minuter och så är det klart. Nån sås till och man har en klockren hit.

Det här är torsk i ugnen, och sen på med en sås med purjolök, fräst i smör och redd med vetemjöl och mjölk, plus en grönsaksbuljongtärning, och philadelphiaost. In i ugnen igen några minuter. Klart. Häpp – svingott. Löjligt enkelt.

Och jag kan äta det till lunch alla dagar i veckan:) Jamie får titta på, eller äta en hård brödbit;) han vägrade smaka nämligen, och åt fem stora potatisar till middag. Funkar det med iofs.

 

I morgon tisdag. Jag har ett föräldramöte, och tvätt och städ på schemat.

Jippie, härligt;)

Alltså… idag har autokorrekt varit en riktig pain in the ass, den ändrar massor av ord som är riktiga ord, och släpper igenom sånt som ”skitstor”? Så, med det sagt så friskriver jag mig från alla felstavningar idag, det ÄR autokorrekt som är på dåligt humör;)

I morgon ska jag berätta vad jag och syrran ska hitta på framåt advent:) Ihhhhh.  och sen ska jag väl babbla som vanligt om allt och inget.

Vi hörs och syns, men nu är det sovdags!

Natti natti 🙂

 

 

 

Kommentarer

    1. familjenannorlunda

     Vad vill du ha för bevis? Tro mig jag skulle gladeligen publicera allt jag har, and its good;) men eftersom det känns mindre bra mot övriga inblandade så kan jag inte. ( nu iaf) Vill du höra Peter backa upp min story? Eller vad? Skulle du tro på mig då? Mest troligt inte ens då väl? Man får helt enkelt bedöma själv:) kanske efter hur ofta eller sällan den man misstror tidigare farit med osanningar..
     Men så småningom kommer alltid sanningen fram och då kan jag gå med min rygg rak:)

    2. ann

     Har du sett att det är hennes ip nummer så att det verkligen är hon som skriver och ingen annan i hennes namn? Vad säger Mirka om allt detta?

     1. familjenannorlunda

      Tja.. Tänker du efter lite så är det ju av respekt för Mirka som jag inte vill publicera de bevis som ni efterfrågar. Hon mår dåligt som det är, och jag vill inte att hon ska behöva tampas med mer.
      Att Madde inte kan eller vill stå för det hon skrev här är knappast något Mirka ska behöva svara för.
      Kan vi säga så? Du får helt enkelt vänta och se, antingen kommer det mer info eller åxå inte.
      Att jag ens svarade på maddes kommentarer är för att jag tar ingen skit. Speciellt inte av henne. Så enkelt är det.

 1. Anette

  Hej, ja jag tror absolut dig när du skriver om hur det gått till med kontakten mellan dig och P. Sen verkar det som att vissa på en viss annan blogg tycker att det är himla dramatiskt att ni haft kontakt och att Mirka nog självklart blivit sårad av den kontakten…

 2. Therese

  Ta laxfilé-bitar och lägg i en smord form. Blanda creme fraiche och fresh island-dip och bre ut över fisken. Lägg på riven ost och in i ugnen på 175 grader. Servera med tagliatella eller annan pasta. Mina barn, och alla andra, älskar det

 3. Anette la Fleur

  Alltid roligt att läsa din blogg Carola. Fast jag inte känner dig privat så verkat du vara en av de mest ärliga människor jag stött på. ❤

 4. Neta

  Lägg ett fiskblock eller portionsbitar av vit fisk i en ugnsform. Krydda. Lägg på skivade tomater och dill, mycket dill. Häll till slut på vispgrädde så det nästan täcker och så in på 225 i en kvart.
  Eller så struntar du i tomat o dill och rör ihop en 3a grädde med tacosås och häller över fisken och sen smular tacochips över. Så in på samma temp

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing