SkönhetTips

Cutters fixar:)

I samarbete med Cutters

.

Först så måste jag få klaga lite:) Det är helt självförvållat men det var ändå tungt. Jag hade tittat FEL i mina papper när en uppgift skulle vara inlämnad. Jag trodde det var den 8/10, och så var det 28/9! Jomen hej, det blev ju aningens stressigt. Dessutom hade jag absolut noll koll på hur jag skulle lägga upp uppgiften, den var oerhört omfattande och man skulle banta ner den på tre ynka sidor. Idag har jag suttit från 10.00 till 22.00 och nu lämnade jag in den, det får bära eller brista. Jag tycker att jag fått till ett bra arbete, men det är ju inte jag som bedömer:)

Nu är det som det är. Jag kan bara hålla tummarna. Jag ska ju till husvagnen i morgon så måste lämna in ikväll.

.

I måndags åkte jag till Cutters och klippte mig. Det var väldigt välbehövligt, om man säger så:) Jag kan inte minnas en sommar som jag har badat och solat så mycket som i år, jag var ju i plurret flera gånger om dagen. Sen toppade jag det med några dagar i Frankrike i 30+ värme, och gick all-in i Turkiet med både sol, pool och havsvatten.

 Jag har skrivit om Cutters förut, ni hittar det HÄR.

Det är ändå lite behändigt med ett hår som är slitet, det går alldeles utmärkt att snurra ihop till en knut och bara peta in topparna så sitter det där sen, utan snodd. Men det är ju inte vackert.

Cutters är en norsk affärsidé och den är så bra. Jag som bara klipper mitt hår och inte färgar, slingar eller så älskar den:) De klipper hår. Bara klipper. Det tar 15 minuter. De kan ALLA hår och frisyrer 🙂

Det kostar alltid 299kr. Där jag klippte mig förut kostar en klippning 550kr och dit syrran går runt 1000kr. Jag gillar 299kr:D

Om man ska börja jobba på Cutters så får man gå på kurs, och det får man även göra regelbundet när det kommer nya tekniker och så. Allt för att frisörerna ska känna sig trygga och säkra på vad de gör. Det är ju inge oceaner av tid, de där femton minuterna, men det är tillräckligt. Och om det tar längre tid så gör det, de klipper klart och priset är detsamma.

SÅ många säger ”Mitt hår går INTE att klippa på en kvart, det är helt omöjligt.” Jag säger – TESTA!

Nu började hon med att föna mitt hår rakt, oklart varför, men för att underlätta klippningen och få den så bra som möjligt på nåt vis:)

Sen tog hon fram en maskin!! Ihhh alltså SÅ kort vill jag inte ha det:)

Men det är tydligen ett ganska nytt och väldigt bra sätt att klippa. Snabbt gick det ju.

”Ta det som är slitet” säger jag alltid, och alltid så tänker jag på en kompis kompis, en kille som hade ljuva långa lockar och var sångare i ett hårdrocksband back in the old days. Han sa samma lika, och kom ut från salongen korthårig:D Jag tänker att om det är så slitet så är det lika gott att ta bort det, så jag vågar säga så:) ”Ta det som är slitet”

Jajamen, allt skruttigt borta, och fortfarande är det långt:)

Jag fick ”luggen” lite skråklippt, jag tycker inte om när allt är jämnlångt och det är lite lite uppklippt för att det ska hända något i håret. Mitt enda krav egentligen är att det ska gå att sätta upp håret i en hästsvans när jag tränar. Och att det är så långt det går. Jag tänker aldrig klippa mig kort om jag inte av absolut nödvändighet tvingas till det. Jag kommer bli en gammal tant med långt hår:D Eller jag kanske är det redan förresten? Jaja, jag tycker inte om att ha kort, och om jag någon gång börjar giddra om det….stoppa mig!

Jag fick frågan om jag gjort slingor. Nej, det har jag inte gjort sen…? Hm..jag tror jag kan ha slingat lite för 15 år sen, innan dess hade jag rosa slingor när jag var 14. Så det var inte igår:) Men mitt hår får alla möjliga färger av solen. Naturligt slingat. Jag har inte färgat håret på många år heller, vet att jag gjorde nån mörkare toning ihop med Corrinda eller Novalie hemma för många år sen, men jag väntar tills jag måste dölja de grå;) Tills dess klipper jag bara.

Och jag tänker lugnt fortsätta göra det på Cutters. Flera av barnen har klippt sig här de med, och många vänner och alla är supernöjda. Det tar bara en ynka kvart att bli presentabel igen.

Det jag tycker är så smart är deras bokningssystem, man kan bara gå förbi, kolla om det är kö och själv boka in sig.

På skärmen ser man hur lång tid det är att vänta, och eftersom det i snitt är just femton minuter så drar inte väntetiden iväg. Jag har ju suttit på drop in lite överallt och det kan ju vara en före som tar 1,5 timme. Eller tio minuter, så man vågar inte gå därifrån. Här kan man, om jag inte har fel, hålla koll på hemsidan och sen kika runt i gallerian:) Så smart.

Cutters öppnade just sin 50 salong, och de har bara hållit på i runt tre år, så det är en snabbt växande kedja, i både Norge och Sverige.

Så, min rekommendation är att klippa sig på Cutters:)

När jag kom hem så har verkligen ALLA barnen tittat nästan andäktigt och sagt att jag är sååå fin i håret. Ja det är ju trevligt, men man undrar ju hur jag såg ut innan?;)

Förresten, jag har fått order från döttrarna att köpa en ny plattång. Vad rekommenderar ni? Jag vill såklart ha en som är bra, men billig:D

Nu ska jag läsa kurslitteratur så jag inte behöver uppleva stresspanik direkt igen. Att det kommer att hända vet jag, för jag jobbar bäst under stress, men det behöver ju inte vara omgående.

Natti på er♥

Kommentarer

  1. Ulrika

    Skulle tro att hon blåste håret för att böja de slitna topparna som finns mitt i frisyren. Klipper man inte igenom hela håret missar man ju mycket av det som är slitet. Sen är väl 299 kr jättedyr timpeng…

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja kanske:) Fast alltså jag klippte topparna. Ingen frisör någonsin har då klippt ”igenom håret ” ,, då blir det ju uppklippt? Eller? Och som sagt, man kan inte hojta om timpenning eftersom de har fast pris. Tar det 30 min kostar det forfarande 299kr. Tar det 40 minuter kostar det 299kr.
      Men du behöver inte gå dit!! ??Jag gör det dock supergärna !!

      1. Monika

        Min dotter har långt hår och inte en uppklippt frisyr. Frisören klipper alltid igenom håret för att även klippa topparna på de hårstrån som är kortare. Svårt att förklara men hon tvinnar håret och klipper längs sidorna på det hon tvinnat ihop. Om du är nöjd är det ju jättebra. Men jag tycker inte heller det låter så billigt.

        1. Sofi

          Låter dyrt för en kvart! Då betalar jag hellre 370 hos min frisör som alltid håller på i 45 minuter. Dessutom delar hon upp långt hår i olika sektioner för att klippa igenom hela.

  2. Anna-Stina

    En gång har jag provat, både mig och barnen och aldrig mer säger jag bara!! Vi fick gå till ny frisör allihopa och hon frågade, ”vad har ni gjort”?? När jag sa vart vi varit blev svaret, ”ja ni är inte de första, det är ingenting jag rekomenderar någon”.
    Möjligtvis om man ska klippa topparna, det allra simplaste. Sen är inte 299 kr speciellt billigt för en kvart heller.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag kan inte säga emot dig, det är din upplevelse. Tråkigt!! Men jag och många med mig är väldigt nöjda. Så alla gör som de vill:)

  3. Karin

    Fast om du tar timpriset är det högre än andra salonger och det finns massor av salonger som klipper barn billigare. Min frisör säger att de får klippa om många som varit på Cutters och inte blivit nöjda och att det inte är någon teknik som lärs ut i Sverige som de har använt. Bra att du är nöjd men för att balansera det hela.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Fast du är liksom alltid tvärtemot ?Det är ytterst sällan som du inte har något negativt att säga ist. Jag kan bara tycka att antalet salonger och att kunderna till stor del återkommer talar sitt tydliga språk. Timpriset är väl helt ointressant eftersom man klipper 15 min till ett fast pris? Man kan inte räkna om hur som helst. Men allt är inte för alla, och det står var och en fritt att klippa sig var de vill, jag bara tipsar om något JAG gillar och tror på ??

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting