Allmänt

Kantarellpaj – recept:)

Jag gjorde som jag alltid gör när jag behöver ett recept. Om jag inte vet att det finns ett i Vår kokbok som är min husgud, så googlar jag. Scrollar och kollar hur receptet lirar med de ingredienser jag har hemma.

Det här hittade jag på Tasteline

 

Kantarellpaj 4 port

Pajbotten
Fyllningen
 
  • 1. Häll mjölet i en skål och lägg i smöret (som ska vara kylskåpskallt) i bitar. Knåda ihop till en grynig massa med fingrarna eller en gaffel. Häll i vattnet och knåda snabbt till en smidig deg.
  • 2. Tryck ut degen i pajformen. Ställ in i kylen och låt vila i 20 minuter.
  • 3. Sätt ugnen på 200 grader.
  • 4. Skala och hacka löken. Skär kantarellerna i bitar men inte för smått. Är svampen mycket fuktig så torrstek den först tills en del av vätskan dunstar.
  • 5. Stek sedan med löken i smöret tills kantarellerna blivit lite brynta. Gör så direkt med torr svamp. Krydda med timjan, salt och peppar.
  • 6. Blanda äggen, crème fraichen och osten i en skål. Rör ner den stekta svampen. Häll/klicka ut i pajskalet. Baka i ugnen tills pajen får fin färg. Det tar omkring 25 minuter.
Jag modifierar alltid som jag tycker kan funka, Idag hade jag ingen lök, inte heller lökpulver som jag använder mycket, Hoppade över den.
Är inte superförtjust i timjan, så skippade den med. Kryddade med örtsalt och svartpeppar.
Sen hade jag ingen creme fraîche… men suck. Jag brukar ersätta den med kvarg, men idag tog jag i stället philadelphiaost. Och sen vanlig texmex ost, riven på påse.
För att säkerställa att det verkligen stannade, så vevade jag i ett extra ägg.
Gräddade till den såg fin ut, och jäklar så god!
Och mäktig, märkligt nog, not;) Med alla de äggen och all ost.
Smaklig måltid ♥

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting