Allmänt

Hur går man vidare?

Det är fasansfullt det som hände.

Ingen kommer att glömma det,

Jag vill ge alla poliser, alla brandmän, all sjukvårdspersonal, alla civila, alla som på något sätt var involverade i det här en gigantiskt eloge. De fick se saker som man med största säkerhet aldrig får bort från näthinnan.

Sverige funkade, vår katastrofberedskap funkade. Själva dådet kan man inte förutspå, tyvärr, men hela maskineriet när det väl var ett faktum verkar ha funkat väldigt bra.

Poliser och sjukvårdspersonal, säkert andra yrkeskategorier med men det har jag inte hört om, skyndade sig till sina arbeten för att byta om och hjälpa till, även om de var lediga. Tänk på det nästa gång det är dags för lönediskussioner. Utan anmodan bara inställde de sig, till allmänhetens tjänst och det ska vi vara tacksamma över.

Jag vill ge alla drabbade en stor kram, och skickar all min kärlek ♥

Jag hoppas att det kommer att finnas krishjälp för alla som behöver det. Även om ett tag.

 

Jag blir ledsen när jag läser massa rasistiskt skit på sociala medier.

Sluta hata hela folkslag, och styr ditt hat mot de enskilda individer som gör det här.

Allt annat är galet.

 

Jag kommer skriva ”vanliga” inlägg nu. Med det menar jag inte att jag glömt eller att någon annan ska glömma, men hur det än är så måste livet gå vidare. Jag har ingen när eller kär som drabbats, tack och lov, så jag kan inte sörja som om jag hade det.

Men jag sörjer för hela mänskligheten. Jag kommer aldrig glömma. Ingen kommer att glömma.

Terrorister vill skrämmas, så då måste vi göra tvärtom. Jag fortsätter skriva, om allt och inget.

Jag hoppas att ni är med på det, att det känns okey.

 

Kärlek till er alla ♥

Kommentarer

  1. Tolv

    En bit av en mening försvann. så det är inte bara i vårt land det händer hemska saker, långt fler dör utomlands i såna dåd och vi får skänka dess anhöriga en tanke också.

  2. Tolv

    Bra att du fortsätter ”som vanlig. Det är vad vi måste göra, även om man inte glömmer. Men igår hände flera dåd runt om i världen så det är så mycket mer än detta i Stockholm. Det är fasansfullt allt som händer i världen
    De vill slå kilar mellan folk och få oss rädda och osams.
    Därför har du all heder av att fortsätta som vanligt med din blogg och inte ge dig in i politiken eller komma med åsikter om än det ena än det andra.
    Andra bloggmammor har uttryckt sina åsikter och ärligt talat fått mycket skit för det. Vilket är fel för alla får tycka vad de vill, men dess kommentarer visar att dessa terrorister får rätt när de gör oss rädda.
    Vi kommer aldrig komma ifrån att sånt här kan hända, men vi kan inte rädda världen- Inte ensamma. Men med oräddhet och kärlek kan vi gå vidare.
    Skriv du om allt och inget, det är det vi behöver. Vi behöver komma vidare.

  3. Prematurmamma

    Fina Carola det som hände i fredags är så grymt. Vi får aldrig glömma men inte gräva ner oss i det hemska. Har själv fått på skallen att jag inte uppdaterat med en flagga för att visa mitt stöd. Men mitt stöd finns för min släkting som var på platsen och dennes vänner. Tack och lov klarade de sig men men. Det är fint att poliserna hyllas. Folk gick tillsammans hem och vänligheten spiras. Nu hoppas jag bara att denna närhet och värme som detta fruktansvärda gett stannar kvar. Att folk fortsätter vara vänliga och omtänksamma även om en månad. Ett år och framöver. Som sagt vi ska aldrig glömma men nu är det viktigare hur vi går vidare och vad vi tar med oss så börja du om att skriva om dig och ert liv för det ger ett hopp och ett ljus i allt det mörka att få läsa om vardagen. Många kramar

  4. Mumintrollet

    Mitt sätt att försöka förstå och vidga mina perspektiv är att ta lite reda på landet Uzbekistan; ett fattigt land där diktatur råder. Människorna har det svårt och drömmer om att utvandra till fria, rika väst. Många avundas oss och i vissa (sjuka?) hjärnor går avundsjukan över till hat… Man kanske inte lyckades finna det liv man hade hoppats på? Man kanske hittar någon sorts gemenskap i en terroristgrupp? Som sagt, inte ett försök att ursäkta den vidriga handlingen…..men om alla vi människor hade kunnat byta ut vår girighet mot givmildhet hade världen varit ett paradis.

  5. Ida

    Jag känner på samma sätt, att livet måste gå vidare trots det som hänt. Det kommer alltid att finnas kvar men man måste kunna fokusera på andra saker också.

  6. Helena

    Jättefint skrivet Carola, andra bloggare cyklar nu ut på högerkanten och vinglar i diket, det håller du dig för god för, tack <3

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting