Allmänt

Kostrådgivning:)

I samarbete med WellmiltonOhhh, idag har jag inlett ett som jag tycker, superbra samarbete med Wellmilton 🙂

Det handlar om Hälsa och Kost.

Det är extra roligt eftersom jag själv är så intresserad av ämnet och dessutom har träffat Jennifer Milton personligen och vet att hon är seriös, lyhörd och kompetent. Och mycket trevlig:)

 

wellmilton

Wellmilton är kostrådgivning, för vuxna men även för barn. Tittar man sig omkring i valfri barngrupp så ser man ganska direkt att det behövs. Ni vet att övervikt bland barn bara ökar va? Och även bland vuxna, Jag läste nåt en av mina Hälsocoach-kursare delat, där de nya siffrorna är att 51% av Sveriges vuxna befolkning (16-84år)är överviktiga/lider av fetma. Hälften av befolkningen. Fatta vart vi är på väg!

Lite som i filmen Wall-E, där människorna ser ut så här.

walle-hoverchair05

Fetma är ett stort världsproblem. Välfärdsproblem.

Och beror nästan alltid på felaktig kost.

JO, så är det, man kan försöka ljuga för sig själv och skylla på kraftig benstomme och arv, men till syvende och sist handlar det alltid om kalori in – kalori ut. 

 

Wellmilton arbetar för att skapa hälsosammare kost- och livsstilsvanor för familjer, De jobbar för att ge föräldrar rätt kunskap, support och motivation för att kunna ge sig själva och barnen ett sundare liv.

Det är ett Uppsalabaserat företag, vilket jag tycker är extra kul att få samarbeta med:) och de erbjuder kost-/hälsorådgivning både här i stan, men kanske  främst online.

De har även workshops och föreläsningar. Jag vet att det är en föreläsning om SOCKERBEROENDE här i Uppsala den 15 maj. Den ska jag försöka gå på, och jag ska ta med min äldsta, Janelle som insett att hon mår bäst av att äta så lite socker som möjligt. Hon gick upp massor i vikt efter att hennes pappa stack, men har nu gått ner typ allt:) Så duktig, och även om hon tränat så är det mestadels en ändring av kosten som gjort att hon fått de fina resultaten.

Kosten är A och O.

 

Wellmilton erbjuder lösningar utifrån dina behov och där du är. De erbjuder kost-/hälsorådgivning där du är. I hemmet, på arbetet, eller online.

En kostrådgivning går till som så att kunden får registrera sitt kostintag i deras kostdataprogram. innan första samtalet. (Det är inget krav men önskvärt) Sen analyseras den nuvarande situationen under samtalet, och tillsammans lägger man upp en plan för hur hälsomålen ska uppnås. Sedan coachas, motiveras och stöttas kunden för att nå sina mål. Oavsett om det gäller vuxen eller barn.

 

50 minuters kostrådgivning online kostar från 450kr. Finns flera olika paket.

Just NU erbjuder Jennifer alla 15 minuters kostnadsfri hälsorådgivning online! Bara att testa alltså:)

Bestämmer ni er sen för att testa det här så får ni

10% på valfritt kostrådgivningspaket om ni anger kod CAROLA10  🙂

Koden gäller t.o.m 31 maj 2017

 

Jag har gjort kostregistreringar, både på mig själv och andra. Och det gemensamma är att man inser plötsligt hur man äter. Det är så enkelt att tro att man bara ätit nyttiga saker, och i bra mängder, men så skriver man ner det och bara….ehhh hoppsan. Hur många föräldrar tex äter inte upp resten av sitt barns hamburgare, glass, tårta? Och glömmer bort det i samma sekund man ställt undan tallriken. Jag själv är världsbäst på att äta onyttiga/onödiga saker jättejättefort:) Som att det inte räknas då…öh pucko;)

Dessutom så äter jag gärna när jag har tråkigt…korkat.

Jag kan nästan lova att testar ni en kostrådgivning med Jennifer så kommer ni komma till insikt om saker ni inte riktigt noterat om er själva. Oavsett om ni vill gå upp i vikt, ner i vikt,välja hälsosammare mat, få hjälp att
komma igång/komma vidare, komma igång med träningen, hantera stress, förbättra sömnen,
hantera sockerberoende, förbättra prestationen och ev öka muskelmassa. De hjälper dig som vill
förbättra din hälsa på ett eller flera plan.

Att ta hjälp av en proffsig utomstående kan vara det som gör att man lyckas där man tidigare misslyckats.

 

Vi kan så himla mycket idag, men kosten har på vägen ballat ur. Det är snabba lösningar, halvfabrikat, äta ute och jag erkänner villigt att jag hade ungefär noll koll på vad en kolhydrat var, eller vad man menade med protein…. Då är det svårt att göra rätt, speciellt när förpackningarna lovar att det är prima grejor. Nu har jag ju lärt mig, men känner fortfarande att jag behöver lära mig mer innan jag kan coacha andra. Jag är Hälsocoach, men behöver lära mig mer.

Jag börjar genom att samarbeta med ett proffs:)

Wellmilton:)

Och ni får alltså 10% på valfritt kostrådgivningsprogram med kod CAROLA10

Koden gäller t.o.m 31 maj 2017

 

Wellmilton

 

 

 

 

Kommentarer

 1. Malin

  Ätstörningar har också ökat lavinartat de senaste åren. Var 5:e tjej beräknas lida av någon form av ätstörning bland killar är siffran något lägre. Dessutom kryper det allt längre ner i åldrarna då det inte direkt är ovanligt att ätstörningar som anorexi drabbar barn i 9-års ålder, ungefär var 5:e sjuåring tycker att den är för tjock. Fatta vart vi är på väg!
  Alla ätstörningar skadar kroppen extremt mycket och väldigt många av dem är dödliga.

 2. Ulrika

  Det viktiga är tidiga sunda och regelbundna matvanor, hemlagat med mycket näring, grönsaker och frukt, undvika snabbmat (McDonalds) och ung 1 h aktiv rörelse varje dag. Det är vad sjukvården rekommenderar. Det där med regelbundenhet glömmer man ofta, det är viktigt att få i frukost på morgonen och inte äta för sent på dagen. Sen vet man ju att det är mycket ärftlighet med, det ser man ofta på föräldrar med övervikt där barnen lätt får bekymmer. Dess mer viktigt att sköta sig från början och uppmuntra till rörelse.

 3. Karin

  Att fetma nästan alltid beror på kosten är helt fel.
  Nya rön har visat att andra faktorer som tex. dina gener och din tarmflora är en mycket större orsak till övervikt än bara kosten.

  1. familjenannorlunda

   Nä. Kost kost kost. Och sen må tarmfloran ta stryk av fel kost och balla ur;)
   Gener kan man inte ändra på men man kan inte säga att fetma enbart är genetiskt. Det handlar om att äta rätt efter dina förutsättningar:)
   Förvisso har vissa lättare att lägga på sig men då får man anpassa sig, och se till att träna också.

   1. Karin

    Jag sa inte att fetma enbart är genetiskt men en större anledning till fetma än kost.
    Vill inte tjafsa men är ganska påläst i ämnet iom att jag själv är överviktig.
    Man kan absolut ändra kosten, men har man en gång blivit kraftigt överviktig är det väldigt svårt att bli av med den vikten.
    Visst kan man svälta sig själv genom olika dieter och liknande men de allra allra flesta som lyckas tappa vikt (inklusive GBP och liknande operationer) går upp lika mycket eller mer igen.

  2. Jennifer

   Hej Karin!

   Det är helt rätt att vi har olika förutsättningar rent genetiskt. Det har visat sig att vi är olika sockerkänsliga, tål olika saker, har lättare/svårare att gå upp/ned i vikt. Men som även Carola säger så handlar det om att anpassa sig efter sina egna förutsättningar. Någon förbränner 2000 kcal om dagen medan en annan förbränner 2500 kcal. Då handlar det om att anpassa sig efter det och finna mat- och rörelsevanor som passar ens egen kropp och sitt liv.

   Och med både kost och rörelse kan vi reglera vår förbränning, vår tarmflora, vår vikt, vårt mående och så himla mycket mer. Fantastiskt, eller hur? 🙂

 4. Marie

  Eh… Äta barnens rester?! Vem gör det? Allvarligt! Tanken har aldrig slagit mig! Jag älskar mina barn men de är små vandrande smittbärare och gör vad jag kan för att inte bli smittad… Så äta på en glass som de slickat på är totalt uteslutet!!! Big time!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing