Okategoriserade

Logistiklördag:)

Sådär ja. Äntligen är melloeländet slut.

I år tycker jag inte att en enda låt var bra, och då är det illa. Jag vågar satsa mina sista slantar på att vi inte vinner i Eurovision:)

.

Idag har jag varit på ett infomöte om den här idiotiska utbyggnaden av mitt område som galningarna i kommunen fått för sig skulle vara trevlig. Man ska bygga en helt ny jävla stad. 33 tusen nya bostäder, en spårvagn ( vi tog bort spårvagnarna i Uppsala på femtiotalet av en anledning…) och sen ett fyrspår till järnvägen.

Pelling, vår politiker med STORHETSVANSINNE försöker låtsas som att staten TVINGAR Uppsala att bygga massa nytt, när vem som helst fattar att i alla fall halva Sverige skulle gynnas av att vi får en bättre järnväg. Det stoppas liksom upp här. För några år sen blev vi klara med vårt paradbygge, ett resecentrum. Nu, några år senare…är den för liten. Det var den redan från början, och det visste alla, men lik förbannat så plöjdes det ner enorma summor pengar i den. Det är nämligen så vi jobbar i Uppsala. Därför är det skitenkelt att förstå att det här giddret om bostäder är bullshit deluxe.

Det berör inte min gata, eller mitt område direkt men det berör mig på annat vis.

Idag ville jag mest gå dit och leta reda på en protestlista att skriva på:)

Jag är ohyggligt konservativ och bakåtsträvande, men fast jag har försökt och läst så suger det här.

Det fanns ingen lista, bara kartor..och jag borde ha fotat dem och visat er, för om man nu ska ha ett informationsmöte och visa upp sina planer, så kanske man skulle ta och skriva ut vad det är man glor på? Typ namnen på områdena, Ica, rita ut järnvägen som den ser ut på alla andra kartor, och vägar med. Vägarna här var vita streck med gröna prickar som flöt hit och dit. My fucking God. Vi stod med flera andra och vred och vände på kartan och försökte få ordning på den. Till sist, efter att ha lokaliserat de stora fotbollsplanerna ganska nära mig, så fick vi den gemensamt på rätt köl.

Snark.

Men det var goda bullar och kaffe, jag drog i mig två koppar och tryckte i två bullar:D

Så helt meningslöst var det inte. Nästa möte ska jag vara förberedd och ha fastat hela dagen så man kan äta sig mätt;) Haha.

.

Sen drog vi och hämtade upp mamma och åkte till pappa. Idag var han piggare 🙂

De har gjort en gastroskopi och hittat ett stort sår på tolvfingertarmen, som kan förklara hans låga blodvärde, som var strax över 50….! Tummar hålles för att det går åt rätt håll nu äntligen.

Han och mamma kollade på skidskyttet och vi åkte vidare till ett HIT-pass. Ny bana idag, och den var kul! Grisigt som alltid, men av nån anledning:) lite mer överkomlig.

När vi kämpat oss igenom den så var det vidare därifrån till en superviktiga basketmatch för Corrindas lag. Vann de den här så slapp de kvala.

Och efter en otroligt jämn match där det vägde hit och dit, så vann de med några fjuttiga poäng:D

Jag är inte så förtjust i basket. Det är alldeles för mycket ljud, det är signaler som skulle kunna väcka Tutankhamon (1323f.Kr) från sin eviga vila. Och det är åt helsike för mycket avblåsningar. Foul…är det djävulens påfund tro? Jag tänker så här, slopa eländet, för så många är helt meningslösa för spelet. Lite som hands i fotboll. När man gör det med flit så syns det, och då kan man döma för det, men de här småsakerna – de stör bara spelet. Domarna dömde dessutom ungefär tusen foul åt Uppsalalaget och minusfouls till gästerna.

Meeeen, de vann:) och det är det enda som räknas i slutet. Yjohooo:)

.

Hem, via affären för lördagsgodis. Duscha och sen äta. Idag lagade Novalie maten, och det var väldigt gott:)

Sen då…ja, mello såklart:)

Och nu sitter jag och ser på film. Alla kids är spårlöst borta, jag tror några sover och andra spelar dator eller kollar på sina grejor på Youtube.

En väldigt vanlig lördagkväll i det Wetterholmska hemmet helt enkelt:)

.

I morgon är planen som följer : Hjälpa mamma sätta upp lite tavlor och grejs, besöka pappa, kanske se Corrinda spela basket.

Det borde kunna funka tycker jag.

Nu ska jag fortsätta se på filmen, och sen läsa lite:)

God natt!

Kommentarer

  1. uppsalaewa

    I Eriksberg (Uppsala) har kommunen (Pelling m fl) haft ”medborgardialog” där det inte är dialog utan endast ensidig info från kommunen. Allt är klappat och klart i förväg och upplevelsen är att ingen lyssnar på de boende och deras åsikter. Det genomsyrar de flesta möten som anordnas. I Eriksberg kallas det stadsutveckling och vi som är kritiska kallas bakåtsträvare. Nog strävar vi, men inte bakåt utan vi vill ha en måttlig utbyggnad som inte sker på bekostnad av skog och vacker miljö.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja
      Exakt. Måttlig! Men de har storhetsvansinne och vill att vi ska bli ett nytt Stockholm . Att hela
      Uppsalas charm ligger i att vi inte är
      Stockholm skiter de i. Samma med Musikens hus… en folkomröstning som sa tydligt NEJ. Och ändå byggdes det… det är fan inte klokt.

      1. Anette

        Ja det var väl Lena Hartvig som drev Musikens hus hårdast. Sossarna verkar ha storhetsvansinne, de vill bli ihågkomna för sådana saker, det borde vara bra skolor, bra sjukvård, bra välfärd som de driver på istället och blir ihågkomna för 😡

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Ja det var hon…. och ja sossarna är helt galna. Man tycker ju att det vore intelligentare att bli ihågkommen för att kommunen fått en fantastisk vård eller skola, precis som du säger !!

  2. Ann

    Hej Carola!
    Varför åkte du inte med tjejgänget till Åre, för det är väl dina vänner med? Och du om någon gillar ju att åka skidor.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag känner ingen av de tjejerna mer än Mirka:) Det är vad jag förstår någon form av samarbete som
      Tanja håller i, där hon tar med sig ett gäng vänner och åker iväg. Jag känner som sagt inte henne så det är inte det minsta märkligt att jag inte är med.
      Alla influencers känner inte varandra 🙂

      1. Ann

        Ok, Carola det är en gratis resa. Jag blev bara så förvånad att Mirka och My var vänner.
        Carola måste samtidigt passa på att säga att du har en fantastisk blogg. Har alltid upplevt att du skriver ärligt och uppriktigt.

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Tack snälla:) Jag har väldigt svårt för oärlighet och falskhet så jag blir glad när jag får sådana komplimanger 🙂
          Mirka och My har ju rest tillsammans förut, ex när de sprang i New York, så de känner varandra:)

  3. H

    Lyckades Uppsala kommun samla alla sina infomöten igår? Jag var på information från kommunen om ”framtiden” (nedläggningen) av min och ca 100 andra odlingslotter.. som skulle vara en ”dialog” men mest bestod av att kommunens folk pratade om vilka fina år det varit. Att det var så fint att vi var så många samlade för att få ett avslut och knyta ihop säcken. Dialog om framtiden. Eh. Ja.. eller inte.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Va? Fan vad fräckt. Jag gillar inte våra politiker! Som sagt har de storhetsvansinne hela bunten. Alla ska ha sitt monument kvar när de slutar. Lyssnar inte ett skit i förväg och sen går det åt skogen och då får medborgarna betala deras jäkla nota. Usch. Vad tråkigt för er !

      1. H

        Vi fick mail om att de skulle ta bort våra odlingslotter för ungefär en månad sedan och att de skulle hålla möte för att informera om planerna och framtiden och ha en dialog. Men deras uppfattning av en dialog var lite.. spännande. Det var mest bara ”marken ska vara helt tom jord vid det här datumet och sen ska vi så gräs och anlägga en park”. 😕

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting