Allmänt

London – dag ett:)

(Påbörjade detta inlägg i fredagskväll och så hängde allt sig mitt i bilduppladdningen…:/ Meeen vi testar väl nu igen då;)  )

 

Oj nu blev jag trött:=)

Farligt att sätta sig ner helt klart. Jag vet dock inte vad jag gjort idag? Men lite ditt och datt.

Jag har precis kommit upp från tvätteriet där jag sorterat en jäkla massa tvätt, det bygger på otroligt snabbt. När jag åkte till London var det tomt, men när jag kom hem var det massor som låg, både rent och smutsigt. Och så en massa sängkläder på det och man har att göra.

Handlat har vi gjort, jag och Jamie. Han ville absolut följa med, vilket var lite synd för annars hade jag köpt lite julklappar åt honom och Jordan. Passat på liksom.

I år är det svårt, Ingen har något vettigt som de önskar sig. Eller, det är fel för det enda de önskar sig är vettiga saker, som i sadelskydd, mapp till skolpappren, underkläder. Men det är tråkigt att handla:)

Jag gläds dock åt att de verkar nöjda med det de har och inte känner att de saknar något ♥

 

Vill ni höra om London?

Jasså? Jamen okey då:D

 

Onsdag 30 november så kom pappa och hämtade upp mig, syrran, Jamie och Doris och skjutsade oss till Arlanda. Han släppte av syrran och mig och tog med de andra två hem igen, och vi var på väg:)

Vi hade gott om tid, och gick först och checkade in. Eller alltså, med dagens nymodigheter så gör man ju allt sånt här själv nu. Vi gick och skrev ut bagagetaggar och boardingkort, man scannar sitt pass på nåt vis och givetvis fattade vi inte hur, men efter att ha grejat på så funkade det. Sen till disken där det förr satt en person och tittade på ens pass och biljett och satte på tagg på väskan och skickade iväg den på bagagebandet. Nu får man digitala instruktioner. Väskorna får väga 23kg om man flyger med SAS: Ingen aning om det är samma på alla flygbolag. Våra vägde typ inget:)

Så växlade vi lite pengar. Helst vill jag betala allt med kort för då slipper man stå med de där pyttiga mynten och fundera ihjäl sig på vad de är värda:D Men det blir ju lite dyrare med nåt påslag på kort. Inga gigantiska summor men finns ingen anledning att skära bort pengar. Sen betalade vi med både kort och pengar lite hur som helst:)

Sen så gick vi igenom säkerhetskontrollen. Sist jag flög. till Göteborg, fick jag gå igenom tre gånger… det pep och pep. Jag hade mobilen i bakfickan, sen armband och så bälte. Till sist trodde jag att jag skulle dö pinsamhetsdöden, speciellt eftersom ena killen var så söt och tyckte jag var så korkad;)

Den här gången lade jag ur allt jag hade i fickorna och stoppade det i väskan och sen upp med den på bandet, tillsammans med jackan. Inte ett ljud, och det är ju nästan så man vill highfiva säkerhetsmänniskan när man kommer igenom, men då kanske man verkar mer än lovligt misstänkt;)

Traskade iväg genom taxfreebutikerna och letade reda på SAS-loungen där vi käkade frukost.

IMG_3464

Kanske har jag visat bilderna förut, men det får gå ändå:)sas lounge arn

Fanns saker som i alla fall inte jag äter till frukost, men vad vet jag hur andra gör.

IMG_3462

Jag var ju som alltid lite nervös inför att flyga, det är inte min paradgren helt enkelt. Jag tänker att jag borde nog bli flygvärdinna för att riktigt komma över det här larviga:) Fast bara tanken på att vara trevlig mot riktiga idioter får mig att tänka ett varv till. Fy så de kan få mycket skit, och det är ju aningen svårt att slänga av passagerare;)

Syrran lät mig sitta vid fönstret, inte för att jag vet om det är bättre eller värre, men jag sitter gärna där så jag ser ut. Och gärna med syrran mellan mig och nån annan okänd.. Ibland vill jag verkligen inte vara social och det ”riskerar” man ju på plan så här.

sasSen det obligatoriska, man MÅSTE läsa igenom säkerhetsföreskrifterna. Det är bara så. För även om jag kan de i princip utantill och faktiskt tror att jag vet vad jag ska göra i en nödsituation så måste det läsas. Inte jinxa alltså:) För övrigt så funkar jag vettigt när det blir akuta grejer, jag kan inte bara stå och titta på utan jag måste göra saker. Och det skulle förvåna mig mycket om jag blev hysterisk, möjligen för en liten stund, men så fort jag släppt ut trycket så brukar jag bli grymt effektiv. Nu har jag tack och lov aldrig behövt assistera  flygvärdinnan fälla ut rutschkanan men jag misstänker att jag skulle stå där och hjälpa till:D

Haha.

Jaja, hur som helst, nästa obligatoriska är att läsa magasinet som ligger i stolsfickan. Och det här omslaget alltså ♥

Inte för att det är grymma Mads på det utan för att det var så jäkla snyggt. Matt med väldigt lite text och så blank guldtext.
sas

Om man kan nominera omslag nånstans så ska jag nominera detta.

Tidningen är på engelska, vilket gör att det är lite knöligt att läsa, jag fattar men det tar längre tid. På svenska läser jag rätt snabbt, så det är väldigt ovant. Men det är bra för då kan jag koncentrera mig på det:)

Det gick ju alldeles utmärkt att lyfta, Den här gången med.

sas above

Fantastiskt väder! Tänk att få jobba ovan molnen och se solen varje dag:)

Det värmde på rutan så den var alldeles het.

Vi drack lite te och snackade om artiklarna i tidningen och plötsligt var vi över England. Nånstans.

england aboveDen här höjden gillar jag att flyga på, man ser massor och det är ett härligt perspektiv.

Så var vi framme då, och det gick lika bra att landa:)

Vi sitter alltid kvar tills de flesta gått av, det är så tråkigt att trängas med hetsiga människor som står i vägen för att ta ner sin väska men ändå suckar över andra. Vi sitter kvar och väntar i stället. Finns ingen anledning att stressa, speciellt inte när man har incheckat bagage att vänta på.

Så småningom kom vi fram till passkontrollen, och ställde oss i en kö, som visade sig vara en där man själv ska scanna sitt pass, och titta rakt in i en kamera för igenkänning eller nåt. Inte vet jag.

Ja, det gick ju inte alls:)
Varken syrran eller jag lyckades scanna våra pass så vi fick gå till en bemannad disk. Och även om man vet att det är absolut inget fel på mitt pass, jag har absolut inga lik i väskan eller det förflutna så nog fan tvivlar man på att bli igenomsläppt.;) Men det blev vi.

Vidare och hämta upp våra väskor, och sen åkte vi ner för att ta tunnelbanan. Köpte Oystercard, som är en form av kort som funkar på buss, tunnelbana och tåg. Kanske nåt mer? Det är det billigaste sättet att ta sig fram helt enkelt, och vi fyllde på med några hundra så vi skulle klara oss ett tag. Det är en maxgräns per dag som dras, runt 70kr eller nåt, så dyrare än så blir det inte, om man håller sig inom sina zoner. Typ.

Att vi valde att åka tunnelbana i stället för Heathrow Express som fler av er undrat över, det är för att tunnelbanan gick raka vägen utan byten, medan vi med Express hade varit tvungna att byta på typ Paddington eller nåt, en stor station med miljoners folk. Med väskor så är det skönt att slippa byten, och restiden blev ungefär samma. Plus att det är mycket billigare:)

london undergroundVi hade köpt sandwich på flygplatsen som vi smackade i oss på tåget. Det gick ovan jord stor del av vägen och det är så kul att se alla hus. Så olika, men ändå så lika.

Överhuvdtaget äter folk överallt i London. På tåg, tunnelbana, buss, gatan överallt går de runt med en macka eller en förpackning nötter. Det förvånade mig att det fanns så mycket nyttiga alternativ. Väldigt mycket frukt av lika slag i förpackningar, nötter, kalorimärkta varor. Och så chips och godis med såklart

Syrran hade bokat ett hotell som hon INTE bott på tidigare, som jag skrev, och satt och kollade på kartan hur långt det var och funderade på hur vi skulle hitta. Framme på Earls Court som är vår station så klurade vi inte ut vilken sida vi skulle upp på så vi chansade, och så tittade vi tvärs över gatan och se där! Där var minsann gatan vi skulle bo på:) Och sen tog det tre minuter så var vi framme vad hotellet.

Ibis Styles hette det, och jag kan varmt rekommendera det. Rent. fräscht, inte så stora rum men alldeles tillräckliga, trevlig personal, HISS ( inte jättekul när det inte finns det med tanke på att det är smala små och många trappor när man ska nånstans. De bygger på höjden i det här landet )

PB300010

PB300011 PB300012 PB300013

Ser ni grejen på väggen i spegeln? Det vita som ser ut som en kupevärmare?

Det var typ som en kupévärmare:) och jäklar så smart! I alla badrum jag varit i på hotell i London har jag frusit för de har sällan värme här inne, handdukstorken var inte inkopplad;) Men slog ,man på den här blev det varmt och skönt och jagade bort det här iskalla fuktiga som blir.

Guldstjärna på den:)

Att det sen var så trångt att man fick gå på tvären förbi handfatet det gör inget. Jag behöver inte ha större plats än så:)ibis styles kensingtonVattenkokare ♥ Bästa grejen!

Vi började med an kopp kaffe och åt den macka vi inte hunnit med.

Bytte skor, hämtade andan och så iväg igen 🙂

Ihhhh vi var i London! Mungiporna åkte liksom upp automatiskt. Vi var framme, installerade på hotellet och redo att göra stan. Allt hade gått som på räls. Härligt!

Vi hade sett info om en stor julmarknad som vi åkte till, i Hyde Park.

IMG_3478

Nästan så vi såg pariserhjulet från tunnelbanestationen. Det var stoort:)

IMG_3479

Inte så kallt, några plusgrader. Och funkade utmärkt med bara kappan, och vantar.

Marknaden hade både karuseller och försäljning av hantverk. Alla karuseller var klädda i vinterskrud, det var jultema på allt.

Väldigt vackert, men väldigt svårt att fota när det är mörkt och blinkar överallt.
IMG_3480

Det doftade ljuvligt på ett ställe och efter att ha gått runt hela snosade vi reda på det igen, och det var ju de här våfflorna med diverse topping på som doftade så gott! Vi köpte varsin med nutella på:)
IMG_3498

Det var så gott. Jag har ätit sådana här tidigare men dessa var fantastiska.

PB300021

Inte så farligt mycket folk, klockan var runt halv fem, fem när vi kom och det var ju onsdag, är säkert betydligt mer på helgerna.
PB300023

De hade anammat mycket från alperna, och det fanns ölstugor, after skistugor och massa sånt. Och även två karuseller ombyggda till barer:) Ja, de snurrade men väldigt långsamt. Gick inte att fota, men den ena var en såndär barnvariant med hästar och elefanter ni vet. Så stod man vid barbord som hade karuselldjuren som underrede:)

Vi kände inte alls för att dricka kall öl, då lockade mulled wine mer,det lät som glögg ungefär, men vi hoppade över det med, och traskade vidare. Vi var här nån timme, kanske en och en halv innan vi gick in mot stan. Vi var in en sväng på Primark och kollade läget. Handlade lite såklart det är liksom omöjligt att låta bli. Det finns så otroligt mycket där, och vad jag tror och har erfarenhet av är det av helt ok kvalite. Till jäkligt bra priser.

Vi snurrade runt där ett tag, och sen vidare ut i kvällen.

IMG_3489

De kan juldekorera i London. ♥IMG_3493

Det här är Oxford street. De här änglarna flög längs med hela gatan och den är lång. Underbart. Deras vingar liksom flaxade med hjälp av lamporna som tändes och släcktes.

Vi insåg att vi inte ätit något vettigt på hela dagen, men kände inte alls för nåt fancy. Helst hade vi kunnat åka hem och dricka te och käka godis;) men McDonalds lockade lite, och vi hade en sån precis hemma.

Så vi åkte dit, och beställde, och fy fan vad det är gott:)

Man vet exakt vad man får, oavsett vart i världen man är. Är man sugen på McD så blir man aldrig besviken:)

Den där pajen hade choklad och bananfyllning, fatta hur god den var:)

IMG_3495

Och så handlade vi massa godis, man måste det. Det finns så mycket roligt ju:)

Tillbaka på hotellrummet så duschade vi och kröp ner och kollade lite på TV, samtidigt som vi snackade, planerade dagen efter då vi skulle till Harry Potter utställningen.

winter wonderland

Den ligger en bit utanför stan, så det blir lite dyrt att åka dit, men syrran är ju bra på sånt här så hon klurade ut en alternativ väg där vi undvek den dyra zonen.  Vi hade bokat till 11.30 och det var lite tider som skulle passas.

Men det får ni höra om snart, för nu ska jag hoppa i säng.

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Sofia

    Wow, vilken härlig reseberättelse! Du skriver så bra, heja dig! Hm…har ni andra hållt er friska efter de 3 sjuklingarna förra helgen? (ja, det är mitt enetofob-jag som undrar…)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting