Allmänt

Alcazar – Disco Defenders:)

Okey, I am back:)

Jaghar sovit ikapp, nyktrat till och kammat till mig rent allmänt och nu ska ni få höra ni med.)

Vi börjar med torsdagen och den härliga inbjudan till Hamburger börs som jag fått. Det var nypremiär på Alcazars show Disco defenders:)

Jag såg den i Göteborg <—länk och visste att den var fantastisk så jag blev så glad att få möjligheten att se den igen. Jag är ingen discotjej, inte nånstans, men det är omöjligt att inte ryckas med i den glädje och energi som Alcazar utstrålar.

Jag frågade min syster om hon ville haka på, och så blev det:)

Torsdagar har vi kyrkis och jag satt där och drack kaffe och snackade skit i godan ro, och sen drog jag och handlade mat, jag fattade att jag inte skulle hinna det på fredagen nämligen eftersom det då var barnmässa.. Stressa hem, och snabbduscha och fixa, för att sen ta bussen ner på stan. Mina bussar går inte så ofta, och jag blir antingen jättetidig eller så är det på håret. Eftersom jag avskyr att vara sen så tar jag alltid den så jag är i god tid. Med tanke på vägarbetena så var det en oerhört klok ide annars hade jag missat tåget:/

Fick vänta en kvart på syrran, och då gick vi in på Pressbyrån och köpte kaffe och bullar. Vi skulle möta upp Mirka och eftersom jag visste att hon skulle komma inglidande i sista sekunden så köpte jag både kaffe och tågbiljett till även henne så det var klart:) Smart.:)

Vi hoppade ombord på tåget och vet ni…folk som är ensamma och sätter sig på ett sånt där fyra-säte…alltså två och två vända mot varandra med ett bord emellan…varför gör man det om man är solokvist?

Jag fattar verkligen inte. Man bokar upp en plats för fyra och sitter sen själv längst ut med bordet nerfällt så ingen kan komma in….Varför inte ta ett tvåsäte? Om man ändå inte vill ha sällskap liksom?

Nä, förklara för mig!  🙂

Vi fick ju då sätta oss på två rader…inte alls lika kul, men det funkar ju:)

Resan tar 40 minuter och vi snackade oss igenom dem som vanligt, och sen promenerade vi till Hamburger börs där vi mötte upp Mona 🙂

Vi gick in, hängde av oss och fick våra platser vid ett bord för sex personer. En snabb blick på placeringskorten talade om att det var en tjej som inte gillar mig som skulle sitta vid vårt bord. Men, jag är väluppfostrad och känner inte att jag har något behov av att vara fiende med någon. Jag klarar av att sköta mig:)  Dock kan man ju säga att det inte gällde för de två brudarna som anlände sen;)

När man inte ens kan hälsa fast vi sitter vid samma bord…. hur står det till då?

Men skit i det, det är inte mitt problem:)

 

IMG_2680

Vi åt en ljuvlig middag bestående av en förrätt som var så god att jag skulle ha kunnat äta den sju dagar i veckan:) En svampsoppa. Jag borde ha kommit i håg vad allt var…. men det är ju så fancy.

alcazar

Sorry för extremt kassa bilder, men det blev dåligt både med och utan blixt.

Det är en ostboll med prästost, och en liten fyrkant med svamp och så soppa sen, den stora vita var nån skivad svamp.. Strunt samma vad det var, det var supergott!

Och får ni får er att gå dit så finns den på menyn:)

Sen kom en varmrätt:

alcazar disco defenders

Hjort:) Med en potatisgrej med savoykål runt, Mona sa att det var livsfarligt att äta;) Hon äter inga grönsaker nämligen;)

Uppepå var det lingon och körvel. Vi var tvungna att fråga vad det var för krydda, för vi hade svårt att placera den. Jag som brukar säga att jag inte gillar lingon kan vara tyst nu, för det var hur gott som helst. Det beror med andra ord helt på hur det tillagas:)

Jag skulle nu aldrig får för mig att klaga på mat för att jag inte gillar den, är det fel på den så är det självklart en annan femma.

Allra först fick vi förresten tre olika sorters bröd och smör, det var gott det med:)

Till detta så drack vi något så fantastiskt som ….tadaaa. vatten.

Vår servitör/hovmästare (?) tyckte vi var skittråkiga:) Men jag skulle ju upp svintidigt dagen efter och kände att det var inte alls läge för alkohol.

Och sen då….. sen kom en dessert…

discokulaEn chokladkula med silver på, med en hallonmosse, lakritscurd ( jag dör så gott!) och brownie och bär.

Snyggt, och kan ha varit en av de godaste desserter jag ätit. I alla fall de senare åren:)

Efter att vi ätit gott och skrattat och pratat så drog då showen igång.

IMG_2693

Lina Hedlund fick barn samma morgon, en liten gosse, så hon var inte med av solklara skäl:) Och tjejen som var hennes stand-in var jätteduktig. Men jag är så värdelös att jag inte kommer ihåg vad hon hette 🙁 Men en suverän tjej:)IMG_2695

Jag fick en kommentar, nån funderade på att ge bort biljetter i present till just den här showen, och jag kan varmt rekommendera det.

Det är fullt ös hela tiden, det är discomusik, men de gör även disco av tex Highway to hell….och Håkan Hellström …. bara det;)Det dansas, vickas på rumpor och görs fräcka moves. Det är snyggt, det är glittrigt det är DISCO.

Och även om man inte gillar disco så rycks man med:D Så beställ de där biljetterna! Ni kommer inte ångra er.alcazar discodefendersJag hade bara mobilen med mig, så bilderna är därefter, men det är bra får då får ni gå dit själva ist:)

Vi hade lite tidspanik, eftersom vårt tåg gick 23.11 så var vi tvungna att dra senast tio i, Mona ställde upp och var en ängel som körde oss till centralen. Showen slutade typ kvart i 🙂 men när vi reste oss och började stressa ut så körde de igång med nåt extranummer lät det som, surt att missa men ännu surare att missa tåget.

När vi sen stressade ut och köpte biljetter, vände vi oss om för att kolla vilket spår tåget gick ifrån, och då ser vi det….

SPÅRFEL….tåget försenat till 23.45. Men WTF? Fasen vi hade kunnat ta det lugnt om vi vetat…:(

Men vi gick och köpte kaffe och sen kollade vi när pendeln gick, och hade sån jäkla tur att vi fick springa på i sista sekunden! den stannar ju överallt, men hellre det än att bara hänga på centralen och vänta.

Väl hemma i Uppsala så kramades vi hejdå och Mirka drog åt sitt håll, syrran åt sitt och jag åt mitt.

Hem, koppla Doris och ut på nattprommis. Det var förvånansvärt skönt ute där på natten så jag som funderat på om jag behövde slå igång motorvärmaren beslöt att det inte behövdes.

Sen in, sminka av mig.

carola wetterholm

 

och hoppa i säng. Klockan var typ 01.. och och jag skulle upp 05…Life is hard sometimes:)

(Kavaj!!!!, jag vet det är extremt ovanligt, men den är som en tajt huvtröja i materialet, och kommer från Me&I )

Om nån tror att jag kunde somna så tror ni fel…. jag kan ha sovit en timme, max innan mobilen ringde klockan okristligt tidigt…. men det får ni läsa om i morgon:)

Nu är det dags att hoppa i säng, jag trodde att jag skulle hinna mer, men fastnade med Johan Falk…:)

Natti natti 🙂

 

 

Kommentarer

  1. theresewickman

    Som vän till egentligen er båda anser jag att sådant här bör kanske tas privat i stället för att skriva ut sådant här onödigt i ett inlägg så det blir smutskastning fram och tillbaka mellan era bloggar!? Tror jag ingen mår bra av!? Varför ska personer som inte känner er, kunna ha en åsikt om saker dom egentligen inte vet något om? Ok om du vill stå för dina åsikter om henne, men kanske bättre att ta detta direkt till personen i fråga. i stället.? Kanske upplevde hon saken på ett sett och du på ett annat.? Oavsett vad, oavsett om ni inte gillar varandra alls så kanske det bara ska accepteras och bara få vara så i stället för att det ska skrivas om det på sociala medier i ett inlägg dessutom? Om du upplevde att hon inte hälsade, är det verkligen någon man måste skriva ut på bloggen? Kunde du inte skickat henne ett mail om du tog illa vid dig? Vi vänner blir automatiskt indragna i detta och det blir jobbigt för alla…. Önskar vi bara kunde släppa allt vad gällande näthat från våra bloggar <3 KRAM

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag drar inte in någon av er. Så gör inte vänner. Jag nämnde inga namn och det kunde fått vara så. Jag bloggar ju ofta om saker jag retar mig på, så detta känns inte annorlunda:)
      Normalt talar jag dessutom om exakt vem jag är förbannad på, medan jag i detta fall inte gjorde det. Ingen större anledning att gå i taket alltså.
      Om hon sen ber er försvara henne och ställa upp på lögner så är det ju riktigt illa, så gör man inte. Det är inte vänskap.

      Till saken hör ju att även den andra donnan inte heller hälsade utan med all tydlighet visade att hon hade en uppfattning klar av mig, och min syster med, trots att jag inte ens visste vem hon var.
      Det skrev jag också men där har ingen blivit upprörd, och försvaret av henne uteblir..

      Du läste kommentarerna gällande Peter? Du pratar med fel människa om att ta saker direkt med den det gäller. Jag har i alla år hållit mig undan, accepterat och skitit i henne men där satte hon ribban. Nej jag har inte för avsikt att driva nån häxjakt, men jag bloggar om saker jag blir glad av, arg över, upprörd över osv.
      Håll henne inte om ryggen.

      Kram till dig Therese ❤️

      1. Therese

        Klokt skrivet Therese, börjar bli trist att läsa om alla tråkiga kommentarer bloggare emellan. Carola: Mirka hade ju skrivit på sin blogg vilka hon skulle dit med, så att du inte var informerad om det känns ju lite mysko;-))

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Inte alls mysko. Jag visste att hon skulle dit, men vi var bjudna i par. Jag plus en vän som blev syrran, Mirka plus en vän som blev Mona och vem som fått inbjudan / var vän av de andra vet jag inte. Sen var det inte så att vi visste hur vi skulle sitta, det skötte hamburger börs. Jag och Mirka visste inte att vi skulle sitta vid samma bord utan det visade sig när vi kom.
          Jag är lite trött på att säga samma sak nu men jag skrev att hon inte hälsade och att det var dålig stil. Utan namn. Thats it. Och jag hade skrivit det om det så var Drottningen, varför inte liksom? Det ÄR dålig stil. Sen valde hon att gorma i långa kommentarer hur hemsk jag är. Vid namn.
          Samt att blanda in folk för att mosa till mig;)
          Tja.. Varför bli så arg?
          Släpp och gå vidare bara.

  2. C

    Tror inte fröken ilm…ud mår så bra? Har hört att det pratas om hennes Karl och han är en riktig ….tror han charmör ! men folk säger snusk gubbe åt honom istället! sedan verkar hon ha blivit förtrollad av Hanna Graaf och den andra bloggerskan klä sig lika och handla dyra saker , kläder… har kollat in på hennes blogg ibland och tror aldrig jag har läst om en människa som ska göra 1000 saker … och inget händer! Hon känns väldig ostabil i sitt psyke… fast kanske inte konstigt om att det ryktas om hennes sambos leverne….

  3. Jennie

    Hälsade du på de två otrevliga tjejerna då? Annars är du tyvärr inte så mycket mer väluppfostrad än vad dom är.. Gyllene regeln du vet…

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nope. Jag kryper inte för folk. Men jag gjorde ett försök och möttes av ignorans. Du vet när man lutar sig fram, ler lite och väntar på ögonkontakt.. Och personen totaldissar.. Då får det vara för min del. Har högst svårt att fatta vad min syster gjort för att mötas av samma behandling åxå..
      Så svaret är : jag försökte

      1. Jenny

        Madde påstår i en kommentar på sin blogg att hon visst sa hej till alla vid bordet. Fånigt att hon inte kan erkänna att hon inte var mogen nog att hälsa:-/

          1. Profilbild
            familjenannorlunda

            Vet faktiskt inte? Kanske för att hon anklagade mig för att träffa Peter bakom Mirkas rygg och det hela visade sig vara osant? För att hon fick mkt skit för det själv när det kom fram att hon skrivit en korkad och taskig kommentar om det här, som hon sen ljög om att hon inte alls skrivit..
            För att hon inte anser sig ha nån nytta av mig kanske;)? Jag är inget att ha för att ta sig uppåt i bloggvärlden 🙂
            Jag har fan ingen aning

  4. Lizz

    Såg på hennes insta att hon räknade upp Mona och Mirka men inte dig, fast jag visste att du skulle vara med.Hon börjar bli väldigt stor av sig , hon är ju bästa vän med Graafarna nu:))

  5. Therese

    Kan hålla med om att det är löjligt däremot hade det ju varit bättre att strunta i att kommentera det överhuvudtaget, den andra parten lär ju inte bli mer positivt inställd av att få höra att det skrevs om det här.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nä, inte positiv kanske, men det bryr jag mig inte i. Hon vänder det nog till sin fördel på nåt vis dessutom 😉

  6. Kicka

    Fast uppenbarligen har du ju problem med att hon inte hälsar eftersom du var tvungen att nämna det här så att alla ska tycka det är dålig stil. Varför bara inte strunta i det helt och hållet?

    Carola: Klart jag har problem med det:) Jag har svårt för trams helt enkelt. Varför spela ett löjligt spel och hålla upp fasaden åt folk?

  7. Anna

    Jag älskar att du är så stark som struntar i såna barnsligheter! Tycker det är såååå oerhört töntigt, och jag har slutat följa den personen efter hur hon beter sej…
    heja dej!

      1. Jess

        Jättebarnslig. Jag tänker också sluta läsa hennes blogg. Tyckte hon verkade ganska normal förrut men nu känns hon bara som en intrigmakerska.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting