Allmänt

Salladstips:)

Innehåller adlinks

Jag har ju tjatat hål i huvudet på er om Glossybox 🙂

Och nu har jag upptäckt en liknande variant, fast i kökets värld. Jag som liksom inte finner någon som helst njutning i att laga mat behöver all boost jag kan behöva, och om jag har fatta rätt så får man typ 8-9 produkter plus nåt fancy receptmagasin om man prenumererar på Kökets Box

Är det någon av er som testat den? Bu eller bä?

Jag funderar på att beställa hem den men vill gärna ha lite feedback om ni har först:)

 

Men just nu, så funderar jag mer på varför mina barn är sjuka. Vart kom det ifrån liksom?

Jamie först, sen Lovelia, och igår grät sig Jordan sig till sömns för han hade sån huvudvärk.

Vik hädan.

Doris sällskapar alltid med den som mår dåligt ♥

best friends

Vi fick alltså vackert stanna hemma från Bio under stjärnorna som de anordnade i Gränby, lite surt, men eftersom det BÖRJADE REGNA (skitsommar) lagom tills de skulle åka så kändes det mindre lockande;)

Corrinda och Marcus fick låna min bil och de tog med sig Novalie och Trixie, liggunderlag, regnjackor, filtar, paraply och coca cola och glas:) Det slutade regna och jag såg på Janelles instastory att det verkade mysigt som sjutton. Hemma hade jag annat för mig, som sagt…

De rullade in hemma runt midnatt, filmen startade inte förrän tidigast 21.30 eftersom de väntade på att det skulle bli mörkt.

Jag har alltid velat åka på en riktig Drive-in bio, som i USA:) Men ännu har jag inte kommit så långt. Jag vet att jag försökte puffa för det när jag var med mamma, pappa och syrran där för massor av år sen, men vi gjorde det aldrig.  Så det ligger ju kvar på min bucketlist:)

 

Trots att Loppan var sjuk igår så drog jag iväg och tränade. Kanske får lägga det i Dåliga mammors-bikt 😉 Men jag behövde så innerligt röra på mig. Ont i hela kroppen, seg och jag måste bara få träna för att må bra. Lovelia låg och halvsov framför tv:n, hade ätit lite och druckit lite så det kändes ok. Dessutom med storasyskon hemma.

Nä, det låter som jag ursäktar mig, och det gör jag inte:) Jag lämnar mina ungar hemma, och det är mitt ansvar och inget som jag känner är fel. För då hade jag inte gjort det:)

Sen kanske andra har andra åsikter, varsågoda.

 

Det var cirkelfys med David, Allt annat hade jag kanske avbokat, men eftersom jag vet att det är ett pass man inte kan fuska sig igenom och det alltså ger effekt så körde jag.

Idag hade jag inte heller mina handledsstöd, wow. Jag har alltid haft klena handleder, och efter alla graviditeter så har det tagit tid innan de kommit tillbaka i nåt som liknar ”före”. Jag har fått jobba mycket med styrkan där, och gör fortfarande. Jag försöker medvetet att låta bli dem om jag känner att banan är ok. Men väldigt ofta är det väldigt mycket påfrestan på just handlederna. Alla mina andra leder har blivit starkare, och smidigare;) förutom just dem. David har massa saker som frestar på, men jag tänkte i alla fall börja utan stöden. Ofta får jag sen vira fast dem varv två, men idag funkade det bra. Jag tror att det handlar massor om hormoner. Dessa hatade/älskade hormoner som både kan stjälpa eller hjälpa;)

 

I förrgår så frågade jag vad ni skulle äta och nån sa Ljummen kasslersallad med Halloumi.,

Det lät så jäkla gott att jag åkte och handlade kassler direkt.

kasslersallad

Sen gjorde jag min variant:)

Ungarna fick pasta, men jag gjorde även soyabönor, så paprika, tomat, gurka, champinjoner, sallad, kassler och så stekte jag halloumi. Glömde lägga på guacamole innan jag fotade, men det var med.

S Å  J Ä K L A  G O T T !!

Mirkas Jennifer såg min bild på intstagram och ville helst ha skjuts hit omedelbart alternativt att Mirka fick lova att göra den pronto:) Och ja den var så god att jag åt den till middag igår med, med tsatsiki den gången, om möjligt ännu godare.

Så tusen tack för det tipset! ♥

 

Nu ska jag sätta fart här, vi hörs snart igen:)

Kommentarer

 1. Ann

  Vi har haft kökets box sen i våras. I början är det spännande med nya varor men i ärlighetens namn så är det en hel del som vi inte använt. Det är ju många olika produkter och en del känner man igen. Allt från drycker, godis, kryddor och mixer/torrvaror. I tidningen får man förslag på vad man kan göra med dem. Testa någon månad och se, inte speciellt dyrt.

 2. Camilla Torstensson

  Hej! Det ska visas utomhus bio på wenngarn slott 20 Augusti om jag minns rätt. Man sitter på filt eller brasse stol. medtag picknick eller tilltugg. Jättemysigt. Kolla upp bioprogrammet där. Tror dom ska visa nån bra barnfilm=) Hoppas ni är friska snart , kram Camilla

 3. Malin

  Här har vi inte vabbat på 1,5 år trots skitsomrar… Inte för att jag sanerar hysteriskt heller. Fler barn = fler smittor tror jag. Du får trösta dig med att de kommer ha ett sju jäkla immunförsvar som vuxna ? (Men, kolla så ni inte har mögel i huset, DET om något förstör immunförsvar….)

 4. Ellen

  Skrev angående rabattkoden på glossyboc inte fungerade och nu har den väl tyvärr gått ut ? :/ Jag försökte samma dag som var sista dagen men det fungerade inte . Får hoppas det kommer ngn mer chans 🙂

 5. Stina

  Men fy Malin jag håller med om att det låter hemskt att isolera på det sättet och jag hoppas barnen är stora isåfall! Man behöver väl sina föräldrar nära när man är sjuk!

  1. Malin

   Ja å jag skrev väl aldrig att föräldrarna aldrig är med barnet eller hur?!?! Bara för att barnet är på sitt rum betyder inte det att inte en av föräldrarna är där, även om vi inte är där HELA TIDEN! Barnen har inga problem alls med detta utan tycker som sagt det är mysigt att få va lite ifred, äta på sitt rum osv…
   känns väldigt mycket rimligare att ETT barn som är sjukt äter på sitt rum istället för 5 av de friska barnen!? Barnen är 5-12 år. Förra veckan hade 5-åringen magsjuka och hon tyckte det var tråkigt när hon skulle äta tillsammans med oss andra igen, det var mycket roligare att äta på sitt rum! Så nej, det är inte hemskt och INGET av barnen har någonsin gnällt under ”isoleringstiden”!
   Den gången vi struntade i isoleringen blev alla sjuk i princip samtidigt, även vi vuxna, och det kan jag lova dig var INTE roligt!! Tex så kräktes ett barn i en hink vid sängen, och när jag skulle ta hinken till toaletten för att tömma så kräktes jag själv i den efter vägen. Det kändes som nån parodi och det inget jag vill vara med om igen kan jag säga!
   Då var dessutom minstingen bebis och sköta henne och de sjuka syskonen samtidigt som vi båda vuxna låg däckade var allt annat än lätt.

   1. Stina

    Nej det skrev du inte. Men du skrev att en av föräldrarna går in med maten, och vi undviker onödig närkontakt. Det var det jag tyckte lät oerhört känslokallt. Ingen närkontakt är onödig! Speciellt inte när man är sjuk och liten., då behöver barnet extra mycket! Att barnet sen inte vill äta med övriga familjen efter 48 timmar utan kontakt med familjen utöver en förälder, ja det är en annan sak som inte hör hit. Det är väl bara så att alla har sina sätt att undvika sjukdomar och alla gör som dom vill.

 6. Maggda

  Jag gillar kökets Box mkt, man får mkt nya saker att testa. Vissa grejer känner man igen men en hel del nytt med. Jag tycker du ska satsa på den boxen,

 7. Jenny

  Mamma fick hem en Kökets box när vi var där en gång. Det är blandad kompott, inte ingredienser till en måltid. Hon fick typ fläderdryck, våtservetter, sesamkex…

 8. Malin

  Här har vi 6 barn, får ett barn magsjuka isoleras han eller hon i sitt rum omgående tills kusten är klar så att säga, det vill säga alla symtom plus de 48 timmarna är passerad. Den sjuke använder en toalett och resten en annan. Vi ställer in mat osv till den sjuke och dom får äta på rummet.
  Funkar hur bra som helst och det är inte ofta fler trillar dit när vi gör så. Bara en av oss vuxna går in i rummet och är extremt noga med handhygien osv efter att ha varit där inne, plus att vi undviker kroppskontakt så gott det går. Inga onödiga pussar och kramar osv alltså,
  Kan låta hur hemskt som helst, men faktum är att det blir rena epidemien om alla insjuknar, plus att barnen faktiskt tycker att det är rätt skönt och mysigt att va på rummet, äta på rummet osv, så ingen lider av det öht! ?

  1. familjenannorlunda

   Gör så med de större men de mindre delar rum.. och jag är ensam vuxen så jag kan inte släppa allt annat ?
   I mitt fall får det bli vardagsrummet som är kontaminerad mark och de sjuka hålls där. De har tv, och tillgång till youtube osv så de inte dör tristessdöden;)
   Stängd dörr och så här års öppen altandörr .
   Vi har nästan aldrig drabbats av epidemi förrän nu de sista åren. Och det skyller jag de dåliga somrarna för:)
   Men jag sällskapar med barnen, för de är oftast så ledsna och mår ruttet så att lämna dem solo gör jag inte. Men inga pussar direkt 😉

   1. Ulrika

    Jag blir inte klok på alla dessa inlägg med uppfostrande ton om att man vid magsjuka ska hålla alla hemma i 48 h efter sista symtom för att minska spridning. Detta är alla väldigt överens om vid dessa inlägg och gud nåde om någon tycker annorlunda. Sen när det väl gäller så verkar det som det är ganska anpassningsbart beroende på vad för kul det är som lockar. Själv är jag inte så rädd för magsjuka och brukar hålla den hemma som är sjuk medan vi andra rör oss fritt, har jag någon gång nämnt detta vid diskussioner här så blir man nästan lynchad. Spännande att det kan variera från gång till gång….

    1. Anna

     Håller med dig Ulrica, det verkar ofta variera det där med 48 timmar beroende på vad som ska göras! Jag menar inte dig Carola för jag tvivlar inte en sekund på att du sköter magsjuka klockrent! Här gör vi som du, jag är ensam med barnen också så självklart får de vara ute i vardagsrummet och de friska får hålla sig på avstånd istället. Tycker det låter hemskt och känslokallt att hålla sjuka barn inne på rummet ensamma utan onödiga kramar och pussar! ( beroende på ålder såklart) När man är magsjuk känner man sig väldigt sjuk ofta och är man liten behöver man få vara med sin förälder! Usch va hemskt det låter att vara ensam då. Det är väl bättre och enklare för de som mår bra att hålla sig på avstånd?! Vi får sällan några epidemier i vår familj trots att vi inte isolerar fullt ut. Syskonen får hålla sig på avstånd, äter inte i samma bord som den sjuke och använder en annan toalett. Så om det blir epidemier eller inte är nog olika ändå,

     1. Åsa

      Håller med dig! Jag blev ”lynchad” i en annan blogg när jag skrev att mina högstadiebarn fick gå i skolan om småsyskonen hade magsjuka,….. man skulle minsann hålla hela familjen hemma men sen när det väl gäller så kan man visst gå utanför huset trots magsjuka:-) 🙂

     2. Anna

      Barn har skolplikt i Sverige så att högstadiebarn ska stanna hemma för att småsyskon har magsjuka är trams! Det räcker så väl med den frånvaro det kanske får på grund av egen sjukdom.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing