Vardag

Söndagen så här långt:)

Innehåller reklamlänkar för Matsmart

Sådär:)

Jag har precis gjort en god gärning, sparat miljön och samtidigt min plånbok:)

Veckans Matsmart är beställd, och glöm inte att idag får ni 10% off, så det blir ännu förmånligare för er. Länken går till inlägget där jag samlade massa rabatter, så även de andra har bra priser:)

Idag har jag gjort min yngsta son ledsen. Det var inte alls min mening, men jag totalglömde hans basketträning:/ Fyyyy vilken kass morsa jag kände mig som när tårarna rann på lillgossen. Han tycker basket är så jäkla roligt, och jag fattar inte hur fan jag kunde glömma, vi var dessutom uppe långt innan idag. Den börjar elva och jag kan ju lugnt ligga och sova sådags, speciellt en söndag, men idag var jag minsann uppe.

Lovelia har basket samtidigt i normala fall, men idag ska hon spela match i stället, och det hade jag full koll på. Hon skulle skjutsas till Ica klockan 13. Och nånstans där tog väl lagringskapaciteten slut i hjärnan för Jamies föll helt bort:/

Usch.

Nu är han happy igen för han och Simon är ute och spelar fotboll på gatan:) Tur att han var här! Jamie älskar verkligen Simon. Och Simon och Marcus, allas pojkvänner är superfina människor och barnen älskar dem. Det bästa Jamie vet är när han får härja med dem, och igår hade han och Simon ett Nerfkrig:) Sen låg han där inne och bara gosade, den killen gillar närhet.

Jamie är en riktig gospropp, och så länge det håller i sig så är det bara att passa på, tids nog vill de inte sitta ens nära i soffan;)

Jag hade gärna följt med på basketmatchen idag, det var nästgårds, bara några mil att köra, mot 10-15, men då har ju Trixie våruppvisningen i gympa. Jag måste välja. Och valet blir inte utefter vad som är roligaste eller vilket barn jag gillar mest om nu nån tror det;)

Nej, det blir helt efter logistik. Trixie har ingen hon kan åka med, och det har Lovelia.

Våruppvisningen är inte speciellt kul:) det är samma varenda år, alla gymnaster visar upp sig. Först de små barnen från tre år, som går in och sen håller i stora runda segel i olika färger och snurrar lite;) sen är det massa matta, plint och kanske trampett i ström från olika grupper. Artistiskt gymnastik är stort tydligen, så det är några uppträdanden. Jag kommer aldrig fatta vitsen med att snurra på ringar och kasta bollar, eller de där banden på pinne? Nope. De är grymma på att böja kropparna i omöjliga vinklar, men jag tycker det mer är nån balett än gympa:)

Roligast att titta på är cheerleeding och de största gymnasterna, framför allt killarna/männen. Satan vilken explosivitet, och styrka. De hoppar långt och högt och snurrar och är bara jäkligt coola:)

Mina barn är såklart roliga med, men de är ju på golvet i några minuter bara. Men, det är rätt trevligt ändå:)

Jag vet inte än om småkillarna vill med eller om jag lämnar dem hemma med Patricia. De brukar ångra sig när de är på plats;) Ska kolla med dem.

Sverige är ett fantastiskt land:)

Det är inte så stort, men på bara fyrtio mil så skiljer det mellan vinter och full vår.

I Sälen såg det ut såhär i torsdags.

Och här hemma har vi massor av blommor i rabatterna, och nästan all snö är borta. På fyrtio mil:)

Jag har fått flera frågor om jag gillar snö och vinter helt plötsligt nu?

Och nä, och ja:)

För i Uppsala där jag bor är inte vintern speciellt kul. Det är mer slask och blask än snö och kyla. I år blev det ju faktiskt en riktig vinter i några månader, vilket var rätt härligt, men det har blivit något slags undantag. Att titta ut och det är grått, mörkt, isigt och slaskigt, man fryser i vad man än klär på sig och det blåser snålt, det är liksom bara plågsamt. Kläderna blir skitiga, man drar in ett ton grus i både hus och bil, och ljuset är obefintligt. Och snöar det är det äcklig blötsnö som man knäcker ryggen på när man skottar..

Så tittar man lite uppåt Sverige, som Sälen nu då eftersom det ligger nära till hands att jämföra med, men jag har även vänner i Sundsvall som har en helt annan upplevelse av vintern.

Det är kallt, snö, ljust och vackert. Allt blir ju vackrare med ett snötäcke, och ljuset reflekteras. Där tvättar man vinteroverallen nån gång per säsong, möjligen, och här åker den tvättmaskin mest hela tiden. Det går att planera för snön ligger kvar, här är det panikartat att kasta sig ut i backarna så fort det snöat för det försvinner snart igen. Uppåt kan man åka skidor till jobbet om man vill, här…not so much. Att köra skoter verkar skitkul, och att bara ha användning för sina dubbade däck känns ju roligare;)

Jag tycker det är otroligt vackert med snö. Jag gillar att åka slalom och det är roligt att vara i pulkabackarna och överhuvudtaget ute i naturen när VÄDRET ÄR VACKERT. Annars kan det vara;) Jag ogillar att bli blöt och skitig och att frysa. Att klä sig efter väder är så mycket svårare här där man kan satsa på riktiga varma kläder. Här storknar man av värmeslag ena dagen i sin Canada goosejacka, och andra dagen fryser man sönder. Det regnar mer än snöar, men det blåser svinkallt.

Nä hu. Lägg till det alla sjukdomar. Blä.

Jag skulle kunna tänka mig en rockad. Vintern bor jag uppåt, sommaren här. Men om jag måste välja..värme eller snö. Så kommer mitt val alltid att vara värme:)

Jag mår så himla mycket bättre av sol och värme, och livet är enklare när man inte behöver klä på sig i flera lager. För mig är det ett perfekt väder när det är sol varje dag och varmt och skönt. Det behöver inte vara 25 grader även om det är trevligt, men jeans och tröja ska räcka. Och gympaskor.

Nu har jag fått vinter både hemmavid och på fjällresa så för i år är jag nöjd:)

Nu ser jag verkligen fram emot vår och sommar.

Jag har spanat in massa fina vårkläder, och man kan ha skinnjackan på igen, så man ser lite cool ut;) och slipper tant Präktig-varningen, hehe.

Något jag inte alls är med på, som vanligt kanske, det är att halva april ju redan försvunnit? Hur gick det till? Mamma snackar om att jag ska till Växjö nästa vecka och jag känner att vafan inte redan väl, men jo. Jag hinner inte med, och nu skulle det sitta fint med en liten fördröjning av tiden så man hinner njuta:)

Jag har massa uppbokat framöver, det är fransar, besiktning, Växjö, konserter (Imagine Dragons och Bryan Adams) och kalas , utvecklingssamtal och så var det väl något tandläkarbesök med nån unge och även hälsosamtal med Jamie på skolan. Ska bli intressant att se hur lång han blivit:)

April kommer swisha förbi i rasande takt. Inte helt okey med det, men så är det.

Nu ska jag göra mig i ordning för våruppvisning!

Vi hörs senare:)

Glöm inte rabatterna om ni vill ha dem.♥

Kommentarer

  1. Cecilia

    Artistisk gymnastik är barr, bom, hopp och fristående. Tror nog du menar rytmisk sportgymnastik när du pratar om bollar etc. ?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing