Allmänt

Nyttig rabarberpaj och kräm:)

Once in a while så bakar jag:) Jag KAN, bara det att jag inte är så road av det, och kanske främst för att jag har noll karaktär och äter upp allt direkt 😉

Har barnen tur så bjussar jag, men det är inte alls säkert. Och sen, så fort de vänder ryggen till så moffar jag i mig en bit till., Och en till… Va??? Är det slut?? Fasen vad konstigt?

😉

 

Följa recept är inte min grej, utan jag höftar. Det förutsätter såklart att jag vet ungefär grundreceptet, men sen måste ju jag ofta dubbla för att få det att räcka. Baka två omgångar är inte min grej. Jag har ju dessutom en stor ugn (90cm) så jag har gott om plats. Får in två långpannor intill varandra, eller så använder jag den som hör till ugnen.

Nu är det rabarbertider. Jag har en jättestor rackare som bara öser ut rabarber. Men jag kan inte göra paj på den eftersom ingen unge gillar det… Vad göra? Jag fryser in en del, och så brukar jag koka kräm mellan varven. Då gör jag utan vanligt socker eftersom jag då försöker undvika det. Jag äter massa godis och skit, men f ö r s ö k e r undvika:)

 

Rabarberkräm (my lazy way.)

Rabarber, så mkt som du vill.

Kanel.

Steviaströ. Eller inget sött alls. Lite beroende på hur sur rabarbern är.

Jag skär rabarbern i små bitar, lägger de i en kastrull och täcker med vatten. Ner med kanelstång om jag har, annars strör jag vanlig kanel över. Vill jag ha stevia så strör jag ner som jag tycker verkar bra.

Koka tills rabarbern är mjuk.

Antingen mixar man lite nu om man vill ha den slät eller så gillar man bitar och då gör man inget.

Red av den, med mjöl och vatten. ( skaka ihop mjöl och vatten, häll i den kokande krämen i en fin stråle under omrörning, låt koka upp)

Låt svalna, klart:)

Jag brukar blanda den i kvargen….surprise not va:)? Men det blir supergott!

 

Rabarberpaj

Rabarber

Havregryn

Olja, helst raps, men funkade finfint med olivolja med,

Steviaströ

Kanel

Skär rabarbern i små bitar och täcker botten i en form.

Strör över massor av kanel, älskar det. Går utmärkt att ta även kardemumma, ingefära edyl.

Häller så mycket havregryn som jag tror kommer täcka rabarbern i en skål och häller i olja och rör runt så allt blir lite fuktigt. Strör i stevia så det blir lagom sött. Smaka!

Strössla ut smuldegen över rabarberna och in i ugnen typ 10-20 minuter, tills det blir lite gyllene och gärna aningens knaprigt.

 

Serveras med kvarg som jag vispar ut med lite vatten så den blir lite lösare, och droppar i några droppar vaniljdroppar. Eller vaniljpulver om man hellre vill det. Färska hallon till är pricken över i 🙂

rabarberpaj

 

Så jäkla gott, och rätt så ”nyttigt” 🙂

Kommentarer

 1. Anna Westin

  Jag läste om din 90-ugn! Vi funderar på att köpa en 90cm bred spis och kan då välja mellan två ugnar 60 plus 30cm breda eller en 90cm bred ugn. Ugnsluckan ser gigantisk ut när man tittar på den… Hur är det att leva med en sådan? Saknar du någonsin att ha två ugnar? Jag är frestad men behöver råd! Tack!

 2. Brittinger

  Jag kokar rabarbern med lite vatten , söströ och kanel. Tills den blir mjuk.
  Ingen redningen behövs så gott till glass, kvarg eller med grädde.

 3. Lisa från Skåne

  Min mor kokte soppa på rabarber läskande att dricka när det var varmt, skulle vara kall. Recept som till kräm men utan redning.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing