Allmänt

Let me introduce -ölslush, eller slushedbeer kanske?;)

Till våran kräftskiva så skulle jag köpa dryck.

Easy peasy, eftersom de flesta körde bil så behövde jag inte ens fundera på vad man bäst dricker till kräftor:)

Min eget val är alltid först vatten, sen cola, om det inte finns julmust, och sen alkohol. Till kräftor gillar jag öl. Äh jag gillar öl till det mesta:)

När jag stod där på affären med kundvagnen full och skulle trycka ner ölen så slog jag till på en hel platta alkoholfritt. Det kändes liksom enklare att bära ett flak än jonglera med lösa flaskor.

Eftersom jag hade kylen från husvagnen hemma, så hade jag slagit igång den innan jag åkte och handlade, så där lade jag in all dricka. Öl i massor, cider och cola. Alkoholfritt is da shit;)

Eller…?

 

Kylen blir väldigt kall längst in, och trycker man in saker för långt så de nuddar bakväggen så fryser de. Jag har i sommar fryst kvarg, melon, tomater, gurka och gjort slush på ett antal PET-flaskor. Skitgott:)

Speciellt cola blev finfint, bra precis som den där isiga sörjan som det är i slushapparater.

Me det i åtanke så ställde jag mitt flak med god marginal till väggen, och tänkte att det bli kanonbra. De var fisljumna lagom till kräftskivan och sen öppnade jag kylen på lördagen för att hämtar resterande cider, men sen inte förrän igår, måndag.

Och kanske att lite alkoholprocent hade varit bättre…kanske;)

IMG_3263

Men skjut mig!!

Kylen har luktat mögel hela sommaren, för jag råkade ju glömma en bunke grädde där i, ja i två år;) och hade tänkt mig en rejäl sanering och sen lufta till våren, men nu. Det luktar inte längre mögel. Det stinker öl:)

mariestads öl

Fan fan fan!
Det är vad jag kan se, sex flaskor som frusit sönder, och det är ölslush i hela kylen. Det har runnit ner i grönsakslådorna och är liksom bara öl överallt. I mer eller mindre frusen form.

Vad jag gjorde?

Ja jag BORDE ju såklart skurat ur eländet, men jag stängde dörren ( efter att ha fotat såklart) och svor. Och sen har jag inte gjort mer.

Jag orkar inte ta tag i det, helt enkelt. Det lär liksom inte gå nånstans, knappast förvärras, och vem vet, öl kanske är den optimala mögeldödaren?

Det lutar mer och mer åt att kasta kylskåpet faktiskt, lite jobbigt är det allt att frysa sönder saker, även om jag uppskattar att det är riktigt ordentligt kallt i det när det står i det heta förtältet.

Men nån måtta får det vara.

 

Jag har inte tid att bry mig om det här, det är icke-akut, så jag låter det bero till i helgen. Men då ska jag skura. Kanske. Alltid retar det nån;)

 

Kommentarer

  1. Lena M som bor lite utanför Uppsala

    Hi, hi Carola. Du skriver så himla trevligt och roligt. Fick mig ett gott skratt (förlåt, förlåt) åt din ”öl-slusch”. Ja, jag förstår att det inte är så kul för dig men jag kunde tänka mig när du stängde igen kylskåpet att det ”luktade svavel” #¤%&%¤#¤#”¤¤% ”Jag stängde dörren och svor” Hihi
    Du är så duktig på att skriva, det känns som att jag är med dig på dina äventyr. Och så kommer det en hel del roliga benämningar och uttryck så mina mungipor når ända upp till öronen 😀 😀

    Önskar dig lycka till med studierna. Det kommer att gå galant för dig.
    Kram från Lena, några mil utanför Uppsala

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Åh tack för alla fina ord ❤️❤️
      Det är exakt så jag önskar att ni ska känna när ni läser?
      Och ölslushen.. det ÄR ju kul, men hade varit roligare om nån annan tagit reda på det ?

      1. Lena M som bor lite utanför Uppsala

        Ölslushen ja, kul att läsa men inte kul för dig.
        Jag kommer hem till dig och rensar/skurar kyl, öh, frysskåpet så kan du flabba åt mig, hihi. När jag skadar mina små tassar på skärvor och kapsyler. Lite roligt ska man ha 🙂 🙂 😀

        1. Lena M som bor lite utanför Uppsala

          Ovanstående är givetvis på skoj. Kanske att jag ”drev på” lite för mycket.

          Men själva tanken är rolig /Kram

  2. Rut

    Oj, ser inte roligt ut….;( Eller det ser ganska roligt ut…men är nog inte lika kul att ta hand om det…. Vi har en ny Miele kyl, och det blir lika där, om någon förpackning ligger mot baksidan, fryser liksom papperet fast….. Och mjölk/fil som står emot fryser också. Så tyvärr kanske inte ny kyl hjälper…

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting