Okategoriserade

Inte lätt när det är svårt :)

Ibland behöver jag skicka stora filer eller filmer/bilder via Mail. Och det funkar ju dåligt om det är många eller stora.

Då får jag frågan om jag kan använda Dropbox eller We Transfer.

Jadå! Säger jag och sen funkar det såklart inte:)

För er som använder det ofta är det säkert lika enkelt som nåt annat är för mig, men alltså jag fattar verkligen inte. 🙈Så stört jobbigt!

Jag kan precis ha skickat hela min kamerarulle om typ 31.000 bilder… eller så kommer tio som jag ville skicka med. Det är högst oklart😂

Det visar sig i morgon bitti när personen i fråga öppnar sin mail…

.

Idag så gick det snabbt som vanligt. Jag tror på allvar att några timmar per dygn försvunnit. Hur kan det annars gå så fort? Jag har varit och tränat. Patricia var med och idag var det jobbigt. Kul men jobbigt.

Friskis har bestämt att alla deras medlemmar ska tycka att ett pass de kallar för Plaza ska vara kul. Så då tar de bort Tmi -passen, för det har de bestämt ska bort, och in med Plaza. All fokus på det!! ALL fokus alltså. Det har byggts om i gymmet, för Plaza kräver speciella utrymmen… eller? En trång, råddig yta som är indelad i fyra zoner. Med vit tejp på matta . Alltså skojar de?

Jag blir bara sur. Man tar inte bort saker som är omtyckta, uppskattade och alltid fullbokade. För det betyder att medlemmarna gillar just precis de passen. Så svårt borde det inte vara att begripa. Men jodå.

Jag blir obstinat. Lite såhär som Pingu:)

Men idag körde vi inte Plaza men väl HIT på den ytan. Trångt som fan, knöligt och bökigt, och asjobbigt;) Hade det inte varit för att det är rätt ledare och rätt folk som är kul att hänga med så hade jag aldrig kört det igen. Men nu är det ju det, så jag kommer ju fortsätta. Men jag kan inte säga att det var ett av de roligaste passen jag gjort. Roligare än spinning – absolut( men det är typ allt 🙈) men långt ifrån det Tmi som är så kul.

Jag kan säga att assaultbike var en ny bekantskap jag helst vill slippa se någonsin. Risken för det är väl minimal men den var läskig. Och äckeljobbig.

Vi avslutade med stakmaskin. Alltså som i att staka sig fram på skidor. Något av det tråkigaste man kan göra. Åker man skidor vill man glida fram inte staka sig blå.

Maskinen är väl något roligare faktiskt 🙂 Men nu har jag ont i axeln igen så jag kanske inte borde gjort det. Eller så är det bara latmasken som lämnar kroppen, vem vet;)

Nu har jag klagat klart iaf.

För nu😂🙈

Sen satt vi kvar en lång stund och snackade och plötsligt var klockan tio minuter över när min parkering gick ut!! Saaaatan!!

Raska fötter ut, det är ofta p-vakter där, som bekant så är de lite vad ett viftande skynke är för en tjur för mig… jag tycker illa om dem. Fine att lappa bilar som står trafikfarligt men när man dragit över tiden.. speciellt de där gångerna när det är ytterst lite, och de står som gamar och hovrar runt bilen… Då ser jag rött:)

Jag är inte otrevlig och definitivt inte hotfull, men inuti… jäklar just då är själen helt svart och kokande👹

Nu hade de inte hunnit dit så just idag behövde jag inte släcka nån brand i peruken. Pust🙏🏻

Måttet för vad jag tycker är okey vet ni vad det går? Jo när de jävlarna går runt på sjukhuset och lappar bilar. Där vill få människor befinna sig och alla vet hur otroligt länge man kan få vänta. Att då få en p-Bot som grädde på moset.. nä fy fan.

Jag har få yrken jag aldrig skulle utföra. P-vakt är med på den, tillsammans med de där hjältarna som dyker ner i avlopp för att rensa, fyrkanterna på Försäkringskassan och fotvårdsterspeut är övriga 🙂

Dykarna för att jag aldrig skulle klara av det, FK för att de rent allmänt är en myndighet som borde brännas ner och byggas upp på nytt – gör om gör rätt, och fotvårdsterapeut för att jag tycker att fötter är extremt läskigt😦

Och helt uppenbart var jag inte klar med klagandet😂😂Märkligt vad gnälligt! Jag har haft en bra dag ju!!

Vad har ni för yrken ni ”aldrig skulle göra?”

Och givetvis – är man tvungen att välja mellan att svälta ihjäl eller jobba som p-vakt så är ju valet enkelt. Kanske 😂men ni fattar. Svälta 😂😂

Haha. Pk-Maffian satte i halsen..

.

Vidare!

Inne på våran gästtoalett/skötrum så sitter en tavla. Det är en teckning som Corrinda gjort, och jag älskar den❤️

Hon har målat av familjen, och eftersom Trixie är så liten att hon sitter på min arm så skulle jag tro att den är gjort 2005-2006. Sen föddes Lovelia 07 och hon är ju inte med så min gissning är ganska logisk. Corrinda är alltså runt sex år gammal när hon målade den.

Jag har fått en otroligt tjusig klänning vilket är intressant då jag i princip aldrig hade klänning då. Deras pappa har olika färg på ögonen, det har han inte irl. men hans tröja är nästan exakt samma färg som en skjorta han nästan alltid hade på sig. Ja eller ofta då:)

Janelle Patricia och Corrinda i likadana röda klänningar medan Novalie fick ha blåa, en tydlig markering att Corrinda såg sig som en av de större tjejerna;) Robban har fått eget han med.

Och solen har solbrillor:)

Som sagt, jag älskar den❤️

.

Nu är det dags att sova!

I morgon ska jag på ett info möte med tillhörande workshop(? Vad är det för trams??) Jag går dit enbart för att säga Nej tack. 🙈. Mer om det en annan gång, jag har helt klart gnällt tillräckligt för en hel evighet framåt;)

Sen är det HIT, besöka pappa på sjukhuset och se Corrindas basketmatch som ska försöka roddas ihop. Kan bli meckigt men jag vill göra allt:)

.

Vi hörs snart!

Vad gör ni denna helg?

Natti natti 😘😘

Kommentarer

  1. Johanna

    Upplysningsvis så följer handläggare på Försäkringskassan lagstiftningen tack och lov. Tycker du att de ska göra lite som de känner från dag till dag? Om du är missnöjd med deras arbete så får du engagera dig politiskt. Endast där kan du göra skillnad.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag tycker FK är en myndighet som suger. Rakt av. Av anledningar som jag inte ids ta upp för då blir jag sur 🙈. De sköter inte sitt jobb korrekt helt enkelt

  2. Malin

    Jag skulle inte vilja jobba som taxichaufför. Gillar att köra bil, men inte att leta mig fram till platser jag inte varit på, vägar leds om och man ska kunna köra och trixa på de mest omöjliga och trånga ställena. 😕 Jobba i tygaffär går också bort. Helt enkelt för att jag knappt kan sy i en knapp eller lägga upp ett par byxor. Har inte tålamod till det! Inte intresse heller… 😄 Kirurg skulle inte heller vara ett toppenjobb för mig då jag skulle svimma på direkten! Tur att vi alla är olika! 😄

  3. Anna

    Tandläkare, bara tanken ger mig gåshud. Hua! Inget med fötter heller, men det äcklar mig inte riktigt lika mycket som tänder. 🙂 Finns nog många jobb jag inte skulle vilja ha, men skulle göra om jag måste. Men om jag var tvungen att välja mellan att jobba som tandläkare eller svälta, så skulle jag hellre svälta. 🙈🙉🙊

  4. Marie

    Satt pratade med en tjej som körde taxi hon hade jobbat som pvakt men slutade ganska fort. Hon berättade att de va tvungna lappa ett visst antal bilar per dag, och de skulle fram med måttband om de så va tvungna för få ihop detta antal. Och de var ofta tävlingar mm om vem som lappat mest företagen drev på de anställda hela tiden, Lappade man inte tillräckligt många blev de samtal med chefen. De handlar inte längre om att bötfälla de som ställt sig helt fel utom att parkeringsbolaget ska tjäna så mycket pengar som möjligt.
    Så nej skulle inte jobba som pvakt, skulle få sparken dessutom redan första dagen jag kan inte jävlas med folk så skulle aldrig komma upp i antal lappade bilar 🙂 Skulle inte heller kunna jobba som fotspecialist kan inte ta i andras fötter går inte så äckligt, små bebisfötter de är en annan sak dock. Sen skulle jag aldrig kunna jobba inom äldrevården. El jo om jag bara fick göra de roliga bara som ta ut de äldre på utflykt, ha tid sitta ner och samtala/umgås med dom. Men tex byta blöja, duscha dem mm de finns de andra underbara människor som gör bra mycket bättre. Hotellstäderska är ochså ett yrke som jag inte vill ha, sommarjobbat som det de räckte. De slet för mycket på ryggen plus många av de som bodde på hotellet trodde man var deras betjänt och blev många ggr behandlad som mindre värd. Otacksamt yrke. Men klart står de mellan jobba el inte kunna betala hyra/mat ja då får man ju ta de jobb som erbjuds såklart. Men kan jag välja så är de helt klart vissa jobb som går bort omgående.

  5. Sari Salonen

    Håller med om stakmaskinen, den är apjobbig men nu har jag fått in rätt teknik så är den riktigt rolig. Brukar vara kö till den på våra cross cage pass.
    Ha en underbar helg. Kram Sari

      1. Johanna

        Fast vänta nu. Vad menar du nu? Bara för att man inte vill ha ett visst yrke själv betyder det väl inte att man inte vill ”använda sig av tjänsten”. Du parkerar ju på platser där p-vakter arbetar, du använder nog avlopp också och barnbidrag får du från ”fyrkanterna på Försäkringskassan. Huruvida du använder dig av fotterapeuter vet jag inte.

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Nej menade det inte negativt 🙂 Bara att eftersom jag nu är influencer så uppskattar jag att man inte liksom undviker dem, på samma vis som jag helst undviker att parkera där Q-park regerar:)

          1. Norrlandsmamma

            & här får vi jaga Q park för de överhuvudtaget ska visa sig. Men få betalt av våran hyresvärd vill de visst ändå 🙄. Lagom kul när ungarnas minimala gräsplätt används som privatparkering av några lata jäklar. Eller ambulanserna inte tar sig fram.
            Yrken har jag nog provat allt som kommit i min väg 🤔, en del har jag inte stannat inom längre än nödvändigt. Andra har varut helt ok trotts jag inte trott det när jag börjat. Men chef av något slag har jag aldrig haft som ambition få på mitt cv 😆. Smöra höjdare,hålla budget osv är inte min grej 😂. Däremot jobba inom facket & ”sparak” chefer därbak skulle kunnat varit ett jobb för mig . Nu gör jag det på min fritid istället när jag blir less 😜. Ja ett jobb till,vara en som kör slambil eller var grisbonde går bort med. Orkar inte kräkas 8 timmar/dagen 🤢

  6. Jenny

    Kan hålla med dig till viss del om parkeringsvakter, utanför mig är det städgata på tisdagar. Och de kommer som hökar och lappar bilar trots att gatan inte städas. Tycker det är fräckt, de kan väl nöja sig med att lappa när de faktiskt ska städa för bilarna står ju inte ivägen. Men är väl ett sätt för kommunen att få in pengar..
    Kram och tack för en bra blogg ❤️

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting