Okategoriserade

Vinterskor, ljusinstallationer och Doris:)

Idag var det en hyfsat produktiv dag ändå. Jag gjorde ungefär noll knop fram till strax före ett då jag skjutsade Lovelia till samlingen, hon skulle iväg och spela basket. De samlas på en parkering i Boländerna där det ligger massa butiker runt i kring, bland annat Lidl.

Jag hade siktet inställt på lite av varje där, och har nu officiellt slagit på jul-radarn:)

Ni såg min julstege ju, det var startskottet?, glöm inte rabatten HÄR hittar ni inlägget.

Idag hittade jag vinterstövlar till killarna:)

Skickade bilden hem till tjejerna som fick visa Jordan och Jamie som godkände. För några år sen, köpte jag liknande vinterkängor till alla mina småtjejer, tror det var Corrinda,Novalie, Trixie och Lovelia. De var rosa med prinsessor på, och kostade inget alls. Det är de absolut bästa vinterskor vi någonsin haft, och då har jag testat de svindyra med;) Lovelia hade likadana skor flera år, hon bara hoppade upp till nästa syrras avlagda, och de hade funkat alldeles utmärkt till killarna med. De såg superfina ut fortfarande. Men jag valde att köpa mindre rosa till dem;) Jag hoppas de här är lika bra.

Killarna tyckte de var väldigt sköna och varma. De får inte ha dem innan det frusit på, förra året köpte jag femhundra kronors skor, och de gick till skolan med fräscha vita pälskanter. Sen blev det tö, regn och slabb, och jag hämtade hem Jamie i något som mest såg ut att vara begagnade skor från en leråker?. EN dag var de fina.

Det här är så typiskt de här två, en i enbart kallingar, alltid, Jamie vill aldrig ha kläder på sig. Sån har han varit sen han var bebis. Medan Jordan älskar sitt fleeceset och sover i det, och han kryper inte ur det alls om han bara är hemma. Det köpte jag på Primark i Frankrike. Jamie fick ett han med som han iofs gärna tar på, men efter några minuter åker det av igen;)

När jag kom hem från Lidl så skickade jag ut killarna för att leka, det var skönt ute och till och med lite sol ju, passa på för sjutton 😉 Själv sågade jag äntligen av den sista jäkla plankan till boden. Den skulle längssågas så jag har dragit mig för det. Så kom jag på att mitt multiverktyg skulle funka, man kan såga och slipa med det.. men det är uselt. På allt. Slippappret ramlar av, och sågen som skulle ta både trä och metall var så kass att jag till sist sågade med en slö jäkla fogsvans. Då är det illa.

Men jag sågade och sen skruvade jag upp den och nu är boden KLAR!! Eller den behöver målas lite på sina ställen men det är bara finlir och blir till våren.

Min kusin lade upp en bild på sin nya friggebod de byggt, och skrev att det inte bara fick vara skräp där inne. Så hade hon satt upp en kristallkrona, satt in en mysig fåtölj med ett litet bord till och massor av ljus. Jaha…? Jag har en ”kristallkrona” köpt på Rusta, en julbelysning, den kanske jag måste kontra med?. Och en pall;).

.

Corrinda och Marcus bar undan de två borden vi har ute, Jordan och Jamie plockade saker och skräp och sen hjälptes de åt med ett annat bord och en bänk.

Robban monterade sen ner studsmattorna så nu är det nog klart ute. Cyklarna står kvar för de cyklar till skolan ännu, men annars så.

Jag fortsatte sen inne med att flytta runt saker, hit och dit och en del ner i förvaringslådor. Lade i ordning alla låneböcker som ska tillbaka till bibblan, och plockade ordning här och var. Corrinda och Marcus lagade middag 🙂

Sen packade vi på oss kläder och in i bilen. Vi skulle se Allt ljus på Uppsala.

Under några veckor i november så görs olika ljusinstallationer runt om i staden. I år inspirerat av Ingmar Bergman. Vi mötte upp Janelle, Simon och Jack som hade hämtat upp Patricia.

Sen tog vi oss runt i maklig takt, snackade och skojade. Vi såg inte två av installationerna för Jack vaknade och de vi sett var inte sådär Woooow, så då åkte vi hem. Vi var ute i drygt två timmar ändå.

Den här som finns i Stadsparken var coolast.

Olikfärgade elastiska snören som belystes av sådana där lampor jag just nu tappat namnet på…? När folk rörde snörena så såg det ut som ljusstrålar som bröts och svävade.

I Skytteanum-trädgården som jag aldrig varit i, var det demoner som svävade i träden.

Det är så fint med sådana här stenlagda passager.

Sen var den stora stenen på Forumtorget lite kul.

Ja Doris var med, hon behöver tränas ibland att vara social:) Hon får spunk av nya jaktmarker och är stissig som fasen, men lugnar ner sig efter ett tag. Förhoppningsvis:)

Idag gick det väldigt bra.

Om man går in i gränder eller på bakgator så kan man nästan hamna i en annan tid:)

Och ett annat land.

På väg tillbaka gick vi förbi Pannkakskyrkan. Jag hade aldrig hört talas om det men tydligen finns de ute på helgkvällar och så, och gräddar pannkakor till den som vill ha:)

En del av ungarna ville smaka och vi stod där en stund och pratade. Pannkakorna var väldigt goda tydligen, även Doris smakade och gav MVG.

Sen gick vi tillbaka till bilarna och for hemåt. Väl i bilen så kände man hur kall och småfrusen man var, och det var skönt att dra på värme och rumpvärmen med.)

Doris slocknade som en stock så fort vi kom hem, det är jobbigt med nya intryck.

.

I morgon ör det söndag och jag tror vi har noll planer och noll måsten. Sen kan det ju ändras när minnet kommer tillbaka förvisso ?.

Men det visar sig 🙂

För er innebär söndag att Rabatten från Jotex tar slut, så passa på om ni tänkt handla, jag länkade högre upp.

Annars då? Vad gör ni en söndag i november? Hoppas det är trevligt oavsett:)

Vi hörs nog också, men nu sovdags!

Natti natti ?

Kommentarer

  1. Malin

    Hej!
    När jag läste om Doris låter det som en av mina hundar. Jag har precis fått nys på hormoni, ett munkpeppartillskott, som kan hjälpa hundar som blir såna, samt har andra ”problem” som faktiskt kan höra ihop med hormonerna. Två dagar med hormoni och min hund är lugnare ute och gladare och mer avslappnad inne. Kanske värt ett försök? Kan även användas vid köp och ev skendräktighet

  2. Petra

    Om det är skorna från Lidl så har jag bar dålig erfarenhet av dom, haft flera barn på förskolan där jag jobbar med sånna skor, som alltid varit kall om förterna på vintern. Till hösten har dom funkat, men när snön kommer blir dom kall!
    Men dina pojkar kanske är varma av sig.

    1. Johanna

      Får jag fråga vilka skor som är ” favoritmärke” ?
      Du måste ju ha sett mängder av skor tänker jag.
      Till mins barn köper jag allvöders Viking sondera har vid slaskväder och Kuoma vid snö och kallt. Några erfarenheter av dem?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting