Allmänt

När syrran kör med dominoeffekten;)

I går var vi då i Kungsberget för säsongens första slalomdag:)

Ihhhhhhh!

Det är så många år som jag inte åkt slalom, utan att sakna det speciellt mycket. Ni vet hur det är, man tappar mer och mer av känslan för saker som man inte gör. Men nu kan jag omöjligen begripa hur jag har kunnat låta bli att åka:)

Jag vet ju svaret och det är inte ett dugg märkligare än att jag varit gravid, ammat och haft småbarn. Och att vi inte direkt bor i en vinterstad. Uppsala är min favvostad i hela världen det vet alla. Jag är född här, jag är uppvuxen här och jag har levt hela mitt liv här. Dör jag inte på Hawaii så dör jag här:) Tråkigt tycker vissa, men jag älskar det. Uppsala ligger, i mina ögon då;) mitt i Sverige;) Jag vet att det inte riktigt är så, men det känns så:) Vi har tjugo minuter till Arlanda och resten av världen. Fyrtio minuter till Stockholm. Vi har nära till allt.

Uppsala är en lagom stad.  Vi har haft det otroligt lugnt och varit förskonade från massa skit. Nu har det ändrats rätt drastiskt och det ska jag nog skriva om en annan dag. OM jag vågar för det är kontroversiellt att säga det högt 😉

Nåväl. Tillbaka till slalomen.

Jag har INTE försakat det och varit ledsen över det, utan det har bara inte lockat tillräckligt mycket för att det ska vara värt det besvär som det ändå är att packa ihop en hel familj för en dag i backen. Köra tio mil fram och tillbaka. Och att sen behöva ta hänsyn till massa kiddos, som tappar vantar och blir kissnödiga, så man inte hinner åka själv;)

Ego javisst, men det är för dyrt för att inte utnyttja tiden till max. Bodde vi i en vinterstad skulle vi med all säkerhet tänkt helt annorlunda.

Janelle och Patricia kan åka, de har gått i slalomskola en gång i tiden men ingen av dem är förtjusta i det och har vägrat att åka sen dess. Corrinda var med en gång förra året men blev inte direkt biten. Övriga tittar bara konstigt på mig när jag frågar om de vill följa med:)

 

Eftersom vi åker de dagar det är umgänge så blir det bara jag och syrran.

Vi åkte strax efter åtta, syrran hämtade upp mig och så drog vi. Trötta, men glada. Äntligen! Sol var det åxå!!

kungsberget

Man måste ha flätor under hjälmen, det är det enda som funkar:)

Vi babblade så mycket att vi nästan höll på att glömma att boka utrustning:) Vi har egna skidor, pjäxor och stavar, MEN  de är antika. Det vi har är SLALOM skidor, inte carving eller twintip eller så. De är sen slutet av 80-talet eller nåt.. De funkar, det är inte så att de är helt värdelösa, men de är inte alls lika roliga att åka på som moderna. Det är stor skillnad. Mina heter dessutom CP Racer… men tack för det då;) fatta exakt hur kul det var att ha dem som trettonåring;)

Alltså hyr vi. Ett paket är pjäxor, skidor och stavar och kostar några hundra. Då får vi kanongrejor jämfört med våra. Tanken är att köpa nya, men det är ju så svinigt dyrt…. Kanske Blocket till våren:)

kungsberget

KLockan 09.12 bokade jag i bilen via hemsidan och kl 09.26 kom nästa sms att det var klart:) Svårt att få det smidigare än så.

Vi stannar alltid på en mack och köper kaffe, och i går hade de semlor. Årets första:) och borde vara den sista;) Men så kommer det inte bli..

semlor

Solen strålade när vi kom fram, och vi bytte om i bilen, det var slabbigt och geggigt på parkeringen så det var inte så enkelt men gick bra. Sen in i uthyrningen, köpa liftkort och gå på toa innan vi hämtade och tog på utrustningen. Denna gång var det ett par pjäxor som var skitsnygga, limegröna detaljer, men de var inte alls sköna insåg vi efter ett tag. Första gången det händer, men man kan byta, vilket vi inte gjorde för så illa var det inte, Men kommer lugnt göra det om jag få lika nästa gång. Jag fick riktigt ont i hälen. Syrrans var lite felinställda, så i sittliften upp, nästan framme när hon skulle flytta ner skidorna från de stöd man har de på när man åker upp så löste båda ut och hon tappade dem….! Gahhh folk hade kunnat få dem i huvudet.

Det har aldrig hänt nån av de gånger att det varit knas så här, men med tanke på att de hyr ut hundratals skidor och pjäxor så är det väl inte konstigt om det blir nån miss nån gång.

Jag fick hämta dem åt henne och så trasslade hon med dem en lång stund innan de satt fast hyfsat på pjäxorna och så åkte vi ner sakta och försiktigt för att fixa det. Killen i uthyrningen bad tusen gånger om ursäkt och ställde om dem.

Men efter det så var det bara åka av:)

kungsberget

Jag fick skäll av er förra året för att jag inte hade hjälm, och se här:)

Vet inte riktigt vad jag gjort med den just här dock, för den satt längre ner i pannan normalt:)

Det var toppenhärligt väder, nån minusgrad på förmiddagen men sen blev det nog plusgrader. Solen värmer ju, och efter första åket, dvs när syrran fixade skidorna så var vi båda tvungna att ta av en tröja. Toksvettigt.

Mitt skidställ från Cellbes funkade utmärkt. ( Tips! De har ta tre betala för två nu såg jag när jag skulle länka)

IMG_4823

Jacka här Byxor här

IMG_4824

Queen of the mountain. Queen of fucking everything;)

Syrran är queen hon med:)

IMG_4826

Kanske mest på att knuffas;) Queen of puffs;)

I en sittlift, med tre platser så skulle vi åka ihop med en liten tonårstjej. Hennes och min grind åkte upp men inte syrrans så hon fastnade, men så öppnades grinden och hon åkte framåt. Tyvärr så är det på den här liften nån form av gummimatta som man åker ner på och den rör sig som ett långsamt rullband framåt. Skidorna fastnar och man kan inte justera dem. Eftersom syrran kom fel så fick hon sittkorgen hårt på ena benet, liftkillen stannade liften men en sekund för sent eftersom hon då knuffat till mig.

Jag kunde inte röra skidorna och parera eftersom där stod den här tjejens skidor, och hon i sin tur stod med sina skidor emot en kant så hon kunde inte heller parera. Resultatet blev att i nån osnygg dominoeffekt så knuffade jag på henne, hon försökte hålla balansen, jag försökte hålla balansen och ingen av oss lyckades utan dråsade i marken som jäkla träd som faller;) Handlöst.

Och bakom oss hela liftkön. Kul. Not,

Stackars tjej! Syrran gjorde illa sig på benet, jag ramlade hårt på ena höften och armbågen och tjejen sa att hon inte gjorde illa sig men det gjorde hon säkert. Inte så illa att vi inte kunde åka vidare, men så pass att det är blåmärken nu.

Jaja, det var bara att försöka pallra sig upp. Har ni nån gång försökt ta er upp från liggande, med fötterna fast i ett par orörliga pjäxor med ett par tunga skidor på, när ni halvligger under en stolslift? Kan meddela att det inte är jätteenkelt. Pinsamt är det åxå 😉 Syrran stod ju där, helt lugnt men ändå den vållande 😉

” Kan vi int åka här nåt mer då” konstaterade hon.

Det var ju ingen som var klantig utan det var den är grinden som inte var helt med på noterna. Hoppas att tjejen inte fick ont!

Vi undvek den liften ett tag, men framåt stängning var den backen bäst så då fick vi bita i det sura pinsamhetsäpplet 😉

 

Vi var inte sugna på att gå in och äta lunch, det tar tid och man blir mosig av att komma in i värmen. De hade en liten ”restaurang” öppen på toppen, där vi käkade en korv med bröd.

kungsberget

Vet inte om jag tycker att Jäegermeister och öl hör ihop med skidåkning förvisso,..?

Men mysigt med disk i snö och de hade en stor tipi där man kunde värma sig om vädret var sämre, men eftersom solen strålade så satt vi gärna ute. Helmajsigt. Jag har aldrig varit i alperna, men det måste kännas ungefär som i går. Om man låtsas att snön är riktig och inte fejkad.

För det var inte mycket äkta vara direkt. I princip all snö var konstgjord, det funkar alldeles utmärkt att åka på när det är kallt, men när det blir varmt så är det som att försöka glida runt i blött strösocker;)

Det blir tungt att trycka undan i svängarna och det gör det svåråkt. Den liksom glider ner från backens brantare partier och lägger sig i sjok. Men hellre sånt än inte åka alls:)

Man lär sig, men i mitt huvud ekade en kompis ord om hur han åkt på riktigt fint puder, och jag funderade på när jag gjorde det sist? Kom fram till att det nog var i Idre på 80-talet;)

Nån gång måste jag testa att åka offpist sådär som de gör i reklamfilmerna. Nån gång:)

 

Vi åkte och åkte. Upp och ner. Den nya sittliften med åtta platser var grym, gick snabbt och tog oss upp på tre minuter. Det var inte så mycket folk så det var korta köer, och det blev oerhört mycket tid på skidorna. Något som började kännas framåt kvällen, främst ovanför knäna. Herrejösses det måste finnas massa småmuskler där som fick jobba ordentligt. När det känns riktigt i benen att man börjar bli trött så blir man lite försiktigare. Det är ju allmänt känt att ”det sista åket” är det då man gör illa sig, och det ville vi inte riskera.

i kombo med att backarna blir sämre ju fler som åker, och ju mer solen värmen så var väl de sista åken inte dagens roligaste eller fräckaste;)

Dagens första åk undrade jag om jag tappat allt. Jag åkte inte dålig kanske men med noll feeling. Fick tänka till hur jag gjorde i svängarna och det var knepigt att få ihop det. Efter att ha kört några superhärliga vändor i en av de nya gröna (easypeasy) nedfarterna på baksidan där snön var kanon på morgonen, så kändes det bättre. Några åk där allt funkade och jag kände hur extremt skitsnyggt jag åkte;)

 

Så stängde de, och vi lämnade tillbaka utrustningen. Där och då känns det hur skönt som helst att bara dumpa det på nån annan att ta reda på blöta pjäxor och isiga bindningar. Tillbaka till bilen och så for vi hemåt.

Ett obligatorisk stopp på Donken i Sandviken för att dels äta burgare, dels andas lite av Årsundastämningen. Älskar det där hörnet av världen.♥

Sen fick vi stanna en sväng till för syrrans lyktor på bilen var helt igenmurade och hon såg inget.

Hemma i stan igen och kastade mig på soffan där jag sen låg resten av kvällen:)

Man blir så galet härligt trött av att vara ute hela dagen, och på det massa fysisk aktivitet.

Underbart.

 

Kidsen hade varit och klättrat och badat, och ätit på Donken vad det såg ut;) så de var rätt trötta de med.

De gick och lade sig en efter en, och Jordan somnade i soffan med mig när vi kollade på en film. Jamie ville ligga inne hos mig, som vanligt, och han är så go att det inte gör nåt. Han ville ligga på min arm ♥ och då somnar man extra gott.

Nu är det sportlov och vi har absolut inget planerat, mer än roliga saker:)

Novalie vill fixa i ordning sitt rum, och då måste vi skaffa en ny byrå för hennes har gått sönder. De däringa lådbottnarna är ju värdelösa,. Jag tror vi ska luncha på Ikea och shoppa lite där i veckan, ungarna älskar ju det stället.

Först måste de städa, och det har alla små tjejer gjort idag, de rensar friskt och det kommer medföra massa extrajobb för mig sen men det gör inget.

Jag har städat och grejat jag med, och det är inte kul, men skönt när det är klart.

Jag har nog inte visat er mina pinvinleggings från Primark:) ?

underkläder

Köpte sådana här till alla tjejer i familjen, och även småkillarna. Den enda som inte fick några var Robban och det är han innerligt glad öve;). Olika mönster, olika färger. De är galet sköna, och perfekta att ha under skidbyxorna. Dock kunde jag inte riktigt förmå mig till att ta av ytterbyxorna  och gå in på McD;) för jag har gränser. En av dem går vid att visa sig offentligt i foppatofflor, och i pingvinleggings:;)INte nödvändigtvis samtidigt.

I London hade dock var och varannan sådana på sig.

 

Nu ska jag dricka te tillsammans med mina tedrickande kids och titta på tv.

Vi hörs i morgon:)

Natti natti ♥

Kommentarer

  1. Piglett Ek

    Jag skrattar gott åt tanken på OM det skulle bli poppis att vuxna människor traskade omkring med pingvinleggings och foppatofflor…. I kombo . 😀 Vi verkar ju kunna vänja oss vid det mesta, det som var omöjligt att tänka sig för tio år sedan är fullt möjligt idag och tvärtom. Du kanske är en trendsättare utan att veta om det. Folk kommer på att med DET var ju en bra ide´, men då otack är världens lön så kanske ingen kommer på att det var du som uttalade det först. Om du får vara med på tv igen så borde du testa klädseln ”bara för att”….

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting