OkategoriseradeVardag

Pumpakräk;) och sjåa på:)

Ä N T L I G E N!

Jag satt hela förmiddagen och hela eftermiddagen med för den delen;) och skrev klart de där inlämningsuppgifterna. Känslan när man klickar på Ladda upp fil, och sen är klar – den är så härlig!

Och så tittar man sig omkring och bara – öhh, jaha… jag har visst ett hem att ta reda på också. Fan;)

Resten av dagen gick i hundraåttio så hemmet är fortfarande i förfall. Jag ska försöka komma i kapp i helgen!

Lovelia skulle på ett kalas på AirHop klockan 16.30. Jag planerade skrivandet så jag skulle vara klar senast 15.30, och var färdig en halvtimme tidigare ändå. Bara att resa på sig, gå in och tvätta av sig och klä på sig:) För jajamen jag hade fortfarande pyjamas på klockan halv fyra. Åkte via leksaksaffären till kalaset, födelsedagsbarnet önskade sig skämtartiklar. Eftersom vi hade lite brådis så kollade jag inte sådär himla noga, utan lät Lovelia välja ut några stycken. Det blev den klassiska spiken genom fingret, en sådär grej man har i handen så det liksom blir som en stöt/darrning när man hälsar, nån mer grej, och så hade de en video på vad för roliga saker man kunde göra med dragsmällare. Lovelia tyckte det såg kul ut, och jag vet ju att det är vansinnigt roligt;) så jag bara högg ett paket. Jag bryr mig ju inte ett skit om rekommenderade åldersgränser;) men jag brukar vara noga med att inte ge bort sånt om barnet ifråga inte uppnått den. Tydligen hade de där smällarna åldersgräns. Hur hög vet jag inte, men det hade ju reagerats på det i alla fall. Kanske är jag för evigt bannad nu av föräldrarna, men gossen var glad iaf;)

Jaja, herrejösses, ibland blir det inte så bra;)

 

Stressade vidare till Citygross för att handla till middagen, och rusade på där inne. Tänkte att jag bara skulle handla det nödvändiga till helgen så får jag köra en ordentlig shopping sen.

Citygross ligger i ett köpcenter, och det var mer än lovligt knökfullt. Jag svor en lång ramsa över varför folk tvunget skulle handla när jag gjorde det, tills jag kom på att det var ju jag som var där på annan tid än jag brukar;) Och  att det var Black Friday…

Har ni fyndat nåt? Jag hade ingen aning, men leksaksaffären hade tydligen 25% off på allt, så jag fyndade omedvetet;) Förutom det har jag inte hunnit ens kolla efter något. Men jag behöva just inget alls heller. Ni glömmer inte att jag har listat några fina erbjudande några inlägg längre bak va?

I morgon ska jag se om jag hinner förbi nån blomaffär för att köpa julstjärnor. Jag brukar passa på när det är mildväder:) Eller på söndag kanske oddsen att hinna är större förresten…

 

Efter mathandling åkte vi hem, och jag noterade när jag körde in bilen att den ena pumpan på grindstolpen såg risig ut. Ja  de har stått där tills nu, för de har varit frusna och superfina. Grannen har julbelysning och jag är kvar i Halloween;)

Men nu tänkte jag hiva den i soporna direkt. Pumpa ger skitfula fläckar som inte går bort om de står och mosar till sig. I samma sekund som jag tog i den, så sprack den i ena mungipan och massa regnvatten, blandat med frusen pumpajuicieguck rann ut som en helt vanlig spya. Över hela grindstolpen och ner över brevlådan… Men så djävulskt äckligt! Pumpakräk. Uäck!

Nu hoppas jag på lite ösregn så brevlådan blir avsköljd;) och så kanske man ska sätta dit nåt juligt.

 

In, packa in i kylen. Men först måste jag ta ut åttahundra gamla matlådor, en öppnad sardinburk som jag letat efter i fyra dagar men inte hittat, det luktar inte rosor direkt.. några mosiga päron som nästintill var på väg att flyta iväg och lite sånt. Mina barn är fenomenala på att stöka till, även i kylen.

Packa ut, packa in. Diska alla plastlådor och då kom Janelle och Simon. Tillsammans lagade vi mat och så kom syrran. Då var det dags att hämta Lovelia på kalaset igen och syrran tog med Doris och åkte. Kalset skulle ha varit 17-19 men blev framflyttat en halvtimme. Då räknade jag iskallt med att det skulle sluta en halvtimme tidigare också. Men icke. Syrran hade ju ändå tur att hon tagit med Doris för nu kunde de gå en prommis. I kolsvarta mörkret:) Gosh.

 

Men sen lugnade det ner sig. Vi åt, snackade och hade det supertrevligt. Jag kan inte nog hylla mina älskade/hatade tacofredagar. För hur trist det än kan vara med tacos, så är det alltid underbart att få samla familjen. Alla som kan kommer. Kan man inte så är det ingen fara. Vill man inte så behöver man inte, men de flesta försöker prioritera det. Love it.

 

Jag försökte planera morgondagen lite sådär klokt i förväg. Det kommer bli på håret att det funkar, så det ska bli spännande att se om det håller:)

Lovelia och Trixie tävlar i gymnastik, de ska vara där( andra änden av stan) halv elva..tror jag, måste dubbelkolla!och det ska sluta 14.50. Sist vi var på den här tävlingen så drog de över med en timme eller så.. Jag ska träna 15.30 så sånt har jag verkligen inte tid med i år.

Jag tänkte åka och lämna dem för de ska ha förträning först, och då åka hem igen och plocka undan studsmattorna, sen tillbaka till 13.00 då tävlingen börjar. Tar med träningskläder och hinner förhoppningsvis träna.  I så fall är jag hemma igen strax före 17, och ska då duscha och göra mig klar för att 17.30 hämta upp några tjejer på stan för vidare färd till en tjejmiddag.

Häpp!

Ingen plats för trams:)

Men allt går att lösa, och löser det sig inte så får man skita i det. Så enkelt är det. Men jag vill träna! Jag har fetaste träningsvärken sen igår, och det bästa är att träna bort den. Jag är snabb som en kobra på att göra mig färdig om jag måste. Duscha på fem minuter, då hinner jag tvätta håret också. Det torkar supersnabbt av sig själv, och sen har jag ju fransförlängning som gör att jag inte direkt känner att jag måste göra ett dugg mer om jag inte hinner. Jag ser hyfsat pigg ut med den och det är det viktigaste:) Lite glitter här och var gör susen. Det är ju ändå bara tjejer liksom;)

Och dessutom mina gymnasievänner som sett mig under min not-so-much-primetime så hel och ren är en klar förbättring. Och inte jeansen instoppade i strumporna;)

 

När syrran åkte så satte jag mig i soffan, och då kom Smulan och gosade in sig.

Hon och Doris har ju efter det första året kommit till nån slags vapenvila. för det mesta. De tolererar varandra. Eller Doris älskar Smulan, det är bara inte ömsesidigt;) Men så fort som Smulan kommer och vill ligga hos mig, så kommer jycken rusande som ett skott. Avis som fasen, och trycker sig så nära mig hon bara kan. Fjollan. Jag brukar kunna ha en på var sida men oftast ledsnar Smulan. I kväll låg hon dock här hur länge som helst. Jag kunde inte skriva det här inlägget tidigare eftersom jag klappade henne:) På allvar. När hon äntligen kommer och gosar, då gosar man.

Och är inte det här ljuvligt?

De där små mjuka tassarna och den goa svansen.♥

Älskade husdjur.

Nu ska jag komma i säng i alla fall. Det är upp vid nio i morgon, som senast, kan även vara tidigare om jag kollat fel, men det ska jag checka nu. Nästan säker på att jag har rätt. Nästan:)

Vad gör ni i helgen?

Förutom Black Friday /weekend shoppar? 😉

 

Natti natti ♥

Kommentarer

  1. Ingela

    Här blir det pepparkaksbak för hela slanten , brukar göra fyrdubbelsats så det är bara att starta upp så det blir klart med den omgång som står i frysen.
    Här gillar vi att kunna äta av dem långt fram i maj ???

  2. Ella

    Plantagen har sänkt pris på diverse julblommor, vet inte om det är en black friday grej, men du kan ju kika där iaf. 🙂
    Mitt främsta black friday-köp var faktiskt en fågelbobräken från blomsterlandet, de har 50% på massor av gröna växter om man beställde via hemsidan.

    (Jag gillar växter, så jag har mest utforskat växtrelaterade black friday-erbjudanden, haha)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting